Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petrasgabor
csendes tag
Aki használ USB mobil sticket a tablethez, hogyan csinálja?
Csatlakoztatom, felismeri, kéri a PIN-t, beírom rendben és ennyi. Mást nem kérdez, és nincs szolgáltatás. Ezek után mit kell és hol beállítani, hogy menjen?
4.2.2., Build-szám: xTAB-79 QCI V2, a stick pedig: MF667.
Köszönöm előre is a választ!
-
maxxi71
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni.
Régen volt, de újra jelentkezett a bekapcsolás utáni csak a Wayteq logó van és csak tölt és tölt probléma.
Próbáltam recovery-vel újra indítani, de ez sem segített.Gyanús is volt, hogy az utóbbi időben a kislányom panaszkodott, hogy nagyon lassú a TAB, csak játékra használja.
-
Richter36
őstag
válasz
mefistofeles #4905 üzenetére
-
-
Richter36
őstag
válasz
mefistofeles #4903 üzenetére
Ha 4.4.2 van rajta akkor azt állítja gyári állapotra vissza.
-
...ha valaki erre járna......
ha a biztonsági mentés-> gyári adatok visszaállítása menüpontot választom akkor visszarakja az eredeti buildet? (azt tudom, hogy amit feltettem az törlődik) -
Skacok!
Tablet analfabéta vok és sikerült nagyon baráti áron egy fóliás tökéletes készülékhez jutnom (a gyereknek)
Minden jó és szép csak eléggé rossz az aksihasználat, értsd, baromi gyorsan merül.
Megnéztem a telefon adatainál
és érdekes módon a Build az nem xTAB-79 QCI
hanem
rk3188-eng 4.4.2 KOT49H eng.wayteq. 20140305.233010 test keysMi ez és, hogy lehetne visszaállítani az eredetit?
-
törölt tag
Szerettem volna feltenni én is az Omni ROm-ot, mert többen írtak jót róla mint rosszat.
Nos odáig eljutottam, hogy felment, de amikor a ROm elindult akkor ki kellett volna választanom, hogy melyik Lauchert szeretném indítani. Na innentől megállt a tudomány, mert nem működik az érintő képernyő...
Feltettem megint, de megint ugyan az lett a vége.
Most visszatettem a gyári 4.4.4-et, de nagyon akar. Ha bármi fut a háttérben az már megakasztja. Van olyan, hogy a kijelzőt sem tudom feléleszteni...
Egy rakás szar az egész.
(Cserébe az akku most tényleg nagyon bírja!) -
Clemi
veterán
A custom ROM után feltettem USB kábelen a gyári javított 4.4.4-et. Áthelyeztem néhány (illetve amit engedett) alkalmazást az SD kártyára (Nand Flash-re) és azoknak az alkalmazásoknak hiába teszem ki az ikonját egy asztalra, újraindítás után eltünnek. Van valakinek ötlete, hogy miért?
-
gabor9991
őstag
válasz
Packersbay #4895 üzenetére
Van, ha a javításra adott árajánlatot nem fogadod el.
2000+áfa.http://www.wayteq.hu/hu/node/62
-
nemurea
aktív tag
válasz
postanyulam #4894 üzenetére
Ugyanezzel a tabbal szívok már én is, most akartam visszaküldeni (másodszori) IC-cserére, de néhány héttel kicsúsztam a gariidőből. Viszont eleve azért vettem, mert nagyon jó tapasztalataim voltak a Wayteq GPS-szel pár éve. Most újra GPS-t kell vennem, és sokat lamentáltam, hogy mi legyen, de újfent maradok a Wayteq-nél. A vélemények alapján GPS-t tudnak gyártani
Szóval valóban kár, hogy ilyen tabletekkel rontják a renoméjukat, mert amúgy normális cuccokat is piacra dobnak.
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
Nekem múltkor filmnézéskor elsötétült a képernyő. Utána próbáltam bekapcsolni,de csak a wayteq logóig jutott el. Nagy nehezen sikerült kábelről frissítenem, el is kezdtem fölrakni rá 1-2 programot. Másnap folytattam volna a programok telepítését,de ismét kifagyott és a wayteq logónál megint nem engedett tovább. Itt lett elegem. Valakinek van ötlete,hogy ez hardveres gond lehet e? mert ha igen akkor nem szenvedek vele. Sajnos a garancia már lejárt,így nem nagyon vinném szervizbe ha lehetséges. Ha mégis akkor érdekelne,hogy van e bevizsgálási díj??
-
postanyulam
csendes tag
Ez engem nem vigasztal. Attól még nagyjából működésképtelen a tabletem. Más gyártó már rég bevonta volna az egészet a forgalomból. Van bolt, ahol még most is árulják.....
Behozzák Kínából a tömeg gyártott eszközöket, átmatricázzák, rányomnak egy saját bootlogo-t, rászámolnak x százaléknyi profitot és eladják a cuccot itthon. Mi rá a bizonyíték? Többek közt a fentebb belinkelt custom rom: Nagyjából 10 eszközön ugyan az a ROM fut, minimális módosításokkal. Ez egy clone tablet. Mi ezzel a baj? Nem cserélik a hibás eszközt, mert el kell vele számolni a kínai gyártó felé, a Wayteq nem akkora hal. A Samsung megteszi, hogy a szériahibás eszközeit visszavonja, és leveri a gyártón. Ők inkább itthon "szervizeltetik", mert olcsóbb, nem is kevéssel. A tervezési hibákat utólag kijavítani nagyon drága, vagy lehetetlen, szóval a komolyabb hibák nagy részét egészen biztosan nem tudják (/akarják) majd kijavítani utólag, egyszerűen mert nem gazdaságos, vagy nem lehet. Ez a hozzászólásokból látszik is.
Ha ezek szoftveres hibák lennének, a frissítések során már kihullottak volna.Persze a nagy halak között is vannak hasonló mentalitású gyártók. Állítólag a Lenovo hálózata is kaotikus, nem mondom, hogy ami nagy hal, az megbízható. Inkább a Wayteq megbízhatatlan.
Hülye aki ezek után még egy esélyt ad nekik.
-
Clemi
veterán
válasz
postanyulam #4891 üzenetére
Nálam 3 hete fut az Omni ROM. Annyit elmondhatok róla, hogy nagyon sok okosság van bele integrálva mélyen a rendszerben, de azon kívül nekem semmivel nem több mint akár egy 4.2.2 v2 gyári ROM.
De hogy pontosítsak egy nagy rakás szar ez a ROM is! Egyre többször fordul elő, hogy magától lekapcsol, vagy újraindul. A sunyi lekapcsolása a legszarabb, mert sajnos a fullra telepített belakott 4.2.2 rebdszer kb 2 perc alatt menetkész, ennek meg már frissen is több mint 5 perc kellett. Jól olvastátok, 5 azaz öt percig baszakodik és olyan szintű belassulásokat produkál, amit egyik korábbi ROM-nál se tapasztaltam eddig. -
válasz
postanyulam #4891 üzenetére
Vannak újabb tabletjei a Wayteq-nek, azok normálisabbak. Wayteq 7Q-m is van, más processzor, sokkal gyorsabb, energiatakarékosabb.
Egy rossz típusú tablet miatt nem éri meg az egész gyártót leírni.
-
postanyulam
csendes tag
válasz
#63068790 #4890 üzenetére
Nyugi, ez atom normális. Az egész tablet egy bughalmaz, egy olyan konstrukció, amit nem lett volna szabad piacra dobni.
- Az akkumlátor random merül, használattól tökéletesen függetlenül, vanilla OS-el is
- Bármilyen ROMot használsz, kb 1 hónap után retek lassúvá válik a rendszer, használhatatlan lesz.
- A Wifi botrányosan gyenge, dobálja a jeletBeadtam ezzel a hibával pár hónapja a tabletem, az utolsó hiba azóta nem jelentkezik, illetve mivel cseréltek töltő IC-t, az akku ideje is normalizálódott, de a töltöttség kijelzés még mindig random. Az én tabletem 1 hónapig volt anno szervizben, ki is voltam rajta bukva, mert munkaeszközöm. Persze lehet fizetni a gyors javításért, de felháborító. A Wayteq-nél csak felárért végeznek normális munkát? Ezek szerint igen. Ha bejelenteném a főnökömnek, hogy felárért cserébe hamarabb kész leszek a munkával, "lehet" másnap már nem kéne bemennem.
Leszarják a szériahibás termékeket, és elintézik annyival, hogy "vidd szervizbe". Sajnos kidobott pénz lett az a 45 ezer forint amennyiért anno vettem. Ha bekapcsolom a wifi-t, akkor 5-10 percig használhatatlan az eszköz, elsötétül a kijelző, újraindul a gép. Megvárom szépen amíg kimúlik, és veszek egy márkásat. Lehet, hogy kétszer annyiba fog kerülni, de nagy eséllyel nem lesz ekkora ipari hulladék mint ez.
Ja persze, én is megkaptam, hogy biztos a rajta levő programok merítik meg fagyasztják szarrá. Érdekes, hogy az ismerettségi körökben levő eszközökkel nincsenek ilyen gondok, holott nagyjából ugyan azokat a szoftvereket használjuk.
Addig meg úton útfélen terjesztem, hogy Wayteqet venni vétek. Szerencsére nem egy embert megmentettem már a totális csalódástól.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap 15 nap szervizelés után átvehettem a tabomat!
Hibák amivel leadtam:
- a kijelző felső sorában nem érzékelt egyáltalán, vagy csak hébe-hóba,
- a kijelzőn van egy fekete képpont ami teljesen halott,
- az akkumulátor erősen merült, fél napot sem nagyon bírt ki,
- a rendszer folyton fagyogatott, akadozott (szokásos)Amit javítottak:
- szoftvert frissítettek (remek, mintha én ezt nem tettem volna meg már 30*!!!
- tesztelték a merülést, majd töltő IC-t cseréltek (mintha jobb lenne, de azért nem esküdnék meg rá)
- ráírták, hogy a kijelzőt nem cserélik, mert a pixel hiba száma nem éri el a cseréhez szükséges mértéket.Ez utóbbi a legfájóbb a számomra, mert tökéletesen karcmentes a gép, alig használtam az elmúlt évben, és ha hibás egy pixel akkor eladni sem tudom. Rögtön visszahozná a vevő, és igaza is lenne.
(tudom, hogy a vásárlási helyre kellett volna visszarohannom 3 napon belül, de ajándékba kaptam és mire kibontottuk már 4 napja meg volt véve...)Tudom, hogy van egy ilyen jogszabály, hogy mi számít teljes és mi rész pixel hibának, de könyörgöm, ez a 2000-es évek elején is gáz volt már a gyártóknak és a jó hírük megtartása miatt még az akkor lenézett gyártók között számon tartott LG is szó nélkül cserélte a monitort, ha találtál rajta egy hibát. Nos a Wayteq nem ezt teszi 2015-ben, így elvesztettek egy jövőbeli újabb wayteq termék vásárlót. Biztosan semmilyen wayteq terméket nem veszek még egyszer az életbe, ez itt most eldőlt.
Cserébe az érintővel nem tudom, hogy mit csináltak, de most működik. Gondolom cserélték, mert tiszta ragasztó foltokban a kijelző. ezt csak otthon vettem észre, de körömmel nem tudom lekaparni. Majd megpróbálom feláztatni ablaktisztítóval. Mintha ragasztós kézzel megfogdosta volna a szervizes.
A fagyásra azt írták, hogy tesztelték és nem tapasztalták (lófaszt nem, mert most is megakar 10-15mp-ig, ha frissít a netről!) és a nem gyári, utólag telepített programokért felelősséget nem vállalnak, mert az a program fejlesztőjének a felelőssége
Szóval szomorú vagyok.
Ja, és a garancia 15 nappal lett hosszabb.
Ami remek, mert mintha a cserélt részegységekre megint 1 évnek kellene járnia, de lehet, hogy én tudom rosszul.Sajnálom a hozzáállást, és azt a pénzt amit kifizettünk ezért a gépért.(a belsejében tulajdonképpen egy Galaxy S3-as telefon cuccai vannak, mégis valahogy nem sikerült ennek a hardvernek a kihasználása)
-
Clemi
veterán
válasz
nemurea #4888 üzenetére
Szvsz a legegyszerűbb, ha kikapcsolásig használod, majd fullra töltöd, majd megint kikapcsolásig használod és megint feltöltöd. Ezzel az akkut is kondícionálod egy kicsit és a rendszer is tuti összehangolódik.
Más és tapasztalat: Az Omni ROM-al már harmadszor csinálta, hogy simán újraindította magát, egyszer pedig egyszerűen csak lekapcsolt. Ilyet egyik ROM-al se csinált eddig. A sebességről pedig annyit, hogy a laggolás az enyhe kifejezés. Ha rájön a bolondóra 3-4 mp-es késleltetéssel csinál mindent. Az alkalmazás nem válaszol ablak, pedig ahogy ahogy telik az idő úgy egyre gyakoribb. Lassan érik, hogy megy vissza a 4.2.2 v2 gyári.
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok! Tudom, hogy amatőr a kérdés, de ebben a topicban, ahogy emlékszem, nem volt mostanában szó róla. Lassan lejár a tabom garija, így megnéztem még egyszer, hogy most hogy is áll az aksija (meddig bírja), hogy elküldjem-e még egyszer szervizbe. (Jellemzően konnektorról megy, mert a gyerekek youtube-ozását így tudja a legjobban kiszolgálni.) Feltöltöttem teljesen, majd ráraktam egy 1080p-s videót. 50 percig ment, ami nem világklasszis, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy bár az aksi a szoftver szerint lemerült, a gyakorlatban nincs így: folyamatosan néztem a töltöttség-görbét, és az utolsó kb. 25 percben már 10% alatti tartományban volt. Lehet, hogy a szoftveres 1%-nál csak azért kapcsolta le magát a gép, mert bár volt még benne nafta, már nem volt hova csökkenteni a számlálót?
Nem lehet valahogyan "resetelni" az aksi mérését, hogy újra a valóságot mérje?
-
IpiBcsi
tag
válasz
DinkaDanka #4884 üzenetére
Minden további nélkül lehet downgradelni. De előbb azért próbáld ki, hátha bejön a Total Commanderes módszer.
-
cimbi186
aktív tag
válasz
DinkaDanka #4882 üzenetére
Total Commander+Usb stick plugin és valószínű az fogja látni,egy próbát megér
-
IpiBcsi
tag
válasz
DinkaDanka #4882 üzenetére
Lehet, hogy nem kezeli a sticket. Nekem egy telenoros Huawei van, ami az eredeti 4.2.2-es Androiddal még szépen együttműködött, Kitkat-tel viszont már nem hajlandó.
-
DinkaDanka
tag
válasz
DinkaDanka #4881 üzenetére
Közben próbálkoztam APN-t beírni. de mikor beírom az adatait, rámegyek a mentés gomba, csak kilép az előző menübe és nem menti el az APN-t !! Mi lehet a probléma ?!
-
DinkaDanka
tag
Sziasztok!
OTG-n keresztül szeretnék rákötni T-mobile-os mobil sticket. KitKat van a gépen, de mikor bedugom a gépbe a cuccost csak háttértárként jelenítni meg. Hogy kell aktiválni?
Köszi !!
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
Ma filmnézés közben lefagyott a gép és a kép lassan elsötétedett. Benyomtam a reset gombot ezután eljut a wayteq logóig de innen nem megy tovább. Mit tudnék csinálni?
-
Clemi
veterán
válasz
IpiBcsi #4878 üzenetére
Nekem is ez a ROM fut már több mint 1 hete. Azon kívül, hogy van benne néhány plusz funkció, részemről nem érzem se gyorsabbnak, se simábbnak a futását. Ugyanúgy előjön időnként a rejtélyes várakozás, a látszólagos lefagyás. Talán kevesebbszer, de még nincs is úgy elhasználódva a droid. A 4.2.2 is 1 hónap után kezdte a baromságait, úgy, hogy az alatt az 1 hónap alatt semmit nem telepítettem, semmit nem módosítottam a rendszeren, csak használtam.
-
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Egy hete használom a gépet a főzött ROM-mal és továbbra is teljesen elégedett vagyok. Úgy megy, mintha egy kis manó bemászott volna a szerkezetbe és megolajozta volna a kattogó fogaskerekeket.
(lehet, hogy nem véletlenül hívják a rendszert Kitkat-nek?)
Az egyetlen negatívum, ami előjött, hogy ha kikapcsolt állapotban töltöm, bekapcsoláskor az akkumulátor ikon (és menüpont) a töltés előtti állapotot mutatja. Magyarul: este kikapcsolom 21%-nál és töltőre dugom. Reggel bekapcsolom, és bár teljesen feltöltődött, továbbra is 21%-ot mutat. Használom, használom, aztán egyszer csak a háttérben eléri a 21%-ot, innen már mutatja a csökkenést. 15%-nál figyelmeztet, hogy dugjam be. Ha bekapcsolt állapotban töltöm, akkor minden normálisan működik.
Ezzel a dologgal vidáman együtt tudok élni (bekapcsolva töltöm), nem befolyásolja a pozitív véleményemet. -
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Tegnap felraktam az új ROM-ot a 2013-as gépemre.
A telepítés nem bonyolult, de azért inkább annak ajánlom, aki frissítette már a tabletet újabb gyári szoftverrel.
A korábbi leírásokban szerepel, hogy mit honnan kell letölteni és miket kell kicserélni. A Fix zip. fájlt másold fel egy micro SD kártyára, ami legyen a gépben.
Ha nincs fent a driver a számítógépen, érdemes a Wayteq oldalán lévőt felrakni az ottani leírás szerint. Én először a letöltött programból próbáltam, látszólag fel is rakta, mert a végén kiírta, hogy a driver sikeresen települt, de mégse működött. (lehet, hogy újra kellett volna indítani a számítógépet.) A Wayteq-os módszer egyértelműbb, ha zöldre vált a kis téglalap, akkor minden ok.
Elindítod az RKAndroidTool.exe-t, rányomsz először az EraseIDB gombra, ez leformázza a tárat, majd, ha végzett nyomd meg a Run gombot. Az angol nyelvű leírással ellentétben nem kell a tablet hangerő, meg ki-be kapcsoló gombját nyomogatni! Egy kis időbe telik, amíg települ a szoftver, meg még egy kis idő, amíg ellenőrzi, hogy minden rendben megtörtént. Ezután újra indul a gép és egy egyszerűsített felület jön be (CWM), a tetején különböző opciókkal. Itt a hangerő gombbal tudsz fel-le lépkedni és a ki-be kapcsoló gombbal okézni. Válaszd a ....../factory reset lehetőséget. Ki fog írni egymás alatt egy csomó "No"-t középtájon lesz egy "Yes....", azt kell választani. Aztán a fix telepítését ajánlja fel, itt az external sd card-ot, azon belül a zip fájlt válaszd. Aztán a reboot-ot jelöld ki, itt is kérdezget még, lényeg, hogy a sok "No" közül mindig a "Yes"-t kell választani. A végén újraindul a gép, Wayteq logo, majd egy darabig egy kis robot les ki a kukából és bejön a főképernyő.
Első tapasztalataim szerint ez a szoftver valóban jobban van optimalizálva, mint a gyári. Simán fut, nem akadozik. Ami furcsa, hogy ha ki akarok rakni egy ikont a főképernyőre, vagy onnan törölni akarok valamit és hosszan rányomok az ikonra csak annyi történik, hogy a képernyő elkezd forogni. Az ikonokat rendezni csak úgy tudom, ha zárolom az elforgatást. A Plants vs Zombies is fejjel lefelé indult el, de a képernyő rögzítése ezt is megoldotta.
Ennyi fért a tegnap estébe, ha lesz érdemleges dolog még, jelentkezem. -
Clemi
veterán
Ahogy hallom mindenütt, a droidos rendszer saját magát teszi tönkre. Ami ebben a ROM-ban jó, az az egybeolvasott tárhely, meg néhány gyárilag telepített cucc, de más előnyét eddig nem vettem észre. Ami tény, már most csinál furcsaságokat. Egyrészt brutál lassan indul, vannak benne laggolások és nem egyszer vettem észre, hogy az érintő panel furcsán viselkedett, egész máshol adta vissza az eredményt, mint ahová az újjam ért. Eddig ilyet nekem nem csinált.
Ami még kérdés, ez a ROM is Dalvik-ot használ. A KitKat-nek nem ART-ot kellene használnia? -
Clemi
veterán
Nem tudom, még ismerkedek vele. Most, hogy többször újraindítottam már, és a programok is többször indultak, érzetre gyorsabb.
Van viszont ebben a ROM-ban előre telepítve pár dolog ami új és nem tudom egyáltalán kell-e hogy fusson, csinál-e valamit.A hanghoz például van két külön alkalmazás az egyik a Viper, a másik a DSP beállító. Ezek valójában érnek is valamit, vagy csak placebo hatásuk van?
Az OmniSwitch például annak ellenére, hogy nincs engedélyezve, hogy induljon, mégis betöltődik a memóriába, de a programot nem lehet eltávolítani. A rendszer mennyire fog sikítani, ha kiszedem a Titaniummal?
Ami még érdekes, hogy elég rendesen más a beállítás menü. Igaz, bele került jó néhány új dolog is (na azok mind angolul vannak) de hiányzik a fejlesztői lehetőségek menü, hogy az USB debug-ot bekapcsoljam, (a Titanium Backupnak kellene) és azt se találom, hogy a 4+4GB memória használat hogy van elosztva.
Egybe lett olvasztva a rendszer memória és az SD0 kártya? Csak mert a beállításoknál azt írja összesen 6,28 GB (gondolom ami a 8GB-ból itt már hiányzik az maga a rendszer) és utána felsorolja mennyi a szabad és mi mennyit használ. A programoknál sincs sehol opció, hogy áthelyezés SD kártyára, vagy hogy egyáltalán mi melyik területen van. -
Clemi
veterán
Igen, közben rájöttem, hogy a wayteq specifikus img fájlt még ki kellett cserélnem, és utána ment a telepítés és a CWM, és az indulás. Most próbálom belakni, de valahogy olyan mintha minden alkalmazás indulása előtt gondolkodna, meg úgy minden utasításnál érzek egy erős laggot.
-
Kloss
őstag
Ha letöltötted az 1.4.1-es romot (CrewRKTablets_Odys_Iron_Omni_.4.4_v1.4.1), azt kicsomagoltad, abban benne van minden a telepítéshez is! Más telepítőt ne használj!
Ebben a mappában "RKDevelopTool_v1.37" indíthatod a telepítést, RKandroid tool.exe-vel.
Előtte cseréld ki a paramértert (rockdev mappa) és a kernelt (kernel.img a "rockdev/image" mappában). Switch és run. -
Kloss
őstag
Még le kell töltened a kernelt is! Ha 2013-as a tab, akkor innen töltheted, a harmadik link.
Ha 2014-es, akkor keresd meg, nem túl régen linkeltem a kernelt. Kicsomagolod a kernelt és felülírod mint a paraméter fájlt. Ezt a rockdev/images mappában kell.
Utána indíthatod a telepítést.A crom v1.4.1-et töltötted le romként?
-
Clemi
veterán
Teljesen elakadtam ezzel a custom ROM telepítéssel.
Az alap RKBatchTool programmal ha jól sejtem ezt a ROM-ot nem is lehet rátenni a táblára, mert a rockdev/image könyvtárban van 5 db img fájl, amiből egyrészt nem is tudom melyiket kellene beolvani, másrészt be sem olvassa egyiket sem.
A custom ROM mellé adott RKAndroid Tool program elvégzi a ROM telepítést, (bár lövésem nincs mit és honnan, de az EraseIDB és a Run megnyomása után elindul és végig megy a folyamat), viszont a végén a tábla nem indul újra, nem lép be CWM módba, hogy az SD kártyára másolt javítást tartalmazó zip fájl tartalmát telepíteni tudjam, gyakorlatilag semmire nem reagál.
Mit csinálok rosszul???
MOD: Közben csak rájöttem, hogy a ROM-ot nem cseréltem ki a Wateq spéci ROM-ra, azért nem indult el a tábla.
-
Clemi
veterán
Szia, Köszi a leírást, de a ki/be csomagolással és a csereberével van értetlenkedésem továbbra is
A három csomagot leszedtem.
1.) A legnagyobb csomagot kicsomagoltam, majd a CrewRKTablets_RK31_KK_Omni_parameter_dynamic.7zip nevű csomagból felülírtam a kicsomagolt állomány rockdev mappájában lévő paraméter fájlt.
2.) Egy microsSD-re felmásoltam a CrewRKTablets_KK_Omni_v1.4.1_model fix_Wayteq Xtab 79QCI.zip fájlt, amit majd a CWM menüből fogok elindítani illetve telepíteni.Ami nem értek az ebben a mondatodban: "cseréld ki benne a paraméter fájlt, majd a kernelt (rockdev/images)" a kernel kicserélése. Azt honnan és mire?
-
Kloss
őstag
Telepítés:
Innen töltsd le a romot, paraméter fájlt, kernelt és a fixet.
Romot csomagold ki, cseréld ki benne a paraméter fájlt, majd a kernelt (rockdev/images).
Ha 2014-es a tab, akkor ahhoz korábban linkeltem a kernelt.
Elindítod a telepítést a megszokott módon (switch-restore)
Ha kész, cwm-be bootolj be és factory reset majd a fixet telepítsd fel amit persze korábban az sd-re másoltál.
Kész, reboot és öröm -
Belabaa
tag
Kozben letoltottem. Egy masik amator kerdes md5sum nincs hozza? Ez igy komoly?
-
Clemi
veterán
válasz
Belabaa #4852 üzenetére
Na pont ezek a fagyások kergetnek néha az őrületbe, főleg mikor 20-30 mp csont merevre fagyás után az arcomba tolja, hogy xy alkalmazás nem válaszol, várok, vagy bezárom? De akkor már működik megint, kijött a fagyásból! Tényleg nem sokat használom a táblát, konkrétan minden reggel elolvasom a chrome-ot használva a híreket és ennyi. Képes egy oldal görgetése közben csont merevre fagyni és nem értem miért!
Persze, ha mondjuk filmet nézek, vagy valamelyik játékot használom néha néha, akkor nincs fagyás. Próbáltam már más böngészőt, az eredmény ugyanaz.A háttérben kéretlenül betöltődő program szálakat én megoldottam, egyszerűen jegeltem a Titanium Backup programmal és kész. Így most 4% az awake időm, ami a kezdeti 16-23%-hoz képest nagy előrelépés, de ez csak a készenléti időt befolyásolja és persze a szabad memóriát, bár még így is képes felzabálni saját magát, mert most is 293 MB a szabad memória, pedig mióta újraindítottam a táblát, tényleg csak a böngészőt indítottam el semmi mást. Ehhez képest fut a fused location, a galéria, a Media Float amiket nem értem, hogy miért, de le se lehet őket lőni, mert azonnal elindulnak ismét. Persze a Google play szolgáltatások, meg a csomag hozzáférési segéd, vagy maga a Nova Launcher a SuperSU és a Titanium backup is fut, de ezeket tudom, hogy kellenek a rendszernek.
-
Belabaa
tag
(#4832) Clemi:
Nalam a 4.4.2 kielegitoen mukodik. Aksi csere ota ezzel a verzioval nem kellett egyszer sem rezetalni. Lefagyasok vannak, de hosszabb rovidebb ido alatt egyenesbe hozza magat es ujra lehet hasznalni. Megmagyarazhatatlan hulyesegek vannak ebben is, de a 4.4.4 rosszabb volt. Itt pl. olyan van, hogy progi telepiteskor nem teszi ki az indito ikonokat!?(#4848) Clemi: "Komolyan kérdezem!"
A memoria kezeles az egy dolog. Sajnos proci teljesitmenyt is visznek a hatterben futo programok. Olyan programok indulnak el gep inditaskor, amit en nem ertek pl: TED. Mi a feszkes fenet akar? Matat a hatterben.
Egy masik ami esetleg fogja a gepet, hogy a free progik tele vannak reklamokkal. Ezeknek a reklam keresgelese a hatterben lassithatja a gepet. Ha blokkolod a reklamot, a program attol meg keresi, de nem talalja - az url-t nem eri el - megjobban lassithatja a rendszert. -
SZATA
senior tag
Nem lesz gyári lollipop a tabletre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
● A warez minden formában tiltott!
● Alkalmazást keresel ? Kattints ide!
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Microsoft Surface Pro 7 Plus LTE Windows 11 tablet
- SAMSUNG GALAXY TAB S7 FE 12.4" ÓRIÁSTABLET + S PEN BILLENTYÜS TOKKAL, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- Új Teclast T60 plus táblagép
- Samsung Tab A9 (SM-X115) 4GB/64GB
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest