Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pityesz4734 #197 üzenetére
Az XP gyönyörű??
Gondolom, ez poén. Azaz remélem. -
gejala
őstag
"5 év múlva a 7 is használhatatlan lesz, mint most az XP."
Nem kell annyi idő ahhoz. Mindenki arra vár, hogy MS végre kihúzza a dugót januárban és utána a hardvergyártóknak se kelljen drivert írni 7-re. Már a mostani hosszabbításkor is morcosak voltak a gyártók. AMD közben már a 8-as támogatást is teljesen beszüntette.
Új hardverek már egész biztosan nem kapnak majd 7-es drivert, mostaniakhoz is max egy rövid ideig lesz még január után. -
Pityesz4734
tag
Így van az XP gyönyörű, a WIN7 az még szebben, igényesebben van kidolgozva.
A multimédia felülete, kezelése, megjelenítése a WIN7-nek a legjobb az összes
közül.A WIN10 meg úgy néz ki, mint egy buta android, a csempés gyökér
start menüjével, a nagyon béna és kesze-kusza, világháló felé köpködő
beállításaival.A telepítés után a WIN7-el úgy öt percet kell foglalkozni,
a WIN10-zel meg egy órát.Az egybitesről meg annyit, hogy magadból indulsz ki.
-
PuMbA
titán
Jaja, ultragázak ezek a hozzászólások. Hiába hajtogatják mindig, hogy milyen a legújabb rendszer, egyszer úgy is azt kell használniuk, mert az idő nem áll meg
5 év múlva a 7 is használhatatlan lesz, mint most az XP. Kíváncsi lennék, hogy hányan használnak XP-t azok, akik 4 éve még azt hajtogatták, hogy a Windows 7 szar. A történelem ismétli önmagát. 20 év múlva ugyan ez lesz. Ami megjelenik az fos, ami egy ~8 éves rendszer az meg az überkirály.
-
Zolik
senior tag
válasz
Pityesz4734 #194 üzenetére
Ugyan ez a hiszti és sírás ment a 7es előtt hogy az XP az milyen gyönyörű és a 7 meg hulladék.
Semmiféle érved nincs, hogy konkrétan mi a hulladék benne, bár az meglepne egy egybites usertől ha képes lenne érvelni (az hogy eu csillagos meg ronda nem érv csak trollkodás) -
Pityesz4734
tag
válasz
Döglött Róka #193 üzenetére
Használjad azt a hulladékot.
Egészségedre!
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Pityesz4734 #192 üzenetére
Fejlesztik. Windows 10-nek hívják...
-
Pityesz4734
tag
válasz
Kókuszdió #18 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek. A WIN10 egy ronda, átláthatatlan, nyüzsgő,
gyökér kinézetű valami, a hátam is borsózik tőle. Az eucsillagos startup
animációtól meg kiver a víz. A WIN7 az eddig készített legjobb és legszebb
Windows operációs rendszer, én örülnék, ha fejlesztenék... -
kovy79
őstag
Ezzel az autós példával nagyon mellényúltál...
Olvasgass utána, hogy milyen visszahívások (gy.k. "hibajavítások") vannak az autóiparban!
Még egy olyan filléres gyártó, mint a Suzuki is visszahív 20 éves autókat.
Amerikában olyan törvényi szabályozás van erre, hogy akár egy komplett gyártó lehúzhatja a rolót, ha nem tartja be... -
hunluki
senior tag
válasz
SityiSXT #182 üzenetére
Nekem pont ezzel volt a problémám, engedtem minden telemetriát és ennek ellenére egy jól működő W10 kezdett a gépemen hibákat produkálni updatek után. Ennek fényében azért elég nehéz a telemetriát védeni. Korábbi verzió fel, updatek eltolva, így nincs hiba (egyelőre, kopp-kopp-kopp).
-
-
5150
aktív tag
válasz
SityiSXT #182 üzenetére
Például rohadt idegesitő, mikor épp online meccs van és elkezdi tekerni 70%-on a winyómat, az FPS meg dropol mint az állat... Kilőttem, visszajött tök random, a legalkalmatlanabb időpontokban, ugyanis az se' zavarta, hogy épp videot renderelek, vagy játszom. Sokáig azt sem tudtam mi a franc ez, pár hete hálistennek sikerült teljesen lelőni.
-
törölt tag
válasz
SityiSXT #182 üzenetére
Mint volt szovjet ország szerintem nem nehéz rájönni, hogy a paranoia miből ered sokakban, miért nem kedvelik a telemetriát meg az adathalászatot. Volt időszak nem is oly rég mikor nagyon nem volt mindegy az ember mit ejtett ki a száján. Nem tudom, mert nem néztem utána, de gyanítom a tengeren túlon töredék ember foglalkozik a telemetria adathalászatával, mint itt közép és kelet európában.
A probléma még pluszban az emberek fejében az adathalászat elképzelése és célja. Több milliárd emberről van szó. A gigantikus mennyiségű adatot mind programok kezelik villámsebességgel, emberi beavatkozás nélkül... Nem nézegetik senki WC-n ülős fotóit. Ha valamit mégis keresnek, nem a WC-n ülős képek lesznek azok.
Az emberek egy része ebből eredően menekül egy fals biztonságérzetbe. Egyszerű pszichológia, a paranoia, a szégyenlősség, a bűntudat (mivel senki sem szent) keveréke és annak kivetülése. Azt hiszik, ha nem W10-ről neteznek, meg nincs Facebookjuk, meg nem Google szolgáltatást használnak akkor nyugodtak lehetnek. Ezzel csak annyit érnek el, hogy tucatnyi szolgáltató és multinacionális cég helyett csak tucatnyi -1 amihez közük lesz (de ha adatot cserélnek egymással a multik, mert miért ne, akkor ugyanott vannak), megkeserítik a saját életüket az elavult oprendszertől kezdve a gagyi programokon át mindenen. Ráadásul értelmetlenül, a világ halad amerre halad és már egy XP-ről netezve is megvolt ugyanez, mint most egy W10-en. Csak nem natívan az op rendszer adta ki, hanem kihúzták backdooron keresztül az adatot, de még az se kellett elég volt a szervert elérni.
Az egyedüli probléma itt az, mikor egy-egy multicég szervereit sikerül megnyomni és kikerül X mennyiségű adat. Nem az, hogy a W10 mit művel a háttérben. Józanul kell használni a világhálót és kész. Vagy elköltözni egy másik bolygóra.A W10 egy nagyon jó rendszer. Egyetlen dologba kell belekötni és abba bele is kell, hogy miért nem tesztelik a k#rva updateket. Azzal sincs baj, ha nem kikapcsolható. Azzal van baj, hogy béták. És folyamatosan béta tőle maga a W10 is.
Ezzel pedig egyetlen dolgot erősítenek csak tovább, a PC zsugorodását. A végén már senki másnak nem lesz PC-je csak akinek munka meg aki hardcore gamer. Minden másra ott a konzol meg a tablet. -
Gyula84
veterán
válasz
Plazmacucci #3 üzenetére
mert a dx12 tart vissza?
-
SityiSXT
őstag
Én mondjuk ezt a "kémkedési" mizériát se feltétlenül értem. Egy vicc jut ilyenkor az eszembe:
Az állatorvos megbetegszik, és jobb ötlete nem révén elmegy a körzeti orvoshoz.
- Üdvözlöm, doktor úr, mi a panasza? - kérdezi a körzeti doki.
- Ja, hát így könnyű! - mondja az állatorvos.
Nos, a telemetria arra van kitalálva, hogy a Microsoft szakemberei ezeket elemezzék, hogy jobban működjön a Windows - rájöjjenek, hogy ha baja van, az milyen program-, hardver- és csillagállás közben történt. Ha itt nagy lelkesen tiltogatják a telemetriát, visszakerülünk a sötét középkorba, mert a programozó azzal nem sokat tud kezdeni, hogy "szaravindóz", mert tudnia kéne, mégis hogy szar. A héten hozzánk két emberke is lejött a telefonját nyomkodva, hogy lefagyott a laptopja, és most mit csináljon. Laptop, te szellemiekben felettébb szegényes, miért nem hoztad le? Így a távolból szerinted mit mondhatnánk rá? Ezért kell a telemetria, mert ezt ekkora felhasználóbázisnál nem lehet eljátszani: na de mégis mit csináltál, mi volt pontosan a probléma, és így tovább - harapófogóval kell sokszor az infót kivenni a tisztelt felhasználóból. (Az egyiknél az Intel VGA driver szórakozik, a másik meg a HP hibája volt, és nem fagyás amúgy)
Aki meg az adatait félti: hány gépen is fut Windows és ezt hányan is használják? Mekkora apparátus kell ahhoz, hogy pont a te adataidat tudják előtúrni, ha lennének olyan és annyira szemlyes adatok azokban a telemetriai adatokban? Na ugye... (Az megint egy jó kérdés, hogy az Android mennyit pofázik haza a Googlenek, a Samsungnak, meg a többi gyártónak; az iOS az Applenek - de azok akkor gondolom rendben vannak, hiszen azoknál nincs ez a hiszti, csak elfogadtad az EULA-t, amit el se olvastál, és öröm van meg boldogság, és angyalszárnyak suhogása...)Szerk.: Itt a világ vége, az Ubuntuba is telemetriát raktak! #mindmeghalunk
-
törölt tag
Nem emlékszem már rá, hogy az XP lett-e elhalasztva és mennyivel. De szerintem a hetest ez semmiben sem befolyásolja, le lesz állítva januárban. Max ha világméretű hiba kerül elő ahhoz adni fognak javítást utána is (pláne amíg tart a céges update, tehát 3 évig), mint pl. a Wannacry esete. De amúgy sajt lesz az egész W7 és nem lesz támogatva tovább.
Más téma, hogy ez home userek esetében kb. semmit nem jelent és home usereknél már évek óta lyukas mert kikapcsolják az updatet amúgy is. Ha azt vesszük alapul, hogy SP1-es telepítővel nyomják amit minden reinstall után kapcsolnak is ki update szinten, akkor 2011 tavaszi rendszerrel lógnak a neten.
Nem is csodálom ezek után, hogy a Microsoft a W10-ben nem engedi az updatet kikapcsolni, teljesen megértem és igazuk is van. Mondjuk cserébe illene legalább tesztelni is...
Az XP-nél még nem volt jelentős ez a probléma ki hány éve nem frissült rendszerrel lóg a neten, mert nem volt ennyire előtérben a kiber élet. A W7 viszont már más időkbe született.A 8.1-et amúgy miért nem szeretik a W10-et unszimpatizálók? Abban ki lehet kapcsolni az update-t, meg ha jól tudom nincs tele háttér alkalmazásokkal és nem lopkodja a felhasználói szokásokat sem. Arra még van 3.5 év, nyugodtan áttérhetnek rá. 3.5 év alatt meg csak kiköhögi a nyűgjeit a W10 vagy megjelenik egy W11 (a víziókkal ellentétben).
Egyébként meg ha nem az OS akkor a rajta futó app fogja lopni a felhasználói szokásokat, a böngészők vagy a weboldalak már évek óta csinálják és érdekes módon nem zavar senkit, de ha W10 teszi ezt az meg baj... Ez bár nem szép, de semmi meglepő sincs benne, ma már minden ami bitekkel működik az felhasználói szokásokat rögzít és továbbít a szolgáltatónak. Erre mindig csak sziszegések voltak, de ha a W10 teszi ezt akkor meg ordibálás. Nem értem....
A W10 ellen egyetlen undormányt lehet felhozni és abban igaza is van sokaknak, az a kikapcsolhatatlan update. Mert bizony sok gépet hazavágott már és okkal tartanak tőle. Viszont a Microsoft meg okkal csinálja így, mert megunta, hogy ma ezer éve nem frissült rendszerrel lóg milliós tételű ember a neten. Ez egy csúnya ördögi kör így, mert az emberek nem akarnak updatelni okkal, a Microsoft meg akar okkal, de tesztelni sem hajlandóak így maradnak a bugok és az emberek úgyszint nem frissítenek okkal.
És megtehetik, hogy nem foglalkoznak vele, mert nincs konkurencia. Linux életképtelen, Apple-nek megvan a saját világa, Google meg tökéletesen elvan az egyre terjeszkedő mobil eszközökön. Senkit nem érdekel a bár lassan, de zsugorodó PC piac. A Microsoft azt csinál amit akar. Telefonokkal ráb#sztak ott ez nem működik, de PC-n azt csinálnak amit akarnak. És a W10 marad olyan amilyen, a W7 pedig le lesz kapcsolja januárban. -
WZP
aktív tag
https://www.makeuseof.com/tag/stop-windows-10-reopening-last-open-apps-startup/
persze nem bug ez, hanem fícsör, csak egy idióta volt aki kitalálta, meg az is aki kitalálta hogy kérdés nélkül bekapcsolódjon az első nagy updatekor.
fullscreen update harassal meg szerencséd volt akkor. nekem csinálta. bár most egy ideje mintha már nem láttam volna.
-
Zolik
senior tag
+1
Amit már írtam korábban, hogy sokszor hívnak fel azzal, hogy kiírt valamit a gép és most eltűnt/nem jó/nem indul el ez meg az és mikor megkérdezem mit írt ki általában azt a választ kapom, hogy "nem tudom, már bezártam"- és felírtad hogy mit írt ki? - "hát azt nem..."
Én akkor jön hogy szar a gép meg lassú meg minek írja ki stb.. -
haxiboy
veterán
-
Zolik
senior tag
Köszönöm!
Erről próbálok én is papolni, hogy ha valaki valamit használni akar nem árt ha van hozzá képzettsége és nem csak leül a gép elé aztán nyomkodja amit feldobál ablakokat.
Arra bezzeg senki nem reagált, hogy talán illene annak elmenni legalább egy tanfolyamra aki gépet használ vagy legalább megkérnie olyan ismerősét aki tud neki segíteni.
-
M107
addikt
Szerintem mindenkinek aki számítástechnikával foglalkozik, ismerni kellene az alapokat, végig menni a múlt és a jelen dolgain lépcsőről lépcsőre.
Akkor legalább 85% biztos hogy megértenék mi micsoda és hogyan működik.
Egy bő fél, egy év alatt el is lehet sajátítani. -
haxiboy
veterán
válasz
hokuszpk #169 üzenetére
Érdekes, nekem semmi problémám nem volt a Win10-el kivétel az audio pattogás amit egy újabb driver a gyártótól megoldott, illetve az utóbbi időben volt néhány fagyás ami pedig az AMD beta drivere miatt fordult elő, szintén egy frissítés megoldotta.
A sokszor említett ilyen-olyan valamit elrontó frissítésekbe sem futottam bele, valószínű azért mert power user lévén első pillanatban konfigurálom policy-ből a frissítéseket, havonta 1x telepítem őket kézzel. Ha van köztük problémás, akkor majd legközelebb...
Ez körülbelül 10 perces munka, a policy-k is magyarul vannak teljesen érthetőek.
-
narumon
őstag
No de pont az ilyenek miatt nem értem miről is van szó:
(újranyit minden programot restart után. aki ezt kitalálta annak a kezét eltörném)
Ez alatt mit értesz? Nekem semmi ilyesmit nem csinál.
Teljes képernyős felugráló figyelmeztetések frissítésről.
Nekem ilyet sem csinál.
Teljes képernyős botrányos metro appok erőltetése, választási lehetőséget nem kínálva(képnézegető, pdf reader és egyebek.)
Ezt sem értem. Képnézegetőből alapból kínál kétfélét a win10-est meg a win7-est, és pont ugyanúgy le lehet cserélni ahogy win7 alatt is (nekem ACDSeere van cserélve), PDF reader tök ugyanez, van benne alapból valami amit pont ugyanúgy kell átállítani ahogy win7 alatt is kellet.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Döglött Róka #168 üzenetére
akkor allitsuk fel a diagnozist :
ketfele user letezik
1. akinek mar volt problemaja a win10 -el
2. akinek majd lesz problemaja a win10 -el. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Kisgépkezelő #163 üzenetére
Szerintem nincs olyan hogy power user, csak onjelolt fotelmernokok
En is ezt az elvet vallom, amit te es soha semmi problemam nincs, se frissitessel, se driverrel.
-
andy19770128
aktív tag
Xp és régebbi op rendszer alatt futó progik jobban szetetik a 10 est mint a 7 est. Nálunk legalább is
-
andy19770128
aktív tag
Én a milleniummal voltam a legelégedettebb
-
Dtomka
veterán
válasz
Juhaszatti #136 üzenetére
A Vista a Win 7 alfa-beta változata volt... (6. 22 DOSszal kezdtem az ismerkedést, és az összes wint ismerem a 3.1 óta
) De persze sokan vagyunk itt akik ezt elmondhatják...
Melyik volt a legjobb? Nem tudom, mert kinek mi, a Vista az egyik leginstabilabb volt, de idővel kiderült, hogy miért.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Az xp koszak végéig én is nagyon "power user" voltam, de aztán a Windows 7 használata során eljutottam a felismerésig, hogy tulajdonképp működik a rendszer anélkül is, hogy belenyúlnék, és azóta kb. csak a virtuális memória átméretezéséig megyek bele a beállításokba és kutya bajom nem volt soha semmivel, pedig a W7, W8, W8.1 és a W10 is az első Insider pewievvel került a gépemre. A W8.1 simán kibírta, hogy kivettem a merevlemezt egy tönkrement i3 (talán Arrandale), notebookból, átdobtam egy Phenom II-es Desktop gépbe, és minden probléma nélkül ott folytattam mindent ahol az előző gépen abbahagytam. Utána a W10 kibírta, hogy PhII-ről szintén lemezek kihúz... lemez bedug módszerrel simán migráltam egy Ryzenes rendszerre úgy, hogy a három disken kívül semmi közös hardver nem volt a két gépben. Semmi driveres vagy egyéb problémám nem volt, de szerintem még a megnyitott oldalak is megmaradtak a böngészőben. A mindenféle informatikai ismeretek nélkül megáldott családtagjaim is teljesen jól elvannak a mindenféle "poweruserkedés" mentesen feltelepített és beállított épp aktuális Win verzióikkal. Megsérteni senkit sem akarok, de nekem is van egy olyan érzésem, hogy a panaszok egy jó része a fentebbi hozzászólásban említett userektől származik. Persze a gépház/vezérlőpult szétválasztás nekem sem tetszik, de nagyjából ez minden gondom, és azért a Steam többször van megnyitva mint a kettő közül bármelyik.
-
R.Woodoo
tag
Csatlakozva a w10 temahoz, szerintem ott verzett el a win10, hogy a userek helyett cselekszik a tudtuk nelkul, valamint a teszteles szinte teljes merteku hianya altal rendszeresen elojovo bugok sem epp novelik a bizalmat.
-
Trebron09
őstag
válasz
-Skylake- #21 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy nem minden W10 verzióban van group policy? Meg ne nekem kelljen már benne turkálni, ha csak ki akarok kapcsolni valamit (amit amúgy a legközelebbi update-nél alaphelyzetbe rak), igen ez "user error".... Én is várom mi az a részletes leírásod.
(#15) Plazmacucci: +1
-
hokuszpk
nagyúr
a tvkartya miatt -- ami mar hetessel se ment -- megmaradt az XP -s gepem. most errol irok ; mindjart jon a Bayern - Liverpool BL meccs, es a sarokban mar megy a felvezetes.
De amikor ez a gep be van kapcsolva, baromira nemerzem, hogy barmiben is elmaradna az ujabbaktol. A vas gyengebb alatta, de AAA kategorias jatekot ugysem jatszom rajta, neha mondjuk egy-egy filmet idonkent szoktam nezni, -- akar a youtuberol is -- mert az elo meccskozvetitesek miatt a projektor is ide van kotve, es ha mar megy, akkor miert ne. -
WZP
aktív tag
Egyszer már megírom a több oldalas esszémet a "miért egy rakat fos a win10" témában és ilyenkor csak azt fogom bemásolgatni mert már nagyon unom újra és újra legépelni
De röviden összefoglalva:
"majd azt mi jobban tudjuk mint a user" hozzáállás az egész OS-ben. Kezdve a kényszerített windows update-től, a kényszerített driver updaten át a kényszerített újraindításokig. Kérdés nélkül bekapcsolt nagy fícsörökig.(újranyit minden programot restart után. aki ezt kitalálta annak a kezét eltörném)Idegesítő viselkedés. Teljes képernyős felugráló figyelmeztetések frissítésről. Teljes képernyős botrányos metro appok erőltetése, választási lehetőséget nem kínálva(képnézegető, pdf reader és egyebek.)
Kémkedés. Kikapcsolhatatlan adatküldés. Host fájlban is hiába "tiltod" a microsoftos IP-ket, úgy is hazatelefonál.
Kezelőfelület. win95/98 óta gyakorlatilag változatlan, nagyon jól működő kezelőfelület el tabletesítése, mindenféle koncepció nélküli összekutyulása, átvariálása. A gépháztól és a többi szemét "modern" beállítás ablaktól okádni tudnék.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos hogy egy könyvet is tudnék erről írni ha akarnék.
Ja és ugye több száz gép van a cégnél. Gondolhatod hogy nem úgy kezdem mindegyiknél a hibaelhárítást hogy 2 órát customizolom és reszelgetem
szerk: https://youtu.be/3spnGnavWFg
-
gejala
őstag
válasz
hokuszpk #151 üzenetére
Az XP nagyon elavult már 2010-re, 64 bites verziója kb használhatatlan volt. Vagy Vistára váltott az ember vagy 7-esre, és nyilván a 7-est választották. 2-4 magos procira, 4 giga ramra meg modern gpu-ra semmi értelme nem lett volna XP-t tenni, mert nem is működött volna rendesen. A 32 bites meg főleg.
7 vs 10 viszonylatban a 7 közel sem annyira elavult, csak kényelmetlen sok tekintetben. Illetve régebbi hardveren nyugodtan elmegy 7-es, amíg nincs upgrade. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
-Skylake- #144 üzenetére
Nem az egyik, hanem a fő funkcióját portolták vissza, a renderelést. A program ugyanúgy működik ugyanabban a futtatási környezetben egyik OS-en, mint másikon, ezért nem is próbáltak neki mindenféle "kompatibilitási csomag Windows 7-hez" meg egyéb fedőneveket adni, hanem nevén nevezik a gyereket: ez konkrétan az a cucc, amit köznapi szóhasználatban mindenki DirectX-nek hív. A játékosoknak fontos szempontból legalább annyira van DX12 Windows 7 alatt, mint Windows 10-en. Még ha nincs is.
-
sb
veterán
Kezelhetőség mit jelent?
Ezt soha nem tudom értelmezni. Nekem ugyanaz az alkalmazás fut rajtuk és ugyanott vannak a gombok.
A fejléc/close máshogy néz ki, de talán az nem nagyon befolyásol.
Nem az os-t nyomkodja az ember egész nap.
De pl. a ctrl-alt-del, alt-tab is ugyanaz.
A start menü valóban nem. Azért lehet sírni... vagy feltenni a classic shellt win7-re és akkor a win8-8.1-10 átállás óta sose tűnt volna fel különbség. -
hokuszpk
nagyúr
"Á nem, azért kellett neki 2 év, hogy beérje az XP-t, mert mindenki ugrott rá.
"
az XP a hetes megjelenseig 8 evet volt a piacon. ( 2001 -> 2009 ) a hetes es a tizes kozott ha jolemlexem 6 ev telt el, ( 2009 -> 2015 ) a tizesnek megis tobb, idobe kerult, utolerni a hetest, mint a hetesnek az XP -t, pedig elegge presszionaltak az usereket a valtasra.
vajon mi lehetett ennek az oka ? -
sb
veterán
Itt a pont.
Avagy mindkét tábornak igaza van.
Gyk:
1. Elvárható lenne, hogy működjön normálisan és ne kelljen átlagusernek gpedit-tel meg még hat másik progival bohóckodni. Eleve pl. Home win-ben nincs is előbbi. Amikor update-et akartam anno letiltani hátulról akkor meglepődtem rajta.2. Másrészről viszont - ritkán mondom ezt
- de Skylake-nek is igaza van: ha problémamentes OS-t akar az ember muszáj valamit paraméterezni és érteni hozz. Mindegyikkel van gond, a win7 is évekig ment problémamentesen nálam is, de emlékszem, hogy ugyanúgy voltak vele nagy sz*pások is. És ez igaz a win10-re is. Nem futsz bele driver bugba? SMB gondba? Igen, egyrészt hozzáértés, másrészt mák. De ez általános. Nem csak itt, mindenhol egyébként. Nyilván nem pascalban összevágott 1000 soros programok, soha nem lesz hibátlan egyik sem.
Ezt viszont bele kell kalkulálni a másik tábornak is. Az, hogy a régi, nem frissülő OS-sel, 3 éves driverrel nincs gondja egy helyzeti dolog, csillagegyüttállás. Nem a régenmindenjobbvót az oka hanem a változatlanság.
Eleve a legtöbb nem hozzáértőnek a változás a gondja egy új rendszerrel.
Viszont az előrelépéshez néha muszáj ez is.
Win10-ben én is anyáztam egy sort mire meglettek a control panel cuccai, mire lett admin approval off mód, update/restart letiltva, stb... pár nap. Utána gond nélkül ment. (Majd 2 év után olyat szívtam az SMB-vel amilyet rég nem.)
Ez így működik, egy része nem kikerülhető. Nyilván a másik része meg igen: első nap megmondtam, hogy a force-olt update gond lesz és pánikolva menekülnek majd vissza. Stb... -
WZP
aktív tag
Hogy beszálljak egy kicsit én is a vallási háborúba....
Munkahelyen és itthon napi szinten használok win7-et, 8.1-et, és 10-et.
A 10 tud jó lenni, amíg úgy és azt csinálod ahogy és amit a microsoft elképzelt, ha túl akarsz lépni a kerítésen, akkor keservesen lehet szenvedni ezzel a szeméttel.
8.1-et utáltam amikor kijött, de vitathatatlanul vannak előnyei a 7-hez képest. Összességében sokkal könnyebb együtt létezni a 8.1-el.
A win7-en már kezd meglátszani az idő, de a 10-et veri használhatóságban és kezelőfelületben bármikor.
Összességében: a win10-el való munka olyan érzés mintha malac lennél a jégen... küzdelem vég nélkül, a 8.1 jó arany középút sok előrelépéssel a 7-től, de még nincs elkúrva a kezelőfelülete. A 7 pedig egy kiváló OS a mai napig, és nem tudom hogy az Aerót pl. miért kellett kukázni azért az ocsmány csempés fosért.
-
Ez nem egy egyszerű driver gond. Nyugodtan keress rá google-al. Csurig a net ezzel a problémával, rengeteg megoldással, más és más vállt be különböző embereknek.
De a melós gép is képes megzakkanásokra, csak ugye azon nem hallgatok zenét, nem nézek videókat, nem multimédiázom sokat, szinte semmit, napi fél órám van szabadidőm akkor szoktam. De VLC alatt egy excel vagy word indítása meg tudja zakkantani a hangot, ami SSD mellett, 16gb memóriával, és i7-es procival szerintem kicsit huncut. Workstation gépekkel.
A mosógépes példa pedig nagyon nem passzol egyáltalán.
XP alatt én is szívtam driverrel, de win7 alatt nem emlékszem, hogy lett volna bármi nemű gondom (SP1-től használtam), max nem támogatott hardverekkel amivel most úgy nincs is gond, mert a realtek alaplapi hangkarim is pattog, nem csak az usb.
-
-Skylake-
addikt
Az, hogy most sem lehet megcsinalni. Nincs! dx 12 w7-en. Annyi tortent, hogy a dx12 egyik! funkciojat beleepitettek a WoW-ba. Se telepiteni nemtudod, se wddm, se updateben nincs benn, semmi. Tovabbra sem lehet megcsinalni a dx12 tamogatast w7re es most sem csinaltak meg. Nincs szo semmifele boritekrol meg ilyenekrol , ez nem egy komplett dx12 csomag. Ez le van irva a cikk vegen. Csak a forum alapjan idaig senki nem jut el.
-
nanocry
tag
Nem bántam meg a Win10-et, aki meg nem tud vagy nem akar lépést tartani a játékokkal, akkor maradjon azon a szinten. A játékok szépen, lassan, sok zsebet megtömve, de fejlődnek meg maga hozzá az egész globális iparág. Változnak folyamatosan az igények és elvárások. Én úgy gondolom, hogy a Win10-el változtattak a stratégián és inkább a gamereket célozták meg jobban. Abban van nagyobb pénz, így a mérleg mindig az felé dől, ahol a lé van. Egyes funkciókban meg maradt az átlag uzernek is. Soha nem érdekelt a vizuális része... Szerintem egész jól testreszabható már (persze sokak szemében piszka a csempe,de azt meg kiveszed... húha..). Akit nem érdekelnek az új játékok, annak igazándiból felesleges is váltani... Régire elég is lesz a 7 is maradjon akkor annál, de ha esetleg újakban gondolkodik mindenképp váltani kell és újabb hardverre is. Sokan maradiak, amivel nincs is gond, de az idővel változik minden.
-
válasz
-Skylake- #13 üzenetére
"jól bekonfigurált"
"20-25 perc"
"otthoni hasznalatlan nincs valos erv a w10 ellen" - mellette leginkább csak a KÉNYSZER szól
megnéznék egy win10 elterjedtségi mutatót ha a win7 valódi választás maradt volna
értsd nem telepíti sokszor erőszakkal rá a win7re az ms és a játékok minden további nélkül futnának a régi os-en.... -
Ez mind azért van, mertszarazAnthem! Ennyi!
-
Apucy01
őstag
Már alapból azt nem értem minek a win7? Amióta kijött a win10 az van a vason ami nem mai gyerek már 6 éves és mégis minden megy gond nélkül (amiket én használok) A win10 el sosem volt nagyobb gondom amit a google vagy a win10 topic ne tudott volna megoldani! Igen is van user error és egy adag butaság is, mert nem akarom megismerni mert uj és mert külömben is sz@r és mert fujjjj és amúgy is a lassan már semilyen támogatás nem élvező win7 az isten. Az persze már másodlagos és senkit nem érdeklő dolog hogy a a végletekig legyalázott win10 nálam és még sok sok embernél atomstabil.
-
Zoltn
senior tag
Ezt a sok károgást. Nem értem, csak nálam atom stabil a win10? Dolgozom rajta nem keveset, játszom, azon élek kb, és soha nem volt vele bajom. Frissített, nem omlott össze soha, minden eszközöm hibátlanul elsőre működik. Karácsonykor szüleimnél leültem a win7 es noti elé, és felkurjantottam, hogy mie az a ...
És ami a legnagyobb szó, hogy a munkahelyen is váltottak a rendszergazdik win10-re és mit ad az ég nem lett 3. világháború belőle. Minden megy simán. Pedig vannak cifra cél HW-k nem kevés, és mind működik. (Lehet vér és verejték van mögötte,de én ezt nem látom.)
-
Juhaszatti
addikt
Én szerettem anno a Win 7-et. Egy jól működő OS volt ami szépen tette a dolgát. De egyszerűen elhaladt felette az idő, ezért váltottam Win 10-re. Abszolút nem bántam meg, semmiben sem visszalépés a Win 7-hez képest, ugyanúgy semmi problémám nincs vele mint ahogy a héttel sem volt.
Külsőre ez tetszik jobban, az egyetlen amit hiányoltam az az oldalsáv volt (nem is találtam rá jó megoldást), de ugye ez pont annyira szubjektív, mint hogy valakinek bejön-e a csempe, vagy éppen az aero.
Szépen testreszabható szerencsére, telepítés után ennél is végigmentem a beállításokon és saját szájízem szerint állítottam mindent, épp úgy mint a 7-en anno. Nem zargat semmivel, nem csinál semmit "magától".Mind a Win 7, mind a Win 10 kiváló OS, de akinek fontos a játék, vagy csak haladni szeretne a korral, az már 10-et használ.
Egyetlen baklövése és rossz operációs rendszere volt a Microsoftnak, a Vista. Hiába tetszett nagyon külsőre, annyi technikai malőr kísérte hogy menekültem róla, még úgy is hogy megvettük eredetiben. A 7 jó volt utána, a 8 és 8.1 kimaradt, de jó volt látni hogy nem követték el ugyanazt a hibát mégegyszer a 10-el. -
Lokids
addikt
válasz
X Factor #132 üzenetére
Ezeket én is bírom. Tipikus esete az egyszerű usernek, aki életében nem próbált még beállítani semmit sehol.
99%-ban, mikor a windowst szidják, az vagy user error, vagy egy 3rd party program van szarul megírva.
A konkrét esetben az hiszem az Asus xonarja a szar, uni xonar kell helyette. -
Duck663
őstag
Amíg lehet marad a Win7, aztán igen más lesz, mert a Win10-es irány nem kell köszönöm szépen. Inkább akkor majd konzolon játszom.
(#129) -Skylake-: Abszolút piacvezető, de azt nem a Win10-nek köszönhetik. Ott az OSX, de az elég zárt, nem telepítheted bárhova kedved szerint. Ott a Linux, amivel az a fő gond, hogy egyrészt nagyon tagolt, másrészt, igazán senki sincs komolyan mögötte (desktop fronton), nincs mögötte elég pénz, hogy fejlődjön. Megjegyzem, ha az Apple nyitna és egy amolyan Lite verziót kedvedre telepíthetnél, akkor egyrészt az összes Linuxot kapásból beelőznék, plusz a Win is kapna egy komolyabb konkurenciát. Bár nem úgy néz ki, hogy különösebben érdekelné őket ez.
"Olyan piaci helyzet, ami nincs" De még lehet, mert ha valakit (google, apple) érdekel a piac, most van a legjobb időszak ahhoz, hogy komolyabb szeletet, tudjon, relatíve könnyen szakítani!
-
Puma K
nagyúr
Csak a mókolás nélküli fekete téma miatt tértem át Windows 10-re tavaly december elején. De amúgy nem a szívem csücske ez az OS.
3 külsős programot kellett feltelepítenem, hogy a mappák kinézetei, a frissítések, start menü és az alapból felesleges háttérben futó alkalmazások tiltva legyenek valamint úgy nézzen ki és működjön az OS mint ahogy azt én akarom avagy mint a Windows 7-nél is volt... az automatikus friss telepítésnél történő driver letöltés-telepítés baromi irritáló.
-
-Skylake-
addikt
De tokmindegy ki lenne HA mas rendszerek lennenek, mert jelenleg desktopon linux van, macOS es windows, ami harmasbol a windows ABSZOLUT piacvezeto, de olyan durvan, hogy az nehezen kifejezheto. Miert fontos hogy mi lenne, ha nem igy lenne ? Ez igy van, tetszik vagy sem. A jelenlegi helyzetben halalosan mindegy, hogy mi lenne ha lenne egy SuperDuper 13 nevu OS 96%os piaci reszesedessel, mert nincsen. Hogy lehet ervet felepiteni egy "szimulalt" kornyezetre ? Az ervelesed alapja egy olyan piaci helyzet ami nem letezik, neked nem gyanus , hogy semmi ertelme ?
-
rumkola
nagyúr
a 2bites a legveszélyesebb user (az 1 bites csak használja gyári beállításokkal és nincs gondja, nem telepítget szirszarokat naponta)
az itt jelenlévők 99%-a 2bites (lehet én is)
tweak szoftver feltesz mert ő majd jobbantuggya--> buzergál 3 napig hozzá értés nélkül mert ő majd jobbantuggya (közben gajra vágja a rendszert)--> fórumra megy sírni és win10et szapulni több hónapig mert ő a mostmáraztántényleg jobbantuggya -
Duck663
őstag
válasz
-Skylake- #125 üzenetére
Ne azt az összefüggést keresd. Arról van szó, hogy a mobiloknál van a WinPhonenak konkurenciája de részesedése nincsen. Asztalon nincsen konkurencia, ezért azt csinálnak amit akarnak. De HA lenne, akkor ugyanaz lenne a helyzet, mint mobiloknál, mára ennyi idő elteltével, meghalt volna a Windows!
-
-Skylake-
addikt
Nem , egyszeruen csak az osszefuggest nem ertem egy mobil es egy desktop platform kozott. Vagy most mire kene reagalnom , a konkurenciara ? A Windows maga jelenleg az a rendszer (desktopon) , ami az osszes tobbi rendszer szamara konkurencia. Hogy jon ide 30 ev massziv windows utan az, hogy kesve, rossz megkozelitessel es rossz igenyfelmeressel leptek piacra egy rendszerrel amirol belattak, hogy semmit nem er es kukaztak. Milyen rejtett osszefuggest kene itt latnom most ?
Az a baj ezekkel a 10 eves esemenyekre felepitett eszmefuttatasokkal, hogy mar nem emlekszunk dolgokra. Ugyan ugy ment a szardobalas XP-(vista)-W7 valtasnal is, ahogyan most. Csak nem emlekszel.
-
válasz
-Skylake- #113 üzenetére
Az egyik, hogy megis miert gondoljuk, hogy aki 1bites annak szuksege van ra ?
Az 1bitesnek nem kell, de a 2bitesnek már kellhet. Azért nem csak 1bites user és sennior assembly programozó létezik.Ok igazad van, csoportházirendhez van GUI. Tweak szoftver járhatott volna a Win10hez. Az Ms is kivezethette volna azokat a kapcsolókat egy felületre, amit külön letölthető(? 7ig követtem a Tweak szoftvereket, utána már nem) szoftverben benne vannak.
-
Duck663
őstag
válasz
-Skylake- #105 üzenetére
Te komolyan nem érted? Vagy csak teszed a balféket? Ne egy mondatot emelj ki a szövegkörnyezetből, hanem a teljes szöveget és annak mondanivalóját vizsgáld.
XP után jött a Vista, a felhasználók fanyalogva fogadták, elmondták mi a gond, a M$ hallgatott a felhasználókra, kijött a Win7, és mindenki boldog volt, nem volt az, hogy ez mi, meg miért, persze sokan maradtak akkor még WinXP-n, de nem volt ellenállás a Win7 miatt és a felhasználók úgy is, hogy akkor meg kellett vásárolni a terméket, szépen váltottak. A Win10-et erőszakolni kell a felhasználókra, ingyenes frissítésként adták, hogy ugyan már valaki. Olyan ez mint egy könyörgés, hogy lécci használjátok már, "jó" ez. A sz@rt. Lehet még ők is tudják, hogy sz@r, de valamilyen érthetetlen okból erőszakolják a felhasználókra. Pedig mennyivel könnyebb dolguk lenne egy JÓ OS-sel, az emberek önként váltanának. Az is sokat elmond, hogy XP -> Win7 váltásban nem volt olyan, hogy az XP részesedése növekedett volna, most viszont ilyet is látunk, hát ennyire jó OS az a Win10, ennyire szereti mindenki.
-
Zolik
senior tag
válasz
#00137984 #115 üzenetére
Jó ezen ne fogunk össze veszni.
Nézőpont kérdése hogy kinek mi. De szerintem mind ismerünk olyat aki megveszi a legújabb iphonet/galaxyt stb aki chat/selfizés/telefonáláson kívül semmire nem használja mert fogalma sincs hogy mire is képes az amit vett. Ugyan ez a win10/tablet akármi.
-
Z10N
veterán
válasz
Plazmacucci #8 üzenetére
+1!!!
A hirhez: Korabban ment a szoveg, hogy nem lehet megcsinalni. Ugy latszik egy boritek megoldotta
-
narumon
őstag
válasz
-Skylake- #28 üzenetére
Én sem találkoztam még azokkal a hibákkal amiket itt említenek. Még hogy a Win10 magától húz le Biost? Ne vicceljünk már....
Szóval én egyetértek veled én biztos nem mennék vissza win7-re, win10 nálam atomstabil, nem hányja össze magát 1-2 év után sem (gyak mióta megvan a gép nem telepítettem újra), gyorsan jól megy a kinézete meg testreszabható. -
-Skylake-
addikt
Egy PC-n levo swparknak tulajdonkepp vegtelen szamu kombinacioja letezik es tudjuk, hogy barmi osszeakadhat barmivel. Ilyenkor eljaraskent azt javasolnam, hogy egy clean install utan szedje le a WU a drivert es megnezitek, hogy akkor mukodik e. Ha mukodik, akkor a hibazo rendszeren ment valami felre, ha nem akkor tudtok irni ms supportnak, realtek supportnak, hogy X alaplap Y W10 builden hibas drivert huz le a WU repobol.
Egyebkent ahogy felettem is irtak es ahogy en is majdnem rogton utanad : itt az elso lepes minimum leuvolteni a faszba azt, aki manageli ezt a gepparkot. Mert ez az o hibaja volt, teljesen mindegy , hogy jo e a driver vagy nem. Ha hibatlanul mukodott volna, akkor is le kellene uvolteni oket. -
joysefke
veterán
ez egyben nem verhető rá azért az üzemeltető cégre
Az üzemeltető úgy engedett át egy driver frissítést egy egyébként működő gépparkra, hogy nem tesztelte. No comment.
Hol van ilyenkor a whql driver minősítés?
Nem tudom. De élek a gyanúval, hogy a driver le lett tesztelve, jó is volt, csak nem a ti hardveretekhez aztán valahogy mégis felment..
-
törölt tag
Szerintem ezt az 1bites kifejezést csak kissé tovább lehetne finomitani... Azért az "egyensugarú user" jóval találóbb megnevezés, mert az 1bites felhasználóknak már lehet valami hiányos fogalma a témáról, de nem használják a Windows funkciók személyre szabását (vagy korlátozott mértékben), mert nem értenek hozzá. Ezek között található a megoldóember, aki mindent állitgat a windowsban, majd lehet utána visszakeresni a hibák okát. Az ilyen felmérések nem sokat érnek, mert nagyvárosi környezetben vagy a PH!-re ez kevésbé jellemző.
Nem számit, felőlem a te értelmezésed is maradhat...
-
ttt1
őstag
válasz
joysefke #111 üzenetére
Az ok, hogy az üzemeltető is hibázott, de ez olyan, hogy lecserélem a drivert és nem megy -ez egyben nem verhető rá azért az üzemeltető cégre. I5-6600-as gépről lévén szó még nem is öreg hardverről van szó. Hol van ilyenkor a whql driver minősítés? Btw saját "céges" gépemről beszélünk -jelenleg is erről írok- és van-volt szgépes előképzetségem (lehet hogy a driver frissítések nem voltak kikapcsolva, de most megnéztem a 1703-asba nem találom ezt az opciót pl. csak ha a registry-ben turkálsz...Win7be azért nem kellett ennyiszer a registryben "mászkálni" finomhangolni...
-
-Skylake-
addikt
"De egy olyan cég, aki az egyszerű felhasználókból él, nem tudott volna erre egy GUI-t csinálni? "
Ebben ket dolgot nem ertek. Az egyik, hogy megis miert gondoljuk, hogy aki 1bites annak szuksege van ra ? Ezek az emberek nem ertik a pc mukodeset, nem ertik az os mukodeset, felepiteset, semmi ilyesmi. Minek kellene nekik kapcsolokat berakni olyan funkciokra, amirol nem tudjak mi az ? Hogy donti el marineni, hogy szeretne e WU drivereket telepiteni, ha nem tudja mi az a WU es nem tudja mi az a driver ?
A masik amit nem ertek, hogy most itt mit ertunk gui alatt ? Csak mert ugye a policy editor az grafikus. Es tulajdonkepp a funkcioja pont az amit te is szeretnel, egy grafikus felulet ahol a user enable/disable kombinaciojaval donthet dolgok vegrehajtasarol vagy vegre nem hajtasarol. Akkor most mi az amit tulajdonkepp hianyolunk ?
-
válasz
-Skylake- #85 üzenetére
Ok, igazad van, az 1bites felhasználó számára a Win10 nem más mint ugródeszka a facebookhoz és talán a Wordhöz, hogyha nincs PDFCreator telepítve, akkor egy gombnyomással tudjon nyomtatni míg a papír el nem akad.
De utána már ott a következő szint a 2bites, aki az általad említettet dolgokat is szeretné elérni. Igen lehet google-t használni, az ember keressen rá, a regedit, group policy nem az ördögtől való. De egy olyan cég, aki az egyszerű felhasználókból él, nem tudott volna erre egy GUI-t csinálni? Ok tudom, az 1bites felhasználó is simán mondja, hogy advanced user? Igen. Biztos? Szuperbiztos, aztán pislog, hogy mit is engedett neki a GUI átállítani és aztán telefonál a supportra, hogy kérem ez egy zsák szarkupac és oldják meg a problémáját amit magának kavart. De ezt is lehetett volna valahogy kezelni. Főleg akkor ha te is beismered, hogy átlag mari néninek hozták létre a gépházat, hogy ne kavarja meg a lelkét a vezérlőpult sokasága. Azt a vezérlőpultot is ki lehetett volna egészíteni.Viszont nem nagyon eset szó arról, amint a Win10 tud: új hardware támogatás, UEFI gyors boot, DirectX12
(#90) Zolik
Használtam. Ezért valamiért bennem az a kép él, hogyha valamit állítani akarsz, akkor azt a /etc könyvtárban egy fájl szerkesztésével tudod megtenni, a man pedig legyen jóbarátod. Te ezek szerint Linux alatt csak a GUI-val találkoztál? Hát bennem nagyon az él, hogy mondjuk a pam nincs GUI-ra kivezetve (szövegszerkesztőt ne tekintsünk már annak), apache konfigját se mindenáron GUI-n akarod állítani stb. -
joysefke
veterán
céges környezet. Win10 alaplapi hangkártya volt a gépbe. Szépen ment minden skpe stb. Egyik nap nem volt hang. Gondoltam régi már a füles vetettem egy másikat. Azzal is néma csönd. Irány vezérlőpult és csodák csodája a realtek drivert frissítette ez a gyökér és az lett az eredménye, hogy a driver verziószáma és dátuma szépen up to date lett csak épp nem működött. s 3 évvel ezelötti driver felrakása után megjavult
Talán céges környezetben illene megfizetni egy rendszergazdát aki tudja managelni az updateket, illetve ha ez nem megy, akkor a céges környezet Pro Windowzán illett volna kikapcsolni a driverek auto updatejét....
Ezen felül távolról egyszeri userként elég nehéz eldönteni, hogy az eszköz/driver készítője vagy a MS hibázott az új driverrel...
-
Zolik
senior tag
válasz
#00137984 #100 üzenetére
Nem, nem áll hozzá lealacsonyítóan csak el kellene már fogadni hogy nem a 90-es években élünk amikor talán minden 100. embernek volt otthon számítógépe vagy estleg net előfizetése és nagyon kicsi volt az a réteg aki értett hozzá... de 21. században a tech cégek nagy része már az alapján áll hozzá szoftveres dolgokhoz hogy aki használja v. használni fogja, feltételezi róla hogy ért is valamit hozzá, vagy ha nem is ért legalább próbálja képezni magát hogy megtanulja..
Nem véletlen mondják, hogy le vagyunk maradva 10-15 évvel a többi országhoz képest, az oktatáson ez nagyon jól látszik is.Egy remek cikk arról amiről próbálunk beszélni mikor 1 bites felhasználókra gondulunk: A magyarok negyede digitális analfabéta
-
-Skylake-
addikt
"Akkor hol a gond usernél?"
Nem, a cegnel ahol egy gep csak fogja magat es lefrissitget, mert ugy van konfigolva hogy ezt meg tudja tenni.
"Másik probléma a beépített számológép nem indul el (vhogy w7nél ilyen problémába nem futottam bele)."
Valahogy ilyen problemaba meg en sem futottam bele.
-
5150
aktív tag
válasz
-Skylake- #49 üzenetére
Ezeknek az LTSB/LTSC mennyiségi licenszkulcsoknak van valami hátulütőjük hosszú távon? Eskü nem tudom. Gondolok olyanokra pl. hogy egy adott céghez lettek kiosztva és mondjuk addig él a te licenszed is, mig a cég létezik, vagy fizet?
Szerintem még ezek a föntebbi enterprise változatok hasonlitanak a win7re legjobban. Nincs fölös process a háttérben, se bloatware és candy crush özön, csak maga az os
-
ttt1
őstag
válasz
-Skylake- #37 üzenetére
Céges környezet. Win10 alaplapi hangkártya volt a gépbe. Szépen ment minden skpe stb. Egyik nap nem volt hang. Gondoltam régi már a füles vetettem egy másikat. Azzal is néma csönd. Irány vezérlőpult és csodák csodája a realtek drivert frissítette ez a gyökér és az lett az eredménye, hogy a driver verziószáma és dátuma szépen up to date lett csak épp nem működött. s 3 évvel ezelötti driver felrakása után megjavult (és céges gépen nincs is alapból jogosultságod pl neked felhasználónak drivert frissíteni stb.) Milyen szuper is a win10, eldöni, hogy nekem új driver kell cak nem jó.. Akkor hol a gond usernél? Persze meg lehet mókolni, registryt túrni stb. Másik probléma a beépített számológép nem indul el (vhogy w7nél ilyen problémába nem futottam bele). Lehet powershellből törölni áruházból visszavarázsolni, új felhasználóbal belépni stb, szal megoldás van rá, de gondolom ez is user error...
-
Lord Myn
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #95 üzenetére
- A Vista bukása az volt, hogy ezeket a tulajdonságokat nem igazán tudta fokozni, ellenben sokkal nagyobb volt a gépigénye, az akkori gépeken rosszabbul futott.
Ezzel nem teljesen értek egyet, akkoriban vmware-eztem sokat, ezért relatíve erős gépem volt (Core 2 Q6600, 8GB DDR2, WD Raptor vinyók) és a Vista Business x64 úgy ment rajta, mint egy álom, tele volt új feature-ökkel és végre egy valódi és lefelé kompatibilis 64bites OS volt (és utoljára ebben lehetett megtalálni a classic menüt, amit nagyon szerettem, mert nem volt túl csicsázva - win9x feeling). Szóval igazából a Vistának egy (nagy) hibája volt és az a gépigénye, mivel akkoriban az átlag PC még javában az 1 magos CPU, 1 (max 2) GB RAM volt.
-
Duck663
őstag
Vizuálisan nem több, nem technikailag értettem. El kellene ismerni azt, hogy egy nagyon durva visszalépés a Win7-hez képest! Nem csak fújjuk, tedd egymás mellé a két OS-t, sőt mehet az XP is és megérted miről beszélek.
(#91) -Skylake-: Hallucináltam? Ok.
De mondd csak, mekkora a WinPhone piaci részesedése? Ott vannak komoly vetélytársak, akikkel szemben teljesíteni és mutatni kell valamit. Asztalon nincsen, de ha lenne ezzel az iránnyal teljes lenne a bukás, ahogy WinPhone esetén is, de persze biztosan azt is csak hallucináltam...
-
válasz
Plazmacucci #11 üzenetére
Alap járaton a 7 nem kap már semmilyen feature update-et, így teljesen értelmetlen visszatartani a frissítéseket, mert ezzel csak a fontos biztonsági frissítéseket bukod el.
-
Mindkettő szar, csak máshogy
(én még így is inkább a 10-et választanám, mivel sokkal normálisabb a hardvertámogatása, nem kell a telepítés után még azzal szarakodni, hogy mindent működőképesre kelljen varázsolni, megy egy csomó alap ablakkezelő feature van benne, ami a 7-ben nincs. Hogy csak egy példát említsek, agyfaszt kapok attól, hogy Win 7-ben az aktív ablakban tudok csak görgetni, nem pedig abban az ablakban, ami felett a kurzor van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Küszöbön az androidos PC-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest