- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Androidos tablet topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
stranger28 #69 üzenetére
Hááát... csinálják-csinálják, de ennyire durván azért eddig nem.
zsolt501 jól mondja, megszívták ezt már a böngészővel, Media Playerrel, lehet ebből is még valami később.
-
Male
nagyúr
válasz
stranger28 #67 üzenetére
Persze, rá lehet találni, nem az a bajom, hogy nem tudnám használni tőle, hanem hogy (enyhén szólva undorítónak tartom, ahogy) ezzel komoly hátrányba hozzák a kisebb fejlesztőket... nagy cégeknél nyilván ebből nincs probléma, az összes programjukat át fogja engedni (még ha tele is van mindenféle toolbarokkal és egyéb csodákkal), a kisebbek meg szépen veszítik a felhasználóikat.
Vírusirtó átnézi, ez helyes, UAC figyelmeztet a telepítésnél a jogosultságokért, ez is helyes, viszont az, hogy amit kevesen használnak, azt így akadályozza minden valós ok nélkül... remélem szép nagy per lesz a vége, olyan büntetési összeggel ami már nekik is fájni fog
-
Male
nagyúr
Nos, most pedig vége lett nálam a win8-nak, mert ilyen rendszerből én köszönöm, de nem kérek:
Gondoltam felrakom kedvenc filekezelőmet (FAR Manager). Még nem végleges a 3-as verzió, de úgysem az a fő rendszerem, kipróbálom ezt is legalább. 64 bites verzió kiválaszt. Letöltésnél pirossal fogyelmeztet az IE, hogy ez nem egy általánosan letöltött program, veszélyben lehet a gépem. (mint programozó, iszonyúan örülni fogok, hogyha csinálok valami programot, amit kevesen használnak -> örülnék egyáltalán annyi felhasználónak, mint a FAR Managernek van..., akkor még jól hátrányba is hozza azt az IE-W8 páros, hiszen ezzel jópár embert eltérít a letöltéstől)
Sebaj, lementem, indítanám a telepítőjét, mire közli, hogy:
"Windows protected your PCWindows SmartScreen prevented an unrecognized app from starting. Running this app might put your PC at risk." Alapból pedig csak egy OK van kint, és kész. Egyszerűen nem lehet feltelepíteni. (A more infora kattintva azért előjön egy akkor is futtatom.)
Nem tudom, ezt mégis hogy képzelik alap beállításnak??? Teljesen ellehetetlenítik vele a kisebb fejlesztőket.
(A 2-esnél nincs gond, nyilván mert azt azért sokan használják, vagy mert fizettek MS-nek?
)
-
Male
nagyúr
válasz
stranger28 #56 üzenetére
Valahogy nekem nem hiányzik márKözben megtaláltam, nem vették ki teljesen. Ha előtúrom a klasszikus control panelt (magamtól rá nem jöttem volna, hogyan lehet elővarázsolni... komolyan, ez a Win8 mint valami fejtörő játék, az alap dolgokat is úgy kell kinyomozni), ott érdekes módon ott vannak ezek az opciók is... remek, tehát attól függően hol szedem elő valaminek a beállításait, más lehetőségek vannak ugyan arra...
-
Male
nagyúr
Felraktam... a több monitor kezelése alulmúlja a Win7-et, pedig ott sem volt éppen tökéletes.
Egyik monitor HDMI-n, a másik DVI-n (plusz proji D-Subon, de ez most nem érintett). Annyit akarok elérni, hogy csak a DVI-n legyen kép most... úgy tűnik ez meghaladja a képességeit. Megy mind a kettő, alapból a HDMI-s az elsődleges, a DVI-n lévő a kiterjesztett. Beállítom, hogy a DVI-n lévő legyen az elsődleges kijelző, szépen át is cseréli. Aztán a HDMI-n lévőnél kiválasztom, hogy "disconnect this display". Erre a DVI-n lévőt lekapcsolja, a HDMI-n lévőt pedig viszarakja elsődlegesnek. Gratulálok neki.
Persze már a telepítésnél is hozta a szokásosat... boot a DVI-n lévő monitoron, telepítés is ott, majd a telepítés vége felé úgy döntött, hogy a DVI-n lévőt lekapcsolja, és a HDMI-sre teszi a képet... mert csak. Még jó, hogy nem a projira tette át, mert a Win7 meg ezt szokta csinálni telepítés közbe... ez ilyen felhasználó szivatása funkció gondolom.Win Update: régebben volt olyan beállítás, hogy ellenőrzi a frissítéseket, és figyelmeztet, aztán amikor úgy gondolom, akkor leokézom, és letölti-telepíti. Ezt csak én nem találom? Mert három lehetőséget ajánl fel: minden autmatikusan települ, csak a biztonságiak települnek automatikusan, win update kikapcsolva. Miért kellett kivenni azt a lehetőséget, hgoy csak figyelmeztet, és én szabom meg, mikor rakja fel?
Az új görgetősévok, gombok (HTM alap gombok, pl itt a PH-s szerkesztő mező alján sorakozók) egyszerűen rondák... kb a DOS-os időben néztek így ki, amikor karakterekből rakták össze.
szerk: Valahogy egyszercsak sikarült átküzdeni a képet a DVI-s monitorra...
-
Male
nagyúr
Kap egy esélyt... de remélem nem járok vele úgy, mint a DP verzióval korábban... ami egyik indulásnál hibásnak képzelte a partíciókat a gépen, és 0.00001 másodpercnyi időt hagyott nekem, hogy gombot nyomjak a javítás kihagyására... így szépen "megjavította" a többi partíciót.... többet nem is indult el a másik meghajtón lévő Win7 és WinXP... telepíthettem újra őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest