- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
ez is rossz példa
nagy akkus üzemidő általában minél butább hw-rel, minél nagyobb akkuval, minél bénább és kevesebbet fogyasztó hw-ekkel jár együtt, a fizikát nem lehet megb@szni, ha csúnyán mondanám, viszont egy gamer notebook is - feltéve ha valóban az és nem csak ráaggatták -, minden téren agyon ver egy konzumer notebookot, aminek ára van, szó szerint is és tömegben is, no meg akkuidőben - de azt még számold hozzá, h a konzumer gépen tápról is lehet annyia játék h elindul és kapsz 5-10 fps-t, míg a gameren akár 50-et, persze csak 1-2 óráig -
egyszerű pHaraszt nem fogja tudni ezeket a dolgokat, nem fog utána nézni, tv-ként árulják tv-ként használja ahogy az elődöt is, nem szabad, h egy ilyen jellegű termékhez bármilyen utánaolvasás kelljen
Ren Hoek
teljesen normál használat éjjel-nappal cnn-t nézni, vagy bármit, mint mondtam korábban jóanyám' az rtl-t v tv2-t nézi sokszor naphosszat - nézi az túlzás, de megy a tv háttérnek -
ha nem tévedek nagyot rengeteg ilyen jellegű felhasználó is van, ebben definiálni a normálist? 4k br-t nézni se normális akkor, sok embernek ha azt mondod annyit böfög vissza hogy hö? :dtorma1981
utoljára
nem érdekelnek a tesztek, nem kellene erről diskurzus sem, engem egyáltalán nem érint a dolog, csak soha nem értettem mért kell birkának nézni az embereket
prémium termék, prémium áron, sz@r garanciával - 2 év az az ilyen tv-nél, 5 év meg akkor van ha épp úgy tartja kedvük -
5 év alap gar az oledre beégésre is, és nincs miről beszélni, addig csak kamu van, szívesen meginterjúvolnék egy lg nagymestert, mi a meglátása a kérdésről
samsung meg nagyon jól csinálja, vegyen el tőlük vevőket, marketingeljék h qled nem ég be, ha már ennyire zsákok az lg-nél - vagy ennyire foschnak a tömeges beégés problémától - -
Chaser
legenda
válasz
torma1981 #337 üzenetére
én nem nézem napi 20 órát, és engem nem érintenek ezek a problémák, az elv a lényeg, nem kell megmagyarázni a hülyeséget, csak ennyi - prémium tv pérmium áron "megmondom hogy használd és mire ne használd" opcióval az vicc, a ferraris hasonlat nagyon nem jó, notebook annál jobban, az 5-10x drágább prémium notebookokkal mindent meg lehet csinálni amit a belépőkkel, de azon kívül több dologra is képesek, nem pedig elmaradnak bizonyos dolgokban - más kérdés h van arra is példa, de legalább nem mentegetőznek h saz úgy jó meg user error, meg esetleg be se kapcsolja úgy biztos jó lesz stb -
és a legszomorúbb az, h erről egy karaktert sem kellene irkálni/beszélni, 5 év teljes körű gar és pont - és megint ott tartunk, h hülyének néz a gyártó - -
Chaser
legenda
válasz
Ren Hoek #334 üzenetére
rossz hasonlat, ez notebooknál igaz, konzumer géptől nem kell elvárni h bírja az utazást meg a sok használatot, üzletinek meg az a dolga, ettől független netezni mindkettőn lehet akár 24 órában - egy tv-nek az alapfeladata az, h tv-zni lehessen rajta bármilyen szokással amit tizedannyiba sem kerülő más technikás tv tud, ha az nem megy akkor csak mellébeszélés van, én nem az a célközönség vagyok aki benyalja -
értem, h nem egyszerű ezt megoldani, vannak technikai korlátok, de! nem ingyen adják, ellenben pofátlanul drágán, szóval fedezi az bőven a beégett példányok cseréjét
engem egyelőre nem ez tart vissza oled vásárlástól, nincs tartalom amiért bármilyen tv-t vennék...előkészítés lett neki lakásban, de nem valószínű h én használni fogom ( : ha valami film érdekel mozi v notebook aztán alszok egy jót legrosszabb esetben:d
-
Chaser
legenda
válasz
Ren Hoek #330 üzenetére
pont ez az, fél milliós és feletti _tv-nél_ ne legyen már az hogy "mire való", ha nem felel meg tv funkcióknak árulják oled kijelzőként, ne pedig tv-ként..jah, meg felezzék meg az árat ( : - de mondom nincs ezzel baj, ennyit tud a technika, legyen 5 év gar alapból, és beégésre is, senki nem tartana tőle meg nem hezitálna, lg részéről mindenképpen az lenne a korrekt ha ezt kommunikálná, marketing szempontból sem lenne utolsó, lehet több lenne a garos példány de jóval többet is adnának el, tolják már pár éve, egyre olcsóbb gyártani, árakon annyira még azért nem látszik csak kifutó modelleknél, anno 2020-ra tippeltem h árban és tudásban is "értelmes" lesz, úgy érzem nem lőttem nagyon mellé -
-
Chaser
legenda
válasz
TongPo72 #327 üzenetére
nincs azzal gond ha beég, cseréljék szó nélkül és kész, és ne standard 2 év gar legyen, 5 év meg hudeszeressükavevőket' alkalom szerűen, többi időben meg rohadjanak meg ha már fizettek, 5 év standard gar az oledekre, beégésre is - fél milliós meg feletti tv-nél ne az lg mondja már meg mire lehet használni, így is pofátlan hasznuk van rajta -
-
Chaser
legenda
pwm mentesre megcsinálni az lcd led megvilágítást is apró, de pár centeken is spórolnak, szerencsére egyre több helyen visszhangot kapott ez a téma így szépen lassan javul a helyzet - főleg mert pwm mentes kijelzőkből nagy businesst tudtak így csinálni ( : -
ha egy pici valódi egészség védelem lenne a kapitalizmus mögött pwm/villogás mentes készülékből nem is jöhetett volna ki más - crt más téma, bár ha jól rémlik a 100hz-es még abból sem villogott, legalábbis jóval kevésbé fárasztotta a szemem, de akkor még nem volt kamerás mobilom ( :, illetve nem is tudtam mért fájdul meg szemem/fejem tv-től, monitortól - -
Chaser
legenda
annak is kellene lennie, ha van sz@ros lcd aminél nincs villogás, ugyanúgy ledek világítják meg
azért meglepne ha ilyen böszme nagy tv-k villogósak lennének fél millióért meg fölötte, írnék is egy gratula levelet az lg-nek ( : ha járok olyan helyen megnézem, esetleg végig léptetve teljes fényerő skálán ha megoldhatószerk:
SirRasor
éjszaka nagyon ritkán van a kezemben a telefon...így is 2 nap üzemidő, xiaomi note4, aztán kapja az ívet nap közben rendesen
-
-
Chaser
legenda
vmelyik xiaomi telefont akartam venni ami oledes, talán mi mix, elég jó telefonokat csinál, alkatrészeket mástól veszi, olednél szűk a kör, tlán samsung volt, többen is megnézték nekem és max fényerőn is hullámzik a képe, videót is kaptam de már ég tudja merre van, nem vettem meg emiatt
szerk: Ren Hoek
tegyük hozzá mai va-k már nem nagy eresztések, anno pl a fuji p19-2m az korrekt volt, fekete szinte fekete, hullámos v elmosódott mozgást nem láttam, q3-mal teszteltem ( : az még pva volt, abból is talán spva, de azok nagyon eltűntek a forgalomból -
Chaser
legenda
"Az LG mindenesetre alapból két éves garanciával árulja a modelljeit és jelenleg ennek keretein belül kezeli a beégéssel kapcsolatos esetlegesen felmerülő problémákat is. Emellett van rá példa, hogy különféle akciók keretén belül kitolják ezt az időtartamot, és arra is van sokszor lehetőség, hogy a vevő a forgalmazónál vásároljon még extra garanciális időszakot."
ezt most olvasom, bullshit, prémium termék prémium áron 2 év standard nyomi garral? 5 év gar és nem kell magyarázkodni -
Chaser
legenda
válasz
idegen lény #194 üzenetére
oled kijelzős telefonnál már láttam villogást, max fényerőn is, elméleti szinten bárminél lehet ami ledes, gyakorlatban ilyen kategóriánál nagyon csúnya lenne
-
Chaser
legenda
válasz
Ren Hoek #137 üzenetére
itt a probléma az lehet, ahogy plazmánál is volt - mint látszik itt is, és senki ne vegye magára -, mivel prémium nem tömegtermék, ha valaki megvette használja amire akarja, ugyanakkor azt nehéz lenyelnie h vannak dolgok, amiben egy tized annyiba sem kerülő tv jobb, és máris ott tartunk, h akkor magyarázzuk ki magunknak meg a világnak, h de igen, teljesen normális, h a prémium arany áron vett tv-nk esetlegesen nem alkalmas teljesen hétköznapi tv-zésre - jó anyám pl simán néz egy csatornát fél napig v napig, sokszor csak megy a tv ha nem is nézi -, nem gondolom h egy egyszeri vevőnek bármivel is kellene foglalkoznia egy tv-vel h bekapcsolja meg ki, esetlegesen magának tetsző szín/kontrasztot/akármit beállít, lassan már ott tartunk technikai előképzés kell az oledhez, meg napi x max órát lehet használni, aki ezeket mantrázza azért gondolja át, oda kell lépni a gyártó tökére és ennyi, ha ez a technika ennyit tud kár mellé dumálni, vállalják a gart ha egész nap rtl-t nézek napi 24 órában, mert nem tudok ipari tv-ről - ámbár lehet van ( : -, de hoteleken, recepciókon csak a sima kis kommersz legolcsóbb lcd-ket látom
ettől független én nyugodtan vennék oledet - nem mindet, mert azért utána kell nézni, de 1-2 éves modellek ahogy néztem már mind vállalhatóak -, engem nem is érinthet igazából a beégés probléma, de létező dolog, és nehogy már egy ilyen kategóriás tv-nél meg legyen szabva mennyit nézheti az ember/nap és milyen tartalmakkal -
Chaser
legenda
válasz
Ren Hoek #115 üzenetére
ebben egyet értek teljesen
ha van is ami érdekel nem tv-n nézem, véletlen sem, se a reklámokra se a logokra nem vagyok kíváncsi, arra sem h éppen adott filmből milyen jelenetet vágnak ki
"új" lakásban nem lesz kábel tv - pontosabban nincs -, csak net, kiállásokat csináltam, ha egyszer eladnám, de én biztos nem fogom használniettől független biztos van akinek ez így is megfelel, és egy tv-nek illene azt tudnia h semmilyen tartalom esetén nem lesz probléma a panellel, alsó kategóriában is, prémiumban meg főleg, és ha alsó kategóriában ez működik, prémiumban nem, az felettébb vicces, és nem lehet kimagyarázni h nem "arra való meg másképp kell használni etc" mert nem úgy van
-
-
Chaser
legenda
gagyi volt, ennyi, minden gépemen fix a tálca, volt amelyik 24/7-ben ment és nem égett be semmi
szerk:
Jaffafa
sokaknál megy egész nap, és mivel alapvetően tv-ről van szó az bajos ha pont tv funkcióra nem lehet használni
az meg marhaság, h nem tv műsorokra való, mert mindenki arra használja amire akarja - én speciel nem nézek tv-t, de van aki igen -
qled egyébként nem olyan gagyi, jól megnézegettem egy samsungot, elég impozáns volt - az ára is -, azért inkább oledet vennék én is
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2014 - i5 I 4GB I 128GB SSD I OS X Big Sur I Cam I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest