- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Win 7 alatt nem ismeri el szeretett tabletünkhöz valónak, nem ismeri el létezőnek a betallózott drivert hogy az operációs rendszer vagy az eszköz, azt nem tudom. Nem induló, nyitott hasú android az állapot. Elképzelhető, hogy ebben a mivoltában nem driverezhető, de működőként ugyanezt a drivert elfogadná? Mert így elég patt a helyzet. Van megoldás? Más rendszer alatt? Bármi, amit lehet tenni?
-
Qpack_
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem ajánlani akár ebay, akár más forrásból akkumulátort, ami jó a a "79-eshez"?
Üdv
-
atoth
aktív tag
Használaton kívül került a tabletem. A kijelző jó, az akkumulátor még 2 órát kibír, memóriájával lehet probléma, mert újrahúzás után 1-2 hetet működik, utána már nem hajlandó működni, aztán újrahúzás után megint jó pár napig. Meguntam...
Ha valakinek szüksége lenne pótalkatrészre javításhoz vagy barkácsoláshoz küldjön egy privát üzenetet. -
potyicsoki
csendes tag
válasz
treker42 #5073 üzenetére
Szia!
Megoldódott a problémád? Nekem is sajnos ez következet be.... CWM ből nem tudok img kiterjesztésű romot telepíteni így a gyári romok egyikét sem. Sajna az omniromot meg nem lehet már leszedni sehonnan hogy azt állítsam vissza. Esetleg ha valakinek levan mentve át tudná küldeni? Másodlagos kijelzőnek akarom használni ezt az ipari hulladékot
Válaszokat előre is köszönöm! -
reweptor
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek egy "791401..." kezdetű változathoz való telepítője?
Sajnos nem tölt be semmit a wayteq logo-n kívül.A netről már levették a gyári frissítést, és jelenleg ezt a választ kaptam a szerviztől:
"Már nincs online támogatás ehhez a készülékhez. Szerivzünk tudja a rendszert újratelepíteni a készüléket, amennyiben az megoldja a jelzett problémát. Ennek díja 2000,- Ft.
Üdvözlettel:
WayteQ Europe Kft."
Köszi előre is!
(ha még valaki olvassa ezt a fórumot...)
-
wagi
senior tag
Van valakinek egy gyári 4.2 vagy 4.4.4-es telepítője?
-
Bedi
újonc
Próbálkoz meg , hogy a bekapcsoló gomb és a hang felgomb eggyidejü hosszabb lenyomásával a rendszert ujraindítani
-
GJames01
csendes tag
Megoldódott, géppel összekötve, hang+ és bekapcsoló után az RKBatch látta és fel lehetett rakni a rendszert.
-
GJames01
csendes tag
válasz
AlexWolf #5079 üzenetére
Hello!
Hasonló problémával fordulnék hozzátok.
Wayteq xtab-100 qcr, csak a wayteq logó jön be, system recovery bejön, de micro sd kártyáról nem tudok
szoftvert frissíteni, nem találja az img fájlt. (a kártyát látja, csináltam rá próbaképp mappákat)
Próbáltam átnevezni update.img -re is, azt sem látja, ebben szeretnék segítséget kérni.
Hivatalos oldalról szedtem le a 4.2 és a 4.4 img-ket, nem látja őket a recovery menüben.
Az img fájl gondolom kicsomagolt állapotban kell, hogy legyen?Esetleg ilyen állapotban géppel összekötve megoldható a szoftver telepítése?
Várom segítő válaszaitokat, köszönöm.
Üdv. -
AlexWolf
senior tag
Sziasztok!
Az a helyzet hogy kaptam egy nem működő xtab-79qci-t (wayteq felirat betöltődésén kívül nem történt semmi).
Sikerült felraknom rá SD kártyáról a 4.4.2-t, és el is indult végre, de nem talál wi-fi-t, igazából be sem kapcsol a wifi.3 kérdés:
1. Honnan lehet leszedni az eredeti gyári 4.2-t, ami rajta lehetett eredetileg?
2. Több helyen olvastam, hogy 4.4.4-re frissítették, de a hivatalos oldalon csak 4.4.2 a legfrissebb. Honnan lehet 4.4.4-et szerezni?
3. Gondolom a wifi bizbasz cserélhető a tabletben, olyan nincs valakinek véletlenül eladó? (vagy alaplap, esetleg olyan tablet, aminek kijelzője törött, de amúgy működne)Előre is köszi, ha valaki válaszol
-
szeri82
újonc
válasz
tundermacko #5075 üzenetére
Szia tundermacko!
Érdekel még táblagép mert nekem van!
-
tundermacko
csendes tag
válasz
johnnyjungle #5065 üzenetére
aktuális még az ajánlatod?
-
tundermacko
csendes tag
Sziasztok! Nincs valakinek egy elromlott példány alkatrésznek eladó? Nekem a belsejében lévő felső panelra lenne szükségem, ott oxidálódtak el a csatlakozók a szalagkábeleknél.
-
treker42
tag
válasz
kelzsoca #341 üzenetére
Kedves kelzsoca !
Ha feltöltöm és bekapcsolom ez az ikon fogad:
waytech felirat megjelenik de nem tölt be a rendszer
A recovery menüt elérem
külső sd káráyra másoltam update.img elnevezéssel a waytech odaláról a szofvert meg ami az összefoglalóban van.
azonban ráynomtam a update rkimage from external storage-ra és úgy tűnik tenm találja a fájlt. (a kártyán csak ez van)
791401...a készülékEzekkel próbálkoztam:
wayteq_xtab79qci_version2
7914_xTAB-79qci_RKitKat_4.4.2Mivel tudnék még próbálkozni életre kelteni?
Vagy vigyem szervizbe? -
cimbi186
aktív tag
Ja,csak ahhoz kéne egy nem win10,mert a drivert már nem supportálják,és most nincs kedvem visszatenni egy 7est.
És mivel random újraindul 0és 1perc között még egy ok ,hogy nem.
És még egy harmadik,hogy én ezzel az ipari hulladékkal annyit szívtam,hogy inkább odaadom valakinek alkatrésznek ajándékba.Tudod amikor a gyerekednek szeretnél egy jó kis gépet és 1.5 év alatt 2x viszed szervízbe és 177x hozza oda,h apa ez nem-meg az nem, akkor inkább nem foglalkozol vele feladod és ......na nem lendülök bele mert nem szalonképes ami most jönne
-
cimbi186
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos az enyém is meghalt, ki/be gombra nem reagál.
Ugyan az akksi csatlakozó le/fel húzgálásával életre kel,de rögtön utána random újraindulgat.
Hát ez van.
Van a bögyömben rendesen,de tudjátok "halottakról jót vagy semmit".Mindenesetre alkatrésznek ingyen elvihető,ha valaki még bízik benne,hogy másvél évnél tovább tudja használni.
Apróra feldobtam,részletek ott. -
letepem
aktív tag
válasz
nemurea #5067 üzenetére
chuwi / onda egy kutya. Mind jó ár/ érték aránnyal rendelkezik. A mienk egy 720p-s 8 colos csoda atommal 2 gb rammal és a többi kategóriájában elvárható töltelékkel (visszakerestem 22 ezer jó magyar forintért - kb 1 éve szolgál).Igazából ezekhez a kütyükhöz kell adatkábel + adapter, mivel látszik, hogy ezeken
naaagyonspóroltakÉn nem is használom csak rendben tartom, nekem elég a teló + laptop kombináció.
-
letepem
aktív tag
válasz
johnnyjungle #5065 üzenetére
Dobd ki!
nem ér semmit ez a hulladék, sajnos én is bedőltem anno a mobilarénás tesztnek! Hardver tekintetében jó volt, de a wq valamit nagyon elnézett. A kínai társa használható volt pedig csak a matrica más köztük. Keketi ipar csillaga: w10/ androidos masina váltotta 25ért ami ehhez képest egy álom, szavam nem lehet belakva, egy évesen is gyors.
-
johnnyjungle
tag
Köszi a választ!
Hát, ez első perctől kezdve ipari hulladék volt (mondom, lehet, hogy csak az enyém volt hibás), de igazad van, kell tudni veszíteni
Az akksit kiveszem, azzal még tűzijátékot lehet csinálni..KOMOLYRA FORDÍTVA: ha valakinek kell xtab79qci alkatrész mert olyan mázlista, hogy az övé még jó, szóljon, adok. Kár lenne ezt a szép hardvert kidobni.
-
atoth
aktív tag
A helyzet addig romlott, hogy már bekapcsolni sem lehetett, csak a Wayteq felirat meg a forgó kör jelent meg és nem is ment tovább. Utolsó esélyként újra felraktam a gyári 4.4.4 ROM-ot és, láss csodát, működik, mint a parancsolat, egészen használható lett, a sebessége elfogadható, fut rajta minden app. Az egyetlen probléma, hogy a töltő csatlakoztatásakor elszáll, újra kell indítani, de ezután már rendben működik.
-
atoth
aktív tag
válasz
johnnyjungle #5062 üzenetére
Ha nem lehet ROM-ot rátölteni,akkor szerintem a legcélszerűbb halottnak nyilvánítani. Egy ilyen kategóriájú gépnél eleve sem várható 3 évnél több üzemidő. Ha nem az erkölcsi kopás végez vele, akkor a tervezett avulás.
-
johnnyjungle
tag
Örömmel látom, hogy nem halt ki teljesen ez a topic
Kérlek, aki ráér, segítsen.Szerintem én kifogtam egy hibásat anno 2,5 évvel ezelőtt, mert azóta állandóan szopok vele, újkora óta:
- fagy minden app, használhatatlanul lassú, rögtön friss gyári rom után (mindennel próbáltam, nem segített)
- töltést feltűnően kevés ideig tartja (értsd, bekapcsolva, de kikapcsolt kijelzővel 3-4 óra)
- fenti két pont elég volt ahhoz, hogy kb 2 évre a fiók mélyére kerüljön
- mivel kétszer járt szervízben, ahol nyilvánvalóan hülyének néztek, mert két factory reinstall volt, azzal a megjegyzéssel, hogy náluk semmi gondAztán 1 hónapja egyik rokonnak a feleségem eladta egy tízesért - itt b@tuk el, Pandora szelencéjét francnak kellett bolygatni..
Akinél teljesen tégla lett, pedig szegény keresztanya csak 444-et olvasott, bevallása szerintMost nem kapcsol be, de a hjanos-féle recovery bejön:
- RKBatchTool nem látja (ezen a gépen még nem voltak telepítve a driverei, és mivel be sem kapcsol nem is tudtam..)
- SD-ről telepítés sem megy (egyszerűen nem lehet mountolni) egyik image-el sem (hjanos-féle, ill. ofisjel Véétek)
- USB-ről telepítés sem megyDonwload mode-ba nem kapcsolható.
Bekapcsolás után csak a világos fekete kijelző van, semmi egyéb.Szerintetek feladjam, vagy bevigyem a Gubacsi útra és véresre pofozzak vele egy termékfelelőst?
Mindezért a nyűgért 40e forintot fizettem + utánajárás + nyűg + brainwash forgalmazói support.
Az oké, hogy mostantól nyilvánvalóan 1000x inkább eustock.hu, mintpedig Wétek, de ennyire hulladék, selejt sz@rt rebrandelt hogy foghattam ki vajh? -
atoth
aktív tag
Nálam szoftveresen kezdi feladni. A hivatalos v4.4 van rajta, de pár hét óta, sorozatosan leállnak a programok. Hol kiírja, valami olyasmit hogy a "Google Play szolgáltatás leált", hol meg csak egyszerűen kilép az alkalmazás. Emailt nem lehet megnyitni, Amazon Kindle appban könyvet. Visszaállítottam a gyári állapotot, majd frissítettem az összes alkalmazást, ugyanaz maradt a helyzet. A Chrome és a Youtube még szerencsére működik. Gondolom, valamelyik Google frissítés vágja haza.
-
Pori12
tag
válasz
jimmedly #5045 üzenetére
Sziasztok!
Én már 1 hónapon belül másodjára járok úgy, ahogy jimmedly kolléga is írta. Akár 1-2 nap állás után is eldobja magát a gép. Teljes rendszer újrahúzással tudom csak javítani az általa leírt módszerrel.
Mi lehet az oka ennek a jelenségnek? Hogyan lehetne megelőzni?Köszi!
-
totron
addikt
Wifit használatba véve brutális lassulásokat produkál a táblatermék. Nálatok is? Böngészőből (Chrome, UC Browser) a legújabak vannak, régebbi verziókkal használhatóbb lenne? 2 alkalmazás, mondjuk browser+torrent kliens vagy bármi más esetén már fél-egy perces latenciával kell számolni, mire megjelenik az alkalmazásváltó (és hol van még az átváltás!) Android: 4.2.2, kernel 3.0.36. Wifi nélkül nincs (akkora) gond.
-
huniross
tag
válasz
potyicsoki #5034 üzenetére
Basszus, ezt a fordítást írhattad volna egy évvel ezelőtt is.
-
nemurea
aktív tag
válasz
nemurea #5055 üzenetére
OK, szóval a képek és a méretek:
(IMG:/dl/upc/2016-03/02/370685_xydmjrwkgh8cfer2_img_20160302_182555.thumb.jpg)(/IMG)
Aksi szélesség kb. 90 mm, magasság kb. 100 mm, vastagság: 4 mm
Szerk: a többi kép vmi miatt nem hajlandó megjelenni, pedig benne vannak a postban.
-
nemurea
aktív tag
Ez általános probléma ennél a típusnál (a gyenge wifi mellett). Nagyon gyorsan lemerült az aksi, de ennek inkább (valószínűleg) az volt az oka, hogy eleve nem töltötte fel teljesen, mivel már korán úgy érzékelte, hogy tele van. Nekem kb. 20 percet bírt. Lemerülésnél meg az elején rettentően meredeken zuhant a grafikonon a töltöttség jelzése, utána meg sokáig csak csorgadozott a fogyásjelző... Nem tudom, mindenesetre nem volt rendben. A csere után sem lett nagyon kitartó, de azért elkocogott másfél óráig. Így inkább non-stop töltőről használták a gyerekek.
Ennek következtében persze elhajlott a töltő csatlakozó feje, a foglalat lötyögős lett, szóval már csak úgy töltött, ha a megfelelő szögben állt benne a csatlakozó - na ezt magyarázd meg egy háromévesnek, aki a Micimackót akarja nézni
(Bocs, ez már off.)
-
nemurea
aktív tag
OK, este lemérem. Igazából csak a vastagsága számít, meg a csatlakozója, mert széltében-hosszában elegendő helye van. Nekem nem volt beforrasztva az aksi csatlakozója az alaplapba, mondanám, hogy esetleg azért, mert már volt szervizben, bár ott csak töltő IC-t cseréltek, az meg alaplapi téma, nem? Meg nagyon gyárinak tűnik a csatlakozó és a foglalat is.
-
nemurea
aktív tag
Én épp tegnap szedtem szét újra, de nem volt nagy probléma megkezdeni, mivel már volt javítva, meg leejtve párszor. Nem tudtam megkezdeni a hangszórók felől, csak a gombok felől. Kis patentok tartják össze a hátlappal, ha gondolod, este le tudom fényképezni (bár tuti van rá videó is a youtube-on). Ha akarod, lemérem és lefényképezem az aksit is. Az aksi csatlakozóját szépen ki tudod húzni az alaplapról.
Amit NEM javaslok: ne próbáld kiemelni a helyéről magát az alaplapot a képernyőről. Én megpróbáltam, hogy jobban hozzáférjek a töltőcsatlakozóhoz (nálam az ment tönkre), de nem ment, viszont ahogy erőltettem, a képernyő egyik sarka egy kb. 4 cm3-es helyen megadta magát (a szokásos stabil szivárványszínek). Illetve amire még vigyázz, amikor majd újra összeilleszted a két lapot (előlap+hátlap), akkor a képernyő rész hajlamos pókháló módjára megrepedni (nekem az is megvolt a másik sarkán
).
-
^Clown
addikt
Hétvégén feldobtam apeelme és hjanos féle RKitKat-ot, iszonyú jó lett
Bátran ajánlom, sokkal smoothabb, mint a gyári 4.4.2 / 4.4.4.
Akik már szedték szét a tab-ot: tudnátok nekem rövid instrukciót adni, mire figyeljek, hol, melyik oldalán kezdjem a bontást? Összerakásnál kétoldalú ragasztószalaggal rögzítettétek? Köszi előre is.
Végre rászántam magam az akksicserére, de előtte pontosan lemérem / megnézem, pontosan milyen való bele.
-
jimmedly
senior tag
válasz
jimmedly #5045 üzenetére
Válasz magamnak: a wayteq oldaláról leszedett rommal megflasheltem és jó. Annyi huncutság volt csupán h az Apeelme által gyártott telepítős drivert kellett futtatni a driver telepítésnél -mivel nem indult a cucc-, és xp-n tudtam megcsinálni. Usbre rádug, hang fel + powwer és a RKBatchTool.exe-ben bezöldült a négyzet.
-
jimmedly
senior tag
Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni: Van nálam egy ilyen tablet, ami sokat állt. Aztán amikor bekapcsolták nem indult el. Indítás után egy kis idővel megjelenik a fekvő android robot nyitott hassal, rajta egy felkiáltó jeles háromszöggel. A robot alatt "nincs parancs felirat". Hogy lehetne életre kelteni?
-
Finkoo1980
csendes tag
Ezért írtam, hogy hozzáértők válaszát kértem... Bocs...
Az akksi cserében segíthetne valaki, hogy kell szétszedni, és magyarországi beszerzési forrás van-e maszek akksira...
Előre is köszi!
-
Kloss
őstag
válasz
Finkoo1980 #5040 üzenetére
Telepítsd újra a rendszert, szerintem működni fog.
-
Finkoo1980
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől!
Bekapcsoláskor a tableten feltűnik a wayteq logo de már nem kezd el a kis karika ikon alatta homokórázni, hogy tölt a rendszer... innen nem lép tovább!
Csak kikapcsolás gomb hosszú nyomásával lehet kikapcsolni.A recoverybe be lehet lépni, hjanos féle custom recovery van alatta...
Nehezítés, hogy a tab csak töltőről működik, akkuról kb. két perc és kinyiffan...
Gyári visszaállítás nem hozott eredményt!
Kérdés:
Menthető-e a tab, vagy tégla?
Előre is köszönöm a válasz!
-
karzol32
csendes tag
Sziasztok! Én 2 év után most tettem rá a gyári 4.4.2-t. Sokkal jobb lett a tab. 3 hete használom ezzel a rendszerrel, nem lassult vissza. De. Én Greenify-t használok root-al és a fizetős változatot. Mindent jegelek vele. Így jól működik. Wifi nekem sem erősebb, de "forgatni" kell a tabot, akkor jobb.
Én 2 év után még mindig szeretem, az a nagy véleményem nem "alap használóknak" való. Kicsit trükközni kell vele a sima működéshez. (Én is megjártam a szervizet vele , töltés IC csere, 1 hónap.) Jelenleg 2 óra kijelző időt bír nekem folyamatos wifi-vel. A play áruház frissítés fogja csak meg. -
nemurea
aktív tag
válasz
potyicsoki #5034 üzenetére
Ez mekkora! Köszi a tippet, kipróbálom.
-
potyicsoki
csendes tag
-
letepem
aktív tag
válasz
potyicsoki #5031 üzenetére
Én hjanos és apeelme által szerkesztett romot használtam, amíg a gép nálam volt és _szerintem_ mérföldekkel jobb rendszer mint a gyári!
-
potyicsoki
csendes tag
Sziasztok ! Nekem most volt a szerviznél pesten akksi cserén , nem igazán volt igazából kedvem magamnak megkokányolni. Nekem az új akksi nagyon bírja. A kérdésem viszont az lenne hogy tapasztalatokat írna valaki hogy melyik a legjobb android verzió (eredeti, 4.4.2 ? 4.4.4? ) Most a 4.4.2 vel megy de nem a legstabilabb de már nem tudom hogy ez a max ettől avastól vagy csak a rendszer rossz :/
-
atoth
aktív tag
válasz
cimbi186 #5028 üzenetére
Az iPad Mini fólia egészen jól passzol rá. Nem érdemes a legolcsóbbat venni, azok ugyanolyan könnyen karcolódnak, mint a gyári. Én az MM-ben vettem 2000 Ft körül, két db volt benne, a másodikat sikerült gyakorlatilag buborékmentesen felrakni. Szerintem, ez már kitart addig, amíg a gép bírja.
-
cimbi186
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni,hogy hol lehet erre a típusra képernyő védő fóliát kapni Budapesten,ahol fel is rakják?
Feltúrtam a netet,de még Ebay-en is csak 2eladó árul (a cube-ra)Esetleg ezekről az univerzális fóliákról mit lehet tudni? Érdemes ezeket felrakatni?
-
Richter36
őstag
Sziasztok!
Szerettem volna letölteni a wayteq honlapjáról a 4.4.4-es szoftvert, de "a keresett fájl nem található" üzenet fogad. Van esetleg valami más forrás ahonnan elérhető? -
Angel78
aktív tag
sziasztok,
tabletemben az akksi felpuposodott gariban cserélve lett, majd a csere db is megadta magát. Jelenleg csak folyamatosan töltőre dugva használható az akku 100%-ot jelez, de ha leveszem töltőről azonnal kikapcsol.
Gari persze már semmire így saját zsebből kell(ene) javítani.
Mennyibe fáj ez? Érdemes azaz a újabb csere aksi is csak fél évet bír? Van valakinek ilyen tapasztalata?
Lehet ezt vagy érdemes 4.4.x kitkat-ra frissíteni, vagy vegyek újat -
cimbi186
aktív tag
Valakinek esetleg van kapcsolta a Ceglédi úton, a szervízben?
(hogy gördülékenyen menjen a garanciális javítás) -
totron
addikt
Szeretnék kérni csak drivert a hivatalos oldalon lévõ pakkból/pakk helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Majdnem 8 hüvelykes, egy kézzel átérhető, négymagos, IPS kijelzős, fém hátlappal felszerelt tablet érkezett hozzánk, amely nem nyújt ugyan semmi kiemelkedőt, de csalódást sem okoz.
● Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
● A warez minden formában tiltott!
● Alkalmazást keresel ? Kattints ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest