- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS notebook topic
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bot1978
senior tag
válasz
bazsi83vp #1298 üzenetére
A probléma nem egy elképzelt virtuális gazdasággal van, hanem azzal, hogy át akarsz járni az álomvilágból a valósba. A probléma, hogy az álmot nem álomra akarod cserélni. A probléma a virtuális eszköz, ami csak azért létezik, hogy a létező világ szabályait kijátsszák.
A probléma az álomvilágban hasznos dolognál maradva, hogy a játékot pszichológusok bevonásával szándékosan úgy tervezik meg, hogy úgy stimulálja a gyerek agyának jutalomközpontját, hogy függőséget okozzon. Aztán a függő gyerek szülei nem tudnak róla, hogy a függő gyerek kripto bányászattal lényegében meglopja a szüleit. Valaki kicsalja tőle a kriptot (egyelőre még élből a készpénzt amúgy) azzal, hogy kiszínezi a játékát, vagy rajzol neki egy menő kardot. Azt mondod félre az etikával, ha eszközként létezik és legális, akkor ez jár neked, mert okos vagy. Szellemi terméket gyártasz. El tudod adni. Ez is van olyan hasznos, mint a gyártásban dolgozni.
A szülő tehet róla, aki nincs a gyerekével (talán mert épp a szalag mellett áll).
Tudod amikor a játékmotor „véletlen” címén nem adta be a továbblépéshez szükséges tárgyat a játékban, de pénzért meg lehetett venni, akkor ott meg tudták fogni a jogászok, hogy ha „véletlen” akkor ez így szerencsejáték. Hoppá. Na, ez a ritkább eset. Szóval ez az egész szellemi termékesdi jól érzed, kezd nagyon gusztustalan emberek érvrendszerének is központi elemévé válni. Én óvatosan kardoskodnék érte a helyedben, mert a jog nem nagyon tudja lekövetni a virtuális világot, csak fut utána és a társadalom olyan választ fog adni a problémára, hogy ennek csúnya vége lesz szerintem. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
bazsi83vp #1298 üzenetére
Bár ennyi erővel szellemi termék mi... igen, van olyan és szerintem a warezoló pont akkora bűnöző, mint egy megélhetési bűnöző, egyiknek kenyér kell, másiknak az értéktelennek titulált szellemi termék, a szoftver.
Mellette persze a warezoló is adót csal, többek között. Itt meg a bányászok egy részére hasonlít. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
bot1978 #1297 üzenetére
A grafikus rajzol egy szép nagy hajót, a modellező csinál egy szép modellt, a programozó összeállítja és te megveszed a Steamen, játék a neve.
Szellemi termék. Igaz, a te értékrended szerint egyik sem végez munkát, csak egy szellemi vacak.. Csak és kizárólag az dolgozik, aki a szalag mellett, vagy másképp gyárt, szóval a munkásprolik. Hát gratulálok
A bitcoin nem tudom hogy jön ide, eurót kér, a bitcoint leszarom és sosem védtem és nem élek vele. Magáról a szellemi munkáról volt szó. Úgyhogy ha válaszolsz, a bánya és a bitcoin szót kurvára hagyd ki. -
bot1978
senior tag
válasz
bazsi83vp #1253 üzenetére
Ugye amikor valami hiányzik. A logika és a következetesség üti az igazságosságot és az egyenlőséget, ha a cél a fenntarthatóság. Vége a nagy vízióknak. A technokrata ábrándoknak.
Ott van például az egyszerű példa, amiben egyáltalán nem vonunk el jövedelmet senkitől. Az állam egyszerűen „legyártja” azt a pénz, amire szüksége van a működéshez, tehát mit csinál? Inflációt, ami mi is? Adó, amit mindenki egyformán fizet. Tádámm, a tökéletesen igazságos adórendszer az, amiben nincs adó. Igen ám, csak hiányzik a képből a fenntarthatóság a stabilitás stb. Egyszerűen a kriptoval kapcsolatban is végig az a teljesen nyilvánvaló gond, hogy hiányzik valami.Egy grafikus rajzol egy szép zöld hajót. Eladja a videojátékában 287 ezerszer és elfogad BTC-t. Ebből jövedelme van. A hajó nem létezik, hasznossága virtuális, az érme, amivel vették bányászott. Mit akar a grafikus? El akarja adni az érmét.
Olyan pénzre akarja váltani, ami mögött gazdaság van. Azt mondjuk (akarjuk elfogadtatni) az érmének attól a ponttól van értéke, hogy bevezettük a tőzsdére, de a tőzsde csak elérhetővé teszi. Mi változik, változik e bármi attól, hogy egy grafikus kavart e valamit érte, vagy csak egy VGA kiszámolta és csak úgy lett a semmiből? Végső soron csak elérhető egy virtuális vacak, amit ha akarsz megveszel. Igazából a grafikus is csak megveszi, amikor a munkáját adja érte.
Mindenki csak spekulál, amikor megveszi. Józan paraszti ész, mi a fenének adnád oda a pénzed a semmiért? Egy virtuális érméért? Mi értelme van azon túl, hogy esetleg emelkedhet az árfolyama?Mitől emelkedhet? Ha veszik. Miért veszik? Mi az értelme? Csak az anonim számlavezetés alapján létrejövő megegyezés. Ahogy ennek vége pukk.
-
Lacccca87
addikt
Nyugi nem csak onnan tájékozódom.
De azt is észre lehetne venni hogy attól hogy 1-2 ismertebb meg párszáz noname helyen elfogadják még nem jelenti azt hogy ez bővül.
Nemes egyszerűséggel mondhatnám azt is hogy a TV szolgáltatód betesz neked még 5-6 shit csatornát amit az életbe nem fogsz nézni de elmondhatják magukról hogy ők X áron X+6 csatornát adnak, remélem érthető.Majd ha a piacvezető mainstream webshopok/fizikai áruházláncok elfogadják akkor beszélhetünk igazi bővülésről és nem szűkülésről, ami egyébként jelenleg folyamatos amióta iszonyatosan ugrál az árfolyam meg egyre nő a tranzakciós díj. Ami pl engem is érinthetett volna hogy a steam megszüntette az elfogadását mert a 10 perces tranzakciós időközökben is akkor ugrálhat az árfolyam hogy vagy jóval többet húznak le vevőről mint kellene, vagy jóval kevesebbet.
Bankkártyás rész meg nem a bankokon múlik főleg hanem a kártyaelfogadó társaságokon akik validálják a tranzakciókat, illetve szerintem ez a rész sem teljesen rajtuk ment el hanem a nagyérdemű innoválni vágyő coin kereskedő kártyakibocsájtók nem vállalták a pénzmosás ügyi törvények velejáróját és a szigorú azonosítást mert úgy értelmét vesztené az egész. (kb a MC és Visa pre paid kártyái közé sorolták volna típus szerint, nekem volt szerencsém látni hogy milyen elvárásokat támasztanak ilyen esetben a cég és az ügyfelei felé aki ilyet akar kibocsájtani még akkor is ha elhanyagolható összegekről beszélünk 5e-10e ft kártyák)
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
#54625216 #1293 üzenetére
"A bányászok azt állítják, hogy a coinok mögött álló technológia garantálja, hogy nem pilótajátékról van szó, miközben minden jel arra mutat, hogy pedig de"
Szvsz érdemes szétválasztani a blokklánc technológiát és a hozzá önkényesen társított funckiókat (token-ek kibocsátása, a bányászat ha van, a tokenek árfolyamára spekulálás). Pl. bárki indíthat egy ether (ERC20) alapú coin-t, de attól még a kibocsátott token-ek, bár technikailag ether tokenek, nem lesznek csereszabatosak más coin más hasonlóan ERC20 alapú tokenjével, vagy az ETH-val. Hasonló, mintha SIM lock-os telefonba próbálnék idegen SIM-et tenni: minden 100% kompatiblis (technológia), a telefon mégsem hajlandó elfogadni (policy). Az sem törvényszerű, hogy fizetőeszközként használják, volt szó róla (pl. NASA űrszemét követésre használható okosszerződés alapú rendszer).
Maga a technológia önmagában nem garantál semmit (azon felül, hogy az üzemeltetők szabályai szerint működik), a készítők és a résztvevők szándékai mozgatják az adott coin-t. Talán a legjobban a tőzsdéhez hasonlít, ahol arra lehet fogadni, hogy melyik részvényből érdemes venni és melyikből eladni.
A vállalatok (pl.AXA) meg a technológiába szállnak be, nem coin-okba. Arra nincs garancia, hogy egy azonos platformra épülő hálózat, akár ugyanolyan fajta token-jét 1:1 elfogadják.
"Ha a coinbányászat alapja a hosszabb távú, stabil befektetés lenne egy új technológiába, és nem pilótajáték, akkor pl. a bányászok nem játszanának arra, hogy ha majd kipukkad a lufi, akkor túladnak a gamer kártyáikon"
Előfordulhat, hogy valaki csak úgy fejleszteni akar, aki megtartja a kibányászott coin-okat. A BTC 9 éve nem tud befutni (az árfolyam e tekintetben nem jelent semmit) és most már temetik is, tehát az is egy opció, hogy valaki őszintén hisz a technológiában de az soha nem fut be (szvsz ebben szerepet játszi, a hogyan és a miért összekeverése). ETH esetében a PoS-re váltás is kiválthat majd eladási hullámot a kevésbé kockázattűrők körében (nem állnak át az ETH-val együtt növekedni nem tudó ETC-re, vag más altcoin-ra). Akinek már van sok-sok ETH-ja, egy ETH PoS rendszer az igazi pénznyomda
.
Eladhatja a kártyákat, max. egyszerre nem tud sokat értékesíteni és tömeges eladás esetén nyomott áron mennek el. Simán a tavaly vett kártyákon még használt áron is lehet keresni.
Most olvastam, hogy az AMD fel akarja futtatni a GPU gyártást, de szvsz semmilyen extra készlet nem versenyezhet jelenleg a bányászok vásárlóerejével. Ha ötször annyi VGA zsuga lenne, akkor ötször annyi fogyna előrendelésben és az árak legjobb esetben nem nőnének a mostani állapothoz képest.
-
Tian66
senior tag
válasz
#54625216 #1293 üzenetére
Minden vállalkozás számít az esetleges bukás lehetőségével, minden téren. Aki nem így áll neki az hurrá optimista és általában csalódik. Az hogy valaki igyekszik csökkenteni egy bukás esetén a veszteséget , az nem egyenlő azzal hogy nem is hisz a dologban. Gondolok itt különösen azokra aki a saját megtakaritasaikból vettek az a pár kártyát amivel belekóstolni ebbe.
-
törölt tag
Az elfogadó webshop valójában dollárért kereskedik, csak a coint hajlandó x dollár értékben beszámítani. Ez nem sokban különbözik attól, mintha haszált alkatrészeket, vagy itunes giftcardot is elfogadnának x dollár értékben. Sem a giftcard, sem a használt számítógép alkatrész nem válik önálló csereértékkel rendelkező fizetőeszközzé attól, hogy adott helyeken vásárláskor beszámítják.
Ami a negatív hozzászólásokat illeti, az nem irígység vagy lustaság, hanem a nagyon magas kockázatok figyelembe vétele. Jelenleg nem arról folyik a vita, hogy lehet-e a coinbányászaton keresni, mert nyilvánvalóan lehet, hanem hogy egy adott hozam mekkora kockázattal jár.
A bányászok azt állítják, hogy a coinok mögött álló technológia garantálja, hogy nem pilótajátékról van szó, miközben minden jel arra mutat, hogy pedig de.
A bányászok többsége szerencsejátékként ugrik be a coin bizniszbe és arra játszik, hogy még a piramis összeomlása előtt nyereséggel ki tud szállni belőle. Ha a coinbányászat alapja a hosszabb távú, stabil befektetés lenne egy új technológiába, és nem pilótajáték, akkor pl. a bányászok nem játszanának arra, hogy ha majd kipukkad a lufi, akkor túladnak a gamer kártyáikon, mert eleve nem számolnának azzal a lehetőséggel, hogy kipukkad a lufi. -
Madwe
nagyúr
válasz
Lacccca87 #1286 üzenetére
Most azokra a hírekre gondolsz, amit a mainstream média lehoz, hogy kína/india/hollandia betiltja
? remélem nem...
s bizony egyre több helyen lehet vele fizetni, egyedül a bankkártyás opció bukott nagyot, mert a bankok kirántották alóla a talajt...
Nehéz nem magas lóról beszélni, amikor a tulipánmániához hasonlítjátok, mint a csoda mainstreammédiaLegalább dotkomlufit mondanál...
-
válasz
Ren Hoek #1288 üzenetére
dollárban van az ár és eldöntheti a webshop hogy dollárban kéri a pénzt a coinpaymentstől vagy egy meghatározott százaléka maradjon cryptoban
ezt sokan mondják hogy dollárhoz hasonlítják, de egy ennyire fiatal eszköznél (crypto), nem értem hogy ez miért meglepő?
majd ha szélesebb körű elfogadottság lesz és kiderül melyik az a 2-3 crypto ami hosszútávon megmarad és beépül a mindennapi életünkbe akkor ez lehet hogy változni fog
én inkább egyfajta követelésként gondolok jelen pillanatban ezekre az eszközökre, nem pénzként
amiknek tagadhatatlan előnye hogy töredék befektetésért ki tudom bányászni és (bitcoint kivéve) minimális tranzakciós díj ellenében nagyon gyorsan fel tudom használnia sok agresszív negatív hozzászólást pedig annak tudom be, hogy ők kimaradt a bizniszből, lusták/hülyék foglalkozni vele és nem tetszik hogy nincs jó áron videokártya
majd a jövő eldönti mi lesz a cryptoval de kétlem hogy ne fejlődne gyorsan tovább, ahhoz túl sok előnye van
-
Ren Hoek
veterán
Amúgy a webshopok hogyan határozzák meg mondjuk, hogy mennyi az ára coinban egy szolgáltatásnak?
Mondjuk szeretnék venni egy VGA-t...
Csak nem az történik, hogy beváltják dollárba az árat, és aszerint határozzák meg? Ugye, hogy dollár nélkül lehetetlen lenne megmondani, hogy egy ETH-en vehetsz egy túrórudit, vagy 1080 Ti-t?
-
válasz
Lacccca87 #1286 üzenetére
én nem így látom, a bankok próbálják korlátozni a használatát azzal hogy tiltják az olyan online fizetéses cégek által kibocsátott kártyákat, akik kereskednek cryptoval is
én pont hogy azt vettem észre, hogy egyre több webshop fogadja el
természetesen a sarki boltok nem foglalkoznak vele, de ez egyelőre nem is az a műfaj -
Madwe
nagyúr
válasz
#54625216 #1282 üzenetére
tulipánmániával jönni annyit mond rólad, h elolvasol pár indexes hozzá nem értő cikket, elmormolod magadban h ez egy hülyeség, miközben az egészről kb semmit nem tudsz.
Lufi az egész? persze, ki fog pukkadni, ahogy eddig is kipukkadt már 4x a crypto, kb évente 1x. Képzeld volt már 95% drop is.. De halad tovább. Ahogy a dotcom lufi pukkanása után se halt le az internet, s sok cég értéke sokszorosa már rég az akkori csúcsnak.
Mellesleg egyre több helyen lehet vele fizetni. Csak ameddig ennyire volatilis, s hosszadalmas be/ki mozgatni a fiatot, addig fizetésre nem fogják használni - vagy gyorsan lehessen cryptoba tenni a pénzt, s egyéb előnyt is adjon, vagy legyen stabilabb, addig nyilván nem fogják elterjedten fizetésre használni.Mellesleg a coinok nagyon kis része való fizetésre, értéktartásra, meg eleve kevés, kihaló félben van a PoW is, de a cinikusoknak ez már túl sok utánajárás, tudják nagyjából h mi az a bitcoin s ott megálltak.
-
Ren Hoek
veterán
Jó és ez mennyiben befolyásolja egy kisember életét?
Reggelre eshet 50%-ot a Ft mert ellopnak egy bányát?Nem mondtam, hogy jó a mostani pénzrendszer... de sajnos a kripto nem képes hozni azt a stabilitást ami a mindennapi egyszerű élethez és ügyletekhez szükséges. Ehhez pedig kontroll kell, és néha beavatkozás. Az ellenőrzéssel ás függéssel fizetünk a viszonylagos stabilitásért.
A kriptot csak a matek és az a pillanatnyi hit befolyásolja. Amíg nem tudom, hogy 1 coinon reggel is tudok venni egy hamburgert, addig nem tudnék nyugodtan aludni.
...és a dollárt vonjuk ki a képletből. Önmagában kellene megállnia a helyét. -
válasz
Ren Hoek #1278 üzenetére
Hű te, ha tudnád... Tudnék mesélni. Ismerek dollár sokmilliós nemzetközi tőzsdei bukfencet, és tudom, hogy ki, azt is hogy hogyan tette, de még csak a közelébe sem jutottak el soha. Azt se tudják, hogy létezik az ember. Egy egész több milliárd forintos bányát elloptak, gépekkel, felszereléssel, mindenestől, pedig az aztán tényleg le van csavarozva (segítettem visszaszerezni). Vagy hogyan loptak el egy egész áruházláncot. De elég csak az Emfesz gázszolgáltatóra gondolnod, arról te is hallottál, ismered a történetét (gondolom), az megütötte az újságírók érdeklődési szintjét. Napokig sorolhatnám a hasonló ügyeket, amivel sosem jutott a nyomozás sehova, vagy pedig a bíróságon nem tudtak semmit bizonyítani. Mind személyes ismeretség (kivéve Emfesz, azért is említem név szerint), nem pedig Breaking Bad (ismerek valakit, aki ismer valakit...). Nagyban ám nagyon durván mennek a dolgok.
-
Ren Hoek
veterán
Melyik bankot, tőzsdét rabolnak ki havonta több 100M dollárral, úgy hogy esély sincs lenyomozni,visszaszerezni és kideríteni mi történt?
Ami az előnye az a hátránya is. Nincs mögötte felelősség, törvény, biztosíték. Csak a spekulánsoktól függ jelenleg az árfolyam és ez így is marad.
-
válasz
Ren Hoek #1276 üzenetére
Mit nem lopnak el? Mondj bármit. Az ISS, oké. Mondj mást.
Tőlem megy egész helikoptert loptak el 100M értékben. Tudom, hogy ki ki tette, tudom, hogy hol van a gép (meg se moccant, csak jogilag lopták el), mégsem tudok vele mit kezdeni.
A világon én is egy csomó mindent el tudnék lopni észrevétlen, annyi hiba van a világ működésében. A világ szerencséje, hogy nem vagyok bűnöző típus.
-
Ren Hoek
veterán
Pontosan ezt mondom! Cinikus kérdés volt...
Ellopják és ennyi. Soha nem kapják el őket.
Nem értem hogyan nem látod, hogy itt az anoním számlákkal van a gond. A decentralizáltság és ellenőrzés hiánya nem csak pozitív. Ellenben sokaknak hatalmas kárt okoz az egész. Berombolja az árfolyamot pl. Na meg a lopás az lopás. Még ha soha nem váltják be dollárra.Rengeteg ötletem lenne amúgy, hogyan lehet tisztára mosni a dolgot, csak egy kis fantázia kell hozzá. Mindezt úgy, hogy nincs az a hatóság aki ezzel érdemben foglalkozna.
Elírtam sorry, 500M. Ez is brutálisan sok... ráadásul havonta megismétlődik kb. Ezek után én nem hiszem, hogy valaha stabilizálódna az árfolyam. Egyszerűen alkalmatlan a jelenlegi formájában a központosított pénz ellen. Spekuláció, vagy illegális ügyletek, kb ez a lényeg ma.
...de ha van reális jóslatod mitől stabilizálódna a BTC vagy az ETH, meghallgatom.
-
válasz
Ren Hoek #1274 üzenetére
Fúúú, bakker. Nem tudom, hogy mennyire érted a blockchain működését. Amíg nem váltják be, addig egy lopást nem lehet lekövetni. Pont mint egy műtárgylopást. Vagy bankrablást. Ott is, ha nincs nyom, és a pénzt nem használják fel, akkor nincs az az isten, hogy bárkit elkapjanak.
De amúgy milyen 500 milliárd dollárról van szó? Nagyon sok nagyságrendet tévedsz.
-
Ren Hoek
veterán
Igen, tehát van egy kapucnis fazon és egy wallet...
Utána hogyan tovább?Miért nem csukják le az 500 mrd dollárnyi lopott NEM új tulajdonosait?
Teljesen tehetetlenek...
Másrészt te írtad, nem minden, de néhány coin alkalmas anoním fizetésre. Elég egy is, onnantól kezdve egyszerű a dolog.
-
Ha olyan a bűncselekmény jellege, hogy a pénzforgalomnak kell utánamenni, akkor ennek sokkal könnyebb utánamenni, mint a készpénznek. Nem tudom mire gondolsz, de amikor a pénzforgalmat kell elrejteni, az általában igen komoly bűncselekményekhez kötődik. A 5 g marihuánát a sarki árusnál nem akarta senki btc-vel fizetni soha, ki is vágta volna a pic..ba a próbálkozót.
Az pedig hogy nem akarnak utánamenni nem csökkenti annak a jelentőségét, hogy igenis, könnyű utánamenni.
-
Ren Hoek
veterán
Tehát ha van 10 db kalasnyikovom, amit kihoztam a laktanyabontáskor. Eladom BTC-ért.
Ki is tudja meg, hogy mi a nevem, címem, adószámom? A legtöbb darkwebes tranzakciónak pont ez a lényege.Másfelől az altcoin bányászatnál kér a rendszer adakat rólam? Vagy a 100 VGA-mal bányászhatok anoním?
-
válasz
Ren Hoek #1267 üzenetére
Valahogy meg kell szerezned a bitcoint. Vettél már bitcoint? Az alsógatyád méretét és meg kell adnod, mielőtt szóba állnak veled. Persze, azt hiszed, ha személyesen veszed, nem lehet gondod. Aztán amikor az eladódnál kopogtatnak a rendőrök, szerinted magára fogja vállalni, vagy megadja a telefonszámodat és az email címedet?
-
Ren Hoek
veterán
Na és hogyan azonítod kihez tartozik az a számla?
Éppen ez a lényeg, a hörcsögömnek is lehet számlája.
Vagy tán a blokkban ott van a nevem, címem, személyi számom?Ha kikerülne a képletből a dollár, kvázi anoním módon lehetne cserélgetni a javakat. (Vagyis ez az állítás már most igaz, csak a beváltás lehet probléma.)Amígyen lehet AK47-est, hamis repülőjogsit, meg 1000 gramm herbált rendelni.
-
-
s.bala31
őstag
Ez az igazi "vs" topic, az AMD vs Nvidia már unalomba fulladt
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
lacafaca #1259 üzenetére
Mondjuk a használt piaci tapasztalatom nekem is közel nulla, lévén nem vagyok szakmunkás eladó...
Az is tény, hogy sokaknak van némi kavarc a fejében a kapitalizmus játékszabályaival szemben és teli torokból üvöltik bárgyú tekintettel, hogy de GÉMEEER, (én ezen röhögök) még nem kell az anyagi dolgokkal előállni. Nekem is van sok minden a seggem alatt, amit egy egyesek által nem létezőnek titulált szellemi munkával és kapcsolati tőkével értem el, de önmagában a pénztől, a drága műtárgyaktól stb. nem leszek több és menőbb.
Sőt, ha villognék, nem lennék egy Győzike-féle celebtől különb mentalitású. -
törölt tag
válasz
lacafaca #1252 üzenetére
Értem én, hogy a spekuláción jót szakítasz, és becsszóra sok sikert kívánok hozzá. Ugyanakkor a kriptovaluták árfolyammozgása olyan szinten kiszámíthatatlan, hogy reggelre a befektetésed simán érheti a tizedét is.
Azaz hazardírozol.
Ami nem baj, a Te pénzed, azt csinálsz vele, amit akarsz, csak minek ekézni azokat, akik nem hajlandóak pilótajátékon elverni a pénzüket. -
Ren Hoek
veterán
Elkélne már egy moderátor ennek a hírnek is...
-
lacafaca
addikt
válasz
távcsőves #1257 üzenetére
Vicces fiúk vagytok és tényleg baszott okosak 0 használtpiacos tapasztalattal ez szépen kiolvasható mint az adatlapjaitokról, mint az ostoba posztjaitokból...de mindegyik vartyogó egytől egyig...isten az égbe, tényleg elveszett ez az ország...legalább vennéd a fáradtságot arra, hogy ránézz a vitapartnered adatlapjára...na további jó csámcsogást, mennem kell lenézünk a birtokra [link]. Vasárnap itt ne találjak senkit, már így is uncsik vagytok...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
lacafaca #1256 üzenetére
Abszolút nem a block chain ellen vagyok amúgy, mert technológiailag nagyon érdekes téma... de az fix, hogy ez az óriási pazarló compute kapacitás gyarapíthatná mondjuk az emberiség kollektív tudását is, akár fehérjefolding, akár neurhálós számításokkal. Előrébb lenne az emberiség, ha kevesebb ilyen saját pecsenyéjét sütögető féreg mentalitású ember lenne az fix. (Persze most egy képzeletbeli személyre gondolok, nyilván itt nincs ilyen)
Gondoltam én is egy Ti bányászatra, de számomra többet ér a pénznél, hogyha értelmes dolgokra használnám, mondjuk deep learning kutatáshoz. Remélem a Volta érkezésére már kipukkad a bubble, és lehet értelmes áron beszerezni.
-
távcsőves
senior tag
válasz
lacafaca #1256 üzenetére
Őőőő, szerintem Te nem érted...
Amúgy sokat dobna a reputációdon, ha az eladó vga-t egy 20+ milliós kocsival érkezve adnád át, és nem a 3-as metró vonalán. Azt senki nem várhatja el, hogy felfedd a teniszpályás ingatlant.
Amire célozni akartam: azért mert valaki jogosan említi meg, hogy a vga túlárazott eredeti funkcióját tekintve, nem biztos, hogy hülye, és Te pedig akkora király vagy már anyagiakban. Ennyi lett volna a lényeg. (Amit írtál az igaz, tudjuk, hogy azért veszel többek közt gamer vga-t és nem bányász edisönt, mert ez a biztonsági tartalék.)
-
lacafaca
addikt
válasz
távcsőves #1254 üzenetére
Félreértesz...ha egyszer el tudom a régesrég hasznot hozó hardvereket most duplaáron pattintani és még mindig tudok újakat beszerezni helyettük ezen ár alatt, akkor miért ne csurranjon abból is egy hangyányi? Hát nem vagyok én a pénzem ellensége...hiánygazdaság a barátunk, mint anno 30 éve...régi szép idők, ki gondolta, hogy egyszer visszatérnek vadkapitalista változatban...
Ren Hoek-na még egy okostojás...üdv
-
Ren Hoek
veterán
válasz
lacafaca #1252 üzenetére
Ez arra a mentalitásra emlékeztet, amikor egy kedves ismerősöm eladta a rákbeteg nagyapja morfintapaszait és ezzel büszkélkedett.
Igen vannak ilyen mentalitású, pénzért mindenkin átgázoló emberek. Szívük joga... de azért örülök, hogy én a saját keményen megszerzett tudásommal keresek pénzt, nem pedig máson átgázolva.
Csak halkan mondom, az igazi nagykutyák nem a szaros 500 dodóra verik egy fórumon, hanem pl csendben dolgoznak és egy évig stabilan profitábilisek a spekuláción is. Kemény idegek kellenek ahhoz... és egy olyan jellem, ami elég messze áll ettől a dühös fórumos kisfiú stílustól.
-
lacafaca
addikt
válasz
turbokappa #1251 üzenetére
Pedig már rég megkereste volna magának a társravalót hogy menőzhess az sli-vel, ha befogod bányászni egyből...pech
Látod én ma pont egynek az árát kerestem meg az elmúlt 2 órában és reményeim szerint reggelre a mai befekteteésem már 2 ti árát fogja kitermelni...nem kellenek nagy elvi kérdések, csak hagyni magadat sodorni az árral...
-
bot1978
senior tag
válasz
bazsi83vp #1203 üzenetére
Szellemi termék mi? Te nekem miért nem fizetsz a kerék használati jogáért? Van az autódon nem? Biciklin… A kerék is egy szellemi termék végtére is nem az erdőben terem vaze. Aki a számlázó programja után kér a használati jogért pénzt talán ő találta fel a számlázást? Előtte nem írtak már ezren számlázó programot?
Persze mindenki érti, amit mondasz, csak ha komolyan, tényleg mélyre hatóan elemezni kezded kiderül, hogy a virtuális javakra vonatkozó teljes jogrend egy qrvanagy blöff. -
shteer
titán
válasz
turbokappa #1245 üzenetére
az önmagában nem nagy szám. na de mennyi?
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
turbokappa #1245 üzenetére
Hékás, ez copyright by me !!!!
-
lacafaca
addikt
-
maajsz
senior tag
válasz
lacafaca #1233 üzenetére
Szerintem nem kell fikázódni attól mert vannak akik kritikus szemmel nézik ezt a témát. Ennyi erővel más is mondhatná, hogy aggodalomra ad okot a te álláspontod, mert tegyük fel ha addig jutnánk hogy ha pl kibányázhatod az utolsó 2 coint de szomszéd faluba megfagynak energia hiányába megtennéd. Oké hogy ezt túlzás de érted a gondolatmenetet.
-
Tomkaa
tag
válasz
lacafaca #1233 üzenetére
na végre kimondtad vártam már hogy előjöjjön ez.... hát ezért tart itt ez az ország....ezért is!!!!
Ja végülis, hogy mennyit keresel nem bizonygatás, csak hogy neked mekkora jó az élet császárnak lenni.
Az hogy a világ kinek miről szól, egyéni szocproblem, de szerintem itt azért tisztában vannak vele, hogy nem elvekről... Ha ennyire zavar a viselkedés nem kell ide kommentelni, de már hányok ettől az arrogáns szövegtől amit tolsz. Ha meg az bssza a csőröd, hogy a magad fajtát fikázzák, minek olvasod. Azt te már biztosan jobban tudod, hogy ki mennyit vállal....az meg hogy keressük/keresik a probléma forrását és beszélünk róla nem gondolom, hogy teszetuszaság, mégha közvetlenül nem is változtat a doglokon, azért vannak itt jó eszmefuttatások és konszenzusok is ahogy olvastam a topicot. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
#54625216 #1229 üzenetére
Az adott oktató analógiája is tökéletes volt a cipő kapcsán.
Bár én úgy fogalmaznék, hogy egy kezdetben szűk (nem volt a 3D voodoo kártya mindennapos, de majdhogynem egyeduralma volt hosszú évekig, Glide api nem tudom mond-e valamit) és mára egyre jobban kiszélesedő réteg (gamer) szűkül valamelyest most vissza. De a megszűnéséről, veszélyeztetéséről nem beszélnék, ha legalább 3 évig nem áll fent a mai helyzet. Azért valljuk be, a kiadók és a programozók is meg szeretnének élni, ők is látják a Steam felmérést stb. és remélhetőleg ezt figyelembe veszik a játékok készítésénél.
Lehet hogy nekem is még megjön 1-2 alkalommal a vágy (lásd The Evil Within 2 a példámban) és ha elfogadható terméket kínál, megveszem.
-
turbokappa
senior tag
válasz
turbokappa #1230 üzenetére
Azért mert vki nem úgy gondolkodik mint te, nem kell megkövezni.
-
lacafaca
addikt
Lószart sem bizonygatok, csak kicsit felvilágosítom a butuska elméteket, hogy ez a világ nem az elvekről szól hanem a pénzről és mint a mondás is jól megfogalmazza: nagyobb kutya baszik. Hőbörögtök itt már hetek óta és egyre szánalmasabb a viselkedésetek. Ezért tart itt ez az ország, mert ilyen teszetusza okostojás fiatalsága van...nem hőbörögni kellene olyan dolgokon amire lószar befolyásotok van, hanem tenni érte, hogy le lehessen szarni a szar helyzetet...rágódtok itt az 1000x lerágott csonton, nemhogy vállalnátok esetleg egy kis pluszt, hogy meg tudjátok szerezni amit akartok. Persze hogy kényelmesebb hőbörögni és mindenkit hibáztatni a ti szar életetekért.
-bendegúz-és? utcára vonul aztán nem fog történni semmi. én szemrebbenés nélkül szedném el bárkinek a vagyonát ha az egy idióta. ez egy ilyen világ, ha van hozzá gyomrod, ha nincs.
-
Tomkaa
tag
válasz
lacafaca #1228 üzenetére
Azért az vicces, hogy míg csak szépen lassan esett az árfolyam még alig kommenteltél, a múltkori hisztis lelépésed óta. Mióta egy nap alatt 20% zuhant, azóta 5 percenként ekézed a topic használóit, és bizonygatod az igazadat...erre a hisztire szerintem senki nem kíváncsi itt.. még azok se akik esetleg indulatosabban vitáznak egymással.
-
törölt tag
válasz
bazsi83vp #1206 üzenetére
Anno végighallgattam egy érdekes vitát design szakon a tanszékvezető és az egyik tanár között, ami onnan indult, hogy "régen egy cipő fél emberöltőt kibírt az ember lábán, ma meg évente dobhatod ki".
Erre volt az a tanszékvezető válasza, hogy "persze, de akkoriban az emberek 70%-ának egyáltalán nem volt cipője". Tehát annak a 30%-nak, aki meg tudja fizetni, most is ugyanolyan jó a cipője, ha nem jobb, mint anno, csak közben kiszélesedett a piac és felhigult olcsóbb és alacsonyabb minőségű termékekkel.Egyébként pont ezért érdekes ez az egész VGA mizéria, mert ellenkező irányú: nem egy kezdetben szűk és drága termékekkel operáló piac szélesedik ki és jönnek létre olcsóbb termékek, hanem fordítva: egy már viszonylag széles piac kezd ismét beszűkülni, mert a termékeket magasabb áron felvásárolja egy szűk réteg.
-
lacafaca
addikt
válasz
Blazs120gl #1226 üzenetére
Köszi, de arra végképp nincs szükségem...ebbe a topikba egy potanciális vevő sincs...
kpbendeguz-az tök mindegy, ti miben hisztek, mi pénzt keresünk elmélkedés helyett... ti nem szeretitek a pénzt, mi nagyonis és brutálisan jól lehet most kaszálni a tözsde meg már lejárt lemez, az a kőgazdagok játszótere.
-
törölt tag
válasz
lacafaca #1220 üzenetére
Azt senki sem vitatta, hogy a btc-nél lehet az árfolyamingadozáson nyerészkedni, de ezt ugyanígy megteheted részvényekkel, állampapírokkal, sőt valódi devizákkal is, ehhez nem kell önigazoló pótcselekvésként vga-kat járatni.
Nekem olyannak tűnik ez a btc-kereskedés, mint a mesében a kőleves, amikor a katona beadja a zsugori öregasszonynak, hogy kavicsból is lehet levest főzni, majd főzés közben lassan hozzáadogatja a szokásos hozzávalókat és főz egy normális levest, csak lesz benne kő is.
Esetünkben a spekulációs buborék elején elhitetik a bányászokkal, hogy pusztán számsorok létrehozásából lehet valódi pénz csinálni, majd a pénz ugyanolyan spekulációs alapon forog a rendszerben, mint a szokásos pilótajátékoknál. A különbség annyi, hogy a bányász az elején az infrastruktúra fenntartásába tolja a pénzét (és egy részét oda is forgatja vissza), a spekuláns meg közvetlenül magába a rendszerbe. -
turbokappa
senior tag
válasz
turbokappa #1221 üzenetére
Megvan!
Szóval ha 8400 dodó volt, de ő 7900-nél vett akkor 500 dolcsival olcsóbban hozzájutott, ergo keresett 500dolcsit!😂 -
lacafaca
addikt
válasz
Cathulhu #1218 üzenetére
Mi az a dollár? Csak abban tudom nektek tudatlanoknak elmagyarázni hogy megértsétek...nincs rá szükségem, hogy átváltsam, mint mondtam ez extraprofit.
kukkeres-Szupi az árfolyam, éppen elköltöttem 8k-n egy (számodra felfoghatatlan) kis összeget btc-re
túrórudi-ha tudnád, hogy csak azon lehet igazán szakítani.-van ott egy ilyen gomb, hogy szerkesztés...elmagyarázzam mire való, vagy 2 hét alatt akarsz ph-kedvencé válni kisgyerek?
-
lacafaca
addikt
válasz
Blazs120gl #1211 üzenetére
Napjában többször is, de ez nektek úgy is magas, az epehányást amiben ti profik vagytok.
-
lacafaca
addikt
válasz
turbokappa #1209 üzenetére
Míg te bízol, én most kerestem gyorsan 500 dodót 10 perc alatt...
de te tudod...
-
lacafaca
addikt
válasz
turbokappa #1202 üzenetére
Nem csodálom, a helyedben én is azt tenném...jó amikor valaki tud önkritikát gyakorolni...
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
#54625216 #1204 üzenetére
Ez tény és ez idegesít baromira. Én sosem voltam konzolos, de egyszer nem bántottam őket, mert ha csak a játék a cél, a hardver és főleg a teljesítmény/környezetterhelés szempontjából ők csinálják jól.
De ugye a célhardvernek az a kényege, hogy az adott munkára az általános megoldásnál jobbat kínáljon
bizonyos szempontok alapján. Persze itt nem lehet elmenni amellett, hogy az új szoftvereladásokból a hardvergyártó is részesül, mellette van használt piac, cserebere.Ma, a tervezett elavulás korszakában az a cél, hogy az emberek gyakrabban vegyenek némileg olcsóbb dolgokat, hogy a termelés és a bevételi mutató pörögjön. Anyám is vígan linuxon netezik a gyengébb laptopján, nem kell mindig a csúcs. ( Persze legalább nekem sem kell a sz.r win/vírusok stb. miatt hetente hazalátogatnom
)
A mai gépekről jut egyébként eszembe, csak mert sokan panaszkodnak, hogy a mosógép
12-15 évig ment jó esetben a régi x-y típus meg lehúzott akár 25-t is.
Most a teljesítményadatokat hagyjuk (a régi mennyivel több vizet -> áramit evett -> fenntartás költsége/mosás -> a régi költségesebb), de egy idősebb rokonnál rákérdeztem mennyi volt a gép.
12.000-t vette. Igaz az átlagfizetés ~2.500 volt akkor. Bő 5 hónap keresete az egyik családtagnak és lehetett is rohanni megvenni a mosógépet. Ma félhavi átlagfizetésbe (sem) kerülnek a gyakran eladott példányok. Ez is egyfajta gyártásoptimalizálás és mindenki jól jár alapvetően. (max a környezet annyiban nem, hogy 2x annyi hulladékgép keletkezik azonos idő alatt) Szóval azért a mai tervezési irányok sem feltétlen mindig egyértelműen jobbak vagy rosszabbak.(#1205) pilóta és a tovább esik? Vegye az a szart a halál.
-
törölt tag
válasz
bazsi83vp #1195 üzenetére
Az optimalizációt már csak azért sem erőltetik, mert az egész piac a 90-es évek eleje óta javarészt az optimalizálatlan szoftverek által mesterségesen gerjesztett teljesítmény-igényből finanszírozza a hardverfejlesztést.
Amit ma egy irodai gépnek tudnia kell azt egy 35 dolláros raspberryPi is képes lenne hardveresen ellátni (mert 97-ben egy 100MHz P1 is jó volt rá, a feladat meg nem változott annyit), de windows 10-hez meg office-hez legyen alaphangon 8GB ram meg 3GHz.
Ráadásul ez annyira beivódott a köztudatba, hogy amikor egy zárt renszerben (pl. apple, nintendo) a nettó hardverteljesítményt szoftver optimalizálással kompenzálják (mert megtehetik), akkor elindul a fikaáradat, hogy "túlárazott szar", mert milyen kevés ram, meg a cpu mag van benne. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
bot1978 #1198 üzenetére
Azért a jog tud vele mit kezdeni, csak nem fizető eszközként kezeli (nincs mögötte monetáris politika), hanem kb mint egy értékpapírt, ami mindenkinél a nulláról indul. Ha a coinodat átváltod forintra és azt felveszed, az (talán 18%) adót be kell(ene) utána vallani és fizetni.
Mondjuk a használati jog nekem ott sántít, hogy egy fizikai terméket nem szívesen hasonlítok egy művészetihez, pláne nem egy szellemihez. Pl a bestseller könyvet is elég egyszer megírni és a nyomda sokszorosítja, az asztallal ez kvázi lehetetlen.
De az energiapazarlása miatt mindenképp remélem megbukik a dolog.
-
turbokappa
senior tag
válasz
turbokappa #1201 üzenetére
Amúgy meg zokogom belül!👍
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Persze szigorúan elméletben, kizárva az üzleti érdekek, amik úgyis felülírják a józan észt.
- Filozófia, pszichológia
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Társasjáték topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest