Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Ha megtehetik, hogy elveszik a pénzed, megteszik. Pedig lenne ellenszer, mint a Vistánál kiderült. Ha csak 1x mindenki szarna a kényszerített cserére, már meggondolnák legközelebb, hány mrd-ot ölnek bele. De ilyen úgysem lesz.
Már most mindenki odavan a DX12-től, pedig egyelőre DX11-ben is mindent visznek magas minőségben, egyébként megfizethető kártyák.
-
katt777
félisten
Objektíven? Mit nem értettél azon, amit kiemeltem, hogy nem azt vitattam, zsákutca-e a DX11. Szóval tényleg felesleges olyasmin vitatkozni, amit sosem állítottam.
Objektíven megközelítve a dolgokat, a DX12 is zsákutca, ahogy a DX9, a DX3, meg minden más az volt, mert direktbe zsákutcába fejlesztenek mindig, hogy új OS-t és hardvert lehessen eladni.
Egészen biztos vagyok benne, hogy majd jön egy Windows 12 is, amelyben megmagyarázzák, mennyire elavult és zsákutca a DX12, DX13 kell már. egészen más alapokra helyezve az újabb hardverek vezérlését.
-
katt777
félisten
Miféle zsákutca?
Egyértelmű (7-8%) gyorsulás minden játékban talán már 1 éve is (és még jó darabig), miközben a Mantle semmire nem volt jó, még abban a 2-3 támogatott játékban sem (erős procival, mielőtt valaki megint figyelmen kívül hagyná).
hugo chávez: A lényeg itt a feltételes mód.
Tudom, hogy mit nyújthatnak. Még egyiket sem láttam a gyakorlatban bármi hasznot hozni. Hogy a Mantle nem gyorsít, ha normális géped van (értsd: megfelelő CPU a GPU alá), az egyszerű tény. Anno is beharangozták, hű de gyorsítani fogja a grafikát AMD VGA-kkal, aztán szart se gyorsított. Csak a CPU kihasználtságot javította, azt is csak CPU-limitnél, de a marketing nem erről szólt, tehát ennyire hiszem el egyelőre a puszta marketinget.
Ha a DX12 Mantle lenne, úgy hívnák.Majd elválik, DX12 gyakorlatban mire lesz jó, de egyelőre csak annyit láttam Overhead tesztekben, hogy DX11-ben a VGA-m 1.5X olyan gyors, mint totál azonos beállításokkal és hardveren DX12-es rendszerben, de szintén DX11-ben, tehát már az látszik, hogy a gyorsítás mellett (DX12-ben egyértelműen látható) szánt szándékkal erősen belassítják a DX11 alkalmazásokat, hiába beszélnek kompatibilitásról (marketing). Persze, játékban még ezt sem láttam tesztelve, a bench meg ugye bench.
-
katt777
félisten
Nem speciális eset az, ha valaki körültekintően épít konfigot.
Szóval nem vagyok eltévedve, csak előre gondolkodom. Mint te is elismered: ahhoz, hogy a Mantle-nek hasznát lásd, gagyi processzor kell jó VGA alá, azaz AMD ezért csinálta (önös érdekből, nem a felhasználókért, mint általában). Ha érdemben gyorsítani akarták volna a grafikát, akkor GPU-ra is optimalizálták volna, de nem tették (ellentétben anno az nV DX11 optimalizálásával, amely MINDEN játékot gyorsított). A végeredmény: építs ésszel gépet, és nem leszel AMD VGA-ra utalva.
-
katt777
félisten
Jó, akkor megkérdem sokadszorra: Az R9 M290X Tier 1 mit jelent? Mert számomra a te válaszodból is az jön le, nem a DX12 teljes használhatóságát.
nV-t akkor lehet támadni a nem teljes DX12 támogatás miatt is, miközben lazán rávágja a dobozokra a DX12 minősítést, holott mégsem adja? DX11-nél legalább nem írták oda, hogy .1 v. .2. Mekkora hátrány a Tier 2 az nV kariknak? 3 helyen is csak emulációt olvastam. Vagy ezt megoldják még a végleges DX12-ben? Overheadben mindenesetre egész szépen teljesítenek. -
katt777
félisten
Hát, én is ebből indultam ki, tehát, hogy a tier 1 tudásszintje nem éri el a tier 3-at, tehát nem képes futtatni a DX12-t, legföljebb annak egy részét (máskülönben miért emelték volna ki a 3-ast?). A többi, gondolom emuláció, ergo lassú, ergo nem éri meg ilyen kártyával DX12-zni, mert nem hozza ki a maximumot.
-
katt777
félisten
válasz
hugo chávez #83 üzenetére
No de akkor a bekötési szint végül is mit jelent? Mert az biza nem Tier 3, ergo nem megy. Amúgy nem sokat jelent, mert ha van valami, ami nem éri meg az árát, az az AMD VGA-val szerelt laptop.
Mobil VGA-kat annyira nem követem, HD8970-ig voltam képben. De hogy az nV is már a DX11, 8xxM kártyákat nevezi át 9xx-re (hátha bedől a user?) a nem csúcs szegmensben, az elég gáz. Kíváncsi vagyok, mi lesz a 3xx szériával AMD-nél. -
katt777
félisten
Néhány játékkal volt alkalmam kipróbálni a Mantle-t, mindenütt 1-2 FPS csökkenést hozott, GPU meg előtte is 100%-on dolgozott. Ha persze valakinek gyönge procija (és durva CPU-limitje) van, más a hleyzet, de be kéne látni végre, hogy a Mantle-t nem a GPU-k gyorsítására (akkor i5 mellett is gyorsult volna a 780XT-m, de még 6800K mellett sem
), hanem a gyönge AMD procik eladására találták ki. A DX12 más tészta, az jó VGA-kon és procikon is gyorsulást hoz.
-
katt777
félisten
válasz
hugo chávez #74 üzenetére
DX12 támogatás specifikációknál láttam, hogy GCN tier 3 kell neki, nV meg ráadásul több szolgáltatást is csak emulál. Na, ha így lesz, akkor jöhet náuk a 970 után az újabb kör a "DX12" jelölésű dobozokra, mert az én kártyámén is nagy betűkkel szerepel. Persze még nincs végleges DX12, De akkor az R9M még csak nem is Tahiti.
-
katt777
félisten
Akkor nézz meg egy tesztet DX11-ben és DX12-ben, legelsőre a DX11 mód eredményét fogja kidobni. Ez az, ami 33%-kal gyengébb DX12-es rendszer alatt, hiába megy, ahogy magad is mondtad (és én is), DX11-ben. Jó páran megnéztük 970/980 topicban. W10 alatt ekkora lassulás volt, de nekem is sikerült feltennem egy W10-et, amely alatt még nem futott a DX12 mód, és akkor is 50%-kal gyorsabb volt a DX11, mint aktív DX12 esetlén. Nem véletlenül mondtam, hogy ez nem véletlen.
Tényleg, a mobil R9 290X-szel mi a helyzet? Mert az TIER1, a DX12 támogatást meg TIER3-tól írják GCN-en.
-
katt777
félisten
Fent erről beszéltem. A DX11 játékok DX12 alatt látványosan lassabban futnak majd, mivel 33%-kal be vannak lassítva (a teszt szerint, és megnéztem jó párat, vmint magam is teszteltem). Ide fogunk kilyukadni. El kell adni a W10-et (mintha nem lehetne beépíteni akár W7 alá is).
-
katt777
félisten
Nekem csak annyi a kérdésem, hogy teljesen ua. hardveren DX11-ben miért 1.5X akkora a DX11 pontszám, mint DX12 alatt DX11-ben? GTX970 esetében 1.8M vs. 1.2M. Csak nem azért, hogy látványosan legyen gyorsabb a DX12?
(Mintha amúgy nem lenne.) Mert más okot nem nagyon látok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új, DirectX 12-re kihegyezett tesztprogramtól csak úgy forrnak az IT fórumok, de első látásra nehezen értelmezhetők az eredmények.
- Politika
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fű, kertitó és minden ami a kertes házhoz tartozik...
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest