- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diokhan
addikt
Próbáltam megkeresni a srácot, telefonszamot sajnos nem tudok, üzenetben azt állítja, hogy "biztos nem klón"... Nagyon úgy néz ki, hogy így jártam...
Végülis túl nagy probléma nincs ebből, mert az iPhone nem működött az én kartyammal és gyakorlatilag csak iPod touch - ként használtam, csak mégis nagyon haragszom magamra, hogy ilyen könnyen hagytam magam át verni. A baj az, hogy ez az első ilyen telefonom, és soha nem gondoltam volna, hogy a kínai telefonokat is hamisitjak! De egyébként működik, baja nincs, csakhat na...azért néha olvasom majd a topicot, de az itt letemnek nagyon lét jogosultsága nincs...
-
mizoli
addikt
válasz
petrson #9194 üzenetére
A régebbi ROM-okon is ezt írja.
Itt tudod kikapcsolni: értesítések-alkalmazások értesítései-micloud.Azokat a programokat amiket nem használok, először lefagyasztottam pár hétre (Link2SD), aztán kitöröltem őket.
Köztük van a mivideo és a galéria, de még elég sok egyéb is, pl. szolgáltatások. -
petrson
senior tag
válasz
bozarjoska #9193 üzenetére
Kikapcsoltam az értesítést inkább, mert törölni gondolom csak Titanium és társaival lehet, azt nem használok.
Egyébként a "SIM kártya nincs aktiválva" mindenkinek jelez bekapcs után az újabb ROMokon? Erre valami megoldás? -
petrson
senior tag
A MiVideo minden nap többször is küld az értesítési sávra valami kínai szöveget, ezt mégis hogy lehet kiiktatni? Zavaró...
-
calamites
őstag
válasz
bozarjoska #9189 üzenetére
Köszi
-
calamites
őstag
V6 lite verzióban van fejlesztői lehetőségek? Ha igen hol?
-
Diokhan
addikt
válasz
bozarjoska #9185 üzenetére
A pötty az iPhone skin, cseréltem egy kanadai Bell függő iPhone 5c-re. Már írtam is a srácnak, hogy nem jó a dolog...
Mizoli köszi elolvasom !
-
Diokhan
addikt
válasz
bozarjoska #9181 üzenetére
-
Diokhan
addikt
válasz
morfondőr #9179 üzenetére
Maga a rom felrakása nem okoz gondot, két évig volt HTC HD2-m,azon pl hetente cseréltem, csak egyelőre még nem akarok ennyire bele nyúlni!
Viszont akkor mást kérdezek. Van olyan program, ami felismeri felismeri és kiirja a hardveres infókat a telefonnal kapcsolatban? Olyasmire gondolok, mint PC-re az everest! Szeretném tudni pontosan milyen processzor stb van a telefonban. -
morfondőr
addikt
válasz
Diokhan #9178 üzenetére
Az antutu-t meg tudják viccelni a hamis készülékek! A rom felrakása viszont pofon egyszerű, olvass kicsit vissza, és az első hsz-ben is találsz infókat. A heti frissítések telepítése kb. 5 perc minden pénteken, és folyamatosan el vagy látva újdonságokkal, optimalizációkkal, javításokkal, amit semmi más készüléken nem kapsz meg.
-
Diokhan
addikt
válasz
bozarjoska #9173 üzenetére
Köszi bár ez most nekem szó szerint kínai
-
bozarjoska
őstag
-
Diokhan
addikt
Most olvasom, hogy ennek a telefonnak is van klónja... Ez komoly? Hogyan lehet megkülönböztetni egymástól őket??
bocs a dupla postért! -
Fejvadi
nagyúr
válasz
Tomi_Ohl #9165 üzenetére
Ha csak a betűk színe változik akkor megy a levesbe.
NE EJTSD LE. Így egyszerűen. Hosszabban már nem ütős. Ezt nem megmagyarázni, hanem betartani kell."(#9163) mizoli Jó cucc, nem fogod megbánni
Bocs, de ez úgy hangzik, mintha valami jóféle drogot árulnál"
To-Mi3 megfejtette mitől pörög így a mizoli-nk(#9166) s4tch
Szintén hasznos tanácsok -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #9160 üzenetére
Én már le is töröltem, de úgy emlékszem, a téma csak a betűk színét változtatta, app hátterét nem.
(#9158) Diokhan üdvözlünk!
Első jótanács: MIUI 6 stabil ROMot kerüld, sokkal jobb a fejlesztői!(#9161) Diokhan dettó, nálam is ez az első hely
(#9162) Fejvadi azért ehhez kell egy kis magyarázat is: ne azért ne ejtsd le, mert olyan törékeny, hanem azért, hogy minél jobb állapotban tudjon szolgálni a következő időszakban!
(#9163) mizoli Jó cucc, nem fogod megbánni
Bocs, de ez úgy hangzik, mintha valami jóféle drogot árulnál
És egy igen jó, segítőkész csapat is van hozzá
Ez igaz
Vertu mobilokhoz van élő személyi asszisztens, aki mindenben segít. Mondhatjuk úgy is, hogy itt mi vagyunk egymás asszisztensei.(#9164) Diokhan biztos nem normális. Inkább arra szoktak panaszkodni, hogy nem jelennek meg a chat fejek (ahhoz egy engedélyt kell neki megadni).
Én mondjuk nem használok messengert, hanem engedélyeztem a chatet FB appon belül. -
Diokhan
addikt
Sziasztok! Szert tettem egy ilyen készülékre, remélem be fog válni! Bármilyen jotanacsot szívesen veszek
-
mizoli
addikt
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #9153 üzenetére
Igen, erre. Most feltettem próbaképpen, bekapcsoltam az értesítést erre a topikra, de nem értesített.
Pont láttam, hogy az app fejlesztője írta, hogy már kész a material design, és a bejelentkezést és posztolást is megoldja egy-két héten belül, és akkor kiad rá egy frissítést.mizoli Tapatalk-kal lehet nézni mobilarenat is? Ezt nem tudtam. Mindegy, nem kell, ezt az appot is csak kíváncsiságból próbálom ki.
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #9149 üzenetére
A böngészőt. Ez a fórum állandóan meg van nyitva egy lapon.
Amúgy van egy hivatalos mobilarena app, the azt 3 éve készítették, és kb semmivel sem tud többet a böngészőben megnyitott lapnál.
Megint van egy másik app, ami értesít is, ha valaki válaszolt egy hsz-edre, de onnan ha jól emlékszem egyelőre nem lehet új hsz-t írni. -
Fejvadi
nagyúr
Tomikám, te sokat fórumozol telefontól. Mit használsz? Külön progi vagy simán a böngészőt használod?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
k.kristof #9146 üzenetére
Nem, az a Tegrás változatra van.
Snapdragonosra a WCDMA/CDMA CHINA-t tedd fel. -
Tomi_Ohl
veterán
Az android könyvtárat (és az egész SD-t) időnként átnézem, és kitisztítom. Nekem ez a régi törlése nem lenne jó a játékok miatt.
Nekem 16GB-s van, úgyhogy itt azért nem lehet csak úgy pazarolni.
Amúgy ha TDB be van kapcsolva, máshol vannak a mentések, mint ha ki van kapcsolva.. Vagy hogy hogy nem tudta visszaállítani? -
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #9139 üzenetére
Én csak azon csodálkoztam, hogy Neked (eddig) ment a rendszer váltogatás. Nekem sosem lett jó semmi a váltások után.
Helyem van bőven (64 GB-os a Mi3), tudok backupokat gyűjtögetni, de az érdekteleneket törlöm.
Nem annyira sok idő a váltás, bár kicsit tényleg macera. De azért a tesztelgetés megéri
Ráadásul az Android könyvtáramat sem hagyon teleszemetelni a tesztekkel, mindig egy újba megy, aztán úgyis törlöm, ha nem tetszik a ROM.
r10 CWM alatt csináltam mindent, most majd váltok r11-re, és kiváncsi vagyok, hogy így TDB Off módban vissza tudja-e állítani az r10 alatti mentést. TDB On módban nem tudta. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #9134 üzenetére
Tedd fel a Multit és nem lesznek ilyen gondok.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
cowboy_bebop #9137 üzenetére
Sajnos nem.
CM RESURRECTION REMIX (Fejvadi Edition):
Újraindul, eddig legtöbb 2.5 órát volt deep sleepben.TDB (CWM r11):
Múlt héten 4-szer történt meg velem, hogy reggel nem indult a telefon, mert leformázódott a system2 (magától, éjszaka alatt). Csak simán vissza kellett flashelni, utána működött, systemek közötti váltást is bírta.
Vasárnap formáztam mindent, TDB kikapcs, TDB bekapcs, system1-re CM12, system2-re MIUI.
Ugye tegnap feltettem a system1-re a Remixet. Többször is váltottam azóta systemek közt. Ma délután vissza akartam jönni MIUI-ra... Alkalmazásváltó gomb nem működött, appok befagytak, lassú volt. Újraindítás. Még rosszabb. Format data, format cache. Nem javult. Úgyhogy igen, ez már az, amiről mindenki beszél. Már nekem se jó a TDB.Format mindent, TDB kikapcs, TDB bekapcs, feltettem a MIUI-t a system2-re, Remixet pedig a system1-re, de eddig nem mertem elindítani. Majd csak ha kell.
mizoli csinálnám én akár azt amit te, de annyi backupolgatás meg restorolgatás nem férne bele az időmbe. A másik, meg hogy szabad helyem sincs olyan sok.
k.kristof igen, kéne, bár az egy v6-os stabil ROM, úgyhogy ne lepődj meg, ha hibákat tapasztalnál. Akkor inkább tedd fel a legújabb fejlesztőit.
-
k.kristof
őstag
Sziasztok!
A magyar ROM-ban (V6.2.1.0 KXDCNBK) működik az NFC, ugye?
-
szente
addikt
válasz
cowboy_bebop #9134 üzenetére
Szerintem rakj fel egy CWM-et, csinálj egy full wipe-ot aztán rakd fel újra a vagyulás romot. Nekem is az van fent, teljesen stabil.
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Két sikertelen próbálkozás után (először ebayen nem küldte el a srác, másodszor aliexpress-ről hamisítványt küldtek, de az eladó esküdözik, h. az bizony eredeti dacára az egyértelmű jeleknek a hamisítványra: milogós töltőkábel, antifake app-on nem ment át, stb...) megrendeltem a xiaomishop.hu-ról a Mi3-mamat. A pénzeket persze visszakaptam, csak azért mégis csak idő, meg idegeskedés, stb.
A magyar srác gyárilag a heti frissítéssel küldte (szerintem a vagyulá-s, mert beszél magyarul), viszont véletlenszerűen újraindul. Ez másnál is elő szokott fordul, vagy van rá valami gyógyír?
A heti frissítéseket szívesen rakosgatnám fel, mert jönnek benne sorra az újítások.
-
ANT
őstag
Talán pár százalékot árnyékol, de annyira nem sasolom a jelerősséget. Mindenesetre semmilyen hálózati probléma nincs. Te is kaptál hozzá bónusz kijelzővédő fóliát? Nekem már van belőle pluszban három darab.
szente: még mindig jobban kezelhetők ezzel a gombok, mint pl. a "bukókeretes" TPU szilikon tokban. Valami agyrém azon keresztül a gombokat nyomkodni. Bár az meg jobban véd a sérülésektől.
Szerk2 (#9133): igen, minden ilyen tokkal rendelkezőnek címeztem a kérdést.
-
szente
addikt
Nekem is ilyen van, én is meg vagyok elégedve vele.
Fejvadi: Jobban csúszik, mint a telefon eredeti anyaga, de pl a MI2S-em gyári hátlapja jobban csúszott.
Valamennyire leárnyékolja a GSM jelet, de nem vészes. Éppen, hogy csak vastagabb lett tőle a telefon. pár tized mm-el kijjebb van a tok, mint a hangerőgomb. -
ANT
őstag
Mivel a korábban rendelt műanyag tok megadta magát, kellett vennem valamit helyette. Ebből rendeltem egy ezüstöt és egy feketét, ami tegnap jött meg. Szálcsiszolt alumínium, a belseje bársony borítású.
Szerintem nagyon szép tok, a jelet sem tompítja. Egyetlen hátránya, hogy öt hét volt a szállítás. Bár ez ügyben érdeklődtem az eladónál, és állítólag mostanában a csomagok késését a rengeteg ájfón 6 útnak indítása okozza/okozta Hongkongban.
Végezetül néhány kép a tokról: -
mizoli
addikt
válasz
ruszi_tomi #9123 üzenetére
Aha.
És egyébként mással pl. számítógéppel, vagy tablettel működik a pendrive?
Mondjuk nem tudom, hogy a 64 GB-ost mennyire tudja használni, utána kellene nézni.
Ha van lehetőséged próbálj ki egy kisebb pendrive-ot.Fentit még az előzőre írtam.
Mit jelent, hogy "úgy játsza le"? Valami filmet, vagy zenét akarsz pendrivról nézni, hallgatni?
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz
ruszi_tomi #9123 üzenetére
Bocsi a dupléáért, de lejárt az idő. Nah szóval leformáztam NTFS-re a Pendrive-ot, majd feltelepítettem a Total Commanderhez a Paragon NTFS nevű plugint. Így látja ugyan a pendrive-ot a telefon, de ami rajta van csak úgy játsza le, ha előtte "letölti", vagyis átmásolja a belső memóriába. Így semmi értelme az OTG-nek.
Tök jó. Próbáltam az apps-on lévő progikkal, de semmi eredmény...........
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #9121 üzenetére
Nem értem, hogy nekem miért nem jó az átlépések után
Melyik cwm-et használod?
Bár mindegy, nekem egyikkel sem volt jó. Akkor sem ha a cwm root device figyelmeztetésére igent, akkor sem ha nemet válaszolok.Közben kikapcsoltam a TDB-t, újratelepítettem a 34-es V5 MIUI-t (szerintem az a legjobb
), a Nova launchert, a programokat visszaállítottam, megcsináltam az új cwm mentést.
Sys1-re most megy a 4.11.4 AOSP (másik legjobb), aztán erről is megy a mentés, és ha át akarok térni, vagy tesztelni valami újat, akkor a szokásos, törlök mindent, és cwm mentés visszaállítása, vagy új telepítés.
Így mindig csak 1 rendszer lesz fenn, egy data partició, és véletlenül sem fognak zavart okozni egymásnak, tdb-cwm hiba ide vagy oda.
Ha minden igaz -
Tomi_Ohl
veterán
Térerő fullon, működik, MIUI meg sem érzi a váltásokat (ugyanúgy működik).
Amúgy valaki feltöltötte Google drive-ra is, én onnan töltöttem.
Még telepítéskor először errorokat írt, aztán reboot recovery, és már jól települt.
Amúgy valamennyire működik a deep sleep:
Ez több mint egy óra, zsebben. Szóval elég kiszámíthatatlan. -
ruszi_tomi
aktív tag
Sziasztok, vettem egy otg-s 64 gigás pendrive-ot, de az istenért sem tudom telefonon elérni. Üres, vagy rossz particiót ír a teló. Ötlet?
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #9118 üzenetére
És átlépések után rendesen működik mindkét rendszer?
Kipróbáltam én is (alig tudtam letölteni), a gsm hálózatra percekig tartott mire fellépett, és a térerő is kevés volt. A wifi viszont jó volt.
Most kikapcsolom a TDB-t, és teljesen új rendszert telepítek. Aztán meglátjuk, hogy tényleg a tdb okozott-e rejtélyes lassulásokat.
Szerk.
Szóval ez sem valami stabil. -
Tomi_Ohl
veterán
Nyugodtan felteheted.
Hibák:
-NFC, OTG nem műkszik
-Videót nem menti el a gyári kamera app
-Recoveryzés után beragad a bootanimáció, és force rebootot kell csinálni
- (Szintén lehet hogy csak recoveryzés után) elfelejti a WiFi jelszavat.
- Kb 35-37 fokra melegszik.
Nem olyan kritikus hibák ezek, ha nem mindennapi használatra akarod használni. -
Tomi_Ohl
veterán
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Tomi_Ohl #9111 üzenetére
Igen látom a tapasztalatokat, csak nem olvastam végig a fórumot, hanem válaszoltam ls mire odaértem és közben szereztettem is egyet, lejárt az időm, hogy azt a mondatot töröljem.
Ha a Lolli-ban azok benne is maradnak és nem szedi ki őket a MIUI, akkor az nagyon jó. Samsungomban (s3, s4, s5) is volt, bár ott fekete volt a háttér a menükben és tárcsázóban, de sokszor használtam pl. Face, Skype, Gmail, stb. Főleg a külön telepített app.-nál amiknél nem lehetett váltani. Volt is hozzá Widget amit kitettem és nem kellet a menüben kapcsolgatni, meg hozzá lehetett rendelni a bekapcsoló gombhoz.
-
Tomi_Ohl
veterán
Pedig eddig te voltál az, aki mindig mindent kipróbál...
Előbb hagytam pihenni a telefont, háromnegyed óra alatt nem indult újra, de nem is lépett deep sleepbe. Aztán utána két percre megint magára hagytam, 47 másodpercet deep sleepben volt.Fejvadi hát, akárhogy is lesz, remélem legtöbbünknek tetszeni fog.
Fejvadi edition kicsit feljebb.
Még annyit teszek hozzá, hogy lollipopban van olyan, hogy színek invertálása, amivel pont a fekete háttéren fehér szöveget lehet elérni. Meg van olyan is, hogy kontrasztos megjelenítés, amu láthatóság szempontjából szintén jól jöhet. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
Tomi_Ohl #9105 üzenetére
Tomikám. A Multiban külön panelen van a beállítás es pont olyan felsorolás mint a telefon beállítása, csak simán egymás alatti felsorolás és be lehet lépni minden menübe. Ez meg most olyan mint ami v5 alatti is volt, egy ablakban vannak és ikonok, nem egy sima menü felsorolás. Ha a kamera letakarásától lesz sötét az ablak nekem már az is jó lesz.
Akkor majd írd le milyen a "Fejvadi Edition", gondolom mindenkit érdekel a tapasztalataid.
(#9107) mizoli
Dehogy gondolom, látod a 3 pattogó, vigyorgó fejet ott ahol írtam. Azok nem mérgesek. -
Tomi_Ohl
veterán
nem gondolta komolyan, ott a szmájlik
Már a Resurrectionról írok.
Eddig nagyon bejön, bár a Fejvadi edition jellemző stílusjegyeit csak a beállítások appban lehet megtalálni.
Amúgy egy sima CM12 (talán egy kicsit több opció van benne, de csak egy kicsit). Sima CM appok vannak benne.
Gyorsnak gyors, rendszerindítás addig tart, míg MIUI-n. Kicsit azért melegszik, de nem vészes.
Megjegyzem, első indításkor kínaiul jelent meg, de van benne magyar nyelv. A CM appjain felül van benne 5 kínai alkalmazás (ilyen Baidu meg kínai app store stb), közülük 4-et enged kitörölni, egy rendszeralkalmazás. -
-
s4tch
veterán
válasz
Gooffancs #9098 üzenetére
MIUI 6 alatt ilyesmire egyelőre nem nagyon van lehetőség. Tehetsz egy próbát a WSM Tools + Mi-Tools párossal, de annak a funkciói nem működnek garantáltan a friss rendszerekkel. Lehet, hogy mákod lesz, és pont az óra áthelyezés menni fog; egy próbát számomra megérne a dolog, ha annyira fontos lenne áthelyezni az órát. Jobb esélyed első blikkre nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fujifilm X
- DOOM - The Dark Ages
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gurulunk, WAZE?!
- Everest / AIDA64 topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged