- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
Egy kicsit hülyén fogalmaztam meg a második mondatot (aztán lehet, hogy ennek ellenére is érthető volt
).
A lényeg, hogy ha ICS -ről szeretnél visszatérni GB -re akkor ezt kell felrakni a leírtak szerint. -
tjb007
nagyúr
Pedig nincs neki semmi baja.
Ha nem megy a recovery -s módszer akkor töltsd le újra, másold fel az SD kártya gyökerébe, a tebleten indítsd el az Upgrade nevű alkalmazást, Local Upgarde, válaszd ki a zip -et majd Rebbot And Install Package. -
kelzsoca
félisten
válasz
Greenbook #8784 üzenetére
Ezek szerint sikerült
(#8783) Lasy
Ha jól emlékszem, a gyári romnál 5db fájl van:
1. factory_update_param.aml (opcionális, nem minden telepítőben van benne)
2. u-boot-512M-UartB.bin
3. uImage
4. uImage_recovery
5. update.zipHa ezekből az első bent van a csomagban, a telepítés automatikusan történik
-
Greenbook
tag
Jelentem minden közreműködőnek, hogy a készülék okosítása sikeresen lezajlott.
Yesssssss!!!Délután még megismertetném a MF190 mobilnettel illetve a Holux236 gps-el.
Köszönet és további türelem lámaságomhoz!
-
Lasy
veterán
egy kis gondol volt, megszoktam, hogy az android rendszerben a hangerő fel és le gombokkal tudok lépkedni a recovyery-ben, de itt ugye újra indul a telefon.
Mivel tudok lépkedni benne?
mert a hengerő felre is, és a menü gombra is újraindúl. hogy csinálom meg a root-ot, ha nem tudok mászkálni benne?
hangerő le restart
hangerő fel restart
menü gomb restatBAKKER senki nem írja, hogy nyomjam a bekapcsoló gombot a hengerő nyomásánál.
Nem gondoltam volna.
ÁÁÁááá megint elrontottam...
nem értem én ezt...ja és csak úgy megjegyzem, hogy az xtab 70i most az auchan-ban csak 39000.-
-
tjb007
nagyúr
válasz
Studiossrác #8777 üzenetére
Ha van időd akkor látogass el a Speedshop -ba (vagy akár mehetsz közvetlenül a WayteQ -hez is), valószínűleg lesz kiállított példány mindkét méretből és akor kipróbálhatod, hogy melyik lenne a jobb.
-
Studiossrác
aktív tag
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
Továbbra se tudom melyik eszköz legyen a befutó....
Előző leírásból kimaradt, hogy gyakran szeretném vonaton/buszon is használni. Emiatt vagyok gondban, hiszen a méret is fontos lenne.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Greenbook #8775 üzenetére
Csak annyi az egész hogy az update.zip fájlt ne bontsd ki.
Mivel custom rom, ezért csak 1db fájl van, amit nem kell kibontani, hanem érintetlenül felmásolni az SD kártya gyökerébe, majd ezután recovery módban elindítani a tablet-et (kikapcsolt állapotban hangerő FEL+power lenyomása és nyomvatartása, amíg a recovery be nem jön.
Itt ezeket lenyomod:
- wipe data
- wipe cache
- wipe mediaMajd felmehet a rom, ami jelen esetben az update.zip.
(#8777) Studiossrác
Ez esetben a 7"-os gép valóban jobb választás lehetne.
-
Greenbook
tag
válasz
kelzsoca #8770 üzenetére
Letöltöm ismét bár az első letöltésnél stimmelt az MD5 ( MD5: 6c1d7bba6390e1586e43077c0fd61730 ).
Benne viszont ez volt:
META-INF könyvtár
recovery könyvtár
system könyvtár
illetve aml_logo.img fájl
boot.img fájl
logo.img fájlA fenti anyagot az 1. hozzászólásban a "WayteQ_xTAB_70_Nextgen_v1" ben szereplő -letöltés- linkre szedtem le sugarsync megosztásodból.
Szerintem nem is jót töltök...
-
kelzsoca
félisten
válasz
Studiossrác #8771 üzenetére
A felsorolt igényekre szerintem 10"-os eszközt kellene beszerezned, abból is olyat ami IPS kijelzővel van szerelve.
Ebből, ha maradsz a WayteQ mellett jelenleg 2 gép jöhet szóba:
- xTAB-100s
- xTAB-100isA 7" is rendben van, mert könnyen hordozható, akár egy kézzel is használható, esetleg több scrollozás adott helyzetben.
-
joe357
tag
válasz
Studiossrác #8771 üzenetére
Helló
Én legfőbbképp tanuláshoz és netezéshez vettem a 70i-t. A fősulis anyagok általában word pdf és ppt amik tökéletesen olvashatók és kezelhetők ezen a méreten. Szerintem a 7" erre tökéletes, főleg 2-3 óra ölben és kézben tartás után jön ki a 7 col előnye ebben. Pdf-et tudod nagyítani szöveget tördeli is beállítható a betűméret így nekem tökéletes. Remélem segítettem
-
Lasy
veterán
csináltam gyári visszaállítást, ez kitörölte a marketem.
jól meglepődtem rajta, de mondom, van mnetésem majd felteszem.
nem ért semmit.
tuti a play frissítés nem tetszett neki.
jön lefelé a gyári xtab70 ICS.
utána a root. -
Studiossrác
aktív tag
válasz
gabor1017 #8768 üzenetére
Sziasztok.
7 col vs 10 collal kapcsolatban lenne kérdésem.
Mennyire olvasható 1 ppt prezentáció 7 colon? (jó, nyílván betűnagyságtől is függ, de általánosságban remélhetőleg tudtok erre válaszolni)
Illetve mennyire olvasható 1 pdf? Különösképpen a rossz minőségű, nagy méretű (pl scannelt, fényképezett) A/4-es dokumentumok olvasásának lehetősége érdekel. Eredetileg kindle-t szerettem volna venni, de ugye ott pdf-ekkel gondban leszek..innen jött az ötlet, hogy akkor tabletre lesz szükségem.
Szóval olvashatóság terén érdekelne mit ajánlotok? Mennyire tudnám erre használni a 7 colos kütyüt.
Mert hordozhatóságban sokkal jobb a 7-es, emiatt jobban tetszene, csak félek, hogy sok általam használt dokumentummal bajban leszek....
-
kelzsoca
félisten
válasz
gabor1017 #8768 üzenetére
Miután felment a szoftver, az után csináld meg a wipe formázásokat.
(#8769) Greenbook
A 3db fájl kevés lesz, minimum 4, de adott esetben 5 fájlnak kell lennie.
Ezeknek kell az SD kártya gyökerében lennie:
1. factory_update_param.aml (opcionális, nem minden telepítőben van benne)
2. u-boot-512M-UartB.bin
3. uImage
4. uImage_recovery
5. update.zip -
Greenbook
tag
2 GB-os kártyán a 3 db könyvtár illetve a 3db fájl ( MD5 ellenőrizve kicsomagolás előtt ) de bármennyi ideig nyomom a hangerő + gombot nem történik semmi...
Ez volt az 1. számú láma kérdésem... -
gabor1017
csendes tag
Helló!
X Tab 70 ICS gyári +Root,problémám, bizonyos idő periódusonként minden művelet leáll a tableten, hibaüzeneteket dobál,ki melyek azt írják, hogy az adott alkalmazás leáll, végül pedig rendszer folyamatok is leállnak, csak újraindítás oldja meg a problémát, viszonylag gyakran jelentkező és nagyon kellemetlen hiba. Ez már a második ICS rajta, az előző rendszernél nem tapasztaltam hasonlót.
Ha valami megoldásotok van a problémámra, kérlek írjatok.
Előre is köszi... -
kelzsoca
félisten
válasz
Greenbook #8762 üzenetére
A készülékre már elérhető az Ice Cream Sandwich is.
-
Greenbook
tag
Üdv Fórumtársak!
A mai naptól én is beléptem az xTAB-70 használók táborába.
2000 hozzászólás elolvasásánál járok ( amit folytatni fogok ) de érdekelne melyik a legfrissebb főzött ROM a készülékre mert az 1. hozzászólásban nem mindegyiknél szerepel dátum.Emellett természetesen javaslatokat ötleteket is köszönettel veszek a telepítéssel kapcsolatban.
Jelenleg a készüléken gyári 2.3.4 verzió található.Köszönettel:
Greenbook -
ee-boy
csendes tag
Nekem most olyan probléma van, hogy zéróra merül az akksi, kikapcsol a gép. Bekapcsolom és mutatja, hogy 5%. Oké rádugom töltőre és azonnal mondjuk 37%ot mutat. Szerintetek ez mitől lehet? Elég gyorsan el is éri a 99%ot, 1óra alatt(100-at nem mutat sohasem)
-
counterbill
senior tag
Van fent root exp és barátai de inkább teljesen újra húzom ..legalább szelektálom a programokat úgy is tele van szemetelve az sd kártya.
De nem értem mitöl jöttek a gondok elő. Egész nap bevolt kapcsolva.Reggel olvastam rajta neten cikkeket aztán leraktam és este akartam ebookozni megint meg felrakni egy új launchert és már nem ment semmi. -
kelzsoca
félisten
válasz
counterbill #8756 üzenetére
Full wipe kellene, ha esetleg van fent valami épkézláb fájlkezelő (root explorer és társai) a data/app alól ki tudod szedni a felrakott alkalmazások telepítő csomagjait.
-
counterbill
senior tag
Tegnap szépen bekattant a 70im...rakom újra...felmegy wifire viszont egyik böngészö se hozza be a weblapokat..market egyéb netes progik mennek...felakartam rakni a titanium backupot marketröl..kiirta h nincs hely.130mega van szabadon, kártyán meg több giga..apkt se enged telepiteni ugy h nem tudom lementein a cuccaim se
-
stalix
csendes tag
Filmezésnél mennyire zavaró a 4:3-as képarány?
-
kisgabor87
tag
Nézztek hülyének, de gyakorlatilag most jöttem rá, hogy jobb a betekintési szög filmnézés közben ha a tab mikrofon felöli oldala van alul. Ha az az oldala van alul ahol a hangerőszabályzó gombok vannak sokkal rosszabb... Nem tudom ez mitől lehet. 70i ről van szó és mx playerről.
-
tjb007
nagyúr
Rakd újra az ICS -t, ha ez már megvolt és nem jött helyre tőle akkor szerviz (esetleg még a 2.3 -mal is próbálkozhatsz).
-
LamaCube
addikt
"Ne próbáld egy asztali géphez hasonlítani, annak semmi értelme nincs."
Pedig itt ezen van a hangsúly. A skype nagyon eszi a procit és a memóriát is. Az mellett még böngészni és elvárni, hogy egy 1 ghz-es proci ne röccenjen meg tőle az nagyon pc-s elvárás egy tablethez. No offense
-
Bibby
addikt
Még eszembe jutott érdekes hiba: minden működik a tableten, kivéve a fényképeket. Egyszerűen nem olvassa be a képfájlokat, vagyis a galéria szerint nincs is sd kártya csatolva.
Ja és nem érzékeli a belső tárhelyet. -
Bibby
addikt
válasz
Victoryus94 #8740 üzenetére
Én nem torrentezés közben szeretném másra használni, és maga a torrent nem zabál erőforrást, nem véletlenül léteznek pár száz mhz-es torrentszerverek.
Annyit csinál hogy eléindÍtom a torrentet, nagy nehezen felkúszik talán 6-7-800 KByte-os letöltésre majd rögtön lezuhan és a wifi megszakad, kis idő múlva csatlakozik csak újra.
Az sem hiszem hogy túlzó elvárás, ha beszélgetés közben netezni szeretne az ember. Lényegében erre való. Ne próbáld egy asztali géphez hasonlítani, annak semmi értelme nincs.
A letöltés pedig böngészőből könnyedén hozza a net maximumát, vagy ha csak speedtesten megnézem ott is.
Csak valahogy a többszálú dolgok és a letöltés-feltöltés egyszerre nagyon gyengén van megoldva. -
Dominator
aktív tag
válasz
bull84ghia #8741 üzenetére
Nálam sem, és aDownloader-rel korlátozás nélküli a sebesség is + néha ezt használom http letöltésre is.
-
bull84ghia
őstag
Nálam sincs gond a torrentel ics alatt.
-
Victoryus94
őstag
Nem értem, mi a gondod. Az ingyenes torrentek (pl Ttorrent, és Atorrent) korlátozzák a netet 200(vagy 250)kb/sec-re (ezt a market oldalon jelzik is!). Ezt az én xPADom tökéletesen kihasználja. Ne mondd, hogy nem kell sok erőforrás a torrentezéshez, mert igenis kell! A számítógépes utorrent is eléggé lassítja a gépet(főleg, ha az régebbi)szüleim gépén pl a youtube videó is szaggat, ha megy a torrent, és a skype is. Beszéd közbe lehetetlenség böngészni, és videóhívás közben ha más is fut, már szaggat/befagy a gép. Minél több fel/letöltő van, annál inkább(+minél több torrent aktív jelenleg).
Skype nekem nem szakadozik. És beszélgetés közben még nem próbáltam mást csinálni. (mi a fenének? ez nem 4magos PC 4giga rammal, hanem 500mb ram, és 1GHz-es proci, ezt tudtad, amikor megvetted, ne várj el többet, mint egy középkategóriás mobiltól).
Youtube streaming, és online videót is néztem, azt is töltötte min. 250-300 kilobyte/sec-el. (kb. 2000-2500 kilobit/sec=kb 2megás ADSL-nek felel meg) nekem itthon 5megás van(vidék) de közbe ment másik gépről is a net, így lehet, hogy tudna gyorsabban is tölteni, a 200kb mindig megvolt)xPAD-70, Android 4.0(hivatalos WayteQ-es).
A wi-fivel volt egy kis gondom a napokban, de ez kelzsoca javaslatára megszűnt (format: cache particio)U.i.: bocsi a helyesírási hibákért pl. kis/nagy betűk, vessző-pont keverése. Tabletről írok, és sietek, mert nincs sok szabadidőm)
-
Bibby
addikt
Engem egyre jobban idegesít sajnos az XPadom. Azt már többé kevésbé elfogadtam hogy torrentezni lehetetken vele értelmesen,í (bár lássuk be ez is eléggé érthetetlen, hiszen túl sok erőforrás nem kell hozzá) de most már a wifi alapból is nagyon gyenge teljesítményt mutat. Több megás net esetén is a Skype mellett lehetetlen bármi mást csinálni, mert tetü lassú lesz a kapcsolat, a beszélgetés meg szakadozik. Most pedig már egy 128k-s webrádió mellett is kb ezt produkálja. ICS alatt is, nextgen alatt is, megy majd rá a gyári 2.3 ha lesz rá időm, bár nekem nem ez a hobbim hogy hetente cserélgessem a romokat.
Fogalmam sincs hogy az androidban van ilyen gyengén megoldva a kapcsolatkezelés, vagy csak a gépem csinálja, de kiábrándító. -
ClaydovE
aktív tag
válasz
kisgabor87 #8736 üzenetére
Nagy a csönd körülötte, én attól félek, hogy nem lesz meg egyhamar.
-
kisgabor87
tag
Nincs még infó hogy kb. mikorra lesz kész a javítás 70i alá? Kb. 3 hete olvastam itt hogy készül friss szoftver.
-
stalix
csendes tag
Garanciális javításnál hova kell vinni a tabot?
Oda ahol vásároltam, vagy a központi szervizbe? -
Lasy
veterán
lenne egy kis gondom.
xtab 70 ics, de mai napon nem indult el a gps, és a market is megadta magát.
csak a chinefire3d-t nyomtam rá. lehet ez a hiba forrása? -
Prien
addikt
Korrekt cikk, mondjuk kihagyták a gyári böngésző használhatatlanságát és a flash tartalmakkal való küzdelmet is.
A TuneIn rádió nektek is pufferel olyan félpercenként kb.3-4 másodpercig?
Tegnap este Opera Minis böngészés közben rádióztam volna, de szakadozott rendesen...(70i)
-
joe357
tag
Ha még nem volt akkor:
-
Gargazsul
tag
Ezt nálam is csinálja az elejétől fogva.
A wifi problémára kitaláltam azt, hogy mindig lekapcsolom. A mobilra megjön minden értesítés, ha kell akkor bekapcsolom. Napokra megnőtt az üzemidő
Távolsági buszon remekül lehet netezni vele, ha iPhone-ról 3G-vel megosztom a wifit-t.
Amin csodálkoztam, hogy az Apple blutooth-os billentyűzetét és egerét nem tudta érzékelni. Nincs rajtuk összehangolási gomb, az otthoni MAC-hez ez nem kell. Gondolom a probléma valahol itt leledzik.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Victoryus94 #8713 üzenetére
Recoveryből megpróbálhatsz egy wipe cache-t nyomni.
-
Victoryus94
őstag
xPAD-70en wi-fi problémám van.
A héten jártam pesten, és szükségem lett volna egy térképre (mert az úticél épp zárva volt), szóval bementem a mammutba wi-fit keresni. Találtam is 4 jelszó nélküli wi-fit. Ebből 1-re tudott felkapcsolódni (T-home), de itt csak a facebookot és a T-s oldalakat adta be(gondolom, korlátozzák).
Ezután idehaza egyből feljött a wi-fimre, de pár perc (1-5) után nem tölt sem le, sem fel (a wi-fiből nem lép ki). Wi-fi ki-majd vissza: ugyanúgy nem tölt. Kikapcsolom-be tölt 5-6percig, majd elmegy. (alkalmazásokat frissítene, kb 95% körül félbehagyja őket, de akkor is ezt csinálja, ha kikapcsolom a szinkronizálást).
Van valami ötlet, hogy tudnám megoldani anélkül, hogy újratelepíteném? (vannak rajta fontos fájlok, meg programok, amiket nem szeretnék elveszíteni/újratelepíteni).
Csak futó alkalmazás okozhat ilyet (már ha app csinálja) vagy olyan is, ami épp nem fut?U.i.: WayteQ-es ICS fut a gépen. Nem telepítettem semmit, max meglévő szoftver frissülhetett.
-
atravel
tag
válasz
AizawaKouta #8693 üzenetére
Nagy a difi, hogy wm, vagy androidos telóról osztasz netet, mert az Android wifi hotspotként osztja meg a jelet, nem ad-hoc kapcsolaton keresztül.
-
holzmichl
csendes tag
Segítséget kérek abban, hogy lehetséges-e telepíteni FlashBlock és/vagy AdBlock kiegészítőket a böngészőhöz?
-
Imy
veterán
válasz
Brutális eb #8700 üzenetére
-
körömpörkölt
csendes tag
válasz
Dominator #8697 üzenetére
Hát cimbora elég sokrétű lehet a probléma,így csak találgatni lehet. Volt olyan emberke akinek azért nem ment,mert a saját otthoni TPLinkes routere is be volt közben kapcsolva,és így a teló nem tud megosztani semmit sem, hiszen ilyenkor ha bekapcsolod a telód wifijét,akkor egyből veszi a jelet,de adni nem tud egy-időben(ha automatikus csatlakozáson vagy). Persze ezt észre kellene venned abból is,hogy amikor indítod a progit,akkor hibaüzit dob ki. Ugye mindkét kapcsolatot engedélyezted a telódon? Adatkapcs+WiFi? Az adatkapcs azért kell,mert ezt osztod meg,a wifi meg azért mert azon osztod meg. De közben nem lehet élő működő wifi kapcsolatod(elérhető hálózatok lehetnek,csak csatlakoztatott nem!). A patchet gondolom felraktad.......Nem tudom,hogy másik progit próbáltál-e? ugyanis sokunknál volt már az is gond,hogy egyik megosztó app működött,a másik meg nem. Nekem pl a Symbianon a JoikuSpot-al megy rendesen,de pl az eZsSpot-al az istennek sem tudom megosztani. Érdemes lenne kipróbálnod egy másik appal,ha van persze. Azt nem igazán értem,mit értesz az alatt,hogy IP-t oszt meg........minden rácsatlakozó eszköznek külön IP-t ad,különben honnan tudná,hogy kinek kell egy kérésre választ adnia. Azt megnézhetnéd a telódon,hogy látja-e a teló az androidos kütyüdet? Vagy a laptopodat? Elméletileg a MAC címét látnod kell......nálam a teló azt írja,hogy android+mac cím,és egy halk koppanással is jelzi a telóm,hogy valaki rákapcsolódott. Nem ismerem sajna a te általad használt appot,de gondolom,hogy első elindításkor be tudtad állítani (kapcsolat tipusa,titkosítás,csatorna,látható/rejtett...stb).......Kicsit hosszúra sikeredett sorry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest