Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tuskooo

addikt

válasz Gorneck #50 üzenetére

Mennyi minőségi app van eddig? A gyáriak elsőre elég siralmasak voltak.

• vanhalen

senior tag

válasz Gorneck #23 üzenetére

"Bennem semmi hiányérzetet nem keltett a starmenü kivétele, mivel nem használom vagy 5 éve"

Tudom, hogy személyesen téged ez a tény nem befolyásol a felhasználói szokásaidban, de: (állítólag) 7Milliárd ember él ezen a bolygón, azokból fingom nincs hány milliárdnyian használnak Windows-t start menüvel, de nem kevesen :)

Nem tudom, mit nem értesz azon, hogy egyiket sem kellett volna eldobni (a PC-s verzióból!) hanem az újat is, meg a régit is megtarthatták volna, hogy te is örülj, meg az olyanok is, mint én és legyen választási lehetőség.

A téma adott lépj tovább... :D

• vanhalen

senior tag

válasz Gorneck #12 üzenetére

A metro-nak az a lényege, hogy lecserélje (ezáltal kezelhetőbbé tegye) a megszokott, de tableteken, használhatóság szempontjából előnytelen start menüt alkalmazás indító "csempékre" amiket nyilván könnyebb egy érintőképernyős tableten ujjal nyomogatva navigálni. Hogy PC-n (az érdekességen kívül) mi értelme, azt nem tudom, de PC-n nem is szükséges a használata. Ennek ellenére bele tették a consprev-be, ami önmagában véve, még senkit nem zavarna, viszont nem elég, hogy alapértelmezettnek tették, de még a hagyományos start menüt is száműzték belőle. Hogy mi köze a kettőnek egymáshoz? A QuickPick, meg a LaunchPad silány utánzata, az a probléma.

Példaként: Windows7-be is akartak "dockot" viszont jogi aggályokat vetett volna fel. ehelyett tettek bele egy (egyébként nagyon jól használható) "TaskBar"-t, ami egyrészt egyedi(bb) mintha dockot tettek volna bele, másrészt funkciógazdagabb. De nem nyúltak.. Mégis tudtak valami újat kitalálni, ami használható. Ilyen összefüggésben értettem.

Egyébként, az OS X-be is egyre több dolgot pakolnak bele az iOS-ből. Az egyik fő fejlesztőjük aki kezdettől az OS X vonal vezetője volt, "állítólag" ezért távozott a cégtől, mert, hogy lassan átszabják iOS felületűre és ez nem tetszett (bár ez mendemonda)

Viszont (!!) nem ölték meg az OS X-es bevett funkciókat sem, hanem meghagyták, vagy kicsit csiszoltak rajtuk az újak mellé (egy kivétellel, amit nagyon bánok..)

• vanhalen

senior tag

válasz Gorneck #6 üzenetére

Ez az Os X Lion "LaunchPad"-je[link] (2011 július..) Ami egyébként még korábbi dolog, csak régebben nem volt a rendszer szerves része és "QuickPick"-nek hívták (kiegészítőként)

Azért mutattam az asztali megoldásukat, mert a Wn7CosPrev is X86_64-re jött ki és ez egyértelmű nyúlás, csak sokkal silányabb, szines "téglákkal"..

Ha pusztán a tablet kiadást erőltették volna, az más tészta, de ARM változatban (tudtommal) nem bocsátották a tisztelt nagyérdemű részére. Ott (tableteken) a használhatóság nagyrészt ilyeneken múlik, mert érintőképernyős a móka, sok újat nem lehet kitalálni, csodák sincsenek, de asztalira egyértelmű nyúlás..

(#8) Armagedown : Én elmondtam, még itt vagyok, de kaptam rendesen a fejemre :DDD Van, akinek tetszik és szereti már most. Valszeg, ha Wines tabletem lesz valaha, én is szeretni fogom :D Egyébként azt a részt már várom, de csak a progik miatt, meg talán lenyomja a tabletek árait idővel, meg bevezet valamiféle "standardot" a mostani kavalkád helyett.

• leikomessi

aktív tag

válasz Gorneck #6 üzenetére

Mac OS talán?
    Ez a Windows 8 szinte semmiben nem hasonlít a korábbiakhoz.
    Én biztosan maradok a 7-esnél, teljesen elégedett vagyok vele.

Új hozzászólás Aktív témák