- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Gcam alapot használtam, sokkal kellemesebb a feldolgozás.
Nem emlékszem a naptárra, jellemzően rosszabbak a saját appok szvsz amiket xiaomi/samsung rápakol (még ami nincs reklámokkal telerakva az is). Google naptárat használtam, Simple calendar widgettel.
Ú, jut eszembe,a héten viszik, de segítek beállítani. Friss debloat/reklámírtós leírást tudtok hozzá?
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
válasz
bluemirage #329 üzenetére
Konkrétan féllreálltam az autóval, mert nem találtam az okát miért szól ilyen rosszul?
Aztán meglett, hogy valamiért alapból be vannak kapcsolva ezek a ... hangzásjavítók.Örülök ha SOAD19-nek jól szól, nekem a többi (céges, sajátok) telefonhoz képest elmegy, de a P4a/P6a-hoz képest erősen alulmarad. Tisztességes iparosmunka, de ha már egy-egy trailert nézek, nagy a különbség (mély is, közép is, magas is, de főleg a két 'szélén').
Igaz, az átlagnál érzékenyebb vagyok erre. -
MC Pite
veterán
válasz
Baldvin2000 #267 üzenetére
Enyémen ilyesmi van (Alis), nem szeretem. Nem teljesen sima, és relatív puha.
-
MC Pite
veterán
válasz
SkylineGTR76 #262 üzenetére
Dehogyis. Feloldod (tökmindegy mi van nyitva vagy mi nincs) odatartod, kész. Szifonnál is.
-
MC Pite
veterán
válasz
checkmafunky #240 üzenetére
Van 12Xem és P6a. Nem egy liga.
Sokkal természetesebb, kiegyensúlyozottabb a pixel a régi hw-el is. A 12X hajat részletesebben rajzolja, minden másnál (homogénebb felületek, textúrák) viszont sokat zajszűr, eltűnteti inkább a részleteket. Gcammel jobb, de körülményes (nem lehet a gyorsindításra azt tenni) és nyilván nem erre a hw-re készült.
A gyári sw meg színekkel, középtónusokkal (felhúzza) hadilábon áll. A szőke, relatív világos bőrű kislányom ha nem váltok pro módba vagy gcamre, akkor sötétbőrű tejfölszőke kisember lesz legtöbbször. Samsungos/iPhone OS ismerősöknek tetszik a túlszaturált túlprocesszált eredmény, nekem nem.Szelfi kamera és a 2x crop pedig nagyon nem a 200ezres árkategória, hanem inkább belépő (értsd a videóhívások is sokkal jobban néznek ki 4a és 6a-n is). Éjszakai mód elmegy, de nem a pixel ellenfele.
P6/P7 széria szinte egyetlen valódi hátránya, hogy Yettel/Voda esetén rootolni kell a VoLTE-hez, míg a 12X alapból tudja. Meg a méret. Frissítés (60/90/120Hz) meg töltés (18-65W) túllihegett szerintem. Többek között mert a 12esekkel ellentétben a pixelekben működik az adaptív töltés, amúgy meg fél óra alatt kb félig tölt, nekem nem vállalhatatlan.
De ha kell megkímélt 256os 12X, szólj
-
MC Pite
veterán
Kijelző szubjektív (de kerekítettnél nincs rendes védelem, és egykezes használatnál hozzáér a tenyerem
De a hangszóróról ez komoly? Furi hogy ez a benyomásod, az utolsó 2 Sony Compactom, a Pixel 4a is messze jobban szól, a Pixel 6a-val pedig nem fer összemérni, mert lemossa (annak mélye és magasa is van, sokkal sokkal jobb egy tarilert megnézni, jobban érteni a beszédet, hangokat és sokkal 'valódibb'. A dacot passzolom, nincs USB C - jack adapterem (külső dac-ot használok, bár egyre ritkábban).
Nem gagyi, de olyan közepes samsungos minőségű a hangszóró, a harman kardon feliratot nem mertem volna rárakni.
Nekem csak az előlapi kamera rangon aluli, a röbbivel elvagyok (bár a gcam nagyon hasznos hozzá, a gyári fotóit nem szeretem). -
MC Pite
veterán
válasz
bluemirage #174 üzenetére
99%ban a hivatalos importőrtől szoktam vásárolni. Jelen esetben (256Gb verzió) ez most 'jelentéktelen' 50e Huf különbséget jelent (ha külföldről veszem, akkor 70e huf a különbség). 2év mindkét esetben a gari, és 12 topikba olvasottak alapján 2 év múlva sem 100% hogy a gyári szervizben lesz alkatrész. Egyébként 2 hónaposan vettem, de itthoni, nem hivtalos importőri boltból vették.
-
MC Pite
veterán
válasz
hroberto #117 üzenetére
Mindenütt kikapcsololtam, mégis több program is dobálja fel (videó lejátszó, letöltés pl).
-
MC Pite
veterán
Hm, valamiben egyértelműen jobb a pixelemnél, a videóból kép exportban: [link]
-
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
Igen, megy simán, a szolgáltatónál se kellett kérnem. (Menüben opció nincs/nem találtam, de fent a volte, megy a net hívásközben, meg a ott a hd hang is.)
Bár a kamerát ki kell ismernem, mert a 2* crop csak napkitörésnél értékelhető, és a pixelhez képest sok az elmosódott kép (gyerek), és kicsit túltolja az élénk színeket... -
MC Pite
veterán
válasz
South Velen #17 üzenetére
Furán sima, és még a szürke is színjátszós kicsit.
Selymesre finiselt üveg vagy nagyon kemény plasztikAmúgy nem tudom mennyire számít jónak ez a hangszóró, a kis Pixel 4a sokkal korrektebben szól az egyke hangszórójával (és kicsit a beszéd hangszórója is tisztább). Nem rossz, nem halk, telefonra megteszi; de nem villognék a h/k felirattal, a jó szerintem nem ilyen.
Gabbaa: Lehet hihetetlen, de van akiknek az nagy. Max 7cm széles telefonok között kell keresni a konkurenciát, sajnos...
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
Elvileg igen, standby vagy csak telefonáláskor is jobban bírja, lásd pl gsmarena.com.
Ez az első Xiaomim, idáig nem nagyon fűlt hozzá a fogam, de ha kell a volte (ráadásul yettel) és a kompakt méret, alig marad versenyző.
Fél napja lakom be, kezd élhető lenni. Lekerekített kijelző a gyári fóliával nem gáz, a szelfi kamera nem túl acélos (pixel után elég gyenge), de összességében egész jól használható, kevésbé zavar mint a samsungok.
Meglátjuk marad-e.Pár órát szivatott az apn-el (létrehoztam a telenor mellé yettelest, azóta úgy tűnik minden ok), meg nehezen találtam nova mellé lezárási lehetőséget (miui launcherrel nem sikerült összebarátkozni), a többi ok -reklámok kikapcsolgatása után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Régi jó hardver, kezes méret és ügyes kamerák tolják ki a középkategória határát.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest