Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
Ezert szuletett meg a hipotezis fogalma es alkalmazasa a tudomanyban.
Ha valami hasonlorol van szo, akkor ez a legokosabb fizikusok egyertelmuen ki van emelve.A gond epp az itt es errol folyik nagyjabol a vita, hogy volt egy hipotezised de te ezt bizonyitott tenykent akartad itt eloadni, amikor kerdore lettel vonva.
Tobbszor irtam, hogy ha specifikusan leirod, hogy ez az allitas nemet webshopra, vagy japanra igaz peldaul, azzal nem lenne gond. Viszont ezzel akartal bizonyitani egy olyan hipotezist, amire nincs a tulajdonodban informacio."Sokkal többet ad el az AMD? Ja, nagyon nagy valószínűséggel. És ennyi. Vége. Nincs tovább."
Csak ugye nem ezt irtad, es nem ezt vedted foggal korommel 3 napig.
Ha ennyit irtal volna, nem lenne vita. -
Busterftw
nagyúr
Nekem nem kell bizonyitani a cafolatot. Illetve en nem allitottam, hogy nem adott el annyit.
Siman adhatott el 6x annyit a vilagon, de nincs ra bizonyitekod.
Nem mondtam, hogy az AMD nem adott el annyit, nem kell alatamasztanom.
Az adatok hianyaban jelenleg egyertelmuen megallapithato, hogy az allitasod nem allja meg a helyet.Birosagon is peldaul a vedelemnek nem kell bizonyitani, hogy a vadlott nem tette meg a buntettet, a vedelemnek csak az a dolga, hogy ugyeszseg nem hozott elegendo bizonyitekot.
Nem valoszinuseg szamitasrol van szo, hanem eladott vs eladott mennyisegrol.
Ezert mondtam, hogy a hsz-ed szubjektiv, egy velemeny. Ezzel a hsz-el ez ala is tamasztottad azt, hogy fel info alapjan te ezt igy gondolod.
Amivel nincs baj, csak akkor nem kene ezt tenykent hirdetni. -
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #446 üzenetére
Valoszinuleg mervado Japanban. De igazad van, pontosan csak ugy lehet meghatarozni.
Nem tudjuk a vasarlasi szokasokat, hanyan vasarolnak "offline" PC boltban, mennyi ezeknek az aranya stb.
Mervado Japanban, a nagyobb online shopoknal.Na most ha valaki peldaul a Japan adatokat latja, elolvassa azt a cikket aztan ide leirja, hogy az AMD a vilagon sokkal tobb cpu-t ad el DIY piacon hat nezt meg mi van Japanban, az mennyire veheto komolyan, statisztika ide vagy oda?
VirsLee
Szerintem pontosabb DIY szamokat csak az Intel/AMD tud. De gondolj bele, hany kulonbozo forrasbol tudsz egy PC alkatreszt beszerezni. Online, fizikai bolt, hasznalt, ezek kozott rengeteg az atmenet, eleg nehez lehet kovetni.
Egy barebone CPU-val az OEM vagy DIY?En csak azt mondtam a reszesedessel kapcsolatban, hogy ha a vilagon 6x annyi AMD fogy DIY piacon, meg ha ez egy kis piac is, jobban meg kene latszani a bevetelen/(desktop) reszesedesen. Szoval mar csak ezert is fals az allitas, velemenyem szerint.
PuMbA
"hogy rájöjjön, hogy hülyeségeket beszél"
Nem tudod objektivan alatamasztani, hogy az AMD a vilagon DIY piacon 6x annyi cou0t ad el. Tehat ezt hivjak jo indulattal szemelyes, szubjektiv velemenynek, rossz indulattal meg hulyesegnek."Ilyen adat nem létezik, szóval hiába írja hozzászólásról hozzászólásra, hogy mutassunk ilyen adatokat. Kettős mérce."
En azt mondom, ha nem letezik ilyen adat (szamodra, szamunkra) amire az allitasod alapozod, akkor semmi ertelme ezt teljes meggyozodessel allitani. Teljes hiteltelenseg lesz belole, semmi mas.zsintai1987
Kerdezd azoktol, akik hoztak a Japan peldat. En irtam, hogy eleve nem relevans globalisan.
Ha pontos Japan adat kell, akkor kopogtass naluk, mint allitast alatamaszto bizonyitek.
Jah hogy nem elerheto? Akkor mire fel az allitas? Mikulas hozta? -
Busterftw
nagyúr
Nincs kiadva vagy nem nyilvános. Általában ezekért fizetni kell egy példányt.
Desktopra van. A hsz-em arra irányult, hogy ezeket nem neked kell egyenként összeszámolni, ahogy a desktop market share esetében is létezik globális adat, a DIY esetében is lehet.
A japán adat például az összes nagyobb online shop eladásából áll össze. -
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #433 üzenetére
Pontosan ugyanezert ez csak a velemenyem, nem tudom alatamasztani, mert nincs arra adat, hogy pontosan mekkora hanyada a DIY piac a desktopnak.
Szerintem jobban meg kellene latszodnia ha 6:1 az arany, de ennyi.
Nem fanozok itt senkit, nem josolgatok, mert nem tudjuk."De persze az összes nagy nevű weboldal, amik az általunk linkelt adatokra hivatkozva ugyanúgy, mint mi, kijelenti, hogy ez az arány jó közelítéssel általánosítható világviszonylatra is"
Erdekes lenne, egy hasonlo cikkben nem olvastam, hogy Passmark vagy Mindfactory adatokra hivatkozva ez igy kijelentene barki egy hirben.
Pontosan azert, mert hiteltelen. -
Busterftw
nagyúr
Milyen allitasomrol beszelsz? Masodszor kerdezem.
"mely szerint igazunk van"
Csak hogy tudjuk mirol van szo, az allitas az volt Pumba-tol, hogy az AMD 6x annyi cput ad el DIY piacon. Erre hoztatok egy szuk korben es vitathaoan mert peldakat. (Passmark es statista.com).
Hoztatok Amazon peldat, ahol nincsenek eladasi szamok feltuntetve, illetve figyelmen kivul hagyjatok az offline es mas online storeok eladasi szamait.A 6:1 aranyt globalisan csak ugy kapod meg, ha ismered egy adott idoszak alatt eladott CPU-k szamat a DIY piacon es megvizsgalod mennyi volt ebbol AMD es mennyi Intel.
Pingüino
"Mi indokolja, hogy ezt feltételezd?"
Mondjuk az a teny, hogy desktopon 20% a market share vilagviszonylatban, amiben a DIY is benne van. Az a 6x annyi AMD cpu a vilagon szerintem jobban meglatszana, pedig ugye a DIY nem egy nagy piac.
Meg loveban is.PuMbA
A gyufasdoboz teljes tartalmat tippelik, nem pedig az 1%-at, vagy a bal sarkat, hogy ott mennyi gyufa van.VirsLee
Nem kell, erre vannak a Peddie es a Mercury Research peldaul. De mar latom ti azt is tudjatok zsebbol, hogy ok hogy es milyen/mekkora mintabol dolgoznak. Persze forras nelkul.De amikor ok kiadjak a market sharet, akkor nem latom a mediat es az embereket ott fesziteni, hogy mirol beszelsz, nem lattad az Amazon Best Seller listat es a PH! forumozo statisztikajat? Az AMD tarol milyen Intel 80% market share?
Naugye.
"Amikor tehát azt mondom, hogy a DIY szegmensben 4x annyi AMD processzort adnak el, akkor abban van becslési hiba, hisz nem számoltuk össze mindet. A becslési hiba azt jelenti, hogy nem 4x, hanem 3.2x vagy 4.5x, nem pedig azt, hogy átfordul az arány. Ennyi. "
Itt a becslesi hiba az, hogy 1 darab nemet webshopban 4x annyit adtak el, nem Nemetorszagban, nem a vilagon.
Japanban 4x annyi AMD-t adtak el, nem a vilagon.
Itt van a hiba. Csak ti "felskalaztok. Raneztek a Mindfactoryra es azt allitjatok, hogy ez van a vilagban. Lehet ez? Persze, valoszinu. Allithatod ezt kisujjbol? Aligha.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
"Te probalsz menekulni valahogy az allitasodbol"
3 napja itt vagyok es valaszolok, ki menekul es milyen allitasombol?
Ott tartunk, hogy a DIY piacon az AMD nem adott el 6x annyit cput mint az Intel, mert keptelenek vagytok hozni osszes Intel cpu eladast hozni vs AMD cpu eladast.Csak igy lehet az allitast igazolni.
A vilagon DIY piacon eladtak 2020-ban 10 Intel CPU-t es 60 AMD-t.
Ez lenne a 6x annyi. Kerdes ezt miert ilyen nehez felfogni, es ha ez a valasz, akkor miert olyan nehez a fenti peldakat irrelevansnak tekinteni.Megnezed az osszes eladott AMD CPU-t es osszeveted az osszes eladott Intel cpu-val.
Ha ez az info nem elerheto, akkor ne alapozd erre az allitast, mert az jo esetben egy szubjektiv velemeny, semmi mas.A never surrender hozzaallas nalatok is jatszik, mert hozzatok ugyanazt az irrelevans peldat, csak mas kontosben.
VirsLee
Fentebb kifejtettem, szogegyszeru a keplet. Ossz Intel vs ossz AMD.
Tehat jelenleg az tortenik, hogy ti ezt nem akarjatok elfogadni, pedig ennel objektivebb nem lehet a valasz, es feladatokbol ti szubjektiven "felkonvertaljatok" a vilag osszes tobbi reszere.Tehat a hit kerdese nalatok jatszik, mert nem letezo adatokbol kovetkeztettek a piac egeszere.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nem hiteles, mert nincsenek eladasi szamok feltuntetve.
Illetve Amazon mellett van 5000 masik online shop, koztuk nagyok is.
Es ez csak US.VirsLee
- Japánban jelentősen több AMD proci fogy a DIY piacon
- Dél-Koreában sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Németországban 1 boltban tobb AMD proci fogy a DIY piacon
- A PCX-ben sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Shkiz0-nál sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- A hardveraprón sokkal több AMD proci fogy a DIY piacon
- Az amazon eladási listák nem mutatnak eladott mennyiseget.
- Az elmúlt 4 évben 3 AMD procit vettem a DIY piacon, ami pont hárommal több, mint Intel
- Ausztráliában a video Amazon adatra alapul, nem Ausztralia egesz DIY piacra.A vicc az egeszben az, hogy PuMbA 6x annyi AMD-t allitott vs Intel.
Nem eleg, hogy nincs eladasi mutatokbol statisztika (csak joindulatu felskalazas a vilagra nezve) de azt az eletben nem fogja fel-informaciokbol alatamasztani, hogy 6x annyi."de amíg nem hozol semmi olyan információt ami mást mutatna addig kénytelenek vagyunk ezekre a forrásokra támaszkodni."
Mi alapjan tesz barki olyan kijelentest, ami nem alatamaszthato a jelenlegi adatok ismereteben? Irtam mar, ha azt mondana, hogy 1 webshopban, vagy Japanban tobb AMD fogy mint Intel azzal nem lenne gondom.
De ez igy felrevezetes.Anaren91
Ha arrol beszelunk, az AMD mennyit adott el vs Intel, akkor nem gondolod az eladasi szamok fontosak?tusi_
4x hangzik el, (ismet toletek), nem arrol megy a vita, hogy az AMD vagy az Intel jobb.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Es US Amazon bestseller listan hol vannak az eladasi szamok?
Mutasd meg nekunk.A vilagon 195 orszag van, csak igy megelolegezem.
Shkiz0
En nem allitotottam semmit mert vagy nincs elerheto adat, ami az igazolna, vagy nincs teljes adatunk. Mit bizonyitsak?Az AMD 6x annyi cput ad el a vilagon mindenhol a DIY piacon? Erre keressuk a valaszt.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #405 üzenetére
Az ossz eladasi szamok leteznek az Intel es AMD tulajdonaban, ok tudjak DIY-re lebontva is, csak nem ismertek.
Egy webshop adatait ugy eloadni, hogy az a vilagon ervenyes ha nem is kimutatas hamisitas, de eros dezinformalas.Japan, Del Korea, Nemetorszag : kb 230 millio ember. De jah, ez lefedi.
Epp ez az, hogy talan a tobbseg helyen kezeli a dolgot, mert jozan paraszti esszel lehet latni, hogy a par ezres mintas statista.com kimutatas vagy 1 darab webshop eladasai nem egyenloek a teljes eladasi adatokkal, kiveve par embert itt.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Az informacio ami elerheto, az lokalisan alkalmazhato.
Akkor legkozlebb tedd hozza, hogy 1 nemet webshopban 6x annyi AMD fogy es ne azt probald ezzel bizonyitani, hogy ez ervenyes az egesz piacra.Tehat ha az mondom, az AMD 6x annyi cpu-t ad el ebben a webshopban, az igaz.
Ha azt mondom, hogy az AMD 6x annyi cput ad el mint az Intel, az nem igaz, mert nem tudjuk osszesen mennyit ad el az Intel es az AMD."Nem, egy Németországi adat a Németországhoz hasonló országokban tökéletesen alkalmazható."
Mi alapjan? A piac az osszes eladott proci. A nemetorszagi webshop ennek az adatnak a toredeke. Hogy vezeted le a tobbi eladasi szamok nelkul a tobbi orszagra?
Eleve ez nem nemetorszagi adat, ez 1 webshop adata Nemetorszagbol.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #400 üzenetére
Le nem csuknak, csak kerdes mi ertelme felre es dezinformalni a forumon.
Csak hiteltelenseg lesz belole.Aztan amikor szembe vannak allitva a tenyekkel, illetve ebben az esetben azok hianyaval, akkor megy az Intelfanozas, mert elfogytak az ervek.
Eladasokrol/szamokrol beszelunk, ez egyszeru matek, koze nincs a vilagkephez.
Itt pont az ellenkezoje tortenik. Szubjektiven probaljak paran fel informaciokbol leszurni es tenykent talalni azt, ami beleillik a vilagkepukbe.grabber
Mar 3x, nem arrol beszelunk, melyik ceg termeke a jobb."Az Intel nem rossz termék,de ha van jobb akkor az értelmes emberek nem hülyék."
Ezt nem kommentelem, mert a bevetelbol vilagosan latszik, hogy a jobb termek nem egyenlo tobb eladassal. Minden szegmensre ertem, nem a DIY.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Az Intel nem nyero.
Mar masodszor kapom ezt a kommentet, amikor errol egy szo nem esett.Es mar 10x-re kapom azt a kommentet, hogy nekem tokmindegy mit mutatnak, azt en megmagyarazom.
Talan nem kellene ugyanazt linkelni 10x.10x-re: ezek a peldak nem fedik le a piac egeszet. Se 1 webshop eladasai, se a sajat eladasaid. Az, hogy ki mit olvas ki ebbol, egyeni szubjektiv velemeny es nem teny.
Es en vagyok a menthetetlen.Pingüino
"teljesen evidens a helyzet"
A helyzet szubjektiv. Ez nem bizonyitek az allitasra, hanem belekepzeles es ezt akarod itt beadatni tenykent."nekem nem kell bizonyítani semmit"
Voltal mar birosagi targyalason? Vagy neztel akarmilyen hasonlo filmet?
Nem igy folyik egy vita menete.
Ezert sem allitom, hogy az Intel ad el tobbet, en csak azt mondom, hogy amit ti mondtatok, arra nincs bizonyitekotok.Tehat ket dolgot lehet csinalni.
Vagy pontositod az allitast, vagy eleve nem allitasz olyat, amirol nincs elerheto adat.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
En meg egy 10 slotos Valheim szerveren vagyok es 7 ember Intel vett.
Azert ez eleg beszedes nem?
Szamolj ez milyen arany.Ezzel en sem tudom alatamasztani mi tortenik a piacon, ezert sem hoznek hasonlo peldakat, mert pont errol megy a vita, hogy ez nem bizonyitek semmire.
Illetve arra jo, hogy megtudjuk azon a szerveren 7 Intel felhasznalo van.Ahogy a mindfactory statisztika is arra jo, hogy mik a mindfactory szamok.
Se nem tobb, se nem kevesebb.Ha helyen lennenek kezelve a dolgok es a szamok, akkor nem lenne vita.
De engem nem latsz ilyennel peldalozni es ebbol arra kovetkeztetni, hogy az egesz piacon 7:3 az arany, mert a szerveren is az. Na akkor mar lehetne rajtam rohogni.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Pingüino #389 üzenetére
Terelni te terelsz, a kiragadott peldakkal. A 3 pelda sem fogja bizonyitani az allitast, ahogy az 1 pelda sem.
Ha nincs osszesitett statisztika, akkor nincs mi alapjan objektiv allitast tenni.
Ilyen egyszeru.Erveket pont toletek nem hallottam, csak kiragadott peldakat es mellebeszelest.
Nem kell semmit magyarazni, ha szerintetek a DIY piacon az AMD 6x annyi CPU-t ad el mint az Intel, akkor tamaszd ala. Nekem nem kell bizonyitanom az ellenkezojet, mert az allitas eleve nem bizonyitott."Ha pont azt tennénk eléd, amit kérsz, azt is kimagyaráznád."
Pedig tenyleg csak erre varunk. Csak Oscar bacsi meg nem gyutt. -
Busterftw
nagyúr
"az ő kiollózott fecnije a mérvadó"
Mondod te, amikor pont te hoztal egy kiollozott statisztikat, ami passmark benchmarkok alapjan keszult.
Meg hoztad a statista.com linket "hogy ez a worldwide", mikozben ott van a side node alatt, hogy:
- The market share is made up of thousands of test benchmark results.
- This graph counts the baselines submitted during these time period and therefore is representative of CPUs in use rather than CPUs purchased.
Tehat eleve nem eladott CPU-k alapjan keszult, hanem par ezer benchmark alapjan.
Worldwide, az. Szerintem inkabb ezen rohogjunk."Az hogy csapból is AMD folyik minden itthoni és külföldi fórumon"
Ha jol megnezed, ezen cikkek tobbsege pontosan ugyanarra a Passmark market share-re alapozza a hireket. Csak ott ekozben nem bullshitelnek olyat, hogy ez az egesz piacra ervenyes. -
Busterftw
nagyúr
válasz zsintai1987 #385 üzenetére
Ha nincs a piacra elerheto adat, akkor mi alapjan tesz valaki eleve egesz piacra vonatkozo allitast? Tolem ezt nem lathattad.
En itt is kiemeltem az elejen, hogy a desktop piacra van adat (amiben benne van a DIY is) a jelenlegi 80-20%, de ha van az allitast alatamaszto jobb adat azt szivesen megneznem.Erre kaptam a fentieket, kiragadott peldakat. Nekem nem kell bizonyitanom a cafolatot.
Loveban sem jon ki a narrativa.A piacrol beszeltunk ugyan, de ha azt mondta volna, hogy ebben a webshopban 6x annyi AMD fogy mint Intel, ez csak 1 minta, tessek ovatosan kezelni, azzal semmi bajom nem lenne es a mindfactory pelda hiteles.
Csak ezzel szemben ugy van eloadva, forras nelkul, hogy 1 webshopban tarol az AMD, tehat az AMD mindehol 6x annyit ad el vs Intel es en ezt csak fogadjam el hat ott az erdo a fa mogott mit kepzelsz.
"Valami csak van benne"
Persze hogy van. A PCX-nel 80-20 aranyban AMD-t adnak el.
Ennyi van benne, nem tobb.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz zsintai1987 #383 üzenetére
En miert hoznek? Nem en tettem az allitast.
Az meg legyen mar common sense, hogy 1 webshop adatai nem fedik le az egesz piacot. -
Busterftw
nagyúr
Pedig nagyon szokszor leirtam es szerintem egyertelmu.
DYI eladasok osszegzese a vilagon.
Hany AMD es hany Intel procit adtak el osszesen egy adott idoszakon belul a DIY piacon.
Nem egy webshopban, hanem osszesen, mindenhol.Nem elegeket, mert kiragadott peldak. Itt szamokrol van szo, ami 100%-ig objektiv.
Az, hogy paran kiragadott peldakbol vonnak le piacra ervenyes kovetkeztetesek, 100%-ig szubjektiv.Noukoum
Mondtam mar. Egyet kerek, ami az egesz DIY piacra ervenyes.
Ha nem tudtok hozni, akkor legalabb ne informaljatok felre.A market sharet kozlo jon peddie research se ugy hozza ki a jelentest, hogy megnezi a mindfactory eladasokat, es elintezi annyival.
Egesz piacot neznek.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Olvass inkabb vissza.
Noukoum
"Neki csak az a hiteles."
Ha a DIY egeszere tesz valaki kijelentest, akkor azt illik olyan forrassal alatamasztani, ami az egesz piacra ervenyes.
Az "AMD tarol egy nemet webshopban tehat mindehol tarol" allitasok neked nem bokik a szemed?[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
A mindfactory adatok a mindfactory webshopra ervenyesek, nem a piacra.
Mar csak azert sem fedi le, mert a webshopban ugyanugy kaphatok egybegepek/OEM-ek.Pingüino
"Hány kimutatást akarsz?"
1-et. Ami az egesz piacra ervenyes. Nem kiragadott peldakkal bizonyitani az allitast."Nem kell válaszolnod, úgyis tudom, mi lesz. "Ezek nem hitelesek!" Már meg is válaszolom a válaszod. Keress rá google-ön, millió meg egyet fogsz még találni."
Hitelesek, csak nem ervenyesek az egesz piacra.
Nekem nem kell keresnem semmit Google-n, nem en hoztam allitast, amit ala kene tamasztani. -
Busterftw
nagyúr
válasz Robitrix #365 üzenetére
En ezt ertem, csak azota is varom azt a kimutatast, amire ezeknek a kijelenteseknek az alapja. Piacra ervenyeset, nem 1 webshopra ervenyeset.
"Ebben a szegmensben kiemelkedő az AMD arány és jellemző a 80:20 %os főlény a AMD javára." es az AMD 6x annyi cput ad el (DIY piacon).Ha ilyen adat nem letezik, akkor sincs gond, csak ne menjen a felrevezetes es a hipotezis gyartas.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Sehogy.
Ezert is irjak oda, hogy 2000 ember volt a minta, ebbol ez derult ki, aztan max hipoteziskent megemlitenek valami konkluziot.
Ha full ugyanaz az egesz a vilagon, akkor az AMD lenne 80%-on desktopon es 4x bevetellel.Te meg sajnos azt felejted el, hogy a desktop piac DIY resze a piac toredeke.
Nepszeru DIY piacon az AMD? Persze. Viszont ez csepp a tengerben a desktophoz kepest.Szoval legkozelebb vagy tegyel specifikusabb allitasokat vagy ha altalanositasz akkor hozz egesz piacra vonatkozo bizonyitekot.
Noukoum
Ezert is irtam, hogy desktopon ez az arany, ha van van pontosabb adatod akkor johet.
Erre jottek az 1 webshopos peldak, mint egesz piacra vonatkozo adatok.Ezzel van bajom.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
A mindfactory nem bizonyitek, mert nem mutatja az egesz piacot.
Mi a helyzet a tobbi webshopban a 80 millios Nemetorszagban? Mi a helyzet a tobbi webshoppal a vilagon? Mi a helyzet az offline PC boltoknal a vilagon?A mindfactory csak azt bizonyitja, hogy abban a webshopban mi az eloszlas.
Te ezt hasznalod arra, hogy kijelented az AMD 6x annyi cput ad el mindenhol.Futjuk a koroket, de bizonyitek az allitasodra nincs.
-
Busterftw
nagyúr
Nem tudtam szerkeszteni.
"Előbbi hozzászólásomban írtam le, hogy közép és felső kategóriában adott el 6x többet. "
En meg erre kertem forrast, illetve statisztikat, ami az egesz piacra ervenyes.Addig ez nincs bizonyitva: "A lényeg, hogy az AMD 6x több procit adott el a közép és felső kategóriában"
-
Busterftw
nagyúr
A jelenlegi legfrissebbet linkeltem be, ott a desktop 80%.
Meg nagy hir is volt mert most 3 ev utan epp novelte a reszesedest az Intel.Mit kell ebbe beleolvasni? Ha 80% a market share (eladas utani, nem revenue!), az AMD nem adhat el 6x annyi procit.
"Most azzal akarod bizonygatni, hogy milyen jó az Intel, mert a market share-je 80% maradt az Celeron és Pentium procik miatt?"
Ki akarja bizonyitani ezt? Miert adsz szamba olyat amit nem is mondtam?
Egyaltalan nem volt szo errol. Senki nem emlitette.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Es ahogy mondtam, szivesen latom errol a statisztikat. Addig meg az egyetlen relevans ami van, az a desktop market share.
Profitrol vagy market sharerol beszeltunk?
Es meg ram mondjak, hogy terelek.A peldam ugyanolyan irrelevans volt, mint kovetkeztetest levonni 1 darab nemet webshopbol.
De kifejtettem, hogy ez volt a celja.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Es ez hogy bizonyitja azt az allitast, miszerint az AMD 6x annyi AMD procit ad el?
A nemet kereskedesre vonatkozott utana szerkesztve, de a piacon levo egyeduralombol indultunk ki, az egesz piacra ervenyes."AMD sokkal gyorsabban nőtt, mint az Intel, ami kb. stagnál"
Eladott mennyisegrol beszelunk.
100-rol noni 102-re stagnalas, 10-rol 30-ra noni meg hatalmas kiugras.
De az arany meg mindig 102 vs 30.Igy mar ertheto?
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Tegyuk fel, hogy az AMD 3000 procit gyartatott a fix kapacitason, 2000 elfogyott, a maradek 1000 meg "az alig lehet kapni sehol" oszlik el.
Az Intel gyartott 20.000 procit, eladtak 8000 darabot.
Ez a market shareben ugy fog meglatszani, hogy 80-20%.Ha az AMD 1 millio eladott proci utan 20% desktop reszesedest ert el, az azt jelenti, hogy az Intel 4 milliot adott el ugyanabban az idoszakban.
Nekem nem kell segiteni, csak nezd a piac egeszet, ne ragadj ki 1 reszletet es ne vonj le abbol az egesz piacra vonatkozo kovetkezteteseket.
Mert akkor en is mondhatnam, hogy az Intel 8x annyi procit ad el mint az AMD a piacon, hiszen a ph! gepajanlos topikba 8 v 1 aranyban Intel 10400 vagy 10600-10700 ajanlanak, nem Ryzent.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Szarkazmus volt a Passmark pelda, mert ez is ugyanolyan irrelevans mint az elobbi.
Bekuldott mintak alapjan keszul ez a felmeres.Na most tegye fel a kezet akinel lefutott egyszer is a Passmark.
A lenyeg: nem ervenyes a piac egeszere.PuMbA
"A bolti, sima eladások pillanat alatt befordultak az AMD irányába"
Igen, erre varunk jobb statisztikat, ami a piac egeszet nezi.
Addig meg van nekunk a desktop, ahol az Intel 80%.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Supplementary notes
- The market share is made up of thousands of test benchmark results.
- This graph counts the baselines submitted during these time period and therefore is representative of CPUs in use rather than CPUs purchased.Az, worldwide. Passmark "market sharet" nem akarsz linkelni?
Par ezer test benchmark alapjan van ez kiszamitva, nem osszes eladott CPU alapjan.PuMbA
Te meg nezd meg hogy mukodik az Amazon algoritmus."Hát de...egy nagyobb kereskedés mindig reprezentatív minta."
A piac egesze a reprezentativ minta. De sehogysem jon ki a matek.A market share az eladott mennyiseg bizonyos szazaleka. Van revenue market share is, de en nem azt linkeltem.
Tehat ha az Intel 80%-20% aranyban birtokolja a desktop market sharet, akkor hogy tud az AMD tobb procit eladni?"tehát a desktop procik mellett más helyről sokat szednek be."
Marmint? Azok a szamok desktop reszlegbol vannak, nincs szerver, vagy IOT.Ha az Intel desktop reszlege 4x annyi bevetelt termel CPU-k eladasabol, mint az AMD osszes reszlege, akkor az AMD hogy adhat el tobb CPU-t, raadasul 6x annyit?
Nem jon ki a matek.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
kulcsszó: egy nemet kereskedesben.
"Market share is the percent of total sales in an industry generated by a particular company. Market share is calculated by taking the company's sales over the period and dividing it by the total sales of the industry over the same period."
Ha tavaly tobb mint 6x tobb AMD-t adtak el, akkor miert 80%-20% a piacon az arany?
Illetve ha az AMD 6x tobb procit adott el, akkor az Intel PC desktop reszlege miert csinalt 4x annyi lovet mint az AMD dekstop/szerve/vga egyuttveve?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest