- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (apollo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
addikt
válasz Peaceliker #6301 üzenetére
Köszi.
Korábban valamelyik 10T topikban olvastam, hogy frissítés után jobban merül az akku.
De lehet, hogy ott is megoldotta a problémát egy gyári visszaállítás. -
addikt
Kissé instabil a LOS amikor sok minden fut egyszerre ezért szeretnék visszatérni gyári Romra Indonéz régióval, hogy hívásrögzités is legyen.
Elég stabil a legutolsó gyári A12 alapú ROM, vagy inkább javasolt a legutolsó A10alapúra visszatérni?
-
addikt
válasz instantwater #6298 üzenetére
Preferred network type: NR/LTE/GSM/WCDMA
-
addikt
Használ valaki Android 14 alapú Lineageos 21-et?
Belefutottam egy nehezen reprodukálható de annál inkább zavaró hibába.
Google Maps navigáció közben Bluetoothon szoktam zenét hallgatni Youtube Music Revanced appból.
A napokban ugyanazon az útszakaszon már másodszor futok bele abba, hogy teljesen eldobja a mobilhálózatot és a GPS-t, de a Bluetooth kapcsolat fennmarad.
Látja mindkét SIM kártyát, de nem enged hálózatot keresni/választani.
Repülő mód ki-be sem segít, csak a restart.Korábban Android 10 alapú xiaomi.eu MIUI12-n tökéletesen működött a készülék.
LineageOS frissítés előtt, a hivatalos leírást követve először flasheltem a gyári EEA Android 12 alapú MIUI 14 ROMot, majd erre ment fel a LOS.
Próbáltam reprodukálni otthon, de stabil volt.
Azt gyanítom, hogy a hiba valamilyen cellaváltással lesz kapcsolatban, mert nagyjából azonos helyen jött elő a hiba mindkét alkalommal.Van erre valami alkalmazás ami a rendszernaplóból ki tudja nyerni a hálózati hibákat, vagy legalább térképen összefésülni a hálózat típusokat, hátha kiderül miért dobja el teljesen a hálózatot és a GPS-t a készülék?
A LOS rom tartalmazza a modem fájlt?
Ha igen, érdemes/lehetséges lenne flashelni valamilyen gyári verziójú modemet?
Köszönöm -
addikt
-
addikt
válasz Peaceliker #6290 üzenetére
Nálam ez már megszokás.
Jobb, ha hajnalban elintézi magának, mint időnként vakarni a fejem, hogy mitöl merül vagy lassul.
Hajnalban úgyis alszom, nem kell, hogy dolgozzon a készülék.
Az otthoni wifi router és társai is egy kapcsolóórára vannak kötve, és azok is minden hajnalban újraindulnak.
Okos tévé, okos erősítő, Chromecast.
Mindegyiknek "kell egy kis áramszünet..."[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Peaceliker #6287 üzenetére
Minden hajnalban időzítve kikapcsol pár órára
-
addikt
válasz Carline #6286 üzenetére
iFlex - Angol eBay, de kapható sok más helyen is, mert olasz találmány.
A mellékelt csiszolópapírral finoman meg kellett csiszolni a lemez szélét, hogy élesebb legyen.Van más hasonló nyitó eszköz is, de ez még érkezett meg, és nem is volt rá szükség.
-
addikt
válasz Peaceliker #6284 üzenetére
Köszönöm a megerősítést.
Biztosan placebo, de mintha egy kicsit fürgébb lenne a csere óta.
De ez nem Alma, hogy belassuljon régi akkuval.Egész olcsón megúsztam.
13 USD az akkura, 4 GBP az iFlex "pengére".[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sikerült az akksicsere.
Az akksihoz adott műanyag lapok nem voltak elég vékonyak, ezért kellett vennem egy iFlex nevű eszközt.
Gyakorlatilag egy 1.5mm vékony fém lap.
Mint a penge.
Érdemes kesztyűben dolgozni vele.Kiváncsi vagyok a különbségre.
Meglepő, de az eredeti akksi kicsit sem volt felpúposodva.
Vagy örüljek neki, mert az már veszélyes? -
addikt
-
addikt
Nem mai darab a Redmi 4X, azután felüdülés lesz.
Viszont ez sem a legújabb készülék ahogy írták nem jön már frissítés, hivatalosan az Android 12 a legújabb, de manapság még bőven fut rajta minden.
Ami fontosabb, hogy én most készülök akksit cserélni a Mi 10T-mben.
Egy használt készüléknél ez is lehet kockázat.Maga az akksi nem drága, kb $20 Aliról, de szét kell bontani a készüléket, vagy szervízben fizetni érte.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Viktor0610 #6253 üzenetére
Köszi.
Sajnos a xiaomi.eu rom erre a telefonra Android 12 alapú, ami a legrégebbi, de még aktívan támogatott Android.
Ezért örültem meg, hogy vannak Android 14 alapú custom romok is, és hátha valaki próbálta őket.
Bár a Wikipedia szerint 2023 végén az Androud 12 volt a második legelterjedtebb Android verzió, de nem tudni meddig támogatott.
Ugyanakkor egy Android 14 alapú rom pedig lehet, hogy nagyon bugos.
-
addikt
Frissített valaki ezek közül valamelyik Android 14 custom romra?
Ezek is tartalmazzák a MIUI dialert a hívásrögzítéshéz? -
addikt
-
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor mentés, és gyalulás lesz a módszer.
Jelenleg Android 12 alapú MIUI 12 xiaomi.eu rom van rajta.
Érdemes Android 10 en maradni, vagy az újabbak sem laggolnak, bugosak, merülnek, bármiben rosszabbak mint az Android 10 alapú ROM?MacOS ról flashelném.
Működik fastboot flash-el, vagy mindenképpen Mi Flash Tool kell hozzá?
fastboot boot parancssal be tudom bootolni a romot kipróbálás céljából flashelés nélkül?[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Sziasztok,
Jelenleg nyitott a BL, és xiaomi.eu ROM van a készüléken.
12.0.11.0(QJDCNXM)Ez kicsit régi, és néha bugos is.
A hívásrögzítés miatt a gyári Indonéz ROMot szeretném feltenni, és az sem baj, ha visszazáródik a BL.
Észrevettem, hogy ez a rom elérhető Recovery verzióban is.
Járható az az út, hogy TWRP-vel frissítek egy lépésben V14.0.1.0.SJDIDXM verzióra, és az adatok/appok megmaradnak?
Ha megtetszik, akkor később fastboottal felteszem ugyanezt és zárom a BLt, de kényelmesnek tűnik előbb kipróbálni teljes reset nélkül.
Ez járható, vagy túl nagy a verzió ugrás és valami úgyis elromlik?
Köszönöm.
-
addikt
válasz Alabástrom #6225 üzenetére
A SIM más készülékben ugyanott működik rendesen?
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Cserélt itt valaki akksit?
Szoftveresen és harveresen még nagyon jól bírja, Android 10 alapú MIUI 12-vel, de az akksit gyakran kevésnek érzem már, és sokszor egyszerű fényképezés vagy netezés közben eléggé felmelegszik a telefon.
Van erre valami szoftveres, megbízható mód ami megmutatja az akku valós kapacitását?
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Xiaomi.eu 12.0.11 ROM van a készüléken, és bizonyos műveleteknél a következő üzenetet írja ki:
Looks like another app is blocking the screen. Turn off any apps that might be drawing over the screen.
Ezek a műveletek a következők:
- Böngészőben weboldalak helymeghatározási kérés
- Új naptárbejegyzés mentése, amikor egy weboldal linkjéről nyílt meg, és előre ki van töltveMár elvettem minden alkalmazástól a drawing over other apps permissiont, de még mindig előjön ez az üzenet.
Ez valami xiaomi.eu ROM bug?
Más is találkozott már ilyennel? -
addikt
válasz Viktor0610 #5521 üzenetére
Így már érthető.
Legalább, most van egy friss rendszere a kollégának . -
addikt
válasz Viktor0610 #5519 üzenetére
Ez igaz, de a VPN nem egyenlő a CA tanusítvánnyal.
-
addikt
válasz Viktor0610 #5516 üzenetére
Lehet, hogy ő is telepítette.
Nekem ez már eléggé a határon van, hogy akarom-e ilyen szinten, hogy egy app belelásson minden forgalomba.
-
addikt
-
addikt
Ezt bizonyára a munkahelyed telepítette, ha céges készülék.
Ha nem, akkor factory reset, mert kémprogramod van.Normál esetben ilyet csak akkor telepítenek egy eszközre, ha igénytelen a cég, és maszek certificatet használ valamelyik szerver, és mindezek mellett monitorozni szeretnék a forgalmad.
Máskülönben az van amit a készülék is ír, hogy megfigyelhető az internetforgalmad.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Alabástrom #5049 üzenetére
Előszőr a recoveryt kell feltenned, ez a kisebb fájl.
Majd recoveryből a romot, ez a nagyobb fájl. -
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Viktor0610 #4837 üzenetére
Indonéz romot írt rzoli.
Az úgy tudtam gyári. -
addikt
-
addikt
válasz tysonn198810 #3091 üzenetére
Sim beállítások, preferált hálózat.
-
addikt
-
addikt
válasz Leslie1966 #2999 üzenetére
Ezzel én is szenvedtem, de létezik USB-C to USB2-A kábel egyáltalán? A gépen az összes port USB3, tehát az egyetlen módja az USB kikényszerítésének egy olyan kábel aminek az egyik végén csak USB2 érintkezők vannak.
-
addikt
-
addikt
válasz [KgP].Robot #2897 üzenetére
Értem.
Nekem Urnyx féle van. -
addikt
válasz taschner #2892 üzenetére
Most látom, hogy a Find my phone kikapcsolás lépés kimaradt, és azóta a Magisket is sikerült életre kelteni, viszont Google Pay csak Magiskkel van, ami roottal jár, amire harap néhány bankos app amik elől rejtegetni kell a rootot.
Most épp rootolatlanul Magisk nélkül használom a xiaomi.eu romot.
-
addikt
válasz [KgP].Robot #2881 üzenetére
Mi az a BSG?
-
addikt
válasz [KgP].Robot #2874 üzenetére
A linken le van írva hogy hova kell 2t nyomni az importhoz.
-
addikt
válasz [KgP].Robot #2859 üzenetére
Nem. Ez "újítás", hogy csak az utolsó 24 óra látszik.
Kínai logika. -
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Értem.
A xiaomi.eu fórumon eléggé lehordták azt aki ki akarta kapcsolni, és el is van rejtve ez az opció ebben a ROMban, és be van kapcsolva.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Létezik még török, orosz, és indiai verzió is. Azok miben másak?
-
addikt
Igen, angliában élek, de ezt mégsem hozhattam fel mentségként szép anyanyelvünk feltételezett gyalázása vádpontban
Örülök, hogy nem csak én képzelődöm.
Az én BL nyitós leírásom azzal kezdődött, hogy turn off Find my device*.*: ez az eszközkeresés kikapcsolását jelenti.
Így remélem elég magyar, és természetesen a BL sem egy focis rövidítés, hanem rendszerbetöltőt, idegen szóval Boot Loadert jelent.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz bubus66 #2713 üzenetére
Fogadjuk már el, hogy ezt csak akkor mutatja, ha a find my device aktív volt. Ahogy a screenshot is mutatja, this device is associated with an existing Mi account.
Én hozzárendeltem a xiaomi fiókomhoz a készüléket, de szándékosan kikapcsoltam ezt a funkciót, így nem reklamált a készülék, hogy accounttal oldjam fel.
Az i.mi.com szerint be vann jelentkezve az eszköz, mert be volt mikor nyitottam, mert bejelentkezve kellett lenni a nyitáshoz, de a find my device oldalon nem látja, mert ez a funkció ki volt kapcsolva.
A valóságban viszont nincs bejelentkezve a készülék mert már xiaomi.eu rom van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz laszlomijin #2696 üzenetére
Érdekes.
12.0.7 re tettem fel 3.5.0_10-beta_1 TWRPből.
Lehet, hogy maradnom kellett volna a 3.4.0 TWRPnél?
A Manager megmaradt de a bootot valószínűleg felülírta az update, ezért tűnt el kompletten a root és a pluginok.A rootot annyira nem bánom, hogy elment, de a töltéskorlátozó és a debloat script csak roottal és Magiskkel megy.
A végén még adbvel fogom kiütni a bloat appokat, ahhoz nem kell root.
Érdekes, hogy a Manager szerint a SafetyNet az failed, de a Google Pay vidáman aktiválja az NFCt.Még egy változás, az updaterben a MIUI 12 logó új lett.
[kép][ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Leslie1966 #2693 üzenetére
Voda kártyáson is? Vagy csak előfizetésesen?
Vowifin EUn kívül van roaming felár?[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Feltettem a xiaomi.eu 12.0.10-et. Azóta Redmit ír ki a bootképernyő, és a Magiskot is legyalulta.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz taschner #2600 üzenetére
Kipróbálhatod még az AirDroidot is.
Azzal wifin hozzáférsz a telefonodhoz.
Képek, videók, névjegyek, SMS, minden.De a ShareMevel (leánykori nevén Mi Drop) még FTP szervert is indíthatsz, amit utána egy desktop klienssel tudsz használni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz trebrona #2588 üzenetére
Jó tudni.
Köszi.
Akkor nem kisérletezek vele.
Tehát ha valaha egyszer vissza akarnám zárni, akkor elötte valamilyen EEA/CN/ID ROMot kell fastbootból felrakni.Azért hajlok a xiaomi.eu-n maradás felé, mert ezen nem reklamált a Youtube Vanced a MIUI optimalizáció miatt, szemben a gyári ROMmal, amire fel sem akart települni addig amig érzékelznaz optimalizációt.
Lehetséges úgy Magisk modulokat használni, hogy nincs rootolva a készülék?
Úgy értem rootolom, bekapcsolom a modult, és utána már nem kell a root, de az unrootolásnak csak a Magisk teljes eltávolítását és boot.img visszaállítását ismerem, akkor pedig nem aktiválódnak a Magisk modulok sem. -
addikt
Köszi mindkettőtöknek.
Ha úgy zárom vissza, hogy xiaomi.eu ROM van rajta, akkor a TWRP működőképes marad, és tud frissíteni? Vagy zárt BLnél csak a gyári rom tud frissülni? Vagy ezek teljesen függetlenek egymástól és csak a fastbootos rom váltáshoz kell nyitott BL?
-
addikt
Legfrissebb SafetyNet workaround nyitott BLhez: [link]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Leslie1966 #2557 üzenetére
Mire az tesztelve lett már fenn volt nekem a xiaomi.eu aztán már nem akartam vacakolni a visszatéréssel.
Gondolom az indonéz ROM csak fastbootból flashelve megy, ZIPként nem.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Nektek is bugos az olvasó módban a színhőmérséklet beállítás?
Csak akkor sárgítja el a kijelzőt, ha külön bemegyek az olvasó mód beállításaiba, és ki-be kapcsolom a színhőmérséklet állítást.Xiaomi.eu 12.0.7.0 QJDCNXM
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Senki nem kérte a kódot magát, csak egy képernyőfotót, hogy mégis hol kellene ezt keresni. Nem kell egyböl bedurcázni.
Ez a device locked ez akkor jelenik meg gondolom amikor valaki úgy flashel, hogy az eszközkeresés be van kapcsolva.
A legtöbb flashelős leírás első lépése, hogy ezt kikapcsoljuk.
Én is így tettem, és nem jött szembe ilyen képernyő.
Tessék: [link]
Az a kód akkor kell, ha valaki nem törölte a Find my device opciót a mi cloudból.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz Black&White #2475 üzenetére
Köszi a megerősítést.
Fél napig googleztam, és semmit nem találtam oem unlock kód témában.
Xiaomi csak a mi unlock toollal nyitható. Legalábbis én azzal csináltam. -
addikt
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Apple Watch
- Milyen notebookot vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- BMW topik
- Bitcoin topic
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Házimozi haladó szinten
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával