- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Egérpad topik
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Hobby elektronika
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRkE
őstag
válasz TESCO-Zsömle #371 üzenetére
Nabakker, azt nem is figyeltem
-
FeRkE
őstag
-
jedis
senior tag
csordogálnak az infok !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
Az a professzionális szegmensbe megy ! Az 1080TI 7-800 dollár körül van, én úgy tudom a legerősebb Vega annak a párja lesz. Ha az NV ennyiért adja az 1080TI-t, nem igen hiszem, hogy az AMD ennyire túlárazná.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #363 üzenetére
Én mint ha úgy olvastam volna, három verzió lesz belőle, szóval szerintem meg olyan 150-300 -ig.
-
korion
senior tag
Szerintetek mennyibe fog fájni?
Discord: https://discord.gg/DWzNeZZKcV - +3670-365-3097 csak viber!;)
-
jedis
senior tag
Vótmá ?
-
Scholes9
nagyúr
-
Tanisz
senior tag
válasz Euromail #353 üzenetére
Nekem volt ilyen Athlon procim, semmi baja sem volt, szerettem
Pont a legutóbb futottam bele egy ilyen árajánlatba, a régi szép időkből
Elnézést, hogy fektetve rakta be
(#354) Euromail Radeon 9600 pro-m volt azt hiszem, az szolgált a leghosszabb ideig, nagyon jó kis kártya volt, nem lehet hogy valami korábbi verzióra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Raysen623
addikt
válasz Euromail #354 üzenetére
Nekem volt 9600-as kártyám (előtte 9000Pro) és anno az egy istenkirály VGA volt! Szerintem amiről te beszélsz, még annál is régebben lehetett. Emlékszem pont akkor jelent meg a Riddick escape from butcher bay vagy mi.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
FragMaster
addikt
Huh, infókért jöttem, de rendesen lefáradtam
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Euromail
aktív tag
hű hát elég szar is volt régen az élsimitás mentes játék volt alkalmam összehasonlítani ati kártyák több fps de szar képminőség fura is volt nv után
aszem radeon 9600 vagy mim volt még jóval az xt előtti időszak kb 2004-ben
Nem alaptalanok hidd csak el csak idővel legendássá vált a rossz híre és már csak ez ragadt meg sokakban
Egy két negatívabb tapasztalat jól megragadIntel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Euromail
aktív tag
2000s évek régi videója jut eszembe [link] hát volt miért szarozni a korai éveiben gagyi volt kispórolták az anyagot
aztán talán tanultak belőle hogy a user kicsit rosszul rakja rá a hűtőt akkor elég az nem jó
amd 64 2003-tól már odafigyeltek erre az apróságraIntel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
füles_
őstag
Ez így szokott lenni. Életében nem volt még AMD-je, de haverja mondta hogy szar ezért szar. Nekem is múltkor szemembe köpték, hogy az AMD szar NV jobb, vagyis a szokásos duma. Erre megkérdeztem, hogy miért? Azt mondta a srác, hogy NV = több FPS, szebb kép... Tipikus sheep, akinek a gamer gépét boltosok rakták össze.
-
Tanisz
senior tag
válasz #32839680 #342 üzenetére
Nem volt mit leépítenie, mert soha nem volt a többségnek bizalma az AMD felé.
2000 óta hányszor futottam bele olyan szövegekbe, cégekről, irodákról beszélek, hogy azért nem vesznek AMD-s konfigot, mert sz@r, meg ATI-t mert az is sz@r.
Ez volt akkor is, amikor az Intel P4ekkel kijött, amik fűtöttek mint a kályha és teljesítmény meg szinte nulla.
Vagy az NV kijött a Fermi-vel.
Senkit sem érdekelt, hogy egy kalap sz@r, megsül a gép tőle.
Az kell mert az a jó.Csak pislogtam, és most nem magán fogyasztókról van szó.
Irodákról, ahol elvileg számítanak ezek az infók, hogy olyan eszközöket vegyenek amiknél lehet normálisan dolgozni.Arról nem is beszélve, hogy még olyan is azt mondta, hogy sz@r az AMD, ATI aki azt sem tudta, hogy eszik-e vagy isszák. Valaki azt mondta nekik, hogy sz@r és onnantól az az állapot.
A legjobb az volt, hogy egyik munkatársam is így állt hozzá. Melóhelyen kipurcant a gépe, kapott egy másikat.
Fél éve dolgozott vele, meg sem nézte mi van benne sokáig.Szidta az AMD-t/Radeont ahol érte
Az üzemeltető srác, aki hozta neki a gépet épp bent volt egy ilyen esetnél az irodában.
Rákérdezett, hogy van valami gondja a gépével?
Illető azt mondta, hogy semmi, tökéletes.
Ezután mondta meg a srác, hogy AMD/Radeon gépet kapott.
Az okos még azt sem vette észre, hogy Catalyst van a gépén és AMD driverek.http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Raymond
félisten
válasz Malibutomi #326 üzenetére
Te kezdtel aranyokat irni (#291) ahhoz tartottam magam, ezert nem % van ott. Egyebkent nem kevertem semmit es nem en vagyok aki nem is probalja ertelmezni a dolgokat. Lasd ezt:
"Foleg hogy beirja hogy a piacon 80%+ az NV majd rogton ala linkeli a grafikont amin ott virit NV 70.9%"
Ott mondjuk olvasni es szoveget/infot is ertelmezni is kellett volna nem csak kepeket nezegetni, mert pont azert tettem be es irtam felette hogy ez keverhet teged meg. En a "piaci reszesedest" arra ertem ami itt a forumon fontos volna es a fejlesztoknek es kiadoknak is fontos - mennyi a *jatekosoknal* a kartyak reszesedese. Ezt abbol a JPR jelentesbol nem fogod megtudni, mert az a gyartok alltal negyedevente szallitott darabszambol adodo reszesedes. A Steam meg az amit az emberek hasznalnak. Lehetne itt probalgatni talalgatni mennyi GPU van olyan gepekben amit nem hasznalnak jatekra, mennyi ment a banyaszoknak az evek alatt, de felesleges. A jatekosoknal az aranyt latod a Steam-bol. Oszinten szolva 2017-ben is meg azzal jonni hogy nem reprezentativ mert [insert kulombozo itt felsorolt okok miatt] szerintem nem egy szerencses dolog. Mar 2015-ben is 125 millio aktiv user volt osszesen, most van napi 12-13 millio, nem tudom mennyi az osszes, lehet van ujabb szam mint az a 2015-os. Az a kep amit ennyi adatbol kapsz eleg szepen es pontosan megmutatja mit hasznalnak az emberek.
Arra jo az a JPR kep hogy mint ahogy irtam, hogy lasd szepen mit nyog meg ma is az AMD. Az a par negyedev amikor az NV rengetegszer tobbt szallitott mint az AMD meg mindig latszik a jatekosoknal, mert azok a kartyak meg mindig hasznalva vannak. Es itt van az hogy hiaba irja a JPR hogy az utolso negyedevben X% NV es Y% AMD a felosztas, Steam-en latod hogy mi a valos. Folge ha csak ket kartyat vagy ket csoportot hasonlitasz ossze. Ott teljesen mindegy hogy az osszesben van Intel is meg akarmi mas vagy hogy csoportositva vannak a kartyak DX szerint stb., mert ket kartyat vagy csoportot hasonlitasz ossze igy azok a mas tenyezok mindkettonel jelen vannak. Par pelda az osszesbol DX12-re limitalva innen: [link]
Az utobbi ev uj kartyait veve a Pascal es Polaris osszehasonlitasban a Pascal 11.43% a Polaris pedig 1.82%, tehat tobb mint 6x tobb NV kartya (6.28x, vagy ha szazalekban akarod akkor 86% vs. 14%).
Mobil chip-ek nelkul az NV-nel meg lehet osztani a 9-es szeriara (14.97%), a 7-es szeriara (10.67%) es a 6-os szeriara (4.62%), az AMD-nel ennek nem sok ertelme van, mert az osszes tobbi nem mobil ami ott szerepel 7.85%-ot tesz ki. Ez majdnem 4x tobb NV kartya mint AMD (79% vs. 21%).
Ha az osszesitett aranyt nezed akkor meg kicsit tobb mint 4x NV kartya mint AMD (4.3x, vagy 81% vs. 19%).
Az igazsag az hogy meg egy 2:1 arany amit irtal se nezne ki jol meg akkor sem ha ugyanez az arany lenne a jatekokra hasznalt gepeknel is, de az ami ott valojaban van vegkepp nem az az AMD-re nezve. Meg az sem segit rajtuk sokat hogy a boxban es a ps-ben is GCN van, mert egyik fejleszto/kiado se fogja ignoralni a piac kb. 80%-at amikor jon egy jatek PC-re is.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
füles_
őstag
válasz Raysen623 #345 üzenetére
Tény, hogy komplexebb a GCN, mint a Pascal és több áramot fogyaszt. Viszont már elég sokat csiszolt az AMD az architektúráján és a Polaris igenis energiahatékony, csak az AMD valami oknál fogva (GP106) mégis a sebességet választotta. Bizonyos órajeltartományban van olyan energiahatékonysága, mint a Pascalnak. Ez olyan 1100-1200 MHz között van.
Nem tudjuk, hogy a Vegának milyen energiahatékonysága lesz, és a Voltának sem. A Vegával az AMD is elmegy a TBR rendszer felé, az IMR-t hátrahagyva, mint az NV tette anno a Maxwell-lel. Egyébként az architektúra komplexitásából eredő fogyasztástöbbletet simán kompenzálhatja a HBM2 is a GDDR memóriával szemben. Ezt láthattuk már a 980Ti és a Fury X esetében. Ott is nagyjából egy szinten fogyasztott a két kártya.
-
-Solt-
veterán
Én nem szeretem az AMD-t és nem szeretem az NV-t sem! Sőt mondhatnám úgyis, hogy semelyik multit nem szeretem, mert egyrészt képesek megosztani az embereket akárcsak a politika, másrészt a gátlástalan profitorientáltságuk meglehetősen távol áll tőlem.
Természetesen azért szeretem a saját pénztárcámat, ezért úgy gondolom a mi érdekünk az, hogy minél élesebb verseny legyen. Nyilván ebbe sok beleszólásom nincs, de ettől még igyekszem megtenni azt az egészen minimálisat ami tőlem telhet ebben a történetben... ez a minimális pedig annyi, hogy amikor az egyébként is hátrányban lévő kisebbik szereplőt valótlan vád éri, akkor próbálok erre rámutatni, mert úgy gondolom, hogy az ilyen fórumokon elhangzott indokolatlan negatív vélemény sokakat megtéveszthet.
Teszem ezt úgy, hogy jelenleg NV kártya van a gépemben, mert amikor vettem, nem volt az AMD részéről reális alternatívája, szóval nem azért "védem" az AMD-t, hogy igazoljam a választásom, hanem azért, hogy fals információk miatt ne nyíljon még jobban szét az olló.
A márkahűséget valahol meg tudom érteni, azt viszont nem, hogy AMD-s hír alatt miért jelennek meg rendszeresen azok az NV tulajok akik totálisan elégedettek az NV kártyájukkal, semennyire nem érdekli őket az AMD, de azért fikázni, kárörvendeni, trollkodni nem restek, miközben a hülyeségük miatt valahol maguk alatt is vágják a fát.
Félreértés ne essék, nem rád célzok, sőt ez nem is csak PH jelenség, de még csak nem is AMD vs NV... egyszerűen vannak olyan emberek, akik lelkileg, agyilag, mentálisan képtelenek túllépni a saját árnyékukon, és leragadtak a velem vagy ellenem szinten. Természetesen akkor a leghangosabbak, amikor az ő táboruk áll "nyerésre". Na ezeket sem szeretem...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Raysen623
addikt
Nem fogja tudni megcélozni fogyasztásban, mivel bonyolultabb chipről van szó, amit teljesen újra kellene tervezni és kibelezni belőle sok funkciót.
De ha már itt vagy akkor lenne egy kérdésem: hogyan lehetséges az 1060-as kártyáknál ugyanakkora fogyasztás, holott a 6Gb-os verzión 2x annyi RAM van és nagyobb a GPU is egy kicsit? Valami itt nem stimmel. RX-eknél szépen látszódik a dupla RAm okozta többlet. Csak kérdezem, no offense.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
félisten
válasz #32839680 #342 üzenetére
fermi egy hulladék volt,az tény. De minden tiszteletem az övék, hogy abból a pofonból úgy álltak talpra, ahogy kell a és azóta évről évre gyorsulnak és kevesebbet fogyasztanak.
970 a 3.5 Gb balhé ( a nagy AMD adu ász) ellenére szinte full grafikán majd 3 évig kiszolgált és 50 ezer forint bukóval adtam el.Életem egyik legjobb VGA-ra kiadott pénze volt, most ugyan ezt érzem az 1070 nél.EZt szintet kellene megcéloznia AMD nek is ilyen fogyasztással, sebességgel, árral .
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Ez jó duma, olvastam ott is, és igen NEM jól érted, de ezt te is tudod szerintem. nem azért fals,hanem azért fals ,mert nem regisztrációhoz( belépéshez) kötött szavazás és én is tudok most egy éppen futó szavazásra ( a híreknél megnézheted aTv nézési szokásoknál) többször szavazni csak változó IP cím kell hozzá és igen , biztos vagyok benne, hogy több gamer emberkének van Nv kártyája most Magyarországon is, mint Radeon, mert 2 nagy bolttal is kapcsolatban vagyok és tudom melyikből adnak el többet. De egyébként akkor mi van? kevésbé jó a kártyád?
Nekem nincs szükségem az itteni szavazásra, ahhoz, hogy tudjam mi a helyzet a világon, meg nektek sincs enélkül sem fordul át a világ kereke.
Szeretem az NV kártyákat, csak úgy mint te a Radeont, mert az én igényeimet maximálisan kiszolgálták évek óta.
Tehát bármilyen hihetetlen sok Radeon fanatikusnak, azért szereti sok NV felhasználó a kártyáját, mert JÓ és nem azért mert a Radeon rossz lenne, vagy éppen a világon ebből van éppen 70 % forgalomba. NV jó kártyákat gyárt és ez nem zárja ki azt, hogy más gyártó is csinálhasson.
A hozzászólásod második része pedig őszinte volt, tehát ezért respect .[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-Solt-
veterán
Tehát az eredmény fals, mert nem a NV-re nézve kedvező... jól értem?
Egyébként pont arra akartam rávilágítani az ilyen és ehhez hasonló adatbázisokkal kapcsolatban, hogy nem feltétlenül a valóságot tükrözik, ezért sokkal egyszerűbb a hivatalos éves jelentéseket alapul venni, pont eléggé gyászos az is...
www.smart-bus.hu
-
arn
félisten
válasz wwenigma #331 üzenetére
Nem mintha az amd atlepte volna, csak probal felzarkozni. Jo esellyel mindketto teljesitmenye hasonlo szinthez fog konvergalni, mert egyszeruen nincs messze a plafon.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
félisten
Ja igen ez az amikor regelés nélkül szavazhattál- No flamewar ,- csak a kommentekből olvasom,- de ha akartál rányomhattál 20x is arra milyen kártyád van vagy végignyomkodhattad az összes milyen ATI kártyám volt gombot. ( NV-t is)
Nem kellett CCleaner.[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
válasz Euromail #327 üzenetére
Most komolyan, mint FX tulaj kérdezem Nem kötekedésből.
Mire nem elég egy FX?
Ok, tudom, nem az egyszálú teljesítmény királya, nem egy csúcs VGA-hoz illő proci.
Aláírom, hogyha csak játszik az ember és GTX 1080/1070-e van, plussz 4K, kevés.Melóra nekem ár-érték-teljesítmény arányban tökéletes.
FullHD-ban gtx 1050/1060- rx 470-480 mellé teljesen válalható.Most gondolkodom lassan a cseréjén, mert már megvan egy jó ideje és szükségem van a több mag (4 mag kevés, így intel 7700k nem jöhet szóba), több szállra, a meló miatt főleg.
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
wwenigma
Jómunkásember
6600K-rol megéri beruhazni...lol...Intelnek 1 jol sikerult arch-a volt az elmult 7 évben, azota a nagy semmit tudja felmutatni csak annyit hogy ha huzni/hűteni akarod gyk mar a boltban delidelik neked..
Alazas meg, hát meglatjuk. Mondom, magas lóról lehet nagyot esni, ugyhogy csak hajrá. Kék-zöld szemcsire majd vigyazz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Egon
nagyúr
válasz wwenigma #333 üzenetére
Mi? Hogy mindig ott lesz a top-on? Mert volt egy jobban sikerült szériája? ROTFLMAO.
Anno a GeForce FX-nél azt hitték páran, hogy az nV többet nem is csinál már vga-t. aztán jött a 6xxx-es széria (6600GT), és szétalázta az Ati-t. Kb. ez várható megint...Különösebben nem érdekel, hogy ki mivel elégedett. Nekem az jó, ha csökkennek az árak: esetleg beruházok majd egy i7-re, ha szükségét érzem... Bár mostanság kb. 4-5 évente szoktam csak konfigot cserélni, és mivel tavaly ősszel vettem a jelenlegit, most meglehetősen hidegen hagy, hogy ki mit kínál, és mennyiért.
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
wwenigma
Jómunkásember
50% amit mondtál már megvolt. És amit lattunk eddig a VEGA-bol, a masik fele is megvan.
Olvass bele Ryzen topikba és majd meglatod ki mit csinal vele, bár lehet fáj hogy elégedettek az emberek...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Egon
nagyúr
válasz wwenigma #331 üzenetére
FX-ek idején is tudott, dőreség lenne azt hinni, hogy a sokszorosa erőforrásaival nem tud, ha kell.
Persze mindenki azt hisz, amit akar: nekem valószínűbbnek tűnik az a forgatókönyv, hogy nagyobb sebességfokozatba kapcsol az Intel, mint hogy az AMD most már mindig ott lesz a top-on, prociban és vga-ban is...Az ár/érték arány jobbára beesik egy idő után, nagyjából. Az egyszálas teljesítmény a régebbi procikon viszont sokaknak okozott már problémát - tudom, aki bulldozer-t vett, mind videót vég nagyüzemben (érdekes, az Athlon XP-k korában ezt a műveletet az AMD-sek az ördögtől valónak találták... ).
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem a pofáraesések tetszettek. ugyselesszjo, ezisbulldozer, derosszlesz aztan pedig hát ő, persze majd gyorsul a javitasokkal, SOSEFOG. "oszt mégis. Lassuk mit hoz a jovo, az az intel ami 7 éve nem tud szinte semmit felmutatni a tick-tock pénzszivattyun kivul ()erdemi fejlodes ohne), tud e villantani vagy elkényelmesedett...
BTW, ár-értékbe be volt pozicionalva oda ahova valo, szoval nem ertem a rohogest. Aki meg kifizeti a prémiumot pár % előnyért, annak hajrá, én azokon tudok röhögni, azon a marginalis rétegen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz wwenigma #328 üzenetére
Bizony, a Ryzen erősen megy fel amazonon is.
[link]
1400 - on kívűl mindegyik ott van- Az mondjuk egy felesleges termék szerintem.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Euromail #327 üzenetére
Hagy mar abba a sarkitast es a kapcsolodo maszlagot...csak megérkeztek a felsohazba minden intel fan legnagyobb meglepetésére, de ugye errol feledkezzunk el. Majd neked is leverik a zold szemuveget, aztan csk nézel....
BTW, ár/értékben semmi baj veluk, eddig se volt...
-
Euromail
aktív tag
-
félisten
válasz Malibutomi #323 üzenetére
Ha én jól értelmezem,( nem biztos) ő a két sorozat együtt eladott darabszámából/ százalékából ( 8.88%) számoltra aki a 80 % részt az Nv nek(6.76 %) a két sorozat egymáshoz való viszonyából.
Malibutomi(# 326) :
Számolási hibahatár
Egyetértek a Steames dologgal,, de azért nagyjából az erőviszonyokat feltérképezni jó, ha nem is pontosan.
Az Amazon eladási lista viszont erős és korrekt.[ Szerkesztve ]
-
Euromail
aktív tag
Konkrétan te nem tudtál értelmezni mondatot mert semmi alapja és értelme a retorikádnak. Vagy ilyen szinten vagy egyszerűen ami nem tetszik az fuj.Az hogy valamire azt mondod hogy rossz nem tetszik azzal még nem indokoltad meg hogy miért furimucil ábel. Ezt nevezem én amd elvakult hitvallásnak. Bocs én nem vagyok híve az egyháznak realista ateista vagyok lesza.... az amd-t vagy az nv-t teljesítményt és jó árat.
Rx 470 és gtx 1060 3GB jó ár/értékű termék csak egy probléma van nagyobb monitorokra nincs ilyen.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Malibutomi
nagyúr
Uhum.
Leszamitva hogy az RX es 10XX sorozat piaci felosztasarol nincs felmeres igy o sem tudja (csak a steamen ennyi), es a piacon az NV nincs 80% kozeleben sem mas problema nincs ezzel a mondattal.Magyarul a steam aranyt egyenesen ravetitette a piacra, es megfejelte egy blodseggel amit rogton onmaganak megcafolt belinkelve a grafikont.
Ertettem elsore is hogy mit hadonlit ossze, a problema a "piaci felosztassal van" mert a steam mutato ugye nem az, meg a 80%-al, ami egy legbolkapott valami.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Malibutomi #321 üzenetére
Nem. Ezt írta :
"Foleg az uj kartyakon (RX es 10-es sorozat) lathatod a legjobban. Nem 15-1 vagy 20-1 az arany mert az marhasag, hanem kb. 6-1 ami a piaci felosztasnak felel meg ahol 80%+ az NV."
A ket sorozat egymashoz mert viszonyat nezd:
6.76% = GF10xx
1.12% = RX"[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Ezt irta:
"hanem kb. 6-1 ami a piaci felosztasnak felel meg ahol 80%+ az NV"
Pont ezert irtam neki hogy meg egy mondaton belul is keveri a piaci aranyt a steamessel, igy semmi ertelme az irasanak. Foleg hogy beirja hogy a piacon 80%+ az NV majd rogton ala linkeli a grafikont amin ott virit NV 70.9%.
Ha valaki mar a sajat hozzaszolasan belul onmagaval ellentmondasba bonyolodik azzal mar minek vitazzak?
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Euromail #318 üzenetére
Legnagyobb fájdalmatokra igen, proci terén már megvolt, szoval a masodik dobast varjuk.
-
félisten
válasz Malibutomi #296 üzenetére
Ő az 10xx- rx 4 arányt írta annyinak. nem NV -AMD-t
-Solt-( #307)
Hol az a felmérés? Erre kíváncsi lennék.Nem hiszem el így látatlanban , bocs, már akkor is tag voltam , de erre az arányra emlékeznék.
vagy a Radeon topikban volt a felmérés? mert akkor nem rossza arány az 1/3[ Szerkesztve ]
-
Euromail
aktív tag
válasz wwenigma #315 üzenetére
Idáig 1x se dobbantott a stagnálást ne nevezd már annak. Jó hogy nem koronázzuk újra a királyt közben középkategóriában meg mindegyik egyhelyben fut de legyen igazad tapsoljuk meg újra a befutót bámulatos teljesítményért mert nitróssebességre kapcsolt.
Amúgy nem vagyok se ellenes se utálatos csak pesszimista de jöjjön ki jó áron és jó teljesítményben verje a 1080at és ne kerüljön sokba
És egy szép szerelmetes zeneszámmal búcsúzzunk el egymástól "WISH YOU WERE HERE" (bárcsak itt lennél velem) https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=%23&ved=0ahUKEwj9yazvrr3TAhXkJZoKHdDuCS0Qxa8BCCMwBA&usg=AFQjCNF1sHlk2z9QIx28jtvfnGP_UlkifA&sig2=sHQ65WUsMktDtWNxpONkcgIntel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
-Solt-
veterán
válasz wwenigma #315 üzenetére
Akadnak itt olyanok, akikkel lehet konstruktív párbeszédet folytatni és érdemes is odafigyelni a mondandójukra még akkor is, ha nem értünk egyet velük, de arra felesleges energiát pazarolni aki nem tudja értelmezni a leírtakat, és nehezére esik még két összefüggő, értelmes mondat megfogalmazása is!
www.smart-bus.hu
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Euromail #314 üzenetére
Ha nV-n mulna, minden egyes bovitmenyre dedikalt pipe lenne a kartyaban és örök életre megrekednénk a DX11-nél, ennyit az eloremutato fejlesztéseikről.
Masreszt pedig mar elasod a Vega-t a megjelenes elott, mert AMD és mert akkor az nem lehet jó. Remélem sokan pofára estek, tud egy évben 2x dobbantani.
Igaza van Solt-nak, nem kell veletek foglalkozni, csak halkan röhögni elég az összehordott hülyeségeken. Ami különösen igaz a masik kollega CCcleaneres konteójára.
[ Szerkesztve ]
-
Euromail
aktív tag
válasz wwenigma #293 üzenetére
Te se biznád a Magyar aranyat egy olyan futóra aki nem ad bele mindent es azt mondja futás helyett jo ide a kocogás is aztán lehagyják. Ebből nem lesz arany. Vagy megint ilyen mentálos higénia problem van nálad is? Elég végül is a részvétel szurkolj akkor tovább hát komolyan mondom lol vagy pepitába csomagolva.
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
-
Kabala
csendes tag
válasz velizare #300 üzenetére
Hibák vannak mindenütt, ezek elenyésző százalékban vannak.
Solt: természetesen a ph!-s 2/3-ad már hiteles info ugye? Egy amd fanatikus közönség, és a magyar fizetések inkább a magyarázat. És véleményem szerint bármilyen más oldalon egész más eredmények j9ttek volna ki, főleg hogy egy ccleaner után újból szavazhattál.
-
arn
félisten
válasz Malibutomi #299 üzenetére
Ennek azert ott van jelentosege, hogy a jatekos piacra gyakorolt hatas es jelentoseg inkabb ehhez kotheto. A fejlesztok sem hulyek, hogy egy szuk retegnek kedvezo vasra optimalizaljanak, az amd userek kisebb esellyel varhatjak a csodat, hogy el fog tolodni a sebessegarany.
Az rx580ak sem szerepeltek semmivel sem jobban a tavalyi evhez kepest, az aktualis nv termekpalettahoz kepest.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
A Steam-es adatok egy dologra jók, hogy megnézzük mennyien vásárolnak 9- 14-20 ezerért szoftvert.
Fejlesztőknek lehet érdekes mire érdemes optimalizálni. bár ha megnézzük a konzol eladásokat akkor legtöbbször PC-re még optimalizálni sem érdemes.
A listákból az látszik hogy a jobb módú embereknél több az NV kártya, de ez a 160 240 420 ezres kártya árakból is ki lehetett volna következtetni.
Oroszországban és Kínában is rengeteg kártya van amire viszont az általatok forszírozott adatok meglehetősen false adatokat szolgáltatnak...
Csak kérdés hogy ennek az egész off tengernek mi köze van a Vega 10 megjelenéséhez? Merthogy az volt a cikk címe ami alá kommenteztek...[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Malibutomi #299 üzenetére
Nem erted, de mindegy. Ahogy irtad ez felesleges igy, nalad az a szam az "igazi" ami legjobban passzol a vilagnezetedhez a realitasoktol fuggetlenul. Ez OK, csak akkor ezt ugy is kene talalnod. Megjegyzem az utobbi 15 evben egyszer volt NV kartyam es peldaul most se az van.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
stratova
veterán
Majd szóljon vki pls a találgatósban, ha van értelme újra felvennem a topikot a kedvencekhez / vagy nem törölnöm a legutóbbi hozzászólásos témák közül. Köszi. Mondjuk ha Abu vagy más valamilyen technikai jellegű cikket linkelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- E-roller topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Bundle topik
- Revolut
- Iqos cigaretta
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...