- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Everest / AIDA64 topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
parkasz
senior tag
Atyám, mivel nem lehet terméket eladni.
Kétszer több hajtincset képes megjeleniteni. Juhúúú.
Hajrá fodrász iskolák, VR-t alá aztán hadd szóljon. Hajas László és a Vida Sassoon is ezt ajánlja.
Meg persze csomagoljanak mellé valami jó kis jeti vagy csubakka szimulátort. Szigorúan csak szőr mentén.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A nagyobbra jelenleg 800- 1200 dolláros árat tartanak valószínűnek( 1080 TI ellen) a kisebbre pedig 600-700 $.1080 ellen, ami jóval magasabb ár és nagyobb fogyasztás, de ez még spekuláció.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Mi az oka, hogy a DP compute sebességet ilyen alacsonra tervezték?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Én írtam ilyet hogy nem, vagy olyat hogy igen?
Én csak látom a piacon a Fury-t, meg az árát és a teljesítményét.Idézem :
"van egy olyan érzésem hogy nagyon csúnyán el lesz verve az Nvidia nyár elején, és még a voltájuk sem nagyon fogja ezt a teljesítményt elérni"Voltárol konkrétan senki nem tud semmit, erről sem , pár lebegőpontos számítási teljesítmény adatból nem lehet semmire következtetni. , Megint tele van pakolva a kártya minden olyan dologgal, amiről a halandók, de még a programozók se halottak életükben . meg víz hűtés, meg HBM(Fury is ezen az úton járt anno.) aztán 300+ K ár lesz mellette ha nem több. Doom ra adni felesleges, persze hogy azt mutogatják a Vulkan miatt. 1 játék támogatja konkrétan..
Majd ha kint lesz a kártya, meg lesznek a teljesítmény adatok,tesztek, tudni fogjuk az árát akkor el lehet ezen gondolkozni, addig minden ilyen kijelentés az AMD marketing stratégiáját ismerve kockázatos. Tehát , ha van egy olyan érzése mi lesz nyáron az Nv sorsa miből van ez az érzés? Én nem mondtam az ellenkezőjét sem, egyszerű kérdést tettem fel.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Hát az ár és a fogyasztás ifontos. HBM memóriával és víz hűtéssel szerintem jóval az 1080 Ti fölött lesz árban. meglátjuk.Ez még nagyon pletyka szint és hát a doomban az RX 480 is majdnem 1070 szintet hoz.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Várjuk a késztermékeket, pletykára nem adunk. A ryzen meg remélhetőleg kiforrja magát őszre, mert az indulás elég felemásra sikeredett.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Duddi
aktív tag
Érdekes lesz. Kíváncsi vagyok jön e olyan változata a kártyának miare a HBCC után egy pár dual chanel DDR4 memória foglalat is fel van biggyesztve. Elvileg a HBCC-n át megcímezhető bármilyen tárhely legyen rendszermemória vagy merevlemezen lévő adat szerintem ezen a ponton adná magát hogy konkrétan a kártyán is legyen egy + memória kontroller és utána pár slot DDR memóriának mivel azt a programozók is könnyebben meg tudják célozni mint prioritás. És akinek nem tetszik a 8 GB HBM2 az tegyen bele még 16GM DDR4 et azt mosolyogjon.
Ami a teljesítményt illeti bizakodó vagyok mert z eddig demózott Doom 4k ultra 70 körüli fps értéke egész közel van a 1080ti 4k ultra fps értékéhez (kivéve ha az élsimítást kikapcsolták mert akkor a ti 100 fps körül mozog) -
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Papíron június közepén, de a jelenlegi doksikban a csúcsmodell van említve, mert a többi modellről nincs annyi adat. Szerintem sokban függ az egész attól, hogy a prioritást képező megrendeléseket hogyan tudják teljesíteni, mert a termék már kész van, hiszen gyakorlatilag szállítják a LiquidSky-nak is. Ahhoz, hogy ők például az 1.0-s szolgáltatásukat Vega 10-en kezdjék meg, muszáj befejezni a beépítést május végéig, különben elcsúsznak a szolgáltatás tesztidejével. Nekik ez azért fontos, mert az összes eddig használt GPU-t Vega 10-re cserélik, és ez azért bőven több tízezres tétel számukra. Szóval a cserének ideálisan már zajlania kell, és akkor nem tudjuk, hogy még ki rendelt előzetesen ilyet.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Fred23
nagyúr
Brutálisan erősnek tűnik, de a gyenge dupla pontosság zavar egy kicsit, régebben -mikor nem is volt annyira szükség rá- még nem a szimpla tizenhatodát kaptuk, hanem többet!
Mondjuk a Star Citizen esetében vajon ez számítani fog bármit is? Mennyi dupla pontosságú művelet kell mondjuk akkor, mikor egy 50000 aszteroidából álló területen lévő 500 űrhajó egymást lövi a 64 bites pontosságú térben? Gondolom, nagy baj mégsem lehet, mert nem a Vega lesz a játékhoz való minimum VGA, de ez a dupla pontosságot nem fontosnak tartó trend vajon problémáktól mentes jövőt hoz majd biztosan a jövő játékaiban? Vagy abban bíznak, hogy ezeket a műveleteket a VGA helyett a procira lehet bízni a jövőben is gond nélkül?
-
törölt tag
válasz #45997568 #21 üzenetére
Igen a 6. év végére megjött, a hasonlat attól még helytálló. Ezeknek a kártyáknak már piacon kéne lenniük, nem majd.
Ez a június közepi "hard" launch meg ugyanaz mint az RX 400, Furynál, +1-2 hónap mire lesz normális készlet és az árak is normalizálódnak.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Petykemano #19 üzenetére
Képzeld el Agent 47-et 2x annyi hajtinccsel A tréfát félretéve, mondjuk egy minimum Wicther 3 szintű szőr/haj alkalmazás azért nem lenne rossz, azaz ha minden karakteren alkalmazni tudnák Tress FX-et.
-
hokuszpk
nagyúr
rengeteg fodraszuzlet emulatort vizionalok ezzel a rengeteg hajjal.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Redneck
nagyúr
Kíváncsi leszek rá, egy ideje a nagy megváltóként emlegetik.
Abu85: Tehát július-augusztus mire a polcokon lesz valójában? Az AMD párszor már elcsúszott időben.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Több promóció lesz a hard launch előtt. Az egyik május közepén. Ez már biztos. A hard launch egy speciális PC-s rendezvényen lesz június közepén. Ez is 90%-ban biztos. De ez csak a consumer kártyákra vonatkozik. A professzionális modelleket rendhagyó módon most hamarabb kezdik el szállítani, mert vannak előzetes megrendelők, akik a Vega 10-re épülő szolgáltatást be akarják indítani a nyáron. Ahhoz pedig már májusban el kell kezdeni tesztelni a kész rendszert, tehát áprilisban kellenek nekik a kártyák.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
És ez az érzésed miből ered?
Abu85:
"egy Vega 10-zel kiváltható bármilyen, mai csúcskategóriás notebookokban használt, 300 mm² körüli GPU, méghozzá úgy, hogy a teljesítmény is növekedhet, és eközben az akkumulátor kapacitása, dizájntól függően 40-60%-kal nagyobb lehet a felszabadult helynek hála."
Ez pontosan melyik GPU -kat takarja?Mert az 1080 nagyobb ennél.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Nekem ez a noti dizájn cseppet azért meredek. NBC-re pillantva GTX 1080 165 W, de legyen mondjuk 180 a cikk szerint. Elméletben egy Tonga XT 735 MHz-en tud 95 W-ot, RX 470 121 W-ot kér 1206 boost clk mellett, ha itt nyernek 30-40 W-ot a VRAM-on akkor ez még mindig húzós, vagy nagyon jól üzemel ez az ALU-s móka ÉS a p-state-k.
Van egy kis R9 M295X beütése a dolognak.
b. készpénznek veszi a cikket, ami technikailag amúgy megalapozottnak tűnik bár lehet kicsit félreértelmezi, ugyanis az hogy bizonyos feladatokban nagy előnye van Vegának nem jelent ugyanekkora általános előnyt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a "Vega" olyan mint a GoT-ban a tél: jön, meg jön, de csak nem akar ideérni...
Prey-jel promózták ami kereken két hét múlva megjelenik, kártya még sehol, "szivárognak" az infók, a valós elérhetőségről és készletről nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz flatline#2 #9 üzenetére
Igen ezt tudom. De az csak egy promo lesz, nem hard launch. Ugye lesz itt még Computex, E3, ez meg mind május vége, júni eleje.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Jó lenne már egy konkrét release date. Persze a pontos speckók is fontosak.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
zolee5016
őstag
Ilyen formában a Vega 10 kétszer több hajtincset képes megjeleníteni sebességvesztés nélkül, de persze maga az optimalizálás felhasználható a kétszer nagyobb teljesítmény biztosítására is, ez már egyéni preferencia kérdése.
Még mindig Lara hajára fejlesztenek ????
Meg amúgy is szimulátorozok akko nekem nem a piros kell..abban nincs hajtincs....hanem a ződ az legalább füstöl....Kiváncsi leszek azért a végeredményre......jó lenne megszorongatni az ellent.
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
M@cika
őstag
Az lenne a lényeg, hogy RYzen+Vega felállásban bármit verjen az összes játékban.
Nasit a kis fehér medvének!
-
Manbal
senior tag
van egy olyan érzésem hogy nagyon csúnyán el lesz verve az Nvidia nyár elején, és még a voltájuk sem nagyon fogja ezt a teljesítményt elérni ha igazam lesz, akkor nekem jöhet egy ASUS vagy Sapphire féle OC verzió az erősebbik Vegából
-
törölt tag
Jól hangzik ez így leírva, de ezért meglepődnék ha tényleg be tudnák fogni a zöldeket...
-
Locutus
veterán
Nah, a Rebrandeon RX580 után valami pozitiv pletykát is bedobtak AMD-ék? Nem tetszett nekik az előző hír?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest