Új hozzászólás Aktív témák
-
X@b3e
addikt
Akkor mázlista lehetek, mert volt turkálásban részem jónéhány alkalommal. Itthon 4 munkaállomás + 2 telefon van hálózatban, eddig mindent be tudtam állitani benne, megosztásokat, felhasználoszintu hozzáféréssel. Céges hálón uj gép konfigolásakor (elég gyakran kell telepiteni) sem volt gond. Officebol legal 2013 fut, nem találkoztam inkompatibilitással, egyedül a CoD 4 dobált ki multiban, ennyi. Lehet nem használok >=5 éves programokat, de nincs is rá szükség, ha vannak frissebb verziok
-
Madwe
nagyúr
A felületről senki nem beszélt (szerintem elbaszott mert nem így kell vegyíteni a dolgokat a tapizós és egeres emberek között meg legyen már koherens könyörgöm egy rendszer... ráadásul így pl egyik beállítás hol itt, hol ott található meg, hol mindkét helyen, de mást állít, van hogy egyik sem igaz s a regisztriben kell turkálni...) nem azt fikáztuk, hanem a rendszer félkészségét...
Ha csak netezésre és játékra használod, elhiszem hogy jó neked. De pl ha már vezérlőpultos kalandok kellenek valamihez, rájössz hogy félkész vacak az egész. Ne adj isten ha csak eredeti verziókat használsz és nem lopsz, de e miatt pl egy office 2007-el eddig elvoltál, akkor rájössz, hogy az se lesz teljesen rendben (de legalább fut). Ha hálózati beállításokat kéne variálnod, rájössz hogyteljesen összevissza van és lesz amikor nem nagyon fog menni amit akarsz. De persze, netezni lehet vele, játszani is, csak ha már turkálnál, baj van..Ha most jelent volna meg, 1-2 dolog beleférne. Nem egy Os X BÉTÁHOZ volt szerencsém, és azok sokkal átgondoltabbak és "készebb" termékek voltak mint ez 1 évvel a megjelenése után... Win7 még mindig a must have ha winről van szó, ez van.
-
X@b3e
addikt
Bazzeg, de szar nem normálisnak lenni.. Nekem már cirka egy éve 8-as van fent, és érdekes módon a hetessel szemben én csak a sebességkülönbséget vettem észre, nem azt h fos. Másmilyen a felület, meg kell szokni, nem nagy kaland. Azokon is röhögtem anno, akik az xp kezelőfelületét alakították vissza klasszikusra. Értelmetlen. Nem kell begyepesedni, attól h a széllel szembe brunyálsz, nem menő leszel, csak vicces, meg ugye pisikés...
-
martonx
veterán
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Ha jól tudom akkor Windows 8.1-ről (bolti lemezes OEM, ha megjelenik) lehet visszaváltani W7-re. De ez hogyan működik? A 8.1 kulcsát elfogadja a W7, ha aktiváláskor azt adom meg neki? -
martonx
veterán
válasz
T. Almeida #54 üzenetére
Akkor próbáld meg Metro-s appokkal. Nem lesz nap, amikor ne fagyna le
Desktop módban tényleg nincs vele semmi probléma, de ha a metro ennyire szar, akkor miért erőltetik?
Vagy ha már erőltetik, akkor miért kellett 1 évet várni a javításra? És vajon tényleg jobb lesz-e tőle? -
FishAir
senior tag
Egyszerű a képlet. Win 98 óta minden másodikat kell csak feltenni (SP-ket nem számolva, ahogy ezt sem) és kész. Windows Tick-Tock.
-
JanR
addikt
Ezt a "start gomb".. Annyira mindegy, hogy ott van egy start gomb, vagy tovább húznám az egeret a bal alsó sarokba.. Meg vagyok elégedve a Win7-l, remélem a következő windows nem a 8-as vonalát viszi tovább, mert nekem nem jön át. Bár ízlések és pofonok.
-
Mici80
tag
Frissítések, újabb verziók... Csak tudnám minek?
Az egész fos úgy ahogy van...Unix/Linux forever...
-
DopeBob
addikt
Hmm, így a videók alapján nem is rossz
Mondjuk mikor legutóbb kipróbáltam, majdnem egy napig bírtam
Nah, lehet kap még egy esélyt.
-
ddekany
veterán
Nincs Mac-em, úgyhogy nem tudom kipróbálni. Ez alapján mondtam (és azért ők ált. nem hülyék futó tapasztalatom alapján): [link]. Itt én a screenshot-okon azt látom, hogy még pont 2x-esre nagyítás sem működött "normálisan" a régi appoknál. Egyszerűen felnagyították őket interpoláció nélkül 2x-esre, ami miatt a szöveg szubpixel AA-ja persze rondább mint egy hagyományos képernyőn, a több meg maradt ugyan olyan. Nyilván mert más ők sem sem tudtak tenni, aztán várni kell, hogy az alkalmazás fejlesztők lépjenek. (Bár még azt sem oldották meg, hogy legalább akkor ott ne szubpixeles legyen hanem teljes pixeles AA...) Ezek után mi lesz ha még nem is egésszeres a skálázás? Amúgy a Win 7 ugyan ezt teszi, csak interpolációval (mert nem egésszeresre úgy jobb), kivéve ha az alkalmazás állítja magáról, hogy ő majd lekezeli a PPI skálázást. Az eredmény persze borzalmas, persze sokat ront ha a képernyő PPI-je sem épp retina.
-
törölt tag
-
Én megvettem a win 8-at nincs rá mód hogy előbb felrakjam az upgradet torrent oldalakon már fent van de teljes isoként , franc akarja újra telepíteni az egészet...
nincs ms oldalán fent már szerviz packént?
vagy lehet olyat hogy repairként elindítom az isot és 8.1 et rakja rá és megmarad az összes beállítás meg cuccli?
ha lenne rá megoldás bárom vaio notijára is rá raknám...
-
xxSanchez
őstag
Akármikor le lehet tölteni innen, csak mielőtt elkezdi a letöltést kéri a Windows 8-as kulcsot: Windows 8 Setup.exe
A hivatalos neve valami olyasmi, hogy Windows 8 Upgrade Assistant.
Előre is köszi! -
Madwe
nagyúr
Macen nem csak duplázott ui scale van, 5 fajta állásból lehet választani, amiből csak 2 a normál és a duplázott, a másik 3 skálázott... ráadásul 3rd party appal mégtöbb lehetőség is feltárul, ami szintén normálisan működik... http://www.macworld.com/article/2012693/mac-gems-quickres-helps-you-get-the-most-out-of-retina-displays.html
-
pzstm
titán
válasz
Mr Bond 007 #28 üzenetére
telepítőd meglehet, de hogy fogod tudni telepíteni a 8.1-et legálisan ha cask nyolcas kulcsod van?
-
edward2
addikt
-
LordX
veterán
Nem azért, de van egy legális W8-am, 8.1-re frissítve. Tfh újra akarom telepíteni. Komolyan fel kell tenni a szűz 8-asat, store-ból bumpolni 8.1-re (ami valószínűleg egy tonna backup fájlt hagy maga után)? Nem tudok letölteni/csinálni egy 8.1-es telepítőt?
Gratulálok annak, aki ezt kitalálta.
-
martonx
veterán
válasz
gyurkikrisz #19 üzenetére
Mert az érintőképernyő tök király. Miért bénázzak az ágyban hanyatt fekve a touchpad-del, ha egyszer-egyszer oda is bökhetek. Ráadásul egy mini notebookon, rendesebb felbontással máris nem akkora élmény a desktop appok használata sem.
A metro meg elvileg pont itt kellene, hogy domborítson, ehelyett kimondottan bosszantóak a hibái, bénaságai, még ott is ahova szánták. -
martonx
veterán
mondjuk ha csak annyit fejlődne a Mail app, hogy a mikroszkopikus betűméret állítható lenne benne (ez mondjuk komplett metro-ra se ártana), én már meghajolnék az MS bölcsessége előtt. Sajnos az elmúlt 1-2 évük munkásságát látva kizárt dolognak tartom, hogy ilyen előremutató fejlesztések belekerüljenek a 8.1-be.
Komolyan nem értem, hogy egy 10 colos tabletre tervezett rendszernél miért kell mikroszkopikus betűmérettel szopatni azt a pár szerencsétlen usert, akik pénzt nem kímélve megvették ezt a fost.
-
martonx
veterán
Hangsúlyozom kizárólag a metro-s appok fagynak. Klasszikus desktop programokkal atomstabil. De nem pont a metro lenne a lényeg? AMD A6-1450-es procival, és legfrissebb AMD driverrel produkálja ezt.
Tudom, hogy van kismillió metro-s számológép, de mi a fészkes fenéért kell egy ilyen alap funkció miatt áruházat nyitni? Ez már 10 évvel ezelőtt a mobilokban is alap funkció volt.
-
ddekany
veterán
"DPI scalinget oldják már meg végre"
Ha hagyományos alkalmazásokról van szó, nszvsz lehetetlen megoldani. Ha pont duplázzák a felbontást (mint Mac-nál), akkor jobb a helyzet, de akkor sem jó (ott sem volt az). Sőt ha weboldalról van szó, ott is némi szétcsúszással itt-ott , amíg nem olyan brutál a kijelző PPI hogy anialissal mersz kereteket megjeleníteni (az 1 px széles csíkok, AA-val okádék, anélkül meg pontatlan a skálázás).
-
pzstm
titán
Ha a 8 van fent store-on keresztül simán frissíthetsz.
a Preview-hoz képest nem sok minden változott (új mail appról akarok majd még cikket)
Windows 8.1 Preview a boncasztalon
A start gombon kívül rengeteg más is belekerült és motorháztető alatt is sokat finomodtaka dolgok, Enterprise számára is jobb lett a cucc
Valamint esetleg a verziók összehasonlítását tudom javasolni még:
Windows 8.1 verziók összehasonlítása -
vimes
senior tag
Várós... tetszik ez az asztalról indulás
-
ezt a parasztvakitast, azthittem zenyleg van startmenu, de azert mert kirkatak oda egy ikont meg ugyan az mint ha a sarokba huznam, ha ezt a megoldast hinyolta a tobbseg akkor velem van baj
-
Dave™
nagyúr
-
FishAir
senior tag
Jól látom, hogy a monitoron (egybegép) lenovo felirat figyel?
Egyébként egy dolog érdekelt ebben az egész 8.1-ben, hogy DPI scalinget oldják már meg végre, de még mindig nem sikerült normálisan, ahogy olvasgatom.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Láma kérdés következik: a 8.1-hez a 8 sorozatszáma is jó?
-
martonx
veterán
Iszonyatosan karcsú az újítások listája. Mondjuk ha megoldják, hogy atomstabil lesz a rendszer (notebookon van oem win8-am, ennyit kifagyó rendszert régen láttam, mint amilyen fagyásokat a Metro-s appok produkálnak), illetve a default appok használhatóbbak lesznek (ie, mail, lesz mondjuk érintős számológép, ilyesmik), akkor máris előrébb vagyunk.
Szégyen volt ilyen alig bétának nevezhető állapotban kiadni tavaly a win8-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bower & Wilkins px7s2 garanciával eladó.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest