Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Házimozi belépő szinten
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Letisztultságra vágysz? Itt az ASUS legújabb miditornya
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanhalen
senior tag
"Bennem semmi hiányérzetet nem keltett a starmenü kivétele, mivel nem használom vagy 5 éve"
Tudom, hogy személyesen téged ez a tény nem befolyásol a felhasználói szokásaidban, de: (állítólag) 7Milliárd ember él ezen a bolygón, azokból fingom nincs hány milliárdnyian használnak Windows-t start menüvel, de nem kevesen

Nem tudom, mit nem értesz azon, hogy egyiket sem kellett volna eldobni (a PC-s verzióból!) hanem az újat is, meg a régit is megtarthatták volna, hogy te is örülj, meg az olyanok is, mint én és legyen választási lehetőség.
A téma adott lépj tovább...

-
vanhalen
senior tag
A metro-nak az a lényege, hogy lecserélje (ezáltal kezelhetőbbé tegye) a megszokott, de tableteken, használhatóság szempontjából előnytelen start menüt alkalmazás indító "csempékre" amiket nyilván könnyebb egy érintőképernyős tableten ujjal nyomogatva navigálni. Hogy PC-n (az érdekességen kívül) mi értelme, azt nem tudom, de PC-n nem is szükséges a használata. Ennek ellenére bele tették a consprev-be, ami önmagában véve, még senkit nem zavarna, viszont nem elég, hogy alapértelmezettnek tették, de még a hagyományos start menüt is száműzték belőle. Hogy mi köze a kettőnek egymáshoz? A QuickPick, meg a LaunchPad silány utánzata, az a probléma.
Példaként: Windows7-be is akartak "dockot" viszont jogi aggályokat vetett volna fel. ehelyett tettek bele egy (egyébként nagyon jól használható) "TaskBar"-t, ami egyrészt egyedi(bb) mintha dockot tettek volna bele, másrészt funkciógazdagabb. De nem nyúltak.. Mégis tudtak valami újat kitalálni, ami használható. Ilyen összefüggésben értettem.
Egyébként, az OS X-be is egyre több dolgot pakolnak bele az iOS-ből. Az egyik fő fejlesztőjük aki kezdettől az OS X vonal vezetője volt, "állítólag" ezért távozott a cégtől, mert, hogy lassan átszabják iOS felületűre és ez nem tetszett (bár ez mendemonda)
Viszont (!!) nem ölték meg az OS X-es bevett funkciókat sem, hanem meghagyták, vagy kicsit csiszoltak rajtuk az újak mellé (egy kivétellel, amit nagyon bánok..)
-
vanhalen
senior tag
Ez az Os X Lion "LaunchPad"-je[link] (2011 július..) Ami egyébként még korábbi dolog, csak régebben nem volt a rendszer szerves része és "QuickPick"-nek hívták (kiegészítőként)
Azért mutattam az asztali megoldásukat, mert a Wn7CosPrev is X86_64-re jött ki és ez egyértelmű nyúlás, csak sokkal silányabb, szines "téglákkal"..
Ha pusztán a tablet kiadást erőltették volna, az más tészta, de ARM változatban (tudtommal) nem bocsátották a tisztelt nagyérdemű részére. Ott (tableteken) a használhatóság nagyrészt ilyeneken múlik, mert érintőképernyős a móka, sok újat nem lehet kitalálni, csodák sincsenek, de asztalira egyértelmű nyúlás..
(#8) Armagedown : Én elmondtam, még itt vagyok, de kaptam rendesen a fejemre
Van, akinek tetszik és szereti már most. Valszeg, ha Wines tabletem lesz valaha, én is szeretni fogom
Egyébként azt a részt már várom, de csak a progik miatt, meg talán lenyomja a tabletek árait idővel, meg bevezet valamiféle "standardot" a mostani kavalkád helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Villanyszerelés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Windows 7
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Van, akinek tetszik és szereti már most. Valszeg, ha Wines tabletem lesz valaha, én is szeretni fogom