- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Projektor topic
- Asztrofotózás
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A gépelőkesztyű hasznos kiegészítője lesz, ami párnázott az új begyeknél, és egy gyengéd áramütéssel jelzi, hogy leütötted a karaktert.
Leszokunk-e a gépeléstől ha fizikai fájdalommal fog járni?!
-
nyunyu
félisten
Ezt szerintem kommentálni sem érdemes, mert úgyis csak trollkodás lenne a vége.
-
Dr. Akula
félisten
Már Primon is elég volt az ilyen érintősből, azóta se lett jobb. Csak amíg telefonon nincs más, mert hülyén nézne ki, addig szgép vonalon simán van neki hely. Eddig is volt. Csak megy a fillérbaszás, ez is úgy jár mint az F gombok, az Ins-Del hatos, vagy a félmagas kurzor.
-
Mik76
senior tag
Akik vakon gepelnek tutira nem fognak erre a baromsagra benevezni. Akik a billentyuzetet bamulva irogatjak be a napi 1-20 facebook posztot azoknak tokeletes lesz. Majd ugralhat a kaki emoji a billentyukon kozben...
Es majd megint jon egy hullam akik "Nem is ertik hogy tudtak elni a hagyomanyos billentyuzettel". -
ripla
addikt
Gyorsan be kell szerezni egy csatlakoztatható laptop billentyűzetet, mielőtt a többi hülye másolni kezdi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
rofl
Egyre csak halmozódnak az indokok, hogy miért NE Alma.
-
Dr. Akula
félisten
Úgy látszik még nem sikerült elég szarra a mostani szigetes billentyűzet, tudnak még mit rontani rajta. Remélem akár 2 fillért is meg tudnak spórolni a vásárlók szivatásával...
-
Üveglappal váltaná ki az Apple a billentyűzetet?
Bakker, még mindig jobb, mintha billentyűzettel váltaná ki az üveglapot! Tök sötét lenne a szobában -
Syl
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #44 üzenetére
Aki nem csak nézte, hanem tapizta is anno a ZX81 fóliabillentyűzetét, az tudja, hogy még abban is volt minimális "gomb mozgás". Kb fél-egy millimétert süllyedt be a fólia a lenyomásakor. Vagyis a touch screen-hez képest elég komoly volt a feedback.
-
-=RelakS=-
veterán
Dehogynincs! az előbb említett ZX 80/81 a fólia billentyűzetével, akár a ZX Spektrum a gumi billentyűzetével
Néznivaló a témában, Nostaliga Nerd az 5 legrosszabb billentyűzet
Extra: számbillentyűzet órát valaki? -
Redneck
nagyúr
Nincs is annál jobb dolog, mint egy sík felületet tapicskolni gépelés céljából.
Ja de. A billentyűzet.Remélem megcsinálják és röhöghetek jókat az Apple fanokon, akik majd próbálnak meggyőzni hogy ez mekkora innováció és jobb, mint billentyűzeten gépelni.
-
arn
félisten
Osregi otlet... mindig van lejjebb. Es ebbol a hulye otletbol is szarra keresik magukat, amit a tobbiek lemasolnak.
-
SidCorky
őstag
válasz
Juhaszatti #29 üzenetére
Mitől katasztrófa?
Szerk: közben válaszoltál, rég frissítettem a topicot.
Egy gomb esetében szerintem még vállalható, ha nem figyelek rá direkt, akkor nem is nagyon tűnik fel, hogy nem igazi gomb. Egy teljes billentyűzeten viszont borzalmas lehet, kipróbálni érdekes lehet, de hosszabb távon biztos repülne.
-
Juhaszatti
addikt
Azt el tudom képzelni hogy a fizikai billentyűzetes mellett lesz egy ilyen variáns is. Azzal az Apple fel tudná mérni hogy mekkora rá a kereslet a hagyományoshoz képest, aztán el tudja dönteni azt is hogy melyik maradjon. Esetleg mind a kettő lesz később is.
De csak ez a megoldás elsőre fizikai nélkül, szerintem durva öntökönlövés lenne. -
joey04
titán
válasz
Juhaszatti #36 üzenetére
Szerintem tökéletesen vissza tudja adni telefonon a fizikai gomb érzetét. Amikor először próbáltam, alig hittem el. Ahogy a force touch trackpad is egy csoda. De abban egyetértek, hogy egy laptopnál lehet fura lenne az egész billentyűzetet ezzel kiváltani. De azért kipróbálnám.
-
Juhaszatti
addikt
Kicsit sem adja vissza a fizikai gomb érzetét. Az meg egyenesen zavaró hogy nem csak a gomb alatt, hanem a telefon teljes alsórésze rezeg.
Persze ízlések és pofonok, van aki szereti, van aki meg sosem tudná vagy akarná megszokni.
Elég megosztó feature lett, ezért sem gondolom hogy a MacBookoknál ez kiválthatná a fizikai billentyűzetet, drasztikus veszteségek nélkül.
Ha telefonon nem is okozott visszaesést, a MacBookok egy egész más piacon játszanak. Más célközönséggel, más elvárásokkal, más felhasználási körrel, stb stb. -
dqdb
nagyúr
válasz
Patrik.Varga #16 üzenetére
A billentyűzet háttérvilágítása most is alacsony frekvenciás PWM-mel megy, szóval a teljesen elkerülhető szemfárasztó villogás már jelenleg is adott (nem mintha szinte összes csillámpóni gamer billentyűzet nem így tenne).
-
hemaka
nagyúr
válasz
Juhaszatti #29 üzenetére
Mi a gond vele?
Nekem sokkal jobban tetszik, mint anno 6S-en a fizikalis gomb. Ez legalabb nem megy tele kosszal es kinlodik, mint a rendes gomb. -
joey04
titán
válasz
Juhaszatti #29 üzenetére
Nekem i7 van és imádom.
-
koby11h
őstag
Nekem a Primo és a ZX81 fóliabillentyűzete jutott róla eszembe, hogy örültem amikor Spectrum-on és Commodore-on végre lenyomható gombokat kaptunk, itt meg pont fordítva...
DE a kétlapos összecsukható vágódeszka, na az már úgy szabadalom! -
ONEFREE
aktív tag
De jó lenne ha az új generáció ezzel jönne 😂😂😂😂 Gondolom sokan próbáltak már tableten gépelni. 😂 Ez is lenne akkora élmény! A még jobb ha egyenesen hologram lenne a billentyűzet helyén 😂
-
.mf
veterán
-
Fex
tag
Kíváncsi leszek ennek az ergonómikus változatára....
-
Sinesol
veterán
Kíváncsi lennék rá, az I8-ban nagyon jó a virtualis rezgős gomb, lehet itt is beválna.
-
Lacika112
aktív tag
Tehát ha jól értem bele raknának még egy érintés érzékeny kijelzőt ami csökkentené az akuidőt de nem menne legalább porszemcse a bill kapcsolók alá így nem kéne magyarázkodniuk hogy a felhasználó a hülye mert nem "tiszta" szobában mert gépelni?
-
troviko
senior tag
Ezek használhatatlanok. A képen szereplő lenovot próbáltam, katasztrófa. De szurkolok az Applenk hogy bevezesse, hátha végre csődbe megy ez a fos cég.
-
azbest
félisten
Bármilyen ötletet le lehet szabadalmaztatni az usa- ban.
Ráadásul, az sem számít, hogy volt már nagyon hasonló megoldás máshol vagy máskor. Ha mondjuk pécén volt már olyan megoldás, akkor hozzáírják, hogy telefonon használni azt a megoldást és máris újnak számít.
A legszebb az egészben, hogy bár ezek a szabadalmak valószínűleg teljesen érvénytelenek például itthon vagy az eu-ban, de akkor is kifizetjük értük a cégek közt egymásnak felszámolt licenszdíjakat, mert az amcsi cég nem fogja eladni anélkül a terméket másik országban sem. Ráadásul ha le is járt a szabadalom, akkor a megvalósításra még külön vonatkozhat copyright, ami miatt, ha titokban tartják, senki sem tud alternatív megvalósítást adni hozzá (például szoftvereknél). Szóval jól körülbástyázták a rendszerüket.(friss példa, malayziában van még pár mpeg2-es szabadalmi bejegyzés és ezért továbbra is felszámítják a most és évekkel ezelőtt lejárt szabadalmakra kivetett díjakat. De persze ez csak a rizsa, valószínűleg később is felszámítanák, ha valahogy megoldható, hogy vele kompatibilis ne létezhessen, például mert a hardver zárt és nem tudod kihasználni ipari titkok megszerzése nélkül)
-
Patrik.Varga
tag
Én már hosszú évek óta arra várok, hogy a kb 8 évvel ezelőtt feltalált OLED-es billentyűzetet találja fel újra az apple és rakja be a laposokba.
Ez egy valóban értékelhető feature lenne, hiszen az összes program kiosztása (ikonjai, gyorsbillentyűi) egy gombnyomásra változtatható lenne.
Optimus maximus volt a keyboard neve ha jól emlékszem, horribilis áron persze.
De nem, az apple "kitalál" egy totál felesleges és használhatatlan dolgot újra és újra, majd eladják minő menő cuccnak. Már látom előre, hogy ez a "másodlagos kijelző" PWM-es lesz és a vásárlók hisztizni fognak, hogy 1-2 óra munka után fáj a szemük és könnyeznek....
-
tibaimp
nagyúr
Nyugodtan csinálják, minimum +101 meghibásodási lehetőség....
-
dingdongkng
tag
Nekem volt surface pro-m az eredetii touch coverrel, ami lényegében egy vaslap rajta egy szövetborítással, és az is érintésérzékeny volt. Nem volt annyira rossz rövidtávon amúgy, a legnagyobb baja az volt, hogy az embernek megfájdultak az ujjai, mert egy kemény lapot csapkodott...
-
hemaka
nagyúr
Menne max. 1-2 hetig a fika, de szepen csendben azert vegul megvennek ugyanannyian, ha nem tobben...
-
Ringman
félisten
anyámborogass!
már eleve a vékonyított rövid úttal járó billentyűzet rémálom, nem hogy egy merev lapot püfölni
-
Apollyon
Korrektor
Valószínűleg ez csak egy nagyon rossz rémálom, amiből fel fognak ébredni.
-
moleculez
veterán
Lehet, hogy nem akarnak ők ezzel semmit, csak náluk legyen a szabadalom, ha valaki megcsinálná ebben a formában.
-
-
Moleman
addikt
Ez ugyanolyan hülyeség, mint autóban az érintőképernyős klímapanel, odanézés nélkül nem lehet használni, csak hátránya van.
-
ROBERTOH
őstag
Hogy lehet bejegyeztetni egy olyan szabadalmat, amit már más cég bejegyeztetett? (lásd pl. a cikkben is szereplő lenovo-t) Mondjuk azt sem értem, hogy hogy lehet ilyet bejegyezni, hiszen pl. az okostelefonok vagy a tabletek is ezen az elven működnek..
-
Syl
nagyúr
>ezzel a lépéssel sok professzionális felhasználót elveszíthet az almás vállalat
Az Apple évek óta nagy ívben tesz a professzionális felhasználóira...
-
Addig semmi értelmét nem látom, amíg ez nem ad semmi pluszt. Mert hogy gépelni rajta fizikailag képtelenség olyan "minőségben" mint egy fizikai billentyűzeten. A lenovo megoldásába legalább bele volt építve egy digitalizáló tollas megoldás, de ha már ilyen, akkor az a képernyőn hasznosabb így én továbbra sem értem ezt minek..
Ezzel nem spórolnak helyet.. -
törölt tag
Plusz a Sonynak is volt ilyen megoldása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cupertinoi vállalat legújabb szabadalma szokatlan megoldás, de láttunk már hasonló terveket valóra válni.
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- Peugeot, Citroën topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen autót vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest