Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
#32839680 #24 üzenetére
"MacOS: Regarding Thunderbolt security, MacOS employs (i) an Apple-curated whitelist in place of Security Levels [7], and (ii) IOMMU virtualization when hardware and driver support is available [1][3]. Vulnerabilities 2–3 enable bypassing the first protection measure, and fully compromising authenticity of Thunderbolt device metadata in MacOS “System Information”. However, the second protection measure remains function- ing and hence prevents any further impact on victim system security via DMA. The system becomes vulnerable to attacks similar to BadUSB [10]. Therefore, MacOS is partially affected." (Forrás, 7. oldal)
-
Armagedown
őstag
Miért nem adták ki hibásan, ha egyszer úgy gyosabb, ez a gyakorlat valamelyik processzorgyártónál már bevált
-
-
Tipp: a tunderbolt csak jelszóval lehessen bekapcsolható, amikor arra jogosult személy használja a gépet és tudja mit csinál?
-
zetor2000
őstag
És van olyan, hogy a rendezvény helyszínén olyan frekin üzemel valami, ami elnyomja az eszközöd adás / vételi oldalát. Hogy melyiket éppen, az random.
Ezért nem szeretnek sok helyen vezeték nélküli cuccokat használni, illetve a pro cuccok nem csak 1 frekvenciasávot használnak, meg agyonkódolják a jelet. Cserébe sír a pénztárcád, amikor meg kell venni, mert annyira nem marad pénzed. Még kell beletenni, hogy üres legyen
-
Dr. Akula
félisten
A 18.0-t is meg fogják hekkelni. Az elmúlt 50 évben nem volt olyan hogy biztonságos számítógép.
-
-
Sinesol
veterán
Valahogy csodálkozom, hogya mai modern vezetéknélküli megoldások korában még igény van ujabb USB-s megoldásokra. Pár perifériához, meg win telepitéshez bőven elég az USB3, de még tán az USB2 is. Adatmozgatáshoz meg ott a Wifi, Cloud, etc.
-
dkess
őstag
Én azon csodálkoznék, ha végül tényleg "USB4" -nek hívnák majd. Nem az volt a lényege ennek a sok "USB 3.X Gen Y" (ahol X és Y eleme a természetes számok halmazának) ökörködésnek, hogy a 4 -es számot elkerüljék, mely a távol-keleti kultúrákban igen baljós és szerencsétlenséget hozó jelkép? Szerintem lehet előbb lesz 'USB5', mint hogy 'USB4' lenne ...
-
atus72
őstag
Thunderspy = Tündérkém
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest