- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a Chip Vs. Magyar PC Magazin váltásnál semmiféle szerkesztőség nem állt fel és főleg nem ment sehova. A Vogel magyarországi kiadóvállalatát üzemeltető magyar cégvezetők és tulajdonosok döntöttek úgy, hogy a következő hónapban a Chip helyett Magyar PC Magazint, a PC Guru helyett a Gamert adják inkább ki. Semmi nem változott, a szerkesztőség sem, csak a cégtábla az irodán. Persze a kinti Vogel, miután szívrohamot kaptak, hogy a magyar kiadójuk, cégük szépen megszűnt (minden alkalmazott és külsős átkerült az új céghez - voltaképp a lapok is, csak új nevük lett), egy-két hónap alatt felállítottak egy új magyarországi képviseletet és új szerkesztőségeket, hogy kiadják a Chipet, PC Gurut, mert a márkanév sokat ért. Az újságírók, belsős és külsős emberek vándorlása pár hónap, de inkább fél év után kezdődött el, amikor az újjászületett Vogelhez elkezdtek átmenni az emberek a Magyar PC Magazintól és a Gamertől, hogy újra a Chipben és a PC Guruban írhassanak. Ez a kálvária volt az utolsó kegyelemdöfés a még szakmainak mondható magyar IT-s újságírás számára.
-
kisninja
őstag
-
tkazmer
addikt
ok, en budin nem olvasok, vonaton pedig alszom, bar szo se rola, eves szinten a ket kezemen meg tudom szamolni, hogy hany alkalommal utazok vonaton.,..
persze, egyeb hireket, illetve komolyabb cikkeket meg mindig szeretek ujsagokban olvasni (national geographic, sailing magazin, + gazdasagi ujsagok), de alapvetoen atalltam az internetes mediara.
az mondjuk igaz, hogy sokan nem szeretnek kepernyorol olvasni, szamukra nem alternativak a netes ujsagok -
rii
nagyúr
részemrôl már 96-ban váslásgba taszítottam volna a szakma sajtót.
soha nem felejtem el, emnnyire lehangoló volt látni egy cikket egy nyomtatóról, majd melleette ugyanazon termékrôl egy a/4s hirdetés is... és ez ugyanatzon ujságon belül még vagy 8-10x meisméltôdött, csak monitorral, scanner-rel bla-bla-lala
tudom tudom
pénz
fákk -
kurokana
csendes tag
Elolvasva a cikkeket - az sg.hu-t és a mediablogost is - szerintem a rendezvényen egyértelműen a businessmaneknek szóló lapokról volt csak szó, és nem a usereknek szóló lapokról. Ezért nem hivták meg az online sajtót se. A Chip, Pc World a usereknek szól. A hwsw, sg.hu stb. is.
A ComputerWorld és az ITBusiness pedig a businessközegnek készül. Az zárt világ. Az utóbbi két lap fő funkciója az, hogy lefotózgassa a menedzserek ábrázatját - a szemüvegkeretdivat pl. jól bemérhető e fotók megtanulmányozásával... - , és aztán a menedzserek megnézegetik egymást a lapban a fotókon. Amelyik menedzsernek több pénze van, arról többet irnak, több cimlapon szerepel. Ezek a lapok nem a usereknek szólnak. Ez ugyanaz a kategória, mint a Piac-Profit, a CashFLow, a Managermagazin, stb. Aki sokat fizet, arról sokan irnak újságcikknek álcázott reklámriportot. Meg sok "év etikus-kritikus- tipikus- cinikus... hipermenedzsere" dijat tud vásárolni magának.És nemcsak arról van szó, mint amit az SG.hu ir, hogy kilóra megveszik az ujságírókat - a pletykák szerint elég olcsók..... -, meg, hogy 'ha hirdetsz, nagy cikket irunk rólatok'.stb.
Az ITBusinessnek most egy rakás top-informatikus a tulajdonosa lett. Könnyen elosztogathatják egymásnak a top-leaders meg top-awards stb. plecsniket. És az általa tulajdonolt szerkesztőségtől akkora és olyan cikket meg cimlapfotot rendel X meg Y topmenedzser, amilyet akar.Csak miért nevezi ezt az INFORUM újságírásnak? A "corporate magazin"-oké gyorsan bővülő piac, ezeket a reklámlapokat oda kell sorolni. Egyszerűen nem értem, miért ült be egy ilyen közegbe a HVG-s főember.
-
törölt tag
Egyvalami azert akad, ami a nyomtatott sajto mellett szol. Budira papir alapu ujsaggal jobb menni, mint notival. Meg vonaton is konyebb egy ujsagot lapozgatni, mint mobilinternetrol vadaszni a dolgokat. Es kenyelmesebb is.
Teny es valo, miota napi szinten PH-t nezek azota leszoktam a nyomtatott sajtorol, neha neha veszek alt PCWorldot, egy-ket erdekes szoftvert el szoktak rejteni, amiket magamtol nem biztos, hogy megtalalnek.
Egyebkent nagyon hianyolom, hogy nem x86 kornyezetu termekek mo-n nem elerhetoek. Pl anno volt nagyon jo kis ujsag a CAD Vilag, ami mara Autodesk Inventor promoanyagga valt. Ez is szomoru kepe a magyar It sajto nyomtatott helyzetenek. Es azert a netes oldalak mindegyike sem jo.
-
sh4d0w
félisten
Lehet, hogy az sg.hu írójánál elszakadt a cérna, azonban úgy vettem észre, hogy a megállapításai nagyrészt helytállóak.
Érdemes megnézni a CHIP pályafutását. Anno amikor elkezdték kiadni, a célközönség a félprofesszionális és professzionális felhasználók/rencergizdák/programozók voltak. Aztán jött a szakadás, amikor a szerkesztőség nagy része távozott és megalapította a Magyar PC Magazint. Egy darabig követték a korábbi CHIP irányvonalát, aztán ahogy kezdtek visszaszállingózni a korábbi CHIP-hez a régi cikkírók, úgy esett a színvonal; tapasztalat nélkül írtak hardverteszteket olyan dolgokról, amiket a büdös életben nem használtak, de mivel nem a márkás cuccok közül való, ezért biztos nem jó. Az irányvonal is változott, a célközönség már a kezdő felhasználók közül került ki - mindeközben pedig stukákat megszégyenítő zuhanórepülésbe kezdett az eladott példányszám, be is csukták a boltot.
Az új CHIP jó darabig megint színvonalas cikkeket jelentetett meg, aztán megjelentek a Tippek-trükkök Windowshoz, MSO-hoz és a színvonal elkezdett csökkenni. Ezen rovatban megjelent írások már 1000 más alkalommal is megjelentek, ráadásul az interneten is számtalan helyen megtalálhatóak. Elkezdték átvenni a külföldi cikkeket, amik nagy része semmit nem ér (így sikerült megfogalmazni ugyanazon számban azt is, hogy a Vista jó, meg azt is, hogy rossz). Az utóbbi időben a százegynéhány oldalas újság elolvasása nem tartott tovább 30-60 percnél, az érdekesség már csak az újság végén lévő CSI maradt.Érdemes lenne a nyomtatott IT-sajtónak is elfogadni a technikai haladás tényét és utánamenni annak, különben roló lesz...
-
lúzer
veterán
én szeretem a pcworldot
cég fizeti elő nekem
és legális a nod vele, tehát egy tízessel olcsóbb az újság, mint ahogy látszik -
pandor
tag
1. Amíg a lapár nem áll be a reális 700-900 Ft szintre, nem tudom sajnálni őket. Visszaélnek a helyzetükkel, csak CD/DVD melléklettel forgalmazzák a lapot irreális áron. Ezek a mellékletek ma csak alibi értéknövelő tételek. Éveken keresztül vásároltam a lapokat, (már egy jó ideje nem teszem) és a fenti összeget ma is kifizetném, mint ahogy kifizetem más havi magazinokért. A hozzáállásuk zavar...
2. Célközönségük a netet aktívan használja, így az általuk havi késleltetéssel lehozott anyagok már rég nem aktuálisak. Egyedül az olyan térségekben rúghatnak labdába, ahol a net nem hozzáférhető -
Wolverine
félisten
Uhh. Elolvastam az sg-s cikket is... durva. (viszont abban igaza van, hogy a magyar újságírás mellett szépen elrohant az internetes tartalom, csak még mindig nem vették észre...)
-
tkazmer
addikt
szerintem hosszabb távon az egész nyomtatott sajtóban nincs már nagy lehetőség, ennek előszele, hogy a papíralapú it újságok bajban vannak, ugyanis ezeknél a célcsoport számítógépet biztosan használ, és akkor már inkább olvas az interneten ingyen de hasonló minőségben
-
azbest
félisten
Valószínűleg a szakmai hírnevüket felhasználva fokozatosan Online magazinná kellett volna válniuk. Havi rendszerességgel nem lehet felvenni a versenyt a naponta hírt adó s heti több nagyobb cikket készítő portálokkal. A ph! teszteket olvasva még azt sem lehet mondani, hogy részletesebb lenne a papír alapú média.
Az oldalhoz tartozó és írásokból elérhető/nyitható fórumtémák is nagyban növelik a komfortérzetet. Keresni is könnyebb egy online rendszerben... (bár még ezen lehetne finomítani).
Béke poraidra Computer Panoráma, sokat tanultam belőled annak idején.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- Gamer-Pc, Core i5, RTX 4060 Ti, Wi-Fi, 750W, vízhűtés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest