- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maist
senior tag
válasz megyerik #3088 üzenetére
Mennie kellene. Esetleg egy újraindítás után is próbáld meg! Amit írtam V13 az NE-re való, ne töltsd le, és ne tedd fel! Neked a 12.5.7.0 a legfrissebb, amit legelőször írtam!
#3097: Na az ilyenek miatt nem vagyok sosem gyári romon csak addig, míg letelik a bootloader nyitás miatti várakozás. Kint van 6 napja ez a V13, de nem jelzik a telefonok. Amikor meg letöltöd így külön a linkről, akkor meg nem akarja felrakni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
A jelenleg élő romra a magisk apk-t tedd fel, igen. Az csak azért kell, hogy a felrakni kívánt eu rom boot.img fájlját tudd patchelni, hogy majd amikor felrakod a xiaomi.eu romot, és utána a magisk apk-t telepíted, akkor a kettő együtt adja majd ki az egészet, látja a magisk apk, hogy te vele a boot.img fájlt már patchelted. De mindent lehet külön-külön is, úgy is jó. Szerintem legelőször tedd fel a fastboot xiaomi.eu 12.5.9.0 fastboot rom-ot, és helyre lesznek rakva a partíciók. Utána vagy felteszed alá a recovery-t, és flasheled a magisket, vagy felteszed a magisk apk-t a már élő új romra, és ott patcheled a boot.img fájlt, majd azt fastboot paranccsal felrakod. Lehet túl sok módszert írtam, mert elég sok lehetőség van. Menjünk végig akkor lépésről lépésre mindig csak egy lépést, ne kavarodjunk meg twrp-vel, meg a magiskkel. Első a fastboot alapú xiaomi.eu rom. Ahhoz minden adott, van nyitott BL, van számítógéped. Amikor ez kész, a rendszer elindult, utána majd látjuk milyen irányba kanyarodjunk. Twrp és magisk root felrakás felé, vagy csak magisk root felé.
[ Szerkesztve ]
-
Bagoly01
senior tag
Most akkor kijött Ne-re a miui 13? Most jelenleg a 12.5.8.0 (RKOEUXM) van fent.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
"Én jelen pillanatban inkább azt a módszert választanám, amit írtam, tehát a még most élő és futó rendszerre felraknám a magisk apk-t, a xiaomi.eu fastboot romból a boot.img-t patchelném a magiskkal, majd visszarakva a kibontott rom telepítőbe már úgy flashelném fel a xiaomi.eu romot."
Alapvető részletek hiányoznak megint... Tehát Magisk-et a pillanatnyilag futó gyári(EU)-s romra rakom fel? Vagy előbb fel kéne rakni a xiaomi.eu-s ROm-ot? (ami éppen nem elérhető...). A bootloader természetesen niytva van, de az hogy az egyik pillanatban rakjam fel TWRP alól a TWRP-t, aztán meg a gyári romon patcheljem a Magisk-ot ez nem segít a tisztánlátásban már elnézést...
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Maist
senior tag
Nekem is mindig a 2. lépés a root, az első pedig a xiaomi.eu rom feltelepítése, a 0. lépés pedig a bootloader nyitás. Én jelen pillanatban inkább azt a módszert választanám, amit írtam, tehát a még most élő és futó rendszerre felraknám a magisk apk-t, a xiaomi.eu fastboot romból a boot.img-t patchelném a magiskkal, majd visszarakva a kibontott rom telepítőbe már úgy flashelném fel a xiaomi.eu romot. Utána az elindult rendszeren már csak felrakod a magisk apk-t, és felismeri, hogy a boot már rootolva van. Viszont, amióta frissült a magisk, az elrejtése, és az apk átnevezése random névre nem megy, így majd mindenképpen a friss magisket kell felraknod, abban viszont a xygisk lesz kb. az, ami eddig a 23-as verzióban a hide volt. Szükséged lesz a banki appok és a play miatt egy safetynet fixre is: link, ezt a magiskban kell felrakni, mint modult.
Zygisk leírás: link
#3089. Az utolsó. De szerintem ott nálad most más valami gond kezd már lenni, lehet a rossz leírás miatt, ahogy kezdted a twrp-t felrakni, ott valami már elállítodott. Engedd el most ezt a twrp dolgot szerintem. Tedd fel a fastboot romot, az helyrerak minden partíciót, visszateszi a gyári recoveryt, és utána is neki lehet futni újra a recovery felrakásnak. Az a módszer nekem teljesen jól ment (volt NE is nálam), hogy fastboot boot twrp.img, utána pedig a twrp-ben az advanced, install current recovery.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
"összedugod a géppel, bemásolod a telefon tárhelyére a twrp-t, és aztán install, kiválasztod, hogy img fájlt akarsz felrakni, utána pedig a twrp-t recovery-ként felrakod"
Na eddig eljutottam, lehet választani:
Boot
Dtbo
Persist
Super
INstall Recovery Ramdsikopciók közül, melyik legyen?
Annyi személyes meglegyzést kénytelen vagyok tenni, hogy ez a harmadik Xiaomi telefonom, de olyan soha nem volt még, hogy leírások alapján meg lehessen csinálni, mert vagy pongyolák, vagy elavultak aztán nem frissítik, vagy kihagynak egy triviálisnak gondolt lépést...
-
dchard
veterán
Szia. Köszönöm, mindjárt megpróbálom.
Nekem alapvetően kell a root (nem a ROM miatt), és lehetőleg Xiaomi.eu-s rommal próbálkoznék először (ha jól láttam lisa-hoz 12.5 a legfrissebb). Az is szempont lenne, hogy a root ne látszódjon az appok felé (banki és egyéb appok néha majréznak).
-
Maist
senior tag
válasz megyerik #3083 üzenetére
12.5.5.0 RKIMIXM, vagy RKIEUXM?
EU (EEA) frissítés: link
Global (MI) frissítés: link
A megfelelőt letöltöd. Utána a beállítások, készülékem, Miui verzióra mész. A nagy 12-es grafikára böksz gyorsan párat. Ekkor a jobb felső sarok 3 pont alatt lévő menü kibővül, és lesz olyan, hogy frissítés betallózása. Kiválasztod a letöltött fájlt, és telepíted. Miután kész, lesz bővített memória, és úgy emlékszem alapból be is van kapcsolva. Adatod nem veszik el a frissítésnél.[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Most nem tudok hirtelen leírást. Viszont próbáld meg amit ír, az install recovery ramdisk-et. Esetleg egyszerűen azt, hogy most így amíg a bebootolt recovery-ben vagy, összedugod a géppel, bemásolod a telefon tárhelyére a twrp-t, és aztán install, kiválasztod, hogy img fájlt akarsz felrakni, utána pedig a twrp-t recovery-ként felrakod. Jónak kell lennie, ha nyitva a bootloader. Az a baj, ez az a b slot hülyeség is be tud kavarni. De mégegyszer leírom, ha a xiaomi.eu miatt akarod felrakni, akkor nincs értelme. Én már most rögtön a nyitás után, be sem kezdeném állítani a telefont, hanem fastboot xiaomi.eu rom first install bat paranccsal raknám fel, és ennyi. Hol tartasz most? Mi a cél?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
A jelszót elfogadja, User 0 decrypted successfully, de amikor nyomom a falsh current twrp-t, akkor azt írja, hogy "ramdisk files have benn modified, unable to create ramdisk to flash. Try this option again, or use Install recovery ramdisk option".
Nincs véletlenül egy normális leírás erről, ami valóban működik is? Mert amiket találtam (kifejezetten a lisa-hoz), azok mind fastboot flash recovery twrp.img parancsot erőltetnek, ami láthatóan nem működik....
-
Maist
senior tag
Egy részére a mostani egyéb Xiaomi telefonoknak is igaz még a fastboot flash recovery.img, lehet pont olyan leírás akadt a kezedbe. A telefonod jelszavát, pattern unlockját várja a belső tárhely titkosítás feloldására. Érdemes lenne kikapcsolni a jelszót a twrp felrakása előtt, ha a jelszót nem fogadja el, de akkor előlről az egész, fastboot boot twrp.img Amúgy nem tetszik nekem az a fastboot getvar kiírás, amit bemásoltál az előbb. Biztos nyitva van a bootloadered?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Monjduk akkor a 2022 februári leírásban nem ennek kéne szerepelnie....
Megcsináltam, TWRP beboot-ol, "Enter Password for User[0]" felirattal valamiféle jelszót vár...
Ha nyomok neki egy Cancel-t, és az Advanced-ben nyomok egy "flash current TRWP"-t, akkor meg hibát dob.
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Be ne téglázd a telefont! Ezek már nem szeretik a fastboot flash recovery parancsot. A helyes parancs: fastboot boot xxxx.img Ekkor bele bootol a twrp-be. Amikor bejön a twrp, ott rögtön nyomj az advanced menüre, vagy valahol ott van, és ott válaszd ki a flash current recovery (vagy twrp)-t! Viszont értelme kb. semmi nincs, mert nincs mit felraknod vele, a xiaomi.eu fastboot rom. Szinte semmihez nem kell a twrp egyébként, amíg fastboot rom van. Root miatt én úgy szoktam csinálni (xiaomi.eu első telepítés), hogy felrakom a magisk appot. A letöltött fastboot romból a boot.img felmásolom a telefonra, a magisk appal patchelem a boot.img-t, majd a patchelt magisbootxxxx.img nevű fájlt visszarakom a gépre, átnevezem boot.img-re, és a kibontott fastboot rom telepítőben felülírom az eredeti boot.img-t. Ezután felrakom a romot, amikor kész, első beállítások után felteszem a magisk appot, és már van is egy root-olt telefonom. Frissítésnél ugyanez a módszer, csak akkor értelemszerűen marad a magisk app is.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
TWRP-hez kérnék egy kis segítséget (Mi 11 Lite 5G NE, ha jól gondolom ez a "lisa" modell):
C:\Users\Administrator\Desktop\Xiaomi_Mi_11_Lite_5G_NE>fastboot.exe flash recovery twrp-3.6.0_11-0-lisa.img
target reported max download size of 805306368 bytes
sending 'recovery' (196608 KB)...
OKAY [ 5.748s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: (recovery_a) No such partition)
finished. total time: 5.764s
C:\Users\Administrator\Desktop\Xiaomi_Mi_11_Lite_5G_NE>fastboot getvar current-slot
current-slot: a
finished. total time: -0.000sElolvastam több féle leírást is, próbáltam "recovery" helyett "recovery_a"-val is, de ugyanez.
-
Maist
senior tag
Az alábbi módszerrel nézd meg esetleg, hogy a 100%-ra töltött akkud valójában hány mAh vett fel a töltés alatt. Nekem a tavaly augusztusi 5G (renoir) már csak 3700 mAh vesz fel, nyilván ebből kifolyólag gyorsabban is merül sajnos. Root sem kell hozzá, csak az adb debugot kell bekapcsolni, és géppel összedugva lehet megnézni. Az a lényeg, hogy 100%-ra töltött akkuval kell megnézni. Maga a módszer vélhetően jó, mert egy Poco F3-al, és egy Redmi Note 10 pro-val is teszteltem, és azoknál még a gyári kapacitáshoz közeli értéket mutat, bár az is tény, hogy pl. a Poco-nál is ha rögtön leveszed 100%-nál a töltőről, akkor 150-200 mAh kevesebbet ír, de ha hagyod rajta 100%-on még egy 10-15 percet, akkor már kb. a gyári kapacitást eléri a töltöttség.
[ Szerkesztve ]
-
megyerik
csendes tag
Sziasztok!
A hozzászólásokat olvasva úgy tűnik, van itt néhány komolyabb szaki, szeretnék segítséget kérni.
Elég fura dolgokat produkál a készülék. Messenger üzenetek megjönnek, de nem kapok róluk értesítést, csak amikor megnyitom a programot akkor látom. Aztán vannak olyan dolgok is, amik (számomra) memória problémára utalnak. Manuálisan bezárok minden programot, megnyitom pl az eredmenyek.com applikáciot és a bet265 appot. A kettő közt csak úgy tudok váltani, hogy addigra a másikat újraindítja, mintha nem tárolná a memóriában. A FB applikációban ha megnyitok bármit, visszagomb után nem oda rák vissza a timeline-ban ahol voltam, hanem újratölti az egészet. Számtalanszor, ha a home gombbal kilépek egy programból, vékony fehér csík veszi körbe az ikonokat, és 4-5 másodpercig nem reagál a ki jelző. Kamera indításnál minden 4-5. alkalommal 10-12 másodperc, mire valóban elindult és használni lehet. Autóban megy a BT-kihangosítás, ha közben hív valaki, 10-ből 9szer ujrakezdi a lejátszást,ami egy 3 perces zenénél nem lenne akkora baj, viszont egy 90 perces podcastnél már nem örömteli. Mindezt úgy, hogy mindenféle akkukímélőt kikapcsoltam, a programoknak minden engedélyt megadtam, próbálkoztam a programok lockolásával is, de csak ideig óráig jelent megoldást.Bármilyen véleményt, javaslatot szívesen vennék, mert sajnos ez már a napi használatot jelentősen befolyásolja, ha nem sikerül ezen valamit javítani, akkor fel év után meg kell válnom tőle.
-
-
@tco@
aktív tag
válasz Viktor0610 #3068 üzenetére
Külföldi fórumokon panaszkodtak többen, de nem igazán láttam megoldást, persze nem hiszem, hogy típusfüggő probléma lenne.
Kipróbálom a javaslatod, de akkor már MIUI 13 install után, addig elvagyok vele -
MODERÁTOR
Ezt valamelyik telepített appod okozza szerintem.
Nem olvasok panaszt a topikokban gyenge akkuidőre.
A szerviz előtt mindenképp' próbáld ki, hogy visszaállítod gyárira, majd appok nélkül futtatod egy-két napig. Ha akkor is merül, telóhiba lehet, ha nem, akkor app gond volt.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
@tco@
aktív tag
Katasztrófális akkuidőre talált már valaki megoldást, aki küzdött ilyennel? Tudom hogy már kérdeztem, kipróbáltam pár dolgot, EU rom-ra még nem álltam át. Jelenleg az a terv hogy a MIUI 13 update után factory resetelek, ha ez se oldja meg akkor gariztatom erővel, szoftveres gond lesz szerintem, de nem érdekel. Főleg android system process (20-38%) zabál, de Messenger is csipeget (amíg alszok), sot 3-4h jó esetben, 1.5-2 napot bír 0-100 ha kímélem direkt, 1 napot 20-90% töltve.
Mi 11 lite 5G.[ Szerkesztve ]
-
psychocska
tag
Távirányító app nekem sem működik, pedig eddig az összes xiaomival tudtam irányítani mindent a lakásban.
-
-
Be kell állitani a tv típusát vagy ha mást akarsz táv. akkor azt. Nekem viszi a Sonyt is meg a Horizon tv-t is.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Sty01
tag
Valaki tudna segíteni? Mi 11i telefonom van a feleségemnek 11 lite de se nekem sem neki nem működik a távirányitó, mi lehet a gond?
-
válasz pusszycat #3053 üzenetére
én sem 0%-ról szoktam, hanem ténylegesen 40 és 60 % között.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Én a Samsung 15W töltöm, csak ha reggel jut eszembe és kevés időm van akkor a 33W saját töltővel. Megjegyzem sohasem 0% inkább olyan 40% ról kezdem es úgy elég fél óra neki.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
zorzy4
addikt
Én ha éjszak töltöm, akkor régi egy 1a, kikapcsolva a készülék, de napközben kell ritkán akkor bevetem a gyors töltőt.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
Most őszintén... az A50 töltője csak 15W-os volt, személy szerint én azt kicsit lassúnak találtam. Az újabb A52-nek 25W, és a Xiaominak 33W... aztán vannak olyan töltők is amelyek 120W-osak, általában az emberek nem lassítani akarnak, hanem gyorsítani. Persze éjszaka mindegy lenne ha x óra alatt töltődik fel, de valljuk be, hogy az emberek jelentős része - köztük én is - arra vágyik, ha már az okostelefonok nem bírnak napokig töltő nélkül lenni, hogy a töltés ne legyen több egy max 1 órás műveletnél...
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz scream24 #3046 üzenetére
Nekem sem kellett még csak egy alkalommal. Egy Huawei Medipad M3 Premium-on szerencsére garanciális volt még. Ami a termelt hőt illeti. 36 C-os akkumulátor hőmérséklet felett visszább vesz a Xiaomi a tempóból, 40 C-nál már 2A alatt van.
-
scream24
senior tag
válasz GoodSpeed #3045 üzenetére
Nyilván mások a használati szokásaink. Én azt szeretem, ha az akku 100%-on van reggel mikor elindulok. Minden éjszaka felrakom töltőre reggelig. Még egy telefonomban sem kellet akkut cserélni. Az előző 2 és fél évesen még mindig kimondottan jó állapotban volt. 🙂 Nem azt mondom, hogy nincs létjogosultsága a gyors töltésnek, de, hogy állandóan nincs rá szükség az biztos. S nem is csak az aksi miatt. Inkább a plusz hő, ami nem nagyon tesz jót az elektronikai cuccoknak. Szerencsére van választás, hogy miként töltsük. Ami sajnálatos, hogy ezt nem a gyártónak köszönhetjük.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
válasz scream24 #3044 üzenetére
Az akkumulátor csere egyébként nem drága, én szeretem ha full sebességgel tölt. Például most Éjszaka mindegy lenne, szóval annak nem lennék az ellenére ha mégis lehetne állítani, de általánosságban azt viszont szeretem, ha 5A-rel nyomja bele
Az applikáció ami szól, hogy húzzam ki a töltőből.
[ Szerkesztve ]
-
scream24
senior tag
válasz GoodSpeed #3043 üzenetére
A töltési sebességről volt szó elsősorban. Hiszen az esetek túlnyomó többségében tök felesleges a gyorstöltés. De a töltés sebessége nem állítható. De fogyasztói társadalom van. 🙂
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
válasz z123456z #3039 üzenetére
Ja, én másra gondoltam, jogos, tehát azóta kiderült, hogy az van Érdekes dolog egyébként, nekem van egy nagy értékű laptop az aláírásomban. Annál be lehet állítani, hogy pl 60 vagy 80%-ra töltse csak fel és azon a szinten tartsa, mert állítólag ettől tovább tolódik ki az akkumulátor életciklusa. Van Androidon egy app: AccuBattery ami szól ha 80%-on vagy, de én úgy tudom, hogy nem állítja meg a töltést. Mondjuk mobilnál nem tartom annyira fontosnak.
-
scream24
senior tag
-
válasz scream24 #3040 üzenetére
Jó, hát eddig is igy csináltam, de nem lett volna rossz, még az S9 is tudja pedig az már "kőkorszaki"
-
scream24
senior tag
válasz GoodSpeed #3035 üzenetére
Igazából azt hiányolom, hogy ne hátrafelé haladjunk. Illetve, ha már igérnek valamit a frissítéssel kapcsolatban, nem ártana legalább a nagyobb részét teljesíteni. 🙂 A security pach csak önámítás, illúzió. A legnagyobb kártevő mindig az user! Mindig! 🙂☝️
@pusszycat
Nincs benne ilyen lehetőség. Bár én nem is olvastam róla. De vagy egy gyengébb töltővel töltöd, vagy keresel egy régebbi kábelt , és kész.[ Szerkesztve ]
-
válasz pusszycat #3036 üzenetére
Ezzel sem találkoztam. Gondolom torrentbajnokoknak jelent pluszt, de szerencsére én sosem élek ilyesmivel
-
Bagoly01
senior tag
Hát nekem még mindig nem dobta fel a 12-őt.
-
válasz GoodSpeed #3035 üzenetére
Volt róla szó, h majd lehet a töltési sebességet állítgatni, ilyesmi van benne?
-
válasz scream24 #3034 üzenetére
Nos én nem néztem,hogy miket ígérgettek, nekem elég az,hogy kapja a foverziokat.
Miket hiányolsz? Amit én hiányolok azt szerintem nem ígérték (havi security Update1).
-
scream24
senior tag
válasz GoodSpeed #3028 üzenetére
Ezt elég nagy butaság felróni előnynek. Eddig is főképp azokat az alkalmazásokat futtatta sötét módban, amelyik appot felkészítették rá. Viszont volt lehetőséged olyan appot is futtatni sötét módban ( pl ph applikáció) amire a készítő nem tett erőfeszítést. Tehát a választás lehetőségének eltörlése pozítív dolog? Ez több, mint érdekes. A ram kiterjesztés meg 8gb-nál teljesen felesleges, sőt inkább hátrány, hiszen jóval lassabb. A 6GB verziónál sincs értelme jelenleg. Tehát ez egy van , de minek. 😁 Inkább azokkal foglalkoznának amit ígértek, mert abból jószerivel nem lett semmi.
-
válasz pusszycat #3029 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Remek nekem csak 6 GB-os a Lite jól jön majd még 3 GB.
-
válasz pusszycat #3023 üzenetére
Semmi negatívumot nem tapasztaltam. Viszont pozitívumot igen. Például a sötét módot automatikusan csak azokra alkalmazza amely alkalmazások már eleve a fejlesztők által fel vannak rá készítve. Tetszik, hogy ugye 12-es Android esetében a tárhelyből még 3 GB-ot szükség esetén RAM-ként használhat a 8 GB mellett, tehát így 11 GB, de nekem egyelőre elég a 8 GB-is, a 6 GB-os verziót ezért nem is bánom, hogy eladtam. Lelkiekben is jól jön, hogy ez a telefon már megkapta a 12-es Androidot, amit pl az A50 sosem kap majd meg. A kezelőfelület olyan sokat nem változott, a 13-as MIUI tovább lett csiszolva, tetszik.
-
scream24
senior tag
válasz pusszycat #3023 üzenetére
Persze. Most a nagy 12-es helyett, lett 13-as. A beígért újítások nagyrészt nincsenek benne. A motorháztető alatti újítások, meg cirka egy nap alatt még nem igazán érezhetőek.
-
pane
tag
válasz balu1977 #2967 üzenetére
Cube ACR tökèletesen működik! Mèg vowifi alatt is. Mindkèt fèl halható. Sőtt, külön engedèlyekkel mèg a viber, skype stb. is. Hidd el kipróbáltam. Innentől kezdve EU rom számomra elveszítette az èrtelmèt.
Külön köszönet Tèzè81 kolegának a megosztott infojèrt.[ Szerkesztve ]
-
-
No, az NE előbb kapta meg a 12-es Androidot a 13-as MIUI-val, mint a sima 5G, pedig a sima érkezett előbb. Pedig eredetileg a bejelentés szerint mintha együtt kapták volna meg nem?
-
-
balu1977
senior tag
válasz szetcsuszott #3017 üzenetére
Széria hiba. Szerviz segít rajta csak.
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok! Van valaki rajtam kívül, akinek a mi 11 lite 5g-n beszart az ujjlenyomat olvasó? Korábban is vacakolt néha, de mostanra totál halott. Nem csak a képernyőt nem oldja fel, de a netbank app is olyan hibát jelez, hogy a biometrikus azonosításhoz nem elérhető a hardver. Van ötlet? Újraindítás nem segített.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Maist
senior tag
válasz balu1977 #3012 üzenetére
Nyilván értelmezted a kérdezőnek küldött válaszom azon részét, hogy a telefonján jelenleg fent lévő xiaomi.eu heti bétáról legelőször térjen át a szintén xiaomi.eu stabilra, és nézze meg milyen. Legyen egy kis gyakorlata valamennyire a romolásban, és ha nem tetszik neki, akkor jöhet a gyári rom Mi flash-el. Itt nem írtam, de pár szót váltottunk a kérdezővel privátban is, és gyakorlatilag ugyanebben maradtunk, hogy nézze meg a stabilt, amire viszonylag könnyű lesz átmennie, bootloader nyitva, nagy baj nem lehet, és úgy a driverek is rendben lesznek a gépén, aztán ha mégis gyári romot szeretne, akkor felteszi majd Mi flash-el, és pont. Én tudom, hogy bele lehet a gyári romba is mókolni szinte minden xiaomi.eu-s dolgot, de annyi idő alatt felrakom magát a rendszert is, ami ezeket készen tartalmazza, és rendben is vagyok. Ez továbbra is egy elvi vita itt csak, én az eu rendszer pártján állok, te a gyárit favorizálod, mert szerinted abban is mindent meg tudsz oldani. Erről holnap estig is tudnánk írkálni, de közeledni nem tudunk egymáshoz. Jobbos, és balos politikai beállítottságú kollégáim végeláthatatlan értekezései jutnak most eszembe...
[ Szerkesztve ]
-
balu1977
senior tag
Miből gondolod, hogy csak neked van régtől xiaomid? Ez abból következik,hogy én már nem használok custom romot? Ez miatt ülsz magas lovon,mert te végod a barkácsolást? Mert én nem ajánlom senkinek a customolést ebből arra következtettél,hogy én nem? Mint mondottam régen én is használtam és nekem is volt lánchidas rajen féle miuim. Még a mostanin is volt xiaomi.eus 1 napig, hogy lássam már nem éri meg ezen sem. Én csak ezt az elvetemültséget nem értem. Elárulom ugyanúgy van,gyári hívásrgözítésem, miui üzenetek,tárcsázom és még aod is lehetne hosszabb,de az pont nem érdekel, mint neked és gyári romon vagyok. Azt se vágom miért félted az átlag usereket a miflashtól,de a bootloader nyítástól,twrp telepítéstől meg nem. Mi a külőnbség? Teljesen félre értitek. Nekem teljesen mind1 ki milyen romot használ. Szive joga. De amikor de téved valaki aki most vesz egy használt telefont amivel csak a baja van,mert valaki rárakott a béta romot,minek neki továbbra is azt ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
válasz balu1977 #3001 üzenetére
2004, 2005 körül kezdtem Redmi 1s készülékkel azt, hogy a gyári rendszert lecseréltem. Szinte káromkodásként hangozhat számodra, de arra akkor még a Miui.hu csapat főzött romját is ráraktam, és nagy megelégedéssel használtam. Ahogy telt az idő, jöttek az újabb Xiaomik, azokra már inkább csak a xiaomi.eu romokat tettem fel. Nyilván ennyi év után benne van már a megszokás is, és az is, hogy mindig teljesen hibátlan verziót tudok így választani, és használni a telefonjaimon, mert a hetiből is van mindig egy-egy nagyon jó, és ott a stabil is, ami tulajdonképpen mindig egy jól sikerült hetinek az átnevezése stabilra. Mivel számomra alap a root hozzáférés a telefonon, mert nincs egyszerűen veszély érzetem, pénzem is csak egyszer tűnt el, az is a zsebemből esett ki, így nálam jól megfér egymás mellett a Magisk ikonja, és az OTP banké. A gyári rom alá recovery-t rakni, és a DM verity-t kiiktatni, továbbá a root sokkal macerásabb, mint akkor már eleve feltenni a xiaomi.eu-t, és megy minden, ahogy kell. A gyári global, és az EEA rom sajnos csak az alap kínai rom kiherélt változata, hol a téma app nem megy, csak régió állítás után, de akkor sincs lehetőség betűtípust cserélni, vagy éppen csak 10 másodperces AOD van, vagy a Google tárcsázó, és üzenetek, mindig van valami a gyári rendszerben, amit úgyis cserélnék, de akkor már gyalulom is le teljesen. Ez egy fórum, ahol mindenki leírja a véleményét a telefonról, a rendszerekről. Általában Xiaomi telefonok fórumaiban túlsúlyban szoktak lenni a romolásra hajlamos egyének, ez itt a Mobilaréna fórumán is jellemző. Ettől persze tiszteletben tartjuk (próbáljuk legalábbis) az olyan fórumozókat is, akik félnek a xiaomi.eu romtól, de azt (én legalábbis) nehezen tolerálom, ha elvtelenül, gyakorlati, használati tapasztalatok nélkül, alap dolgokat is összekeverve ostorozza valaki a xiaomi.eu romokat, pedig nem is vagyok a fizetett emberük! Zárjuk szerintem le ezt a témát. Én azt fogom írni ezután is mindenütt, hogy a xiaomi.eu rom jó, te vélhetően az ellenkezőjét, de ha már úgy teszel, akkor legalább ne keverj össze mindent, mindennel, és legalább majd a Mi flash használatát is úgy ajánlgasd, hogy egyszer is használtad, esetleg el is akadt a flash, vagy driver hibát dobott, vagy egy antirollback üzenettel leállt a frissítés, és meg tudtad mondjuk oldani mindezeket!
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
válasz balu1977 #3005 üzenetére
Ami gyakran elő szokott jönni, hogy a Global ROM Google tárcsázót használ, míg az EU ROM MIUI tárcsázót, melyben gyárilag benne van a hívásrögzítés.
Tudom nem mindenkinek szempont, de van akinek fontos lehet.De itt egy jó kis leírás, szakavatott tollból.
Én magam EU ROM párti vagyok (Mi4c óta kizárólag azt használok), nem volt semmi komolyabb gondom az elmúlt évek alatt, megbízhatóan működött.
De szerencsére a választás szabadsága adott, mindenki tájékozódjon és az igényeinek megfelelő ROM-ot használja annak minden előnyével és hátrányával együtt (és ez igaz a Global és az EU ROM-okra is).
Itt a hivatalos lista a különbségekről:
Katt[ Szerkesztve ]
-
balu1977
senior tag
Majd azért azt felsorolhatnátok az ide tévedő usereknek, hogy lássák milyen előnyöket ad és mennyivel lesznek előrébb ezzel, amit egy gyáriban nem lehet megoldani.
Gombasm a nyitott booloadert ügyesen kihagytad... 👍😁[ Szerkesztve ]
-
balu1977
senior tag
Ugyanígy vagyok én is veled és a többiekkel akik nagyon xiaomi.eu fanok.
Sose értettem mit láttok benne ami plusz lenne és értelmet adna a cserének. Régen még volt mert nagyobbak voltak a gyári és ez között a különbségek, de ma?
A banki appokat rosszul fogalmaztam meg. Mennék de nem minden funkció például, mert nyitva van a bootloader vagy épp a root nem tetszik neki. Most lehet rávágni, hogy neked működik minden rendesen, de az én bankon nem szereti és Google is dob pár ezer találatot hogy másnak se,csak rejtés után, amit lehet egy következő frissítés lehet kinyír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/1TB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest