Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Jó, hát lehet, hogy ezzel az eszmefuttatással nem jutok egyről kettőre, de azért leírom:
1. A technológia létezik, csak beruházás kérdése a használata.
2. Első sorban konzolokról beszélünk ugye, PC-n vajmi keveset számít a grafikai megjelenítésben a rendszermagok száma. Általában.
3. A fentihez: az épp csak terjedőben lévő DX11 az első, ami több magon hajt végre utasításokat. Ez a DX10 2006-os debütálásához képest vérlázító.
4. 2007-ben az volt az ász, akinek 2 magosa volt, lehetőleg Intel. Ma az az ász, akinek Core i7-ese van (a 4 mag az "virtuálisan" lehet 8 is). 2010-et írunk, ez pont 3 év, de a technológiák debütálása közt max 2 év telt el.
5. A PC-s ipar tud érdekes statisztikai adatokat produkálni: 1999-es gép 200 ezerből: 300-400 Mhz. 2002-es átlag: 1.5-2 Ghz. P4, az igaz, relative alacsonyabb teljesítmény azonos órajelen, mint a P3-nál, de az üzemi frekvencia iszonyatosat ugrott.
6. Végül, de nem utolsó sorban: a fentiek impozáns adatok, de a ma elérhető szoftverek még mindig elég kis arányban profitálnak a 2 vagy több rendszermagból. Ciki.Summa summarum: nem jutottam el A-ból B-be, csak árnyalni akartam a kérdést. Én nem tartom kizártnak a 12-16 magot sem.
-
De az elterjedéshez azt is vegyük bele, hogy a "kockákon" kívül(mint itt mi
), szerintem nagyon nem mondható elterjedtnek még a 4 mag sem. Majd ha a tecskós gépben is 4 mag lesz, na akkor el lesz terjedve 
Azt, hogy 3 év mulva 12 magos proci lesz az átlagos, én nagyon kizártnak tartom(a jelenlegieket figyelembe véve), lehet, hogy lesz, de hogy átlagosnak mondhatóan, azt kétlem..
Mellesleg meg értelmét sem látom jelenleg. Vannak olyan programok, ami még a 2 maggal sem boldogul rendesen, nem a 4-el. Egy engine miatt xx magos procikat erőltetni(mert ugye jelenleg nemigen van mire használni a többet) meg hát.. Így kicsit számomra elbízottnak tűnik ez a dolog, hogy arra várnak, hogy a hardver utánamenjen az ő elképzeléseiknek. Na majd meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Le Mans Ultimate
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
- További aktív témák...
- Eladó refurbished Dyson V15 detect Absolute porszívó 12 hó garanciával és számlával
- Apple iPhone 11 64 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Pulse GL66 12UEK 15.6" FHD IPS i9-12900H RTX 3060 16GB 1TB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 (15akp10), 15,1' 165Hz Oled, Ryzen Ai 7 350, RTX 5050, 32 hónap garanciával, eladó!
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci, Jogtiszta Windows 11
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- PlayStation 5 Pro /// Boltból, Számlával és 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
), szerintem nagyon nem mondható elterjedtnek még a 4 mag sem. Majd ha a tecskós gépben is 4 mag lesz, na akkor el lesz terjedve