Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BiP
nagyúr
válasz
proci985 #112 üzenetére
Így már világos, kicsit félreértelmeztem, mi a gondja vele.
Amúgy én bár sosem %-olgattam, én az 5770/5750 (ill. korábbról a 4850/70, és 3850/70) testvérpárt mindig is egy kategóriaként értelmeztem - a 2 közti teljesítménykülönbség ellenére. Már most kicsit besűrűsödik a ranglista, így lehet, hogy érdemes külön kezelni őket. -
NOD
senior tag
Drága/lassú/melegszik/zabálja az áramot.
-drága : a 470 jobban megéri már mint az 5850 (bár abu erre jogosan mondaná hogy irreleváns mivel kivonják a forgalomból.) A 460 sokkal jobb vétel mint egy 5850. A 450gts tesztek alapján ár/teljesítményben ottvan az 57**nél.
-lassú : xD???
-melegszik : Ne egy 5k-s házba vedd 32 fokos panelbe vagy tegyél rá egy normális hütöt és sose fogod látni a gf100al sem hogy felmenne 70fokra.
-zabálja az áramot : Hát ez teljes mértékben igaz, de ha utána számolsz hogy egy 5870hez képest mondjuk a 470 eszik 50w-al többet (fullmark atomload). Ha játszol napi 6 orát mer baromi nagy gamer vagy akkor az 1 honap alatt +9kw (ami kb 400ft). Ha az a 400ft számitana akkor 5850et se venne az ember.
Ennyi -
proci985
MODERÁTOR
majd 15% a különbség az 5770 és a 450 között. az 5770 még a cyclone oct is veri 5%al. az 5750 viszont ott van 1-2%ra tőle. szerintem innentől érthető, hogy mit is tett szóvá.
a super ock egyrésze meg kb csak papíron létezik, szóval érdemesebb a refkártyákat nézni. fogyasztásuk is elszállhat, VRMekkel is baj lehet, aftermarket hűtések egyrésze se ér sokat.
-
Chosen
addikt
válasz
antikomcsi #100 üzenetére
Az felső-közép
-
Annyira, de annyira kellett már ez a VGA.
-
fagy53
nagyúr
Az MSI Cyclone teszt itt van...
-
JColee
őstag
-
Bíztatónak tűnik,egész jól alakul,bár a hűtsére kiváncsi lennék,hogy tényleg halk lesz,vagy ezt megint csak úgy mondják,mint már annyiszor....PH tesztet kérünk majd a jövőben!
-
antikomcsi
veterán
Végre itt a középkategória......... Na ne már. Szerintetek a 179 dolcsis gtx460 az mi? Az netán felső kategória?
Persze mindíg össze lehet hasonlítgatni a kártyákat, és lehet kitalálni mindenféle indokot, de a 450-es-t és az 5770-et szóba hozni egymás mellett elég manipulatív.
-
agemate
addikt
35.000,-ért ez a kártya nagyon jó vétel, veri az 5750-et, és általában hozza az 5770 teljesítményét.
-
Nekem továbbra sem szimpatikus az Nvidia vonala,drága, lassú,melegszik,zabálja az áramot.Ennyi
-
-
-
BiP
nagyúr
Az nem lenne egy elvetélt ötlet.
Most gyorsan átfutottam egy GTS450 tesztet. Érdekes, hogy a keskenyebb sávszél ellenére nagyobb felbontásokban sem hal be teljesen, majdnem ugyanúgy veszít a sebességből, mint a 460, meg a 250. (persze kicsit jobban, de nem drasztikusan). Legrosszabb esetben is hozta a 250 sebességét. Így aki ilyen (gts250) kategóriájú kártyát akart venni, és sajnálja a pluszpénzt a 460-ra, annak érdemesebb ezt választania.455-ről mit lehet tudni? Gondolom egy tovább herélt gf104 lesz? Vagy esetleg GF106-ból akarják kihozni?
-
Chosen
addikt
GTA4 tesztet a kártyáról linkeljen pls aki olvasott.
-
aginor
veterán
-
BiP
nagyúr
Az biztos. Bár 45 alatt (boltban) még nem láttam, de hamar lesz olyan is, főleg a hivatalos árcsökkentés miatt.
A gts450 szerintem azért lesz hasonlóan jó vétel, mert ez a 35ezer csak induló ár, hamar fog ez lejjebb menni (a gtx460-768 is 60ezerről indult nemrég).
És elnézve, hogy a gts250 most mennyiért van boltban (>26ezer), a hangyányit gyorsabb 450-es 1-2 héten belül jobban meg fogja érni. (pl. 30ezerért)Persze a 450-460 között 10ezer ft különbségre szerintem is inkább érdemes spórolni egy kicsit, mert teljesítményben nagyobb a különbség, mint árban.
-
mrhitoshi
veterán
Hajrá nV!! had vehessek egy physx társkártyát majd, a GTX 460 mellé
-
BiP
nagyúr
Hú, ahogy látom ezek is szénné húzhatók. Simán vannak 888 meg 925 Mhz-es OC példányok.
Arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen 925-ös hogyan teljesít. (meg mennyivel marad le az alap gtx460tól.) Majd keresek tesztet.
35ezres induló árral meg szerintem elég hamar ki fogja váltani a GTS250-eket. -
fagy53
nagyúr
Remek, akkor hamarosan ennyiért lesz az 1GB-os 5770, így már érdekesebb lesz a dolog..
Az AMD valószínű a nagyobb teljesítményt azonos árért fogja kínálni, a kóválygó nV-t nem szabad hagyni, hogy magához térjen és erőre kapjon, az, hogy az összes nV partner egy csomó változatot egyszerre piacra dobott, hasonlóan, mint a GTX460-nál, most már lépés kényszert jelent az AMD számára.
J.J. András: a 4850 a teljesítményével és a fogyasztásával emelkedett ki az akkori kártyák közül. A cikkben szereplő átlagfogyasztása jóval kisebb, a teljesítménye meg nagyobb mint a 4850-nek és ez a hatásfok javulás a 2009 óta megjelenő VGA-kra igaz.
-
priti
addikt
válasz
#65675776 #68 üzenetére
Szerintem ha egy játék megjelenésekor nincs szinkronban az aktuális hardverrel az fejlesztési probléma annak vizsgálata nélkül, hogy a jövőben milyen irányba fejlődik az ipar. Szerintem részletkérdés, hogy a megjelenést követő VGA sorozat egyébként jobban viszi a játékot vagy nem. Azért meg lehet különböztetni egy megfelelően optimalizált szofvert a többitől, azért sikerül jól is eltalálni a dolgokat pár studiónak. A játékspecifikus különbségeket úgy sem lehet nem megmérni, lehetőség szerint több szoftverrel kell nekifutni és megtett az ember mindent.
-
fagy53
nagyúr
Nem rossz kártya a GTS450, nem értem mi a baj a fogyasztásával, a 4850 megjelenésekkor ott, akkor ez nem volt akkora probléma.
A memó sávszél viszont nekem nem tetszik, majd komolyabb tesztek ki fogják hozni, hogy ez mennyire limitáló tényező, de mindenképpen többet érdemelt volna a kártya. Sajnos házilag sem lehet komolyan növelni, mert ha igaz, hogy a fermi mag nem szereti ha a memória órajel 4GHz-nél nagyobb, akkor a jól húzható memók esetében sem lesz sok lehetőség 64GB/s-nál nagyobb sávszélt kicsikarni a kártyából. Összehasonlításképpen a 4830-om most 70GB/s. -
x/t
csendes tag
válasz
bitblueduck #50 üzenetére
Már kapható itthon is a kártya
Gigabyte N450-1GI, N450OC-1GI, ASUS GTS450 DIRECTCU
Keressétek meg
-
smkb
őstag
válasz
#65675776 #68 üzenetére
Én 2006-ban, pont ugyanekkor így szeptember legelején vettem a c2d + gf7900gs + (2gb 800-as ram, 400-as fsb-nhajtva) alapú rendszerem. A cpu kezdettől fogva 3.2ghzen ment egy AsusV70-el hűtve, a 20%osan húzott GS hozta a GT teljesítményét. Aláírom azt am daa-raa mond. Úgy megfektette a GF7900-ast az Oblivion, mint huzat (1280*1024-ben egy Samu 971p lcd-n), pedig, ha a mai kategóriákat nézzük, akkoriban az a maga 56.000ftos árával má a felső kategória alja, közép teteje volt.
Véleményem szerint is ennél ma sokkal jobb a helyzet. Akkoriban a felső kategóriát nem egy játék fektette 2 vállra 1280-ban.
-
válasz
#65675776 #68 üzenetére
Jah, emlékszem. sokáig nem is tudtam játszani vele, meg ment a vita, hogy ennyi poligon, meg annyi textúra...
Én még mindig azt mondom, hogy nem az aktuális Dx, hanem inkább valamiféle összkép dönti el, hogy hová tesszük mi, felhasználók a kártyát.
Ár, teljesítmény játékok alatt általában, fogyasztás, paraméterek... én ezek alapján ítélem meg a VGA-kat. A címszereplő olyan közép alja, belépő teteje talán.
-
smkb
őstag
34-35.000 hufért már kaphatóak 1GB-os verziók hivatalos kiskerben. Gainwardok
a 35.000 ftos a 880mhz gpu + 1950mhz memóra kiveitel, az olcsóbb a referencia -
SzlobiG
félisten
Hát elnézve a teszteket nagyban függ az ártól, hogy most megéri-e vagy nem.
Teljesítménye nem valami meggyőző, fizixre jó lenne.
-
he7edik.
addikt
Frankón itt azt hiszik emberek hogy komoly dx11 teljesítményt kapnak 30K-ért belátható időn belül?
-
bitblueduck
senior tag
A kérdéshez persze nem sok köze van, ettől még a DX11-es kártyákat DX11-ben kell kategorizálni.
Ez szerintem nem igaz sok esetben. Pl Geforce 8xxx "kamu DX10" sorozat volt, ATI sokkal jobban megvalósította az elveket - ha hihetek abu-nak- de DX9-re elég erősek voltak. Meg egy alsókategóriás kártyánál is inkább azt nézném, megy-e rajta a CS:Source vagy valami amit szeretnek játszani, nem azt, hogy battleforge dx11-ben hány fps-t produkál. Vagy ha emlékszel a geforce fx sorozatra, dx9-ben megfeküdt, de régebbi API esetén még valamire használható volt.
szerk.: ám respect hogy a haladást propagálod. én sem tartom jó ötletnek, ha valami a technológiát visszafelé húzza - geforce fx, x800, (gf8), gf9, gts250 és tsai.
-
J.J. András
őstag
helló,
ebben is van igazság, de én amióta magamnak veszem a hardwert és a villanyt is magamnak fizetem... lassan 11÷12 éve, azóta figyelem a fogyasztás és ár érték mutatót is....
amiből pl. tudom, hogy nem lehet "szart" venni, ott (azon területen) megveszem a használtat is nyugodtan.....
DE!!! SLI-t ebből építeni ennyi pénzért badarság.... ebben szerintem is egyetértünk
amúgy a HD6770-es már 256bites memóriabusszal jön, kíváncsi leszek, mennyi lesz az ára, meg 40nm gyártják-e még, vagy már 25-ön ? (a 32-es eljárás kimarad, ha jól tudom) ->a fogyasztás drasztikusan csökkenhet (szerintem)
-
priti
addikt
válasz
bitblueduck #53 üzenetére
Persze, nem kérdés, hogy támogatni kell a korábbi kártyákat is. Szerintem egyébként 1 év alatt meglepően magas részesedést ért el a dx11 kártyákkal szerelt konfigok száma a steam-en, kérdés persze mekkora a minta, én nem emlékszem hogy a steam-en megadtam volna milyen a konfigom, amikor VGA-t cseréltem, gondolom a többség erősen lesajnálja, hogy mit adott meg a regeléskor, így nem feltétlen reprezentatív. Brutális, hogy milyen pörgős a piac, rugalmatlanabbnak gondolnám.
A kérdéshez persze nem sok köze van, ettől még a DX11-es kártyákat DX11-ben kell kategorizálni. Informatív jelleggel lehet dx10-ben is tesztelni, de akkor meg illik mellétenni a korábbi sorozatot, végtére is a tájékoztatás lenne a cél, nem a félrevezetés.
(#56) daa-raa
Ez is egy szempont. Kérdés, hogy ha fenntartjátok a jogot, hogy nem teszteltek akármelyik játékkal, (pl. GTA4-el jogosan nem) akkor ki lehet e hagyni az olyan játékokat, amikkel mondjuk ki nyíltan fejlesztési problémák vannak. Szerintem ki.
-
waithEard
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
"PCI Express 2.0-s foglalatba helyezhető termék számítási teljesítménye 601 GFLOPS, míg a memória-sávszélessége 57,6 GB/s. A fogyasztás szempontjából az új versenyző 106 wattos energiaigénnyel rendelkezik,"
hm, 57.6GB/ses memsávszélesség, az bizony a 8800gt volt. mondjuk az csak 504GFLOPSot tudott csak. fogyasztása is ugyanannyi.
hm, ez egy kisebb fogyasztású GTS250 (aka 8800gts512OC) lesz, de csodát nem várnék tőle. ahhoz képest meg még drága is.
-
törölt tag
Figyelembe véve, hogy anno egy shaderintenzív DX9 játék akár AA nélkül is padlóra küldte az X1900XTX/GF7900GTX-eket, szerintem semmi probléma a kategorizálással. Nevezett két kártya ugyanis a csúcsot képviselte, mégsem voltak elegek 1280x1024-ben. Most ugyanez a középkategóriára igaz. Jó nagy "visszalépés"...
-
FullHD-ra ez is kevés, az a baj. Nem kell nekem dx11, se high beállítások, csak hadd játszak már élvezhetően natív felbontáson, és ne kelljen horror árat kiadnom érte.
-
-
bitblueduck
senior tag
steam stats
Nem azt mondom, hogy nem jó a dx11 vista/win7 csak még a fenti statisztika alapján dx9, xp is támogatott kell legyen egy darabig. Ma talán 10 max 15% lehet a dx11 rendszerek aránya a grafikon alapján. Ugyanúgy, ahogy a 4+ magos procik is a jövőt jelentik, de ha valami játszhatatlan 2 magos core2-n az szerintem saját maga alatt vágja a fát.
Szerk.: még annyit, hogy ma szerintem dx11 az csak egy prémium feature, amit max AAA kategóriás játékokban érdemes megvalósítani egy kellemes bónuszként. -
priti
addikt
válasz
bitblueduck #50 üzenetére
Jajj ez most ugynaz a hiszti lesz egy darabig, mint korábban volt, amikor bátrokodtam megjegyezni, hogy az xp elavult, mert nem támogatja a dx10-et. A fejemet akarták venni, mert az xp milyen jó és a vista milyen szar.
-
megint én
őstag
válasz
FRENK1988 #47 üzenetére
De ezzel az a bibi, hogy ennek a 450nek kellene. De nudli. Ahogy valaki írta... 5770-5830 közé kellett volna. Ez egy selejt. Ez ami közel 1 éve megy az NV-nél az már bocs mindenkitől de szarszánalom. Ezt úgy mondom, hogy 100%Nv fan vagyok, de Undorító. Azzal csökkent a legnagyobbat az NV nálam amikor (úgy kb 1 éve) kijelentette, hogy a DX11nek még nincs itt az ideje, és nem dobná meg az eladásokat. Ez a kártya sokak szerint fél évet késett... NEM ez kerek 1 évet késett. Mert a win7et és a vele járó DX11et, már kész hardver támogatással kellett volna várni!
-
priti
addikt
"Na ez az. Ha így vesszük, akkor tudja az 5670-em is"
Itt nem értünk egyet, szerintem a szolgáltatás az, amit a monitoron látsz. A szoftver és hardver együtt képezi, nem az a szolgáltatás, hogy elolvashatod a specifikációban, hogy mit támogat. Ez így olyan, mint ha egy szoliban féláron befekhetnél abba a koporsóba, aminek a specifikációjában benne van, hogy 5 perc alatt barnít, kiszállnál fal fehéren és az eladó megjegyezné, hogy "hát igen, jobban barnítana, ha be lenne dugva a konnektorba, olyanba is fekhetsz, de az úgy már drágább" nonszensz, most vagy tudja vagy nem. Egyébként tudná ha tudná, de nem tudja, de olcsó, pff -
Szlovi
senior tag
Ez 35-42K között van és biztos, hogy itthon is ennyi lesz, függően attól,hogy mennyi gyári tuning lesz benne.
Amúgy ez milyen teljesítmény viszonyban van a GTX260-al? Fogyasztásban tuti nyerő,de kevesebb ROP blokkja és textúra szűrő/címzője van .... fogja hozni a 260-as szintjét
?
-
Brutális eb
addikt
1280-ig szerintem jó kis kártya lesz.
-
BiP
nagyúr
válasz
RootRulez #36 üzenetére
Jobb lett volna. Én is reménykedtem benne, ha legalább az 5770-et hozza. Így csak egy dx11-et tudó GTS250-et kaptunk. Az meg 37-ért drága lesz, bár ez csak induló ár, innen megy majd lejjebb. (bár ha ez is olyan jól tuningolható lesz, mint a 460, akkor nem szabad leírni.)
-
maradok a 4850-es Radinál... Ez a VGA lassabb.
-
smkb
őstag
A kategóriákkal az a baj, hogy az NV a gtx460-al eléggé összemosta őket a maga térfelén. Mivel szabad kezük van a gyártóknak, és bizony referencia órajeleken szinte kevesebb termék van, mint referenciákon, mindenki húzza gyárilag kénye kedve szerint, így már az is kérdéses, hogy a gtx460-nak most akkor mi a referencia étéke, mivel is kell hasonlítani stb... Egy 800/1000mhzes/1gb gtx460 kellően megszorongatja a hd5850-et is, miközben az olcsóbb 768-megás referenciórajeles meg árával az 5770-et, miközben erősebb. Igazából NV egy gpu-val lefedte az egész középkategóriát, persze kényszer szülte, mert mással nem volt mivel... Így a Gts450 tényleg nehezebben pozícionálható, önhibájukból, hogy ez akkor mi is.... középlategória alja? Passz... főleg hogy 169 usd mostantól az ajánlott gtx460/768mgb ára... bár csak személyes véleményem, de ha 129 usd-t már rászánok, akkor inkább hozzátéve 169 ért egy gtx460..., de ugye minden ember más.
-
RootRulez
félisten
Hát én egy 5770 - 5830-as szintre számítottam...
-
mephi666
nagyúr
pontosan
én is így látom... nekem elég lenne dx11 kis felbontásban (1280x1024), de sajnos gyengék ezek a kártyák erre is... (nem 20-30fps-t akarok bámulni, mert akkor ugyanott vagyok, ahol a part szakad) az meg nem boldogít, ha dx9-10-es címekben mondjuk a 9600gt-m mostani 50-60fps-es eredménye helyett produkál 80-at... nem ér meg nekem ekkora beruházást... ha hozna ez a kártya (is) 1280 körüli felbontásban dx11-ben fullon 40 körüli fps-eket, akkor azt mondanám, hogy: "oké, tényleg: dx11 kicsiben" és én is elgondolkoznék erősen a vételen, de ez így csak vakítás
és arra jó, hogy az ember verje a fejét a falba, hogy: "f@szért vettem 35ezerért olyan kártyát, ami kifekszik dx11 alatt, amikor mondjuk ha 10-et hozzárakok, akkor egy sokkal állatabb lesz, ami mindent visz normálisan"
...de azért a holnapi tesztet várom...
-
Bogyó bá'
nagyúr
A várható teljesítmény és a 35 ezer forint körüli ár fényében még mindig nem indokolja semmi, hogy a tavaly 22 ezer forintért vett, ráadásul szénné húzható Ati 4830-amat (700/1000MHz, biosba beégetve!) lecseréljem rá.
Igazából 5770-et szeretnék, de nem 45-50 ezer pénzért......
szerk: nem stevve-nek, hanem új akart lenni...
szerk2: most látom, hogy megöregedtem, már nem fanatikus vagyok, hanem senior...
-
Értelek, csak az a gond, hogy akkor nem is lenne középkategória, ha csupán a Dx11 alatt mért játékteljesítményt vesszük alapul, mert akkor vannak azok, amik 40 fps fölött maradnak Dx11-es játékokban és vannak, amik nem. Ez így nem elég árnyalt.
"Ez egy szolgáltatás, vagy tudja, vagy nem."
Na ez az. Ha így vesszük, akkor tudja az 5670-em is, pedig a játszhatóság alatt áll, ahogy írtad. Viszont én azért nem tenném a "maradék" kategóriába, mert nem Dx11-ben erőltetve viszont szépen teljesít. No meg tudjuk, hogy a Dx nem csak játékokban fontos.
Nehéz megmondani, mi melyik kategória, az biztos.
-
priti
addikt
Szerintem megjelenéskor illik kategóriát választani egy VGA-nak és a kategóriát az elérhető legjobb szolgáltatáshoz képest, az azt képviselő felsőkategóriához képest határozni meg. Nem kizárt, hogy jelenik még meg játék, ami nem támogatja a dx11-et, de nagyon nem jellemző. Régi játékokban mért teljesítményhez sorolni olyan, mint ha most kezdenénk kategóriát választani egy régi 7900GTX-nek. Lehet, csak semmi értelme. Egy 5670 dx11-ben, mondjuk dirt2 kvázi játszhatatlan (24FPS a PH!-s teszt szerint) és az a PH-s cikkcím, hogy dx11 olcsón, ezzel van bajom, mert közben meg lófact, nem kapsz dx11-et olcsón, max megnézheted diavetítésben milyen lenne a kép ha kapnál. Ez egy szolgáltatás, vagy tudja, vagy nem. Az hogy egy gyártó minek a marketing értékét használja egy VGA eladásakor ne képezzen már alapot egy magát objektívnek tartó újságnak. A kategória az újság sajátja, kvázi szubjektív értékítélete. Bármi lehet, max nem értek vele egyet, de minősíti a cikkeket.
-
aginor
veterán
Nagykerben már van rakin Gigabyte, olyan 37k kisker végáron lesz az 1gb verzió, már csak a teljesítménye a kérdéses..
-
04ahgy
nagyúr
Ha kicsit előbb jön ez, ha kicsit előbb jön az egész Fermi, ha kicsit előbb jön az árcsökkentés nVidia oldalró, ha kicsit kevesebbet gyengült volna a forint, akkor most nem lenne a mondatomban ennyi ha, hanem csupán felhőtlen boldogság és öröm.
Persze mindez nem változtat azon, hogy gyengécske ez a kártya, ennyi késés után illett volna verni az 5770-t...
Persze mindent az árazás dönt el, de itt sem lesz árverseny. Ekkora chipméret mellett a Juniper lenne a nyerő egyértelműen, ergo nVidia nem csökkent, AMD meg élvezi a hasznot.
HGyu
-
menalcas
őstag
Várjuk a megjelenést és az első teszteket, eddig nem rossz
szerk.: látom már van is teszt, neki is esek -
lujó55
addikt
Jó kis cucc lesz elérhető áron
-
Azért nem csak Sx11-es játékok vannak és azoknál ez a kártya igen jól teljesíthet. Szerintem indokolt a középkategóriás megjegyzés, mert akkor mi lenne a 4550-hez képest egy 5670 vagy egy 5750? Mert ugye ezek teljesítménye sem azonos. A kategóriát szerencsére nem a Dx11-beli teljesítmény határozza meg.
-
priti
addikt
válasz
megint én #12 üzenetére
FullHD-ben megy a diavetítés dx11-ben. Ezt a középkategóriában szerintem nem kéne. A minimum szerintem, hogy 30FPS fölött tudjon maradni egy középkategóriás VGA, bár inkább 40FPS lenne az igazi, szóval élvezhető minőség a jelenben, . A felsőkategóriában meg némi tartalékra számítana az ember a jövőre nézve meg HC igények kielégitésére a mában. Ez egy tipikus alsó hangos VGA, ami már megjelenéskor alacsonyabb felbontásokra szánt hardver és ha egy picit nő a szoftver oldali rendszerkövetelmény rögtön erősen érezhető problémák jönnek...
A netezős VGA-kat mé' kell belekeverni a játékra szánt VGA-k kategóriába sorolásába -
"Bár a blokkdiagram kellően világos, mi továbbra is azt gondoljuk, hogy a GPU rejt még egy 64 bites csatornát további két ROP blokk társaságában. Ezt a lapka mérete is alátámaszthatja, mivel közel 70 mm²-rel nagyobb a Junipernél, és ez 128 bites busz mellett aránytalanul nagy differencia, még akkor is, ha az AMD Evergreen termékcsaládja híresen magas tranzisztorsűrűséget alkalmaz."
Ez spekuláció vagy azért van alapja? Mert a méret tényleg nem nagyon indokolt az ábra alapján.
-
Angel1981
veterán
Nem gúnyolódni akarok, de ezzel kicsit elkéstek - és nemsoká itt a HD6000-es széria.
-
F e Z o
veterán
válasz
J.J. András #13 üzenetére
Hát nem épelméjű az, aki ebből sli-t épit. Mindenesetre mindenki a fogyasztáson akad ki, hogy milyen sokat eszik, holott a hardvereken 5* annyit bukik az ember, mint amit villanyszámlára befizet. (Ha meg anyu-apu fizeti akkor meg főleg.
)
-
Taranti
senior tag
Nekem 40K a lélektani határ, igaz, nem is vagyok hardkór gémer. Mondjuk az új kari alapban is eléggé versenyképesnek látszik, várom az itthoni árakat.
-
J.J. András
őstag
helló, szerintem meg inkább az 5750-es környékén vagy alatt mozog a teljesítménye...
a fogyasztását aggasztóan soknak találom..... főleg SLI-ben: katt ide "Leistungsaufnahme"
szóval..., túl későn teríti a piacot az nVidia, lassan itt a 6000-es AMD sorozat, ami utoljára kapja az ATi nevet :
-
megint én
őstag
Én nem írtam eddig be, de szerintem is dx11ben alsós.
Meg nem tudom... Valahogy karcsú a teljesítménye.
www.guru3d.com
techpowerup -
priti
addikt
Ez középkategória?
Én hiszek neketek, ha ti is magatoknak
Ez dx11-re simán alsóhangos VGA ugyanúgy ahogy az 5750, vagy az nem számít? Ki ne hozzunk már egy 460-at a felsőkategóriába, mert egy picit viccesek leszünk azért...
Ki lehet találni a felsőkategória helyett olyat, hogy elit VGA kategória meg hasonlók, csak hát így zéró információértéke lesz ennek a kategóriába sorolásnak ha rajtatok kívül senki nem tudja követni. Kategóriába elvileg azoknak kéne sorolni, akiknek semmit nem mondanak a számok. -
Silentfrog
veterán
Nagyon kiváncsi leszesk valojában mekkora árcédulát fognak rárakni.
-
Móci
addikt
Nem lesz ez rossz kártya, persze csak ha elfogadható áron adják majd felénk is.
Ezt már rég meg kellett volna lépnie az nv-nek. -
depmod
aktív tag
129 dolcsi, ergo 32-33e ft körüli ár idehaza (most ne nézzük az ingadozást
)
Szerintem az NV már az elején levesztette a harcot a fermivel, ezek a downgrade-ek nem rosszak, de a rivális úgy lelépte őket, hogy azt aztóta sem tudják behozni. Gondolom, remélem, hogy már gőzerővel dolgoznak egy új architektúrán, mert ezek a kártyák nem éppen egetverőek, és ez nem jó sem nekünk, sem nekik. Tény, hogy a 460-as nem rossz, árazása sem, de azért az ellenfele sem egy mai csirke. Kiváncsi leszek a 6××× szériára, lassan az asztalon lesznek, akkor kiderül, mit ér a zöldek toldozgatása-foltozgatása.
Én szurkolok, hogy sikerüljön jó áron ésszerű teljesítményt kihozni, mert ezek a mostani árak eléggé húzósak. Nagyon nem akarnak alább menni, nem csak idehaza, külföldön sem, ahogy én néztem. -
törölt tag
"Persze az elméletben biztosított 100 GFLOPS-os számítási teljesítmény nem éppen kimagasló"
A 460 mennyit tud?
-
zazahoho
őstag
ideje volt,és jó lenne ha nem kerülne többe mint 35 ezer ft
-
ityam
őstag
Techpowerupon nézegettem egy kicsit a teszteket. Sebességre 5750-5770 között van ami már elfogadható ha jó áron adják. Legalább nem kell kompromisszumot kötni hogy DX11 vagy physx. Szal könnyen lehet hogy ez lesz az uj vgam.
-
tzsolesz
nagyúr
Nuh, ideje volt már ennek is.
Nincs mese, ha üresek a készletek, ha nem, az AMD-nek ideje lesz árakat csökkenteni a középkategóriában, hogy kelendőbb legyen a portéka. -
adorjant
őstag
Bíztató adatok,nem hangzik rosszul,bár a kétféle memória megkeverheti majd a leendő vásárlókat
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen széket vegyek?
- Parfüm topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!