Világ legkisebbje az új Dell XPS 13

Legalábbis ezzel büszkélkedik a gyártó, aki a CES-en állítja majd ki új prémium ultrabookját, több másik termékkel egyetemben.

Immár szokás szerint a CES-en mutatja be megújult portfólióját a Dell, és a hamarosan nyilvánosság elé kerülő notebookok közül az XPS 13 2018-as változatáról már közzé is tettek minden fontos információt.

Az ismét csak továbbfejlesztésen és nem radikális megújításon átesett notebookot mint a világ legkisebb 13,3”-es kijelzővel szerelt noteszgépét hirdeti a Dell. Ez az elsőség természetesen a tovább vékonyított káváknak köszönhető, amelyekkel egy 302 x 199 mm-es alapterületű házba sikerült beépíteni az opcionálisan 4K-s, 100%-os sRGB lefedettséget kínáló panellel is rendelhető kijelzőt. Az egyéb opciók  között hagyományosabb, érintésérzékeny vagy „sima” Full HD panel is kérhető, melyeknél szintén 100% sRGB-re számíthatunk.


[+]

Az elöl 7,8, hátul 11,6 mm-es és 1,2 kg tömegű gépházba idén már nyolcadik generációs processzorok kerülnek, a kisebbik konfiguráció esetében Core i5-8250U-t, a nagyobbiknál Core i7-8550U-t választhatunk, míg a memóriából 4,8 illetve 16 GB-os opciók vannak, az előbbi kettőnél LPDDR3-1866, az utóbbinál LPDDR3-2133-as modulokból, sajnos az alaplapra forrasztott kivitelben. A ház dizájnja hasonlít a tavalyira, tehát alumíniumtömbből kimart bölcsőt kapunk ezüst vagy rózsaarany színben, a csuklótámasz pedig szénszálas, a fémtől függően fekete vagy fehér színben. A kijelzőt továbbra is teljes egészében Gorilla Glass védi a karcoktól, háttértárként különböző NVMe meghajtók közül lehet választani.


[+]

Ami a csatlakozókat illeti, itt jelentős és üdvözlendő az előrelépés, ugyanis két Thunderbolt 3 kivezetést kapunk, azok minden funkcionalitásával, és ezeken felül még egy harmadik Type-C konnektor is került a gépre, USB 3.1 Gen 1 sebességgel és DisplayPorttal. Ezen portok kivétel nélkül használhatóak külső eszközök (PowerShare) és a notebook töltésére is. Említést érdemlő extrák még az 52 Wh-s akkumulátor, illetve az opciók között megjelenő, bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasó, és igazán érdekesnek ígérkezik a GORE nevű hővezető- és szigetelő szilika aerogél anyaggal tuningolt hűtőrendszer, amely állítólag a korábbi 15 wattról 27 wattra növelte az elszállítható hőenergia mennyiségét.


[+]

Az XPS 13 (2018) már elérhető a boltokban (elsőként természetesen az Egyesült Államokban), 1000 dolláros induló áron a Windowszal és 949 dolláros induló áron az Ubuntuval telepített változat esetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés