Új hozzászólás Aktív témák
-
parkasz
senior tag
Atyám, mivel nem lehet terméket eladni.
Kétszer több hajtincset képes megjeleniteni. Juhúúú.
Hajrá fodrász iskolák, VR-t alá aztán hadd szóljon. Hajas László és a Vida Sassoon is ezt ajánlja.
Meg persze csomagoljanak mellé valami jó kis jeti vagy csubakka szimulátort. Szigorúan csak szőr mentén. -
-
Mi az oka, hogy a DP compute sebességet ilyen alacsonra tervezték?
-
Én írtam ilyet hogy nem, vagy olyat hogy igen?
Én csak látom a piacon a Fury-t, meg az árát és a teljesítményét.Idézem :
"van egy olyan érzésem hogy nagyon csúnyán el lesz verve az Nvidia nyár elején, és még a voltájuk sem nagyon fogja ezt a teljesítményt elérni"Voltárol konkrétan senki nem tud semmit, erről sem , pár lebegőpontos számítási teljesítmény adatból nem lehet semmire következtetni. , Megint tele van pakolva a kártya minden olyan dologgal, amiről a halandók, de még a programozók se halottak életükben . meg víz hűtés, meg HBM(Fury is ezen az úton járt anno.) aztán 300+ K ár lesz mellette ha nem több. Doom ra adni felesleges, persze hogy azt mutogatják a Vulkan miatt. 1 játék támogatja konkrétan..
Majd ha kint lesz a kártya, meg lesznek a teljesítmény adatok,tesztek, tudni fogjuk az árát akkor el lehet ezen gondolkozni, addig minden ilyen kijelentés az AMD marketing stratégiáját ismerve kockázatos. Tehát , ha van egy olyan érzése mi lesz nyáron az Nv sorsa miből van ez az érzés? Én nem mondtam az ellenkezőjét sem, egyszerű kérdést tettem fel. -
Várjuk a késztermékeket, pletykára nem adunk
. A ryzen meg remélhetőleg kiforrja magát őszre, mert az indulás elég felemásra sikeredett.
-
Duddi
aktív tag
Érdekes lesz. Kíváncsi vagyok jön e olyan változata a kártyának miare a HBCC után egy pár dual chanel DDR4 memória foglalat is fel van biggyesztve. Elvileg a HBCC-n át megcímezhető bármilyen tárhely legyen rendszermemória vagy merevlemezen lévő adat szerintem ezen a ponton adná magát hogy konkrétan a kártyán is legyen egy + memória kontroller és utána pár slot DDR memóriának mivel azt a programozók is könnyebben meg tudják célozni mint prioritás. És akinek nem tetszik a 8 GB HBM2 az tegyen bele még 16GM DDR4 et azt mosolyogjon.
Ami a teljesítményt illeti bizakodó vagyok mert z eddig demózott Doom 4k ultra 70 körüli fps értéke egész közel van a 1080ti 4k ultra fps értékéhez (kivéve ha az élsimítást kikapcsolták mert akkor a ti 100 fps körül mozog) -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Papíron június közepén, de a jelenlegi doksikban a csúcsmodell van említve, mert a többi modellről nincs annyi adat. Szerintem sokban függ az egész attól, hogy a prioritást képező megrendeléseket hogyan tudják teljesíteni, mert a termék már kész van, hiszen gyakorlatilag szállítják a LiquidSky-nak is. Ahhoz, hogy ők például az 1.0-s szolgáltatásukat Vega 10-en kezdjék meg, muszáj befejezni a beépítést május végéig, különben elcsúsznak a szolgáltatás tesztidejével. Nekik ez azért fontos, mert az összes eddig használt GPU-t Vega 10-re cserélik, és ez azért bőven több tízezres tétel számukra. Szóval a cserének ideálisan már zajlania kell, és akkor nem tudjuk, hogy még ki rendelt előzetesen ilyet.
-
Brutálisan erősnek tűnik, de a gyenge dupla pontosság zavar egy kicsit, régebben -mikor nem is volt annyira szükség rá- még nem a szimpla tizenhatodát kaptuk, hanem többet!
Mondjuk a Star Citizen esetében vajon ez számítani fog bármit is? Mennyi dupla pontosságú művelet kell mondjuk akkor, mikor egy 50000 aszteroidából álló területen lévő 500 űrhajó egymást lövi a 64 bites pontosságú térben? Gondolom, nagy baj mégsem lehet, mert nem a Vega lesz a játékhoz való minimum VGA, de ez a dupla pontosságot nem fontosnak tartó trend vajon problémáktól mentes jövőt hoz majd biztosan a jövő játékaiban? Vagy abban bíznak, hogy ezeket a műveleteket a VGA helyett a procira lehet bízni a jövőben is gond nélkül?
-
törölt tag
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #19 üzenetére
Képzeld el Agent 47-et 2x annyi hajtinccsel
A tréfát félretéve, mondjuk egy minimum Wicther 3 szintű szőr/haj alkalmazás azért nem lenne rossz, azaz ha minden karakteren alkalmazni tudnák Tress FX-et.
-
hokuszpk
nagyúr
rengeteg fodraszuzlet emulatort vizionalok ezzel a rengeteg hajjal.
-
Redneck
nagyúr
Kíváncsi leszek rá, egy ideje a nagy megváltóként emlegetik.
Abu85: Tehát július-augusztus mire a polcokon lesz valójában? Az AMD párszor már elcsúszott időben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Több promóció lesz a hard launch előtt. Az egyik május közepén. Ez már biztos. A hard launch egy speciális PC-s rendezvényen lesz június közepén. Ez is 90%-ban biztos. De ez csak a consumer kártyákra vonatkozik. A professzionális modelleket rendhagyó módon most hamarabb kezdik el szállítani, mert vannak előzetes megrendelők, akik a Vega 10-re épülő szolgáltatást be akarják indítani a nyáron. Ahhoz pedig már májusban el kell kezdeni tesztelni a kész rendszert, tehát áprilisban kellenek nekik a kártyák.
-
És ez az érzésed miből ered?
Abu85:
"egy Vega 10-zel kiváltható bármilyen, mai csúcskategóriás notebookokban használt, 300 mm² körüli GPU, méghozzá úgy, hogy a teljesítmény is növekedhet, és eközben az akkumulátor kapacitása, dizájntól függően 40-60%-kal nagyobb lehet a felszabadult helynek hála."
Ez pontosan melyik GPU -kat takarja?Mert az 1080 nagyobb ennél.
-
stratova
veterán
Nekem ez a noti dizájn cseppet azért meredek. NBC-re pillantva GTX 1080 165 W, de legyen mondjuk 180 a cikk szerint. Elméletben egy Tonga XT 735 MHz-en tud 95 W-ot, RX 470 121 W-ot kér 1206 boost clk mellett, ha itt nyernek 30-40 W-ot a VRAM-on akkor ez még mindig húzós, vagy nagyon jól üzemel ez az ALU-s móka ÉS a p-state-k.
Van egy kis R9 M295X beütése a dolognak.
b. készpénznek veszi a cikket, ami technikailag amúgy megalapozottnak tűnik
bár lehet kicsit félreértelmezi, ugyanis az hogy bizonyos feladatokban nagy előnye van Vegának nem jelent ugyanekkora általános előnyt.
-
törölt tag
Ez a "Vega" olyan mint a GoT-ban a tél: jön, meg jön, de csak nem akar ideérni...
Prey-jel promózták ami kereken két hét múlva megjelenik, kártya még sehol, "szivárognak" az infók, a valós elérhetőségről és készletről nem is beszélve... -
nubreed
veterán
válasz
flatline#2 #9 üzenetére
Igen ezt tudom. De az csak egy promo lesz, nem hard launch. Ugye lesz itt még Computex, E3, ez meg mind május vége, júni eleje.
-
nubreed
veterán
Jó lenne már egy konkrét release date. Persze a pontos speckók is fontosak.
-
zolee5016
őstag
Ilyen formában a Vega 10 kétszer több hajtincset képes megjeleníteni sebességvesztés nélkül, de persze maga az optimalizálás felhasználható a kétszer nagyobb teljesítmény biztosítására is, ez már egyéni preferencia kérdése.
Még mindig Lara hajára fejlesztenek ????
Meg amúgy is szimulátorozok akko nekem nem a piros kell..abban nincs hajtincs....hanem a ződ az legalább füstöl....Kiváncsi leszek azért a végeredményre......jó lenne megszorongatni az ellent.
-
M@cika
őstag
Az lenne a lényeg, hogy RYzen+Vega felállásban bármit verjen az összes játékban.
-
Manbal
senior tag
van egy olyan érzésem hogy nagyon csúnyán el lesz verve az Nvidia nyár elején, és még a voltájuk sem nagyon fogja ezt a teljesítményt elérni
ha igazam lesz, akkor nekem jöhet egy ASUS vagy Sapphire féle OC verzió az erősebbik Vegából
-
törölt tag
Jól hangzik ez így leírva, de ezért meglepődnék ha tényleg be tudnák fogni a zöldeket...
-
Locutus
veterán
Nah, a Rebrandeon RX580 után valami pozitiv pletykát is bedobtak AMD-ék?
Nem tetszett nekik az előző hír?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egyre többet tudni a lapka belső felépítéséről, illetve a rá épülő termékekről is.
- Yettel topik
- Spórolós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Politika
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest