Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldiablo
addikt
válasz ScomComputer #516 üzenetére
Gyors teszt volt vele, borzalmas, 5Ghz-en 250W körül eszeget. Pénteken tudok csinálni pontosabb mérést.
-
M0ng00se
őstag
11600K vs 5600X - 14 Games - RTX3080 Gaming Results
Érdemes rálesni annak aki még itt van.V6
-
eldiablo
addikt
Inkább nem, köszi. Kerülöm az ilyen topikokat.
Pontos konfig: i7 11700KF, Gigabyte Z490 Aorus Elite AC, 2x8GB B-die RAM 4266C16, Asus Strix 1080 Ti, Samsung 860 EVO (OS), Samsung 980 PRO (CP2077), Corsair HX 1200i táp, HWinfoval monitorozva.
BIOS minden alapon (kivéve a RAM):
CB R20 - 165W, 70C° - 5733 pts, all core tartja a 4600Mhz-et.Teljes rendszer fogyasztás: 254W, +12V rail-en, 225W összes felvétel terhelés alatt.
Idle teljes tápfelvétel 52-80W, +12V rail 18-40W között.CP2077 medium beállítás, statikus AMD FidelityFX 85%, 2560x1080 felbontáson: 95W, 61C°.
Teljes konfig: 467W, +12V rail 428W.
Asus Strix 1080 Ti saját mérése szerint 242W-ot fogyaszt.[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
elég érdekesen skálázodik a CP2077 cpu használata. Mondjuk FHD mellett még egy ryzen 5 3600 esetében is úgy 45% körül van a CPU terhelés. Ha 4K-ban hajtják jó minőségen eseltleg RT mellett akkor már az átlagos cpu igény elmegy 80-85% körülre néha eléri a 94-95%-ot is. Főleg este fele kivilágított városi utca nagy nyüzsi és neon reklámok sok tükrözöd felület minden csili-vili. ami azt mutatja, hogy simán zabál olyankor vagy 10 szálnyí teljesítményt. Ilyen esetekben egy 3900X-et is képes felhajtani 35-40% terhelésre, ami szintén arra utal, hogy a 12 mag 24 szálas prociból is kivesz vagy 10-11 szálnyi teljesítményt. Vagyis erősen dinamikusan terheli a CPU-t a minőség függvényében. Vagyis nagyfelbontás és jó minőség és RT esetében igen csak rakni kell a játék alá a magokat és szálakat. Vagyis ebbena jétékban bőven van mit csinálni a CPU-nak.
-
Busterftw
nagyúr
Ezert szuletett meg a hipotezis fogalma es alkalmazasa a tudomanyban.
Ha valami hasonlorol van szo, akkor ez a legokosabb fizikusok egyertelmuen ki van emelve.A gond epp az itt es errol folyik nagyjabol a vita, hogy volt egy hipotezised de te ezt bizonyitott tenykent akartad itt eloadni, amikor kerdore lettel vonva.
Tobbszor irtam, hogy ha specifikusan leirod, hogy ez az allitas nemet webshopra, vagy japanra igaz peldaul, azzal nem lenne gond. Viszont ezzel akartal bizonyitani egy olyan hipotezist, amire nincs a tulajdonodban informacio."Sokkal többet ad el az AMD? Ja, nagyon nagy valószínűséggel. És ennyi. Vége. Nincs tovább."
Csak ugye nem ezt irtad, es nem ezt vedted foggal korommel 3 napig.
Ha ennyit irtal volna, nem lenne vita. -
eldiablo
addikt
Kérdés, ki mit keres egy processzorban. Kicsip egészen más aspektusát nézi ezeknek a processzoroknak, mint a nagy átlag. Neki ha egy processzor nem megy annyit mint másnak, akkor az
szarnem teljesíti az elvártakat. Ez egy rossz, OC-s beidegződés.Az tény, hogy órajelre kevesebbet megy, de igazából nincs nagy veszteség, mert valamivel gyorsabb tud lenni itt-ott mint pl a Coffee/Comet Lake. Ami nekem fájóbb az a magszám. Nekem a 10850K telitalálat benchelésre, mert órajelre is jót megy és a 10 magja pl. 3Dmark Vantage-re kifejezetten jól jön (100K+ CPU pont pl).
Játékok alatt még nem néztem a fogyasztást, de mástól elég beteg értékeket hallottam. 11700K ~170W játék alatt, 3900X nekem 75W-ot evett 12 magon CP2077 alatt.
Mindjárt lemászik a CP2077 a 11700K-s konfigra és kiderítem.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Szóval ja, ezt kéne felfognod, hogy a világ legokosabb fizikusai is bizonyíték nélkül el kell, hogy fogadjanak dolgokat közös megegyezés alapján, mert lehetetlen lemérni egyes dolgokat jelenlegi tudásunk alapján Ezért nem értem, hogy miért jössz a bizonyítékkal olyan dologban, amiben nem létezik ilyen, mert senki se számolta össze még a világon és a józan ítélőképességünkkel kell levonni a konzekvenciát, hogy vajon mi lehet az igazság. Sokkal többet ad el az AMD? Ja, nagyon nagy valószínűséggel. És ennyi. Vége. Nincs tovább.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Busterftw #506 üzenetére
"Ezert mondtam, hogy a hsz-ed szubjektiv, egy velemeny."
Így van, mivel senkinek sincs róla semmilyen pontos adata, ezért az Egyébként nem tudod, hogy tudod-e, de nincs objektív valóság, csak szubjektív, mert nem élettelen gépek vagyunk, akik adatokat dolgoznak fel és az alapján döntenek, hanem emberek, sok elfogultsággal és főként érzelmileg döntünk. Például nincs rá bizonyíték, hogy a fénysebesség minden irányban állandó, ezért a szakértők megegyeztek abban, hogy ugyanannyi idő alatt történik meg az oda és vissza út is. Ezért nem értem, hogy miért kezdtél el vitatkozni rajta, mikor senki sem fogja megmondani a tutit / biztosat.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nekem nem kell bizonyitani a cafolatot. Illetve en nem allitottam, hogy nem adott el annyit.
Siman adhatott el 6x annyit a vilagon, de nincs ra bizonyitekod.
Nem mondtam, hogy az AMD nem adott el annyit, nem kell alatamasztanom.
Az adatok hianyaban jelenleg egyertelmuen megallapithato, hogy az allitasod nem allja meg a helyet.Birosagon is peldaul a vedelemnek nem kell bizonyitani, hogy a vadlott nem tette meg a buntettet, a vedelemnek csak az a dolga, hogy ugyeszseg nem hozott elegendo bizonyitekot.
Nem valoszinuseg szamitasrol van szo, hanem eladott vs eladott mennyisegrol.
Ezert mondtam, hogy a hsz-ed szubjektiv, egy velemeny. Ezzel a hsz-el ez ala is tamasztottad azt, hogy fel info alapjan te ezt igy gondolod.
Amivel nincs baj, csak akkor nem kene ezt tenykent hirdetni. -
jattila48
aktív tag
-
jattila48
aktív tag
A lapom 47k volt, amit így is sokalltam, a proci 37k, a ram meg AMD-hez is ugyanannyi (26k/16GB). Nézegettem AMD-t, de sehogy nem jött ki jobbra mint az Intel. Alaplapból csakis ATX méretű 4 db. DIMM foglalatú jöhetett szóba, az pedig az AMD-hez sem volt sokkal olcsóbb (kb. 5k-val). Ráadásul az AMD-ben nincs IGP, nekem ez is szempont volt. Lehet hogy gyenge, de nekem elég. A legolcsóbb DVGA is 25k lett volna, ezt is számoljuk bele. Az, hogy innováció, vagy 4 éves fejlesztés, a francot sem érdekil, ha egyébként megfelelő, felőlem lehet 100 éves is.
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
PuMbA
titán
válasz Busterftw #493 üzenetére
"Nem tudod objektivan alatamasztani, hogy az AMD a vilagon DIY piacon 6x annyi cou0t ad el."
De te se tudod alátámasztani objektíven, hogy nem adott el ennyit. Szóval miért kezdtél el akkor felelősségre vonni engem erről, ha ezt az ügyet nem fogjuk itt sose 100%-ra biztosan megállapítani? Semmi értelme nem volt, ráadásul úgy, hogy egyes országok adatai alapján az én állításom a valószínűbb és nem a tiéd. Feleslegesen keverted bele magad olyanba, amit meg se tudsz cáfolni.
[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
válasz jattila48 #476 üzenetére
Ez is csak azért lehetséges, mert az AMD kompetitív termékeket árul. Nem az Intel eredménye tartok tőle.
Sebtiben belepörgetve a fórumba, AMD vs Intel szájkaratén kívül a termékről esett mélységeiben szó?
Csütörtök óta nyúzok egy 11700KF-et és elég vegyesek az érzéseim. Gyors-gyors, de baszott sokat eszik és forró. Ma ránézek a PCIE4.0 támogatására, mert eddig csak sima SATA SSD-m volt szabadon jáccókázni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #446 üzenetére
Valoszinuleg mervado Japanban. De igazad van, pontosan csak ugy lehet meghatarozni.
Nem tudjuk a vasarlasi szokasokat, hanyan vasarolnak "offline" PC boltban, mennyi ezeknek az aranya stb.
Mervado Japanban, a nagyobb online shopoknal.Na most ha valaki peldaul a Japan adatokat latja, elolvassa azt a cikket aztan ide leirja, hogy az AMD a vilagon sokkal tobb cpu-t ad el DIY piacon hat nezt meg mi van Japanban, az mennyire veheto komolyan, statisztika ide vagy oda?
VirsLee
Szerintem pontosabb DIY szamokat csak az Intel/AMD tud. De gondolj bele, hany kulonbozo forrasbol tudsz egy PC alkatreszt beszerezni. Online, fizikai bolt, hasznalt, ezek kozott rengeteg az atmenet, eleg nehez lehet kovetni.
Egy barebone CPU-val az OEM vagy DIY?En csak azt mondtam a reszesedessel kapcsolatban, hogy ha a vilagon 6x annyi AMD fogy DIY piacon, meg ha ez egy kis piac is, jobban meg kene latszani a bevetelen/(desktop) reszesedesen. Szoval mar csak ezert is fals az allitas, velemenyem szerint.
PuMbA
"hogy rájöjjön, hogy hülyeségeket beszél"
Nem tudod objektivan alatamasztani, hogy az AMD a vilagon DIY piacon 6x annyi cou0t ad el. Tehat ezt hivjak jo indulattal szemelyes, szubjektiv velemenynek, rossz indulattal meg hulyesegnek."Ilyen adat nem létezik, szóval hiába írja hozzászólásról hozzászólásra, hogy mutassunk ilyen adatokat. Kettős mérce."
En azt mondom, ha nem letezik ilyen adat (szamodra, szamunkra) amire az allitasod alapozod, akkor semmi ertelme ezt teljes meggyozodessel allitani. Teljes hiteltelenseg lesz belole, semmi mas.zsintai1987
Kerdezd azoktol, akik hoztak a Japan peldat. En irtam, hogy eleve nem relevans globalisan.
Ha pontos Japan adat kell, akkor kopogtass naluk, mint allitast alatamaszto bizonyitek.
Jah hogy nem elerheto? Akkor mire fel az allitas? Mikulas hozta? -
Robitrix
senior tag
válasz jattila48 #452 üzenetére
Ez nézőpont kérdése.
nagyjából kétszer annyiért kapsz egy ryzen 5 3600-ost, Ami két mag 4 szállal erősebb és az össz teljesítménye is a duplája a 101000-nak. Vagyis a 10100 és a 3600 ár/teljesítmény aránya nagyjából megegyezik. Most például a 10100 ára a 47 ezertő(1 ajánlat, a következő már 50 feletti)l indul a tipikus ára 51-58 ezer..... a 3600-as ára 60-tól indul a tipikus ár a 61-68 ezer. Vagyis kb. 10000 forint a két proci különbsége nagyjából miközben az AMD kétszer olyan gyors. Ez számomra azt jelenti, hogy sokkal jobb az AMD ár/teljesítmény aránya..... A 10100F az olcsóbb átlagosan egy 10 ezerrel de még így is rosszabb az ár/teljesítmény aránya, mint a 3600-asnak. -
VirsLee
őstag
válasz jattila48 #488 üzenetére
De Te is belefutsz abba a hibába, hogy ezt rendszer szinten kell nézni. Pl. Megvetted a 67k-s lapot a 38k-s procival. Tudom, neked nem f-es van, de így még olcsóbb. Plusz gyors RAM-ot is vettél mellé, gondolom ezért vettél Z-s lapot.
Helyette mehetne a 3600 + B450-es lap ugyanúgy 3200-as RAM-mal. Olcsóbb lenne és minden szempontból gyorsabb.
Az Intelt senki nem temette, meg is vitattuk, hogy 70 milliárd feletti éves bevétele van. Az innovációt temettük, mert az egy nem létező fogalom 6 éve az Intel desktop prociknál. -
zsid
senior tag
válasz jattila48 #488 üzenetére
Hát amikor tojást sütsz a macbook pro-n akkor..
Az alkalomszerűt értsd úgy, hogy télen kevesebbet, max síelős videók vannak, viszont amikor jó idő van és repülhet a drón akkor van hogy hetente összejön egy videónyi anyag, amiből 4-6 óra kínlódással lesz eredmény.Gondolj csak bele abba, hogy ma már a kaputelefon is képes 4K-ban rögzíteni, akármelyik 80 000Ft alatti Xiaomi telefonnal csinálsz 4K30FPS videót log színprofillal ( a drágább telefonokat meg ne is említsük ), egy kis color grading és letérdel a gép... ( persze lehet proxyfájlokkal is dolgozni, de mire azokat is legenerálod..).
Én nem az intelt temetem, csak azt mondom hogy az nem feltétlen igaz az az elég gyakran elhangzó érv, hogy a felhasználóknak csak nagyon kis része próbálkozna valamilyen szinten tartalomkészítéssel és videóvágással. Szerintem folyamatosan nőtt az ezzel foglalkozó felhasználók aránya,ahogy egyre komolyabb kamerák kerültek a telefonokba és ahogy egyre elérhetőbb áron kaphatók az akciókamerák.
<tRucKdriFteR>
-
jattila48
aktív tag
"Több ismerősöm is vág videót alkalomszerűen"
Az alkalomszerűen a kulcsszó. Arra pedig nem hiszem, hogy ne lenne elég valamelyik Intel proci. Itt igazából csak a csúcs kategória a kérdéses. Akonek a legjobb kell az persze vegyen AMD-t. De nem hiszem, hogy mindenkinek csak a legjobb az elég. Lejjebb, pedig vannak (sőt) jobb ár/érték arányú Intel procik. Én csak ezt mondom, meg azt, hogy ezért kár méf az Intelt temetni.„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
jattila48
aktív tag
Lehet. Meg az is lehet, hogy nem ugra-bugrálok programok között ész nélkül. Ha dolgozok, akkor VS, különben netezés, kis játék (minesweeper, sakk), youtube videok, és mindegyikkel elvagyok jó darabig, hogy másikra átváltanék.
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
VirsLee
őstag
Segítek rávilágítani a lényegre. Az emberek ezen a területen fejlődést várnak, ha nem is minden évben nagy újdonságot, de valamit azért fel kellene mutatni. Örülök neki, hogy Te elégedett van a 10100-zal, nincs is vele semmi probléma. Nem mondta senki, hogy ne használd. Csak annyit mondtam neked, hogy 2021-ben piacra dobni ugyanazt a procit, amit 2015-ben már piacra dobtak, az nem fejlődés Ennyi. Ettől még bárki boldogan használhatja, akinek nincs komolyabb teljesítményigénye Csak mi várunk egy kis fejlődést, tudod, hogy ne a 2014-es 14nm-es technológiával gyártsák. Ennyit szeretnénk, hogy egy 2021-es 4/8-as proci legyen gyorsabb, mint egy 2015-ös 4/8-as. Vagy fogyasszon kevesebbet . Mert ha ezt nem hozza, akkor felesleges volt hozzá 1151v2-t és 1200-as socketet csinálni. Tudod, pl. egy desktop tiger lake proci. Azon a vonalon történt előrelépés. Ezt hiányoljuk desktopról. Ennyi az egész. Ezért fanyalgunk páran, mert ezt a történetet már láttuk (többször), szóval 6 év alatt ennyit letenni az asztalra egy kicsit kevés. Attól még nyugodtan használhatod Te is és emberek milliói
-
-
jattila48
aktív tag
Ezt sem kétlem, de szerintem a felhasználók igen kis része fordít rendszeresen Linux kernelt, vagy szerkeszt videót. Ehhez képest akkora az AMD hype, mintha mindenkinek csakis AMD lenne a megfelelő bármely kategóriában. Komoly munka azért a kernel fordításon és video szerkesztésen kívül is létezik (jó tudom, hogy példaként írtad), ahol az Intel is elég jól megállja a helyét.
-
CJ4567
nagyúr
-
PuMbA
titán
Ez attól függ, hogy mire használják a gépet. Linux kernel fejlesztők tudod hogy örülnek a 16 magnak? Eddigi tizen x év Intel helyett AMD-re váltottak jó páran, mert (tíz)percekkel hamarabb fordul le nekik a Linux kernel vagy annak egy része Erről olvashatsz a neten. Ugyanígy a videószerkesztők is 20 perceket spórolnak meg konvertáláskor a 8 helyett 16 maggal. Ugyanígy 3D tervező programok...ezek mind az amire azt írtad, hogy "csak". Ezekben az AMD most nagyon veri az Intelt, de természetesen most az Intel alsó kategóriája jobb az AMD-énél, tehát neked jobb döntés volt Intelt venni, de komoly számításigényes munkára nincs kérdés, hogy AMD.
[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
válasz hokuszpk #477 üzenetére
Az lehet, de némileg gyerekesnek tartom ezt az Intel/AMD fan dolgot is. Nem tartom magam egyiknek sem, AMD vettem volna, ha az felelt volna meg jobban az igényeimnek. Most az Intel volt a befutó nálam. Ezek (mármint az Intel és AMD) csak kapitalista cégek, miért kéne bármelyikhez is érzelmileg kötődni? Pont azt írtam, hogy sajnálatos, ha valkit ez mozgat, vagy befolyásol a döntésében (vagyis lehet, hogy nem sajnálatos, csak számomra furcsa kicsit).
-
hokuszpk
nagyúr
"Az utóbbi időben mintha kicsit divat lenne az Intelt fikázni, az AMD-t meg felmagasztalni, mintegy "visszavágásként" a "múltbeli sérelmekért"."
jollatod, de azert tegyuk hozza, hogy az Intel fanok boven tettek erte, hogy most kamatostul kapjak az ivet.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
jattila48
aktív tag
Igazából csak azért kezdtem el írni ezt az egészet, mert sokan azon fanyalognak-hisztiznek-kárörvendenek, hogy az Intel ilyen-meg-olyan sz@r, mert "csak" 14 nm, "csak" 8 mag, "csak" 5 Ghz, "csak" PCIe 3, hogy lemaradt az AMD mögött, ami "köröket ver rá" mindenben, ergo az Intel szemétre való hulladék, és hülye aki azt vesz (kis túlzással persze). Ehhez képest olyan ár/érték arányú procikat árul, amiket soha azelőtt senki, az AMD-t is beleértve. Belegondolni sem merek (meg nem is igazán emlékszek rá), hogy az első 486-os procim az akkori fizetésem hányszorosát tette ki. Ahhoz képest a 10100-as alig több mint 1 napi fizetésem. Szóval technológiai "lemaradás" ide vagy oda, nem igazán értem ezt a fanyalgást, az Intel továbbra is remek procikat gyárt (az AMD nem különben, csak kicsit gyengébb ár/érték mutatóval), amiből bárki megtalálhatja a neki megfelelőt, és ez a lényeg. Az utóbbi időben mintha kicsit divat lenne az Intelt fikázni, az AMD-t meg felmagasztalni, mintegy "visszavágásként" a "múltbeli sérelmekért". Vagy rosszul látom?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz jattila48 #474 üzenetére
Ja, hát akkor értem most már, hogy voltál el Core 2 Duo-n C, C++- az elég lightweight az ASP Net Core-hoz képest. SSD van a laptopba, szóval az sem gond. Visual Studio egy nagyobb webes Net Core projekttel például Azure felhőszolgáltatással elég felejtős 2 mag 4 szálas Intel procival és 8GB RAM-mal. Szenvedés az egész. Proci és RAM igénye pont annyi neki, mint egy mai játéknak. Egy 6 magos procival és 16GB RAM-mal már repül minden.
[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
Ezt nem tudom, én kizárólag C/C++-ban programozok, ott csak reggel indítom el a solution-t, nap végén meg kikapcsolom a gépet. A laptopoddal szerintem meg inkább a HDD környékén lehet gond, ha ennyire lassan tölt be. Bár ki tudja. A .Net-es vackok betöltése ilyen lassú? Én is kb. 40 projectet töltök be (persze jórészt lustaságból nem csináltam külön solutionöket), de pár másodperc alatt bent van.
[ Szerkesztve ]
-
pomorski
őstag
Köszi a cikket, hasznos volt! Arra jó volt, hogy ráeszméljek, hogy ha majd egyszer leváltom a 2011-v3-as 6850K rendszert, akkor azt ne socket1200-ra cseréljem, hanem valami másra.
-
jattila48
aktív tag
-
jattila48
aktív tag
Hát azzal a laptoppal akkor más baj lehet. 45 project nem olyan sok, de egyébként is egy nap csak 1-szer kell elindítani a solutiont. Nem? Egyébként olyan 10-20 ezer soros kis programocskákat írok mostanában. Nekem azért nem olyan kicsi, minden nevet és állapotot fejben tartani, de lehet neked bagatell.
-
keIdor
titán
válasz jattila48 #468 üzenetére
Nézd, én játszom, hidd el, hogy kijött a különbség, elég nagy ugrás volt az X58 abban az időben. Akörül volt HD7970 CF-em is, vagy talán 2010-2011, oda is kellett az x16-x16 PCI-E.
Nagyon mások az igényeink, azért írtam, hogy ez nagyon az igényektől függ, egy Wolfdale szerintem ma már csak internetezni jó, alapszinten. Ezer éve nem ültem ilyen rendszer előtt, de 2c/2t-t el tudok képzelni...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
jattila48
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz jattila48 #465 üzenetére
"Programozás során nem a fordítás vesz el sok időt, hanem a kód kitalálása-megírása-debuggolása."
Te akkor kisebb programokat írsz. A munkahelyi laptopomon 1-2 perc, mire elindul a solutionöm a 45 projekttel, mert gyenge a proci Itthon a 6 magos gépemen sokkal jobban pörög minden. Ha a munkahelyen kapnék jobb gépet napi fél órát spórolnék azzal, hogy 1 perc helyett 30 másodperc alatt elindulna a debug. Szóval nálam mindenképp a gép a lassú keresztmetszet, én tudnék gyorsabban dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
Az IDE-nek 1 mag is elég. Programozás során nem a fordítás vesz el sok időt, hanem a kód kitalálása-megírása-debuggolása. Ez pedig a programozó sebességén múlik, nem a processzorén. Fejlesztésre is elég a 8 GB is (legalábbis VS-nek), több memória a virtuális gépekhez kell. Most éppen 32 GB van a gépemben. Nagyobb adatbázisokat othoni gépen nem szokás kezelni, bár ki tudja. Ha fejlesztesz, ahhoz kis méretű teszt adatbázist szokás használni.
-
jattila48
aktív tag
A 2 magos 8500-as remekül működött. Óriási különbséget most sem veszek észre. Edge, Firefox, Visual Studio, Office azon is kb hasonlóan gördülékenyen futott, mint a mostani gépemen. 2010-ben miért bolondultál volna meg a 2 magostól? Akkor főleg az volt, és még a játékoknak is elég volt (tudtommal).
-
envagyok
veterán
Ha nem videót rendereltél hanem böngésztél játszottál akkor sok értelme nem volt a 4 magnak.
Mondom ezt úgy hogy 2006 végén már q6600 volt.
Utólag 2 magost vettem volna, azt sokkal jobban lehetett húzni, átlag lapban is mentek 4ghz-et, míg akkoriban az Abit IP35-ben szenvedősen volt meg a 2.8 a quaddal. -
PuMbA
titán
válasz jattila48 #459 üzenetére
Értelek. Azért írtam, hogy ha nem játszol, akkor elég jó proci, főleg, hogy a programozási IDE-k általában képtelenek több magot használni. Mondjuk egy nagyobb adatbázis alá már megint más a helyzet. Nekem a munkahelyemen például 8GB RAM van, de azonnal betelik egy Visual Studio, böngésző és a 40 projektes solution indítása után. 16GB RAM kell, alatta ma már nem tudsz kényelmesen fejleszteni, játékoknak is kell ennyi, szóval a programozás is kezd hardver igényes lenni. 6 mag jól tud jönni, ha erősen multitaskolsz.
[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
Nem sokkal drágább, de még annyival sem gyorsabb. Úgyhogy nekem nem érte volna meg. Az idióta jövő-menős-lövöldözős-futkározós játékok engem speciel egyáltalán nem érdekelnek, munkára (programozás) pedig bőven elég ez is. Az előző Core2 Duo 8500-as processzorom több mint 10 évig elég volt, és még most is az lenne, ha nem megy tönkre alóla a lap. Szerintem ez is kihúzza a következő 10 évet.
-
jattila48
aktív tag
Amikor én vettem a 10100-at, az AMD 3100 vagy 15e-rel drágább volt, 3300 pedig nem volt kapható. Amúgy tesztek szerint az i3 e két AMD proci között van teljesítményben. Az, hogy a technológia 5-6 éves, és van nála 5-6 éves gyorsabb proci, egyáltalán nem zavar. Az az 5-6 éves proci vagy 3-szor annyiba került akkor, mint most a 10100. Na ez nem mindegy. Szerintem 37e-ért, úgy hogy video kártyát sem kellett vennem, nagyon jó vétel volt. Amire én használom, bőven több mint elég a teljesítménye, és szerintem ezzel a felhasználók nagy része is így van.
-
PuMbA
titán
Egy 4 magos proci 2021-ben játékra nem best-buy és ár/ érték arányban se jó, mert a 6 magosok alig drágábbak és sok játéknak már az kell, a jövőben pedig még jobban. A 10100-at netezős, multimédia gépbe, integrált GPU-val együtt tudnám best-buy-ként leírni.
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz jattila48 #452 üzenetére
Azért ment itt 33k-ért is a Ryzen 3100 is, szóval volt hasonló ár/érték arányú proci, plusz tömegével vették 31-33k között a 6/12-es Ryzen 1600af-et (2600) az emberek egy ideig. Most sajnos aki budget procit akar csak intelt tud venni. Ez van, kifutó széria, 5-6 éves technológia, erős a konkurencia, úgyhogy valamivel normálisabb árakat kell alkalmaznia.
Amúgy engem még mindig nagyon zavar, hogy hiába vettél 10100-at, az 5 éves 7700k még mindig gyorsabb szimplán azért, mert magasabb órajeleket tud. Az olvastad esetleg, hogy rocket lake-ben nincs 4 magos? Kihoztak most még egy generáció comet lake-et Ez annyira vicces, hogy gyakorlatilag 2015 augusztusa óta árulja az Intel a Skylake magos 4/8-as prociját minden érdemi fejlesztés nélkül
-
Fücsök007
őstag
Van rajtuk haszon, egyedül az i9-10900K gyártása volt lassú, mivel nagyon kevés válogatott chip képes csak a kívánt órajelekre a kívánt VID-en belül. A maradék i9-10850K néven került forgalomba, a Rocket lake prociknál a legkisebb haszon az i5-10400f procin van, alatta az i3 és Pentium (Comet lake Referesh) procikon szintén kicsi a haszon, de olcsó a gyártásuk is. Amennyire tudom 50 dollár körül lehet a 4 magos, 80-100 dodó körül a 6 magos, 150 dollár körül a 8 magos példányok ára a kiforrott gyártástechmológia miatt, az i9 kivétel a Rocket Lake prociknál is. Egyébként párhuzamosan nem fognak gyártani a Rocket Lake procik helyett Comet Lake variánst, a legyártott készlettől szabadulnak meg mostanság.
-
aktív tag
"Lényegében a vállalat némi módosítással ezt portolta vissza 10 nm-ről 14 nm-re"
Ezt a mondatot olvasni is fájt. Szomorú, hogy idáig jutott az intel. -
jattila48
aktív tag
Ez igaz, csak nem mindegy milyen áron. Januárban vettem az i3 10100-as procit (nem az F-est) 37e Ft-ért. Se azelőtt, se azóta nincs jobb ár/érték mutatójú proci, főleg nem AMD. 2017 pedig nem volt olyan rég, ami akkor jó volt mindenkinek, az most is jó a felhasználók 95%-nak. A többi az csak fejlődésmánia/hisztéria.
-
zsintai1987
tag
válasz Busterftw #444 üzenetére
De nekem az összes Japánban eladott processzor aránya érdekel... Az nem mérvadó, hogy az ottani "helyi" amazon meg pcx meg iponnal mennyi, hanem az összes ami bemegy a határon! Sőt ha tudod bonsd le nekem külön külön, hogy földön/vizen és levegőben mennyi ment be! Majd pedig, hogy milyen futár cég mennyit vitt ki házhoz, majd azt is mennyien mentek be személyesen érte! Hajrá!
De ha le is írod nekem az sem lesz wőd wájd!3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+
-
zsid
senior tag
válasz Fücsök007 #449 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy így a csökkentett ár esetében van-e még a Comet Lake procikon haszon és ha vna akkor mennyi. Mert, ha így is keresnek rajtuk akkor teljesen felesleges volt forrást ölni a Rocket Lakebe. A nem várt helyzetet kihasználva, némi processzor túlkínálattal simán kibekkelték volna az Alderig..
<tRucKdriFteR>
-
Fücsök007
őstag
Egyetértek. Viszont azt tegyük hozzá, hogy a Comet Lake meg most a Rocket lake egyes példányai csak azért vannak jó áron, mert drágábban már nem vitték őket. Ez a Ryzen3xxx procik megjelenése idézte elő, és a Ryzen 5xxxx széria megjelenésé után csökkentették is a Comet Lake procik árát a teljes palettán, mert annyira nem vittél őket. A gyártás közben folyamatosan ment a tervek szerint, ezen nem tudtak/tudnak változtatni amíg nincs a gyártósorok többsége átállítva 10nm-re. Szerencsére az Alder Lake szériánál a 6+0 magos konfig is már lecsúszik majd i3-ba, de lesz Gracemont magos i3 is.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Pingüino #446 üzenetére
Így van, adjunk egy kicsit a saját "fegyveréből" vissza, hogy rájöjjön, hogy hülyeségeket beszél, amikor rajtunk pontos adatokat követel Ilyen adat nem létezik, szóval hiába írja hozzászólásról hozzászólásra, hogy mutassunk ilyen adatokat. Kettős mérce.
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz Busterftw #444 üzenetére
Azt tudom, hogy úgy általában CPU-ra van, csak azt nem, hogy DIY-ra is van-e. Az általános kimutatásokban ugye az van benne, hogy összesen mennyi CPU függetlenül attól, hogy OEM vagy DIY. Ami azért problémás, mert Intel esetében pl. az itt sokszor hangoztatott bevétel 17%-a Dell, 12% Lenovo, 10% HP. Külön szekció van az Intel pénzügyi jelentésében ennek szentelve, hogy milyen komoly sérülékenységet jelent nekik, hogy 3 partnertől érkezik a bevételük 39%-a. A top 3-ba nem fértek be az olyan partnerek, mint pl. Apple (22-24m CPU/év), nagyobb szerver gyártók, nagyobb notebook gyártók (pl. Acer, ASUS) akik Apple-höz hasonló volumennel dolgoznak.
Ezt csak azért írtam, mert sokan azt hozzák fel itt - talán Te is - hogy nem lehet több a DIY piaci részesedése az AMD-nek, mert 70 milliárd a bevétele az Intelnek. Ez utóbbi igaz is, de ennek töredéke származik csak DIY piacról. Ha átlapozod esetleg a legutolsó Intel pénzügyi jelentést azt is láthatod, hogy az Intel komoly veszélyként értékeli az AMD-t és ARM alapú termékeket is. Pl. éves 22-24m CPU eladást bukik az Apple miatt.
Abban igazad van, hogy az Intel piaci részesedése jóval nagyobb, a bevétele is jóval több, de azt az OEM gyártókon szedik be (saját bevallásuk szerint is), nem pedig a DIY szegmensben. Ott 2019 nyara óta, csak egyik pofonba futnak bele a másik után.
-
VirsLee
őstag
Sokan keverik a dolgokat A comet lake-ben nem az a sz@r, hogy ne lehetne használni, ott egyszerűen az a probléma, hogy "vót má'". Azaz a 10600k ugyanaz, mint a 8700k, csak más lap kell hozzá és jobban hűthető. Ez adott okot az embereknek arra, hogy elforduljanak DIY piacon az Inteltől. Vagyis, ha akarál venni 6/12-es skylake magos DDR4/PCIE 3-as procit, azt meg tudtad venni 2017 végén is Kár volt ehhez új alaplapot hozni. A rocket pedig nagyobb csalódás lett, mint vártam. Az alder lake-re nagyon kíváncsi vagyok, mert egy teljesen új koncepciót hozna, ellenben desktop-on nem tudom mennyi haszna lesz ennek.
-
Busterftw
nagyúr
Nincs kiadva vagy nem nyilvános. Általában ezekért fizetni kell egy példányt.
Desktopra van. A hsz-em arra irányult, hogy ezeket nem neked kell egyenként összeszámolni, ahogy a desktop market share esetében is létezik globális adat, a DIY esetében is lehet.
A japán adat például az összes nagyobb online shop eladásából áll össze. -
ati3x
senior tag
Novemberben updateltem a pc-et. 1700 ryzenről, amit megjelenés utan vettem nem sokkal. Talán még sose vettem "friss" megjelenésü procit.. Szóval gondoltam updatelek új 5xxx sorozatra. De az ára egy kicsit magasabb lett, mint vártam. Szóval gondoltam jó lesz a 3xxx-es széria is, biztos lesz valami jó deal, black friday, cyber monday stb. Napokig vadásztam de még így se nagyon találtam akciót, sőt a 3600 széria kari előtt még hiánycikk is volt. A mázli az volt hogy mindenki vagy a 3600 vagy az 5600-as proci bűvöletében élt, és a 37xx és a 38xx szériát nem nagyon fedezték fel. Szóval sikerült egy 3800x-et kicsípnem, kicsit drágábban mint pl 3600-ost. Párhuzamosan néztem az intelt is. Ott bizony egész jó akciók voltak, és egy boltba sem láttam "hiánycikként". Ennek ellenére nem vettem intelt.
-
Verrion
tag
Az IGP-ket le se teszteltétek? Kíváncsi lettem volna az előre lépésre az UHD 630-hoz képest. A mai sok száz ezres videokártya világban.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #433 üzenetére
Pontosan ugyanezert ez csak a velemenyem, nem tudom alatamasztani, mert nincs arra adat, hogy pontosan mekkora hanyada a DIY piac a desktopnak.
Szerintem jobban meg kellene latszodnia ha 6:1 az arany, de ennyi.
Nem fanozok itt senkit, nem josolgatok, mert nem tudjuk."De persze az összes nagy nevű weboldal, amik az általunk linkelt adatokra hivatkozva ugyanúgy, mint mi, kijelenti, hogy ez az arány jó közelítéssel általánosítható világviszonylatra is"
Erdekes lenne, egy hasonlo cikkben nem olvastam, hogy Passmark vagy Mindfactory adatokra hivatkozva ez igy kijelentene barki egy hirben.
Pontosan azert, mert hiteltelen. -
Pingüino
senior tag
válasz Busterftw #432 üzenetére
A DIY szegmens elég kicsi ahoz, hogy összességében megforduljon az arány. Rengeteg IoT eszközben Intel proci van. A laptopok többségében Intel proci van. A barebone PC-k többségében Intel proci van. Rengeteg OEM gépben Intel proci van. A szerverek többségében Intel proci van. Az, hogy te kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig market share, és DIY piac is ugyanaz, az - hogy a te szavaiddal éljek - "egy szubjektiv velemeny, semmi mas."
De persze az összes nagy nevű weboldal, amik az általunk linkelt adatokra hivatkozva ugyanúgy, mint mi, kijelenti, hogy ez az arány jó közelítéssel általánosítható világviszonylatra is, azok mind hülyék, csak te vagy helikopter. Ha ennyivel okosabb vagy mindenkinél, elmehetnél statisztikai elemzőnek, mert ezek szerint csak te értesz hozzá, senki más.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Milyen allitasomrol beszelsz? Masodszor kerdezem.
"mely szerint igazunk van"
Csak hogy tudjuk mirol van szo, az allitas az volt Pumba-tol, hogy az AMD 6x annyi cput ad el DIY piacon. Erre hoztatok egy szuk korben es vitathaoan mert peldakat. (Passmark es statista.com).
Hoztatok Amazon peldat, ahol nincsenek eladasi szamok feltuntetve, illetve figyelmen kivul hagyjatok az offline es mas online storeok eladasi szamait.A 6:1 aranyt globalisan csak ugy kapod meg, ha ismered egy adott idoszak alatt eladott CPU-k szamat a DIY piacon es megvizsgalod mennyi volt ebbol AMD es mennyi Intel.
Pingüino
"Mi indokolja, hogy ezt feltételezd?"
Mondjuk az a teny, hogy desktopon 20% a market share vilagviszonylatban, amiben a DIY is benne van. Az a 6x annyi AMD cpu a vilagon szerintem jobban meglatszana, pedig ugye a DIY nem egy nagy piac.
Meg loveban is.PuMbA
A gyufasdoboz teljes tartalmat tippelik, nem pedig az 1%-at, vagy a bal sarkat, hogy ott mennyi gyufa van.VirsLee
Nem kell, erre vannak a Peddie es a Mercury Research peldaul. De mar latom ti azt is tudjatok zsebbol, hogy ok hogy es milyen/mekkora mintabol dolgoznak. Persze forras nelkul.De amikor ok kiadjak a market sharet, akkor nem latom a mediat es az embereket ott fesziteni, hogy mirol beszelsz, nem lattad az Amazon Best Seller listat es a PH! forumozo statisztikajat? Az AMD tarol milyen Intel 80% market share?
Naugye.
"Amikor tehát azt mondom, hogy a DIY szegmensben 4x annyi AMD processzort adnak el, akkor abban van becslési hiba, hisz nem számoltuk össze mindet. A becslési hiba azt jelenti, hogy nem 4x, hanem 3.2x vagy 4.5x, nem pedig azt, hogy átfordul az arány. Ennyi. "
Itt a becslesi hiba az, hogy 1 darab nemet webshopban 4x annyit adtak el, nem Nemetorszagban, nem a vilagon.
Japanban 4x annyi AMD-t adtak el, nem a vilagon.
Itt van a hiba. Csak ti "felskalaztok. Raneztek a Mindfactoryra es azt allitjatok, hogy ez van a vilagban. Lehet ez? Persze, valoszinu. Allithatod ezt kisujjbol? Aligha.[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz Busterftw #426 üzenetére
Nem. Mi elfogadtuk.
Összes Intel vs összes AMD
Csak most pont nem érünk rá felkeresni 7-8 milliárd embert, mert nincs hosszú hétvége, csak szimpla 2 napos. Ezért a tudomány által elfogadott módszerrel egy kisebb minta alapján vonunk le következtetést. Ez mindenki számára elfogadható, kivétel Te, a gyíkemberek és a pirézek.Amikor tehát azt mondom, hogy a DIY szegmensben 4x annyi AMD processzort adnak el, akkor abban van becslési hiba, hisz nem számoltuk össze mindet. A becslési hiba azt jelenti, hogy nem 4x, hanem 3.2x vagy 4.5x, nem pedig azt, hogy átfordul az arány. Ennyi.
-
-
tusi_
addikt
Sracok, ha csak nem leszek szemelyesen megszoltiva, vagy ekezve, en lelepek, mert ez egy megnyerhetetlen csata
Sok sikert es kitartast
eat, sleep, play, replay
-
Pingüino
senior tag
"Megnezed az osszes eladott AMD CPU-t es osszeveted az osszes eladott Intel cpu-val.
Ha ez az info nem elerheto, akkor ne alapozd erre az allitast, mert az jo esetben egy szubjektiv velemeny, semmi mas."Még mindig ott tartunk, hogy nézz már utána, hogy mit jelent az a szerencsétlen "statisztika" kifejezés, mert aki lefektette az alapjait, az most tuti, forog a sírjában. Szerinted minden statisztika úgy működik, hogy darabra pontosan minden megvan nekik számszerűsítve, és csak osztanak egyet? Mert akkor baromira el vagy tévedve. A statisztikák 99%-a valamekkora mintaszámmal dolgozik, és ha nincsenek torzító tényezők, akkor azt a statisztikát alkalmazzák a teljes népességre. Ha nem így lenne, nem létezne az egész statisztika tudománya sem, mert pontos adatok csak elenyészően kevés esetben állnak rendelkezésre.
Azt mondd meg, ha már VirsLee ilyen szépen összeszedegette, amiket linkeltünk neked, és mindben hasonló eredmények vannak, akkor mire alapozod, hogy világviszonylatban ettől jelentősen eltérne az eredmény? Mi indokolja, hogy ezt feltételezd? Agybaj, amit csinálsz, komolyan. -
tusi_
addikt
Nem a forumrol menekulsz, hanem az allitasodbol probalsz. Mi belinkeltunk par forrast, mely szerint igazunk van, toled meg nem lattuk semmit, ami az ellenkezojet bizonyitana.
Nem nehez felfogni az aranyokat, neked nehez elhinni oket! Pedig igy van!
"Nem azzal kerülsz bajba, amit nem tudsz, hanem azzal, amit biztosan tudsz, de mégsem úgy van."
Mark Twaineat, sleep, play, replay
-
Busterftw
nagyúr
"Te probalsz menekulni valahogy az allitasodbol"
3 napja itt vagyok es valaszolok, ki menekul es milyen allitasombol?
Ott tartunk, hogy a DIY piacon az AMD nem adott el 6x annyit cput mint az Intel, mert keptelenek vagytok hozni osszes Intel cpu eladast hozni vs AMD cpu eladast.Csak igy lehet az allitast igazolni.
A vilagon DIY piacon eladtak 2020-ban 10 Intel CPU-t es 60 AMD-t.
Ez lenne a 6x annyi. Kerdes ezt miert ilyen nehez felfogni, es ha ez a valasz, akkor miert olyan nehez a fenti peldakat irrelevansnak tekinteni.Megnezed az osszes eladott AMD CPU-t es osszeveted az osszes eladott Intel cpu-val.
Ha ez az info nem elerheto, akkor ne alapozd erre az allitast, mert az jo esetben egy szubjektiv velemeny, semmi mas.A never surrender hozzaallas nalatok is jatszik, mert hozzatok ugyanazt az irrelevans peldat, csak mas kontosben.
VirsLee
Fentebb kifejtettem, szogegyszeru a keplet. Ossz Intel vs ossz AMD.
Tehat jelenleg az tortenik, hogy ti ezt nem akarjatok elfogadni, pedig ennel objektivebb nem lehet a valasz, es feladatokbol ti szubjektiven "felkonvertaljatok" a vilag osszes tobbi reszere.Tehat a hit kerdese nalatok jatszik, mert nem letezo adatokbol kovetkeztettek a piac egeszere.
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz Busterftw #421 üzenetére
A jelenlegi adatok fényében alátámasztható a feltételezés, hogy a DIY piacon sokkal több AMD processzort adnak el, mint Intelt. Az, hogy Te nem akarod elfogadni az a Te személyes elméd egy fura játéka.
Pl. mindfactory, egy online bolt, amely kiszolgálja az európai piacot. Évi 270-300.000 db DIY eladás. Mi a valószínűbb? Szerintem az, hogy ez tükrözi a német piacot, szerinted pedig az, hogy valamiért idejárnak az AMD-t venni az emberek, aki pedig Intelt akar, az megy máshova.
Amazon és newegg oldalon többszörös mennyiségben van AMD procikon értékelés, szerintem azért, mert több AMD procit adnak el, szerinted pedig azért, mert úgy gondolod kamu regisztrációkkal tolják az emberek az értékeléseket.Természetesen hihetsz bármiben, de attól még az Intel kb. sehol nincs a DIY piacon. Nyilván a többi szegmens az övé, hisz olcsón/nagy mennyiségben tud 14 nanos skylake magos procit gyártani, ami az OEM területen hatalmas előny. Azért mert a legkisebb szegmensben durván elveri az AMD, attól ez még nem fogja a pénzügyi eredményeiket érdemben befolyásolni, hisz a legkisebb szegmensről van szó.
-
tusi_
addikt
válasz Busterftw #421 üzenetére
Egyertelmu, hogy nem hiteles, nem is vartam mast. Te most ugy csinalsz, mint egy amerikai ugyved, aki kihasznalva a szar jogrendszert, kozvetlen bizonyitekokat akar, holott kozvetett van egy millio. Ennek koszonheti O.J. Simpson, hogy meg nem porkoltek meg.
PuMbA tevedett a 6x annyi eladott amd vel, mert kb 7x annyi.
Te probalsz menekulni valahogy az allitasodbol es olyan dolgokat varsz el tolunk, amiket meg a piac figyeloi is nehezen tudnanak szallitani. Persze mi sem tudjuk - pont leszarja mindenki - mennyivel tobb AMD-t adnak el, mint Intelt, mert nekem pl. nem kell egy vilagpiaci osszehasonlitas hogy tudjam, 6-7x annyit adnak el AMD-bol.
Megegyszer, en egy olyan nemzetkozi cegnel dolgozom, ahol PC alkatreszeket IS arulunk es ugyan az eladok nem a kozvetlen kollegaim, de toluk tudom, hogy milyen KV gepet kell venni, milyen mosogepet, TV-t whatever.... Ok tudjak, melyik milyen minosegu, mennyire tartos, mennyit hoznak vissza.... blablabla...
Mindezentul tetszik a "never surrender" hozzallasod, megha kicsit groteszk is Respect
eat, sleep, play, replay
-
Pingüino
senior tag
válasz laposonly11 #422 üzenetére
A p'ocesszoj az, ami a' apunak teszi a tévébe a néniket.
-
laposonly11
senior tag
Nem igaz, mer' ARM pl'ociból fogyik a legtöbb a vijágon! Topicot zájom, minn'enki mennyen mos' má' haza!
Ordo est anima rerum.
-
Busterftw
nagyúr
Nem hiteles, mert nincsenek eladasi szamok feltuntetve.
Illetve Amazon mellett van 5000 masik online shop, koztuk nagyok is.
Es ez csak US.VirsLee
- Japánban jelentősen több AMD proci fogy a DIY piacon
- Dél-Koreában sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Németországban 1 boltban tobb AMD proci fogy a DIY piacon
- A PCX-ben sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Shkiz0-nál sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- A hardveraprón sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Az amazon eladási listák nem mutatnak eladott mennyiseget.
- Az elmúlt 4 évben 3 AMD procit vettem a DIY piacon, ami pont hárommal több, mint Intel
- Ausztráliában a video Amazon adatra alapul, nem Ausztralia egesz DIY piacra.A vicc az egeszben az, hogy PuMbA 6x annyi AMD-t allitott vs Intel.
Nem eleg, hogy nincs eladasi mutatokbol statisztika (csak joindulatu felskalazas a vilagra nezve) de azt az eletben nem fogja fel-informaciokbol alatamasztani, hogy 6x annyi."de amíg nem hozol semmi olyan információt ami mást mutatna addig kénytelenek vagyunk ezekre a forrásokra támaszkodni."
Mi alapjan tesz barki olyan kijelentest, ami nem alatamaszthato a jelenlegi adatok ismereteben? Irtam mar, ha azt mondana, hogy 1 webshopban, vagy Japanban tobb AMD fogy mint Intel azzal nem lenne gondom.
De ez igy felrevezetes.Anaren91
Ha arrol beszelunk, az AMD mennyit adott el vs Intel, akkor nem gondolod az eladasi szamok fontosak?tusi_
4x hangzik el, (ismet toletek), nem arrol megy a vita, hogy az AMD vagy az Intel jobb.[ Szerkesztve ]
-
-
Anaren91
senior tag
Niccsen eladási szám há nem érted? Kamu a zegész, odaírják, hogy bestseller, hogy ami van nekik raktáron AMD proci drágán felárral el tudják adni a nooboknak, akik nem tudják, hogy a Zintel a menő.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
VirsLee
őstag
válasz Busterftw #406 üzenetére
Tehát:
- Japánban jelentősen több AMD proci fogy a DIY piacon
- Dél-Koreában sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Németországban sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- A PCX-ben sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Shkiz0-nál sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- A hardveraprón sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Az amazon eladási listák alapján sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Az elmúlt 4 évben 3 AMD procit vettem a DIY piacon, ami pont hárommal több, mint Intel
- Ausztráliában sokkal több AMD proci fogy a DIY piaconAzt remélem Te sem gondolod, hogy egy Németországban éves 270-300.000 (DIY) darab processzort eladó cég nem reprezentatív az országra nézve.
Szóval nem érdemes levonnunk az összes CPU eladásra vonatkozóan semmiféle következtetést, hisz tudjuk, hogy a DIY csak egy kis része az összes eladásnak. De amikor DIY piacra szeretnénk következtetéseket levonni, akkor - az ember már csak ilyen - a rendelkezésre álló információkat használjuk fel döntéseink és következtetéseink meghozásához. A fenti információk alapján én arra következtetek, hogy a DIY piacon több AMD procit adnak el, mint Intelt. 1 azaz egy darab információ sem áll jelenleg rendelkezésre, ami az előző következtetést gyengítené. Te sem mondasz ilyet, tehát nem tudunk olyan következtetést levonni, hogy a DIY piacon jól teljesítene az Intel.
Szóval köszönjük, hogy aggódsz azért, mert hibás következtetést vonunk le 6, 8, 10 egymástól független forrásból, de amíg nem hozol semmi olyan információt ami mást mutatna addig kénytelenek vagyunk ezekre a forrásokra támaszkodni.
-
Márton
nagyúr
Tuti bíróságon dolgozik
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ati3x
senior tag
Szerintem ne etessétek a trollt. Persze először vicces, de már rohadt unalmas...
-
PuMbA
titán
válasz Busterftw #410 üzenetére
Afene az Antarktiszról nincs adat, lehet néhány pingvin ott vett Intelt! Készen vagyok Ja, de inkább bízz meg egy céget, hátha elmennek az afrikai őserdőbe a manatu törzshöz megkérdezni mindenkit, hogy milyen procit vett, mert enélkül az eladási számok nem pontosak, hogy hagyhatjuk ezt figyelmen kívül Röhögni jó ez a topik.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Es US Amazon bestseller listan hol vannak az eladasi szamok?
Mutasd meg nekunk.A vilagon 195 orszag van, csak igy megelolegezem.
Shkiz0
En nem allitotottam semmit mert vagy nincs elerheto adat, ami az igazolna, vagy nincs teljes adatunk. Mit bizonyitsak?Az AMD 6x annyi cput ad el a vilagon mindenhol a DIY piacon? Erre keressuk a valaszt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Busterftw #399 üzenetére
Tehat ket dolgot lehet csinalni.
Vagy pontositod az allitast, vagy eleve nem allitasz olyat, amirol nincs elerheto adat.
Oké, mi nem tudtuk akkor hitelt érdemlő módon bizonyítani az állításainkat.
Akkor várom a statisztikákat linkelve részedről, bizonyítsd most te akkor annak az ellenkezőjét hitelt érdemlően!Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Pingüino
senior tag
Nem tudom, tisztában vagy-e a "többség" és a "pár ember" fogalmakkal, de láthatóan nem jól használod őket.
Az Intelnek és az AMD-nek meg max. az össz piac van meg. Mivel egyáltalán nem biztos, hogy minden dobozos proci a végén a polcon köt ki, ahogy az sem, hogy minden tálcás proci OEM gépben. Van mindkettőre ellenpélda. Biztos számaik nekik is csak arról vannak, hogy összesen mennyit adtak el. Hogy abból a lánc sokadik szereplője éppen egy kisker, vagy egy OEM, arról csak megközelítést tudnának adni.
Affölött meg megint csak elegánsan átsiklottál, hogy mint mondtam, egyszerűen belinkeltem neked a google kereső első 3 találatát. Van több is. Amit kiemeltem, mivel kérdeztem, hogy "Mennyit linkeljek?" Ha nem nézel utána, az nem baj, csak ne csinálj úgy, mintha nem mondtam volna, hogy van.
Azt meg már nem tudom, hányszor írtuk le neked, hogy olyan statisztika nincs, ahol minden egyes embert megkérdeznek. Mindig egy reális mintaszámmal dolgoznak, amit még képesek feldolgozni, de a társadalmi, nemi, vallási, etnikai, stb. vonatkozásokat tekintve lehetőleg homogén, mert így lehet alkalmazni a teljes népességre. Ha ezt nem tudod, akkor javaslom, mélyedj el kicsit a statisztika tudományában. -
PuMbA
titán
Ausztráliát is számolhatod,mert a Hardware Unboxed-esek ott vannak: [link], illetve kihagytad USA-t is, mert ott is van Amazon Best Seller CPU lista, ahogy már linkeltem
Kezd ez alakulni, a világ különböző részein is ugyanazt az arányt látjuk, hiszen ott is van Internet és látják a YouTube videókon keresztül az infót, hogy a Ryzen-ek jó procik. Nem az őskorban vagyunk, hogy csak Németországba jut el az infó
Na tudsz még olyan lehetséges régiót mondani a világon, ahol az Intel valahol is elad értékelhető mennyiséget?
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #405 üzenetére
Az ossz eladasi szamok leteznek az Intel es AMD tulajdonaban, ok tudjak DIY-re lebontva is, csak nem ismertek.
Egy webshop adatait ugy eloadni, hogy az a vilagon ervenyes ha nem is kimutatas hamisitas, de eros dezinformalas.Japan, Del Korea, Nemetorszag : kb 230 millio ember. De jah, ez lefedi.
Epp ez az, hogy talan a tobbseg helyen kezeli a dolgot, mert jozan paraszti esszel lehet latni, hogy a par ezres mintas statista.com kimutatas vagy 1 darab webshop eladasai nem egyenloek a teljes eladasi adatokkal, kiveve par embert itt.
[ Szerkesztve ]
-
Pingüino
senior tag
válasz Busterftw #402 üzenetére
A dezinformálás az lenne, ha azt állítanánk, létezik világméretű kimutatás, és szépen ide tennék egy hamisított kimutatást. Az, hogy hozunk jó pár példát, ami elég nagy részét lefedi a DIY piacnak majd azt mondjuk hogy ez alapján jó esélyel lehet következtetni a teljes piacra, az sosem volt dezinformálás. Ha az lenne, akkor az összes statisztikai hivatal összes statisztikája mind dezinformáció lenne, mert senki nem megy végig és kérdez meg minden egyes embert, hogy milyen processzort vett. Ha pedig azt állítod, hogy amit csinálunk, az dezinformáció, és félrevezeti az embereket, azzal gyak. hülyének nézed a többi fórumozót, mivel azt állítod, hogy nem tudják helyén kezelni a dolgot. Közben meg csak te nem tudod. Csak te ragaszkodsz irreális elvárásokhoz. És még fel sem tűnik.
-
Busterftw
nagyúr
Az informacio ami elerheto, az lokalisan alkalmazhato.
Akkor legkozlebb tedd hozza, hogy 1 nemet webshopban 6x annyi AMD fogy es ne azt probald ezzel bizonyitani, hogy ez ervenyes az egesz piacra.Tehat ha az mondom, az AMD 6x annyi cpu-t ad el ebben a webshopban, az igaz.
Ha azt mondom, hogy az AMD 6x annyi cput ad el mint az Intel, az nem igaz, mert nem tudjuk osszesen mennyit ad el az Intel es az AMD."Nem, egy Németországi adat a Németországhoz hasonló országokban tökéletesen alkalmazható."
Mi alapjan? A piac az osszes eladott proci. A nemetorszagi webshop ennek az adatnak a toredeke. Hogy vezeted le a tobbi eladasi szamok nelkul a tobbi orszagra?
Eleve ez nem nemetorszagi adat, ez 1 webshop adata Nemetorszagbol.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Busterftw #402 üzenetére
"Szubjektiven probaljak paran fel informaciokbol leszurni es tenykent talalni azt, ami beleillik a vilagkepukbe."
Ami információt mi itt megosztottunk, az mind azt mutatja, hogy az AMD sokkal több procit adott el. Mivel te nem tudsz mutatni 1db olyat adatot, ami szerint az Intel ad el többet akár 1 db webshopban is, emiatt sajnos a mi álláspontunk a hihetőbb és nem a tiéd.
"Az informacio ami elerheto, az lokalisan alkalmazhato."
Nem, egy Németországi adat a Németországhoz hasonló gazdaságú és társadalmú országokra tökéletesen alkalmazható és ilyen sok van. Ez jól látható abból, hogy USA-ban az Amazonon is AMD dominancia van a Top Seller CPU-knál. A világháló és globalizáció miatt sokkal egyenlőbbek a dolgok, mint 10-20 éve, amikor azt se tudtuk, hogy Angliában milyen zenét hallgattak épp.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #400 üzenetére
Le nem csuknak, csak kerdes mi ertelme felre es dezinformalni a forumon.
Csak hiteltelenseg lesz belole.Aztan amikor szembe vannak allitva a tenyekkel, illetve ebben az esetben azok hianyaval, akkor megy az Intelfanozas, mert elfogytak az ervek.
Eladasokrol/szamokrol beszelunk, ez egyszeru matek, koze nincs a vilagkephez.
Itt pont az ellenkezoje tortenik. Szubjektiven probaljak paran fel informaciokbol leszurni es tenykent talalni azt, ami beleillik a vilagkepukbe.grabber
Mar 3x, nem arrol beszelunk, melyik ceg termeke a jobb."Az Intel nem rossz termék,de ha van jobb akkor az értelmes emberek nem hülyék."
Ezt nem kommentelem, mert a bevetelbol vilagosan latszik, hogy a jobb termek nem egyenlo tobb eladassal. Minden szegmensre ertem, nem a DIY.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Busterftw #399 üzenetére
Nem értem mi a célod? Ha intelből eladnak többet attól jobb lesz a termék? Nem.
Az Intel nem rossz termék,de ha van jobb akkor az értelmes emberek nem hülyék. A jobbat veszik,főleg ha még olcsóbb is. Kivéve a fanatikusok. Focimezt is megveszi a szurkoló,nem az számít melyik a jobb csapat.
Fáj neked ha azt mondja egy két topiktárs,hogy az AMD-től többet adtak el?
Az Intel hasonló teljesítményt nyújt mint az AMD,de amíg az AMD kevesebbett fogyaszt,kevesebb benne sebezhetőség és még olcsóbb is akkor miért vegyen Intelt? Egy-két spéci játékra feladatra jobb lehet az Intel,de minden másban csak gyengébb.
Ja és az Intel minden évben új processzor foglalattal jön. Ekkora lehúzást,meg is érdemli az Intel hogy szenvedjen. Míg az AM4 hány éve is van meg? Erre nem képes az Intel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest