- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
traktorgumi
aktív tag
Sziasztok
Jövőhónapban lehetőségem lesz hazahozni amerikaból egy dell xps 15 laptopot.
Én vagyok béna hogy nem találok róla semmi infót vagy még csak a 13 jelentetek be?
A másik kérdésem hogy milyen árban lehet egy angol keyboard cseréje magyarra? -
Barnuss
tag
Kis törékeny csoda
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
Alabástrom #59 üzenetére
Nem érted, de sebaj
. Ezen nem veszünk össze
-
Alabástrom
senior tag
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Feltételeztem, ezért rögtön írtam nekik, hogy ez gyanús, még azelőtt, hogy itt elkezdődött volna erről a beszélgetés. Első körben azt a választ kaptam, hogy az úgy jó, ahogy van a kiadott anyagban. Ha nem haragszol, nem az én dolgom ezt juszt is felülbírálni.
De annyira azért nincs elrugaszkodva a valóságtól, hiszen ennél gyengébb minőségű IPS panellel szerelt notebook is járt már itt, tehát akár még az is lehetett volna, hogy ami pénz elment a fehér karbonszálra és a GORE anyagra, azt itt fogják meg. Csúnya és béna húzás lenne, de láttunk még 10/100-as hálókártyát 2017-ben is. -
ROBOTER
addikt
Az adat annyira elrugaszkodott volt a valóságtól, hogy feltételezhetted volna, tévedés. Akik ezeket a sajtóanyagokat összeállítják, sokszor semmivel sem értenek jobban a technikához, mint az "utca embere". Kommunikáció szak (bocs, senkit sem akarok megsérteni vele, csak rossz a tapasztalat)
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
Alabástrom #52 üzenetére
Ne haragudj, de amíg tőlük az az infó, hogy 72% sRGB, addig nem lejáratás. Pontosan azért, mert érezhetően hibás az adat, igyekeztem utánajárni, hogy mi a valóság. Addig ez az ő saruk, külön embereket fizetnek azért, hogy nekünk pontosan és gyorsan küldjék ki az infókat.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Éés most már hivatalosan is megerősítették a külföldi központból, hogy igen, 72% NTSC, 100% sRGB vonatkozik az FHD modellekre is. A kérdés egyébként eléggé megkavarta őket, mert az első válasz az volt, hogy 72% sRGB, de mikor jeleztem, hogy ez nem XPS-hez illő teljesítmény, futottak még egy kört
Most már csak a tesztpéldány érkezését várjuk!
-
jUUh
addikt
Elfogadnám, főleg fehérbe'.
-
Fryskitt
addikt
Tetszik....
-
Cassi
őstag
Amit ott RGB-nek ír az NTSC. Nincs itt semmi meglepetés, 72% NTSC = kb. 100% sRGB = normál IPS panel. A specifikációba nem írják bele a pontos értéket, ez csak a kategóriát adja meg. Vannak tesztek, ahol már lemérték, kb. 117% sRGB a normál FHD és még jobb a 4K-s, nyilván az utóbbi a legjobb és a legdrágább. A FHD panel egy lehellettel jobb a tavalyinál, ennyi.
https://www.laptopmag.com/reviews/laptops/dell-xps-13
-
XuChi
addikt
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Display
13.3-inch UltraSharp 4K Ultra HD (3840x2160) InfinityEdge touch display, 100% sRGB,
13.3-inch FHD (1920 x 1080) InfinityEdge touch display, 72% color gamut,
13.3-inch FHD (1920 x 1080) InfinityEdge display, 72% color gamut, 400-nits, 1500:1 contrast ratio, anti-reflective 178°wide viewing angle -89°/ 89°/ 89°/ 89Ez szerepel a hivatalos, átküldött amerikai iratokban. Persze arról kussolnak, hogy melyik "color gamut", de mivel sRGB-vel indítanak, így amíg nem válaszolnak az ezt firtató kérdésemre, felteszem, hogy a többi is erről szól. De szeretném már kézben látni, egyrészt, mert az előző modell az orrszőrbámuló kamerát leszámítva nagyon tetszett, másrészt mert ez engem is érdekel.
-
ROBOTER
addikt
Szerintem akkor is kellene kezdeni valamit azzal az adattal, mert nem lehet valós.
Itt 100%-ot írnak az FHD-re is.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Na, utánajártam, itt a hivatalos válasz a Delltől:
Ports, Slots & Chassis:
2x Thunderbolt™ 3 with PowerShare,DC-In & DisplayPort
1x USB-C 3.1 with PowerShareDC-In & DisplayPort
microSD card reader
headset jack
Noble lock slotEnnek megfelelően frissítettem is a szöveget a portoknál
-
Nagyon tetszik.
-
Meglepően olcsó. Miért nem DDR4?
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Egyrészt hivatalos, a Delltől kapott gyári adat, hogy ennyi százalékos lefedettséget kínálnak az egyes kijelzők.
Másrészt csak a pontosság kedvéért: nem a Trusted Reviews, hanem a LaptopMag kapott lehetőséget bemutatós példányokat tesztelni, ők mérték ezeket az értékeket. Én azért megvárom, hogy mi mit kapunk, bőven volt nálunk olyan notebook teszten, ami ennél kevesebbet hozott sRGB-ben. Igaz, az még 2017-ben volt
-
leslieke
Jómunkásember
Tetszetős darab.
-
válasz
Alabástrom #21 üzenetére
"The 1080p screen on the XPS 13 7370 reproduced an impressive 117 percent of the sRGB color gamut, but the 4K panel was much more vibrant, hitting a full 130 percent. "
Ezt mondja a TrustedReviews.
-
Alabástrom
senior tag
Nem elírás véletlenül az a 72% sRGB lefedettségű Full HD panel? Nagyon-nagyon kevés a 72%...
Szerintem adobeRGB akart lenni. -
Raymond
titán
Minden porton toltheto.
Ki volt/van nezve most upgrade-nek, kar hogy nem maradt rajta USB-A, legalabb egyet hagyhattak volna. Az SD olvaso kevesbe erint, de ott is peldaul nem ertem miert mini a normalis helyett. Akinek ez kell annak szinte mindenkinek a normalis meretu kell.
Remelem lesz 16GB-os FHD kijelzovel is, Europaban azert limitaljak a valasztekot egy markenyi konfiguraciora es van hogy nincs ami kene. FHD+16GB+512GB jo lenne.
-
hszilard666
veterán
Nagyon szép! Mondjuk annyira nem hogy lecseréljem a 12" es macbookomat
#trolloff
-
törölt tag
Csak coil whine ne legyen
-
erer1000
őstag
És ha a töltőt véletlenül nem a töltésre való portba rakom? Az nagy gond?
-
ROBOTER
addikt
Nekem eddig csak a fejhallgató-csatlakozóval, az gyárilag nem szól egyik oldalon. No de hát mit várjon az ember 650 E Ft-ért?
(16GB RAM, SSD, 7700HQ) - még mindig jobb, mint a szintén DELL M1330, ami 5x volt szervizben a létező összes hibavariációval 2 év alatt, és első héten széthullottak a ragasztásai (képernyő, jack fedlap). No de az csak 400 E Ft volt 2009 körül, mit akarok én?
A WiFi-vel szoftveres problémát már én is érzékeltem (Killer), elalvás-visszatérés során gyakran kínlódik bizonyos környezetben (itthon nem, munkában gyakran). A hűtésére nekem nem volt panaszom, napi munkában be sem kapcsol, igaz, én max. RAW konverterrel és WebGL-lel izzasztom, nem játékkal. Olyankor felpörög. de halk, pedig nyáron a 35 fokban Montenegróban kezdtem az életet vele.
-
TheAquir
csendes tag
nekem az aktualisbol a csucs verzio van es imadom
mindenre jo kb (fut rajta az Elite Dangerous, a Doom es a Diablo 3 is pl)
egy igazi kis hordozhato szornyeteg
van hozza Thunderbolt Dock is Power Deliveryvel - allat az USB C is rajta -
Fred23
nagyúr
4K-s 100%-os sRGB vagy 1080p-s 72%-os sRGB. Esetleg 100%-os sRGB 1080p-n?
-
Nem rossz, teszik.
Remélem azért kellően merev a háza , és nem valami papírjáték
-
Szép! Bár a 16:10-es képaránynak jobban örülnék...
-
Gengi
senior tag
Már csak a nagyobb testvért kellene bejelenteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Legalábbis ezzel büszkélkedik a gyártó, aki a CES-en állítja majd ki új prémium ultrabookját, több másik termékkel egyetemben.
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASUS routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Yettel topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest