Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz Chaser #228 üzenetére

Tudom és én sem szeretem egész nap nézni a villogást, de esetenként bekapcsolnék egy BFI-t/strobingot.

Nem tudja valaki, hogy egyes(?) OLED-ek mit PWM-eznek? Mármint, gondolom, egy telefonnál nem a mozgásmegjelenítés javítására szolgáló BFI-ről van szó. Elvileg a szubpixelek intenzitása analóg módon szabályozható, akkor minek még PWM a 'fényerő' szabályzásához?

(#229) Ren Hoek: Én is úgy értettem, hogy ha akár interpolációval csinál 240 fps-t, oda már nem nagyon kell BFI. Ez pont az alacsony fps-nél jó, de ott meg ugye villog. A 100/120 fps lenne az ideális, azon még javít, de már nem igazán látszik a villogás. Csak egyelőre nem sok natív 100/120 fps-es anyag van. Igaz, egy "valamire való" tévé is fel tudja interpolálni a tévéadást. És itt jön az, hogy a tévék nem kezelik automatikusan külön a tévés és mozis tartalmat, kézi beavatkozás nélkül vagy mindent interpolálnak, vagy semmit, ezért aztán a legtöbben kapásból kikapcsolják és úgy is marad. Pedig ami még BFI-t is tud, az is csak az interpolációval együtt kapcsolható be (50/60 Hz-en nem lehet).

Új hozzászólás Aktív témák