Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kameraman77

tag

válasz Bonkheads #2620 üzenetére

Ezt a fajta akksit nem is kell formázni, szóval a teljes lemerítés annyira nem tesz jót neki. A legjobban szerintem akkor tudod "óvni", ha folyamatosan használod. Nem hagyod teljesen lemerülni és kb ennyi... Néhány helyen olvastam, hogy érdemes 50% körül töltőre tenni, de ez a mindennapokban azért nem egészen megoldható, és szerintem nem is szükséges. Az akku egy idő után úgyis veszít a teljesítményéből, az már csak a minőségén múlik,hogy mikor. (Nekem pl van egy 2003-ban vásárolt PDA-m, hányattatott sorsa volt, volt,hogy 3 hónapig nem használtam és csontra merült, ennek ellenére mind a mai napig 3,5 órát tud az akku (eredetileg 4 körül volt, vagy kicsivel a felett)

Teljesítményt lehet növelni pár dologgal, fényerő, wifi kikapcsolása, ha nincs rá szükség. Azt még nem teszteltem, hogy mennyivel rövidíti meg az akkuidőt, ha hangszóró van rákötve fülhallgató helyett. Általánosságban nálam teljes feltöltésről USB-n keresztül pendrive-ról 1 óra videónézés 19-20% körüli akkut eszik meg (ez az esetek 95%-ában igaz az én gépemre, tehát olyan 5 óra körüli videózás megy róla)

Befolyásolja az akkuteljesítményt, főleg most majd, hogy jön a tél, hogy mennyire hül le a táskádban szállítás közben, bár ez nem tudom, hogy a végleges élettartamra hatással van-e (vélhetőleg nincs komolyabban), de a napi használat közben kihatással lehet.

Ha már itt tartunk érdemes felhívni a figyelmet, ha valaki dolgozik a géppel, vagy magával hordja, hogy a párásodás a levegő lehűlésével egyre gyakoribb lesz, tehát ha meleg helyiségbe megyünk be, könnyen páralecsapódás léphet fel, érdemes megvárni míg "normalizálódik" a ketyere hőmérséklete. Egy hátizsákban bizony hamar lehűlhet.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák