Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
-
_drk
addikt
Pontosan! Megveszed 40-50-ért a jó kis videokártyát ami nem ultra 4k,de szépen elfut minden.
Ha alapgépet nézel az meg van 100 körül, ami mindenkinek van, legalább 1 laptop amivel lehet netezni, filmezni, meglehet kerülni, de nem célszerű. Kijelző kell a konzolnak is, pc-t lehet használni tv-n is.
Gépe meg úgy is mindenkinek van +50k a vga-ra, és játszol boldogan mindent ingyen. Most nem akarok belemenni mennyire rossz ez, meg átlag fizetés meg stb... -
David75
őstag
Egyébként ez se mindig igaz. Nekem minden játékom steam-ről van. Viszont barátnőmnek saját gépe van meglehetne osztani a steam-es játékokat vele, de egyidőben csak egyikünk játszhat, azt se lehet, hogy én mondjuk division-t játszok ő meg witcher-t ugyan arról az account-ról. Tehát legálisan akkor nekünk sok cimet kétszer kéne megvenni. Hát kösz nem...
-
Medocsabi
addikt
"(ha esetleg csórójános alatt nem csórót, hanem fukart, olcsójánost, fillérbaszót akart érteni alatta, akkor el tudnám fogadni a mondanivalót")
Igen,erre céloztam! ill arra,hogy meg kell venni a játékot.Ezt konzolon nem lehet megkerülni.(ebben a generációban,és egyelőre)
De lehet akár filérb@aszó tibi,garasoskodó feri stb is... -
BiP
nagyúr
Ill. az hogy ki mennyire csóró vagy nem, annak meg aztán végképp semmi köze ahhoz, hogy mennyire jó ellene játszani.
Jómódúak is warezolnak, azok is csalnak, semmi összefüggés.(ha esetleg csórójános alatt nem csórót, hanem fukart, olcsójánost, fillérbaszót akart érteni alatta, akkor el tudnám fogadni a mondanivalót)
-
<Lacy85>
addikt
Én épp ezért féltem megvenni anno a ps4-et, mert fórumon mit lát az ember? Orrba-szájba szidja mindenki.
Aztán amikor elkezdtem használni, csak vakargattam a fejem, hogy mi ezzel a baj?
A grafikát sem tudom, miért szidják. Itt a destiny, a driveclub, a dark souls 3, stb., és veszett jól néz ki mindegyik még 50"-on is.
Ezt a "fú de szar, csak 720p-ben megy egy csomó játék" áradatot sem értem. Az összes AAA 1080p-ben megy. Mondjuk lehet, hogy ezt az Xbox miatt harsogják, és 1 kalap alá veszik a kettőt. Ott a DDR3 miatt nem kizárt, hogy pár game nem bírja a FHD felbontást.
De ebből is látszik, hogy csak harsogják, amit a többi ír, és közük nem volt még konzolhoz.
80%-ban az szidja, akinek soha nem volt, akinek meg van, az használja boldogan.Engem igazából nem az kárpótol, hogy csak "ledöglök a kanapéra", mert ezt pc-vel is meg tudod oldani, hanem az, hogy nincs windóz, nem kell driverekkel szarakodni, és itt nem tehetik meg, hogy "nem gáz, ha nincs optimalizálva, majd vesz a paraszt erősebb vga-t, oszt jóvan".
Erre amit kiadnak akár 5 év múlva, az biztos, hogy menni fog rajta, mert muszáj úgy kiadniuk, hogy menjen.
Na meg persze az egész konzol kerül annyiba, mint egy normálisabb vga -
halaszlo
csendes tag
-
vg
addikt
Nem lehet a kínai 5 petaflopsos kínai gépeket ide sorolni, vagy azok is játékra vannak? Le vagyok maradva. A ps4/xb1 és a titán x pedig alapjából játékra van. Ámbár, hozzátenném engem a játékok/konzolok érdekelnek ezen a fórumon leginkább, és való igaz, hogy nem a szakmám a játékipar. Mellesleg, tudod, az az igazi Troll, aki ha meglát egy számára utált felhasználó bármilyen ártalmatlan hozzászólását/véleményét (ahogy te az enyémet minden áldott alkalommal), akkor azonnal reagálnia kell valamit rá, mert csak.
-
Madwe
nagyúr
Akkor már hasonlíthatnánk az 5 petaflopsos kínai géphez is, ha már az ár nem számít.
A személyeskedést tőled meg se hallom, te sose változol. Na jó, várj, nekem szakmámba vág, te meg csak egy megkeseredett troll vagy itt évek óta, aki szakmai részhez sehol nem ír, csak olyanokhoz amik gaming relatedek...
-
vg
addikt
Az árról nem volt szó. De igen, sokkal drágább, de 10szer gyorsabb, és eme könnyed, ámbár szerénységed által meg nem értett filozófiával akartam arra utalni, hogy mennyivel van előbbre a jelenlegi csúcs technológia. Amúgy nem baj, hogy nem érted, sajnos te szinte semmit se értesz.
-
Anaren91
senior tag
Azért kíváncsi lennék hogy a sok okos közül aki szajkozza hogy hurka a hardver a Ps4 be egyáltalán próbálta e már? Nekem is volt pcm nem is rossz de bizonyos okok miatt meg kellett valnom tőle azóta Ps4 em van és amikor hazaesek munkából nagyon nem érdekel hogy most 4k vagy full hd ultra hogy a légy token is látszik az izzadság.... Egyszerűen leulok pl a witcher 3 elé jól néz ki meeeg ha pcn (amire az illető rakoltott kb 300k t) sokkal jobban néz ki kárpótol hogy csak ledoglok a kanapera kezembe a vezeték nélküli joy és elvagyok. Most voltam otthon mondtam öcsémnek hogy mutassa már meg az új doom ot hát már célozni se tudok egérrel meg kb 2 perc alatt meguntam a gép előtt ülést a forfoszekben... És lehet jönni azzal hogy a gyenge konzol hardver vissza tartja a pc piacot de ott az Uncharted 4 ami sztem kva jól néz ki.... Én szerintem meg kedves zöld gyártó tartja vissza a pc piacot mert még mindig nem képesek olyan hardvert gyártani ami kiszolgalna az új apikat ergo amíg erre nem képesek lefizetnek minden létező stúdiót hogy ugyan ne basz már ki velünk nekünk még ez nem megy jó lesz az a dx 11 még 3 évig.....
-
-
Szerintem a lényeg az utolsó bekezdésben van, tanácstalanok a jövőt illetően, és új technológiák helyett inkább csak a vasat cserélgetik a dobozban.
-
FLATRONW
őstag
Szerintem ezzel a régi konzol tulajok nagyon rosszul fognak járni.
Több mint valószínű, hogy a játékok butított verziója nem fogja grafikailag megütni a mai játékok minőségét.
A több erőforrás csak arra lesz jó, hogy minél kevesebbet foglalkozzanak az optimalizálással és így a minőség csak keveset fog javulni.
Egy ilyen optimalizálatlan játék visszaskálázása a régi hardverre csak jelentős minőségromlás mellett lesz megoldható. -
csizo13
tag
Ha valaki látná a jövőt, tudná mi a tuti biztos, azt csinálná, bármiről legyen szó.
Itt, a prohardveren is megfigyelhető, az újdonságok leszólása, magasztalása, 2-3 év után pedig az egyetértő fejcsóválás, vagy bólogatás, hogy ugye én megmondtam.. Teljesen függetlenül attól, hogy mi volt a véleménye először az adott újdonságról.
Ők a Szakemberek, csak így, szerényen. -
atok666
őstag
válasz
Riddick77 #10 üzenetére
Szted az uj hw, csak a felbontas novelesere jo? Mert akkor sok ertelme nincs a generaciovaltasnak. Ha meg nem csak arra, hanem mondjuk jobb szimulaciora, szebb effektekre, kifinomultabb ai-ra whatever, akkor 2 gen. mulva is minden jatek ugy lesz megirva, hogy mind a harom generacion tokeletesen fusson? Ergo implementalnak 3x AI-t, 3x reszecske simet, 3x kulonbozo meretu texturat, 3xmindent stb? Ez mennyire realis?
Atok
-
_drk
addikt
De ez még mindig nem 4k lesz!. Azért még az 1070/80-as topikban is sírnak hogy full hd-n is kevés néha.
Olyan vas meg nem igen lesz konzolokban.
Inkább VR mire kiadják pont jövőre beindul a VR piac is. Na az kinect-el már lehet valami!
Azt amúgy mindenki elfelejtette hogy alapból azért csúszott annyit a ps4 és xone?PC-re meg lehet hogy jobb lesz mert ott is akkor már 2 fele kell elmenni így hátha utána több felé is könnyebb lesz optimalizálni a játékokat.
-
törölt tag
Jó nagy ugrás történt a grafikus teljesítményben és hatásfokban GPU-k terén, szerencsére visszafelé kompatibilis a GCN, és nem kell átengedni PC-re, az újítások iránt fogékonyabb játékosokat.
Mivel számítani lehet hogy tovább gyorsulnak a GPU-k és a programok is gyorsabban fognak fejlődni, valószínű hogy a 7-10éves intervallum cikivé fog válni, inkább 3 évente kiadnak egy erősebb verziót, ami közelebb áll az adott időszak fejeltségi szintjéhez.
Ez is kicsipuha mutatványa mert: sokáig szándékosan visszafogta a PC-s játékokat a DX11-el és egyeduralkodó akart maradni a piacon hogy irányíthassa az igényeket. Amikor kiderült hogy készen van már 1-2 API, ami sokkal jobb hatásfokkal használja ki a hardvereket, akkor fontos lett, hogy neki is legyen (DX12 és ingyen W10) ilyen, hogy továbbra is egyeduralkodó maradhasson...
Most hogy megindult az áhított fejlődés mind játékok mind VGA téren, kiderül hogy az eddig kényelmesre beállított 7-10 éves termék élettartam nevetségesen hosszú, mert ennyi idő alatt a PC 2x körbeszaladja hatékonyságban és teljesítményben a konzolt...Kíváncsi leszek hogyan reagálja le a piac, és mennyire csúszik ki az a gyeplő kicsipuha kezéből...
-
BiP
nagyúr
Oh, ok. Én a Slim-re gondoltam, erről a Scorpio-ról viszont nem tudtam. Sorry.
Akkor úgy elég lesz egy ideig, ha tényleg megvalósul
(Viszont az új PS4 még mindig kevés lesz, ha "csak" a mostani dupláját hozza. Bár kétségkívül nagy ugrás lenne az is. Majd meglátjuk).(#12) Sennalacy: Na igen, ez érdekesen alakult. Régóta ott volt a WQHD (1440p), de baromi drága volt hozzá bármilyen monitor. Aztán berobbant a 4K, ami már megfizethető (tévében legalábbis), és egyszerűen átugrott egy lépcsőt, így azonnal 4x annyi képpontot kell megmozgatni.
-
Sennalacy
aktív tag
Ahogy én látom a konzol piacot tökön rúgta a 4K-s irány. Mindenki abban a tudatban tervezett, a PCs GPU piac is lassú teljesítmény növekedésre és maximális profit lehúzásra volt beállítva, amikor is a piac a kijelzők oldaláról kikényszerített 4K-s iránnyal (amire a fogyasztók jobban reagáltak mint a korábbi 3D-re) felkavarta az állóvizet.. A GPU-k oldalán komoly teljesítménynövekedésre volt szükség, és lám a gyártók össze tudták kapni magukat és hirtelen a teljesítmények generációról generációra megint képesek nőni( ennek következménye az is, hogy nem lehetett tovább folytatni a teljesítményhez kötött árazást sem, és ez döntötte össze némileg a GPU-s piacon is az árbuborékot amit évek alatt duzzasztottak fel lásd előző generációs nvidia csúcskártyák drasztikus áresése az elmúlt hónapokban.) , holott korábban hangoztatták, hogy fogyasztási limitek miatt léteznek a korlátok és a viszonylag csekély teljesítmény növekedés generációk között.
A PC-s GPU piac tehát már lépett és erőteljes léptekkel halad a 4K-s korszak felé. A jelen generációs konzolokat pedig már megjelenéskor bírálták/bíráltuk amiért relatíve gyenge hardverrel hozták ki, mivel ez nyilvánvalóan visszafogta volna a PC-s piacot is. Jelen helyzetben azonban a PC épp ezért rendkívül ellépne a konzoloktól és ez veszélybe sodorná az amúgy sem stabil lábakon álló tervet a hosszú élettartamú generációról. Ezért szükséges a konzolok felturbózása és ezért hálásak lehetünk a kijelző gyártóknak. Szerintem! -
Riddick77
tag
Szerintem az MS és a Sony is kiköti ,hogy a játékoknak kell működni az első verzión is megfelelő sebességgel.
Tehát,ez első verziókon is lesznek folyamatosan új játékok ,csak azzal a felbontással amit bírnak.
Az élettartamot meg nehéz jósolni,szerintem,ahogy PC-n kijönnek az új hardverek,új technológiák,akkor fognak majd nagyobbat váltani a konzolok.
De,simán lehet,hogy 3 évente kiadnak egy még gyorsabb verziót,és a Slimet törlik,és a SCORPIO lesz a második platform. De,akár 3 verzió is mehet egyszerre,más-más ár szegmensben.
belanet
Nem csak a VR miatt jönnek az új konzolok,hanem az AMD meggyőzte a gyártókat,hogy egyszerűen van igény az erősebb hardverekre,és a technológia elérhető már.A Slimet is veszik rendesen,azt csak most jelent meg.
-
Spr1nG
tag
Szerintem csak a VR miatt kellenek az új konzolok... A Sony-nak hamarosan jön a VR headset-je, gondolom a Microsoft meg nem akar kimaradni a buliból. Engem igazán csak a mesterségesen visszatartott egér és Bill. használat zavar. De nagyon...
-
Tigerclaw
nagyúr
A vásárlók mindenképpen nyernek ezzel. A kiadók csak akkor ha egyrészt tényleg nem lesz szükség nagy változtatásra a két kód között, másrészt meg tudják úgy oldani, hogy a két verzió nagyjából hasonló maradjon. Tehát mondjuk XBOX ONE/ONE-S -en is nagyjából ugyanaz a játék legyen mint az XBOX "skorpión" is, csak utóbbi extra felbontással, extra textúrával. Azt mondjuk kétlem, hogy az utód nem lesz valódi generációváltás. Enélkül eleve felesleges lenne piacra dobni. A ráncfelvarrt ONE-S verzió most került a boltokba, szóval még egy ilyen minor update felesleges. Ez után az utód már valódi next gen. lesz. Ráadásul jó okkal, mert a VR-hez nagyon komoly teljesítmény kell és VR nélkül a konzoloknak semmi esélye a PC-vel szemben (feltételezve, hogy a VR sikeres lesz PC-n a következő 1 évben)
A konzolgyártók veszthetnek csak, de ez számukra is egy előremenekülés, a kisebbik rossz megoldás.
Legtöbbet gondolom az AMD nyer majd, még akkor is, ha nyomott áron kell adnia a hardvert.
-
Shing
őstag
Hülye vagyok és nem értem. Azzal mit akarsz mondani, hogy az új iránnyal kibírnak majd 11-13 évet? Mert azzal, hogy jönnek új frissített konzolok a legelső verziónak mivel lesz jobb? Az is lehet, hogy már (ha lesz több frissítés is) később egyáltalán nem jelennek meg játékok az első XO/PS4-re. Most ezt mennyire átgondolt egy generációnak tekinteni?
Egyébként nem nagy szám konzoltól 7 évet várni, egy HD5870+Phenom II is képes ma játékokat futtatni lowon, HD-ban. Ennyit a mostani konzolokon is butítani kell idővel. -
prolad
addikt
Én örülök neki, hogy lesznek erősebb konzolok is a normál kiadás mellé, minsenki eldöntheti, mit szeretne/mit tud megfizetni. Azonos architektúra mellett meg csak kell egy high preset az erős és egy normálnak a gyenge konzol mellé amit a fejlesztő a hardverhez rendel, a felhasználó ebből nem érez jó esetben semmit.
-
törölt tag
Azonban kétlem, hogy 2020-ra mindenhol lesz elegendő sebességű internet a full hd/4k/ki tudja mi streamelésére. Nálunk még vezetékes net sincs...
-
ledgeri
nagyúr
Kérdéses, hogy egy konzolra íródott, de pc-re portolt játéknál a hosszabb konzol-élettartam jó-e vagy rossz...
(Az egyik végén erősődő, de kitanulható hardver cikk-alapján, a másikon meg fejllődő esetleg változó hardver) -
BiP
nagyúr
Szerintem örülhetünk, ha a korábban megszokott 7 év tartható lesz.
Még 3-nál sem járunk, de már most kevés a 2 konzol, ezért is kellett a frissítés. (sőt, ha igazak a pletykák, az új Xbox hardverileg nem sok gyorsulást fog hozni).
Csoda lesz, ha a feltuningolt verziók bírnak újabb 4 évet, mire a piac kiköveteli az újabb generációt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az átalakult fejlődés az Electronic Arts elnöke szerint meghosszabbíthatja az aktuális generációt.
- PlayStation 5
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 32" Samsung 4K Smart M7 S32BM700UP Monitor Újszerű Wifi Távirányító Gép mentes használat stb.
- Asus Gtx 1070 OC 8GB Gddr5 256bit
- Renault Clio IV (4) Grandtour 1.5DCI Gyári Navigáció, könyöklő, radar
- Insta360 X4 + Cage + Premium és Standard Lens Guard + 2 db gyári akkumulátor + Telesin akksi töltő
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest