Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPad topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenAtis
tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy gép amiben 32gb az összes tárhely, mostmár eljutottam odáig hogy 8,8gb szabad, de így sem megy fel a 1809-es update, mivel leszedi de telepítés közben diboja hogy nincs elég hely. Nos gondoltam nem gond leszedem a telepítőt, és az pendrive-on lesz, és akkor felmegy, de nem találom sehol a telepítőt. Tudnátok egy linket adni ahonnan le lehet szedni az offline telepítőt (nem az update assist ami kb 15mb hanem a teljes telepítőt) Előre is köszönöm.
Attila
-
hallador
addikt
Miközben éppen valami olyat tesz ami illegális, és még nagyzolóan előadja, hogy ez aztán mekkora hős vagyok... Na ha bele akarod keverni a paprikát hajrá, legalább annyira magyaros a paprika is mint a mentalitás...
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
s.bala31
őstag
válasz Jesus_Shaves #142 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom, de egyenlőre elhalasztottam az update-t, annyira nem sürgős majd hétvégén újra próbálkozok
-
aktív tag
-
s.bala31
őstag
-
s.bala31
őstag
Üdv. Gondoltam megpróbálom frissíteni a win-t manuálisan mivel magától még mindig a 1803-as verziót reszelgeti. Letöltöttem a Frissítési segédet is a 1809-hez, le is tölti a szükséges fájlokat stb, újraindítás után elindul a frissítés majd kb 20% körül megáll és visszaszed mindent amit addig felpakolt és marad a 1803-as verzió. Találkozott már más is ilyen problémával?
-
gthomma
senior tag
Ez már egy egészen jó pre-alpha ! Az első béta mikorra várható? 2020 közepe, vége ?
Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.
-
hallador
addikt
válasz Sub-ZeRo #130 üzenetére
KB minden rosszindulat nélkül, ha Modi lennék, akkor azokat az embereket, akik pofátlanul, "Magyarosan" ilyenről beszélgetnek simán Ban-olnám egy hétre az első alkalommal...
Mondhatnám nem akarok a Kádár rendszer paródiájában megöregedni... És nem is vagyunk messze mentalitásban tőle...The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
nagyúr
-
hallador
addikt
válasz Sub-ZeRo #128 üzenetére
Megint abba a hibába estünk, hogy valamit leírok, és jön más, aki leírja ugyanazt, hogy felkészültebbnek tűnjön... Na nem baj, csak nem tudom ezzel a módszerrel lehet boldogulni otthon? Vagy mi?
Tehát illegális?
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
nagyúr
válasz hallador #127 üzenetére
Otthon hogy oldod meg a VL szerverrer való kapcsoltatot? ...
Én úgy tudom hogy az vállalati dolog..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
janos666
nagyúr
válasz antikomcsi #123 üzenetére
Lehet, hogy nem úszod meg friss telepítés nélkül, mert elég egyedi problémának tűnik. Hacsak nem valami konkrét, viszonylag keveseknél lévő bejegyzéssel van a gond (pl. "új XY dokumentum", ahol az XY progi telepítője hülyén hozta létre a bejegyzést). Talán nézd végig valahol (registry? de nem tudom hol), hogy milyen elemek vannak ezen a listán, mentsd le, aztán törölj mindent, ami nincs benne egy friss windows-on is, aztán próbáld újra (ha segít, akkor egyesével pakold őket vissza).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
antikomcsi
veterán
Mikor megjelent elsőnek, már akkor feltettem, de vissza kellett állnom 1803-ra. Most megint frissítettem, de ugyan az a hiba, mint volt, így megint vissza kellett állítani a 1803-at.
Az a baj, ha nyomok az egérrel egy jobb kattintást, és kiválasztom az "Új" lehetőséget akkor akár a fájlkezelőben teszem ezt, akár csak az asztalon, lefagy a fájlkezelő. Tehát nem tudok egy új mappát, vagy jegyzetet sem csinálni. 1803-ra visszaállva, pedig megint működik. Nem szeretném most újra telepíteni a gépet, csak azért, hogy próbálkozzak. Eddig működtek a frissítések rendesen, de ez a 1809 nem akarja az igazságot.
-
nagyúr
Nekem a visszahívás óta fent van és egy bug-ba futottam bele, hogy HDR-s monitoron nincs Night light...
A szimulátor monitoron meg, sárga is mint a napkitörés...
Mondjuk nem zavar, meg más hibát nem láttam...[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
senior tag
válasz Necroman_Mk2 #120 üzenetére
Sajnos a Linux se ismer fel mindent alapból, ezért a kamerádat is valószínűleg "csak" egy mezei kamerának ismeri fel, és használja egy alap felbontással. Ha viszont találsz hozzá megfelelő drivert, ugyanúgy fog működni, mint Windowson.
-
Necroman_Mk2
őstag
Tudom, hogy van rá, föl is telepítettem. Ugyanakkor a beépített kamera meg valamiért csak VGA módban használható Ubuntun, Windows alatt azonban szebb képet ad. (Egyszer lehet megbuherálom.)
Meg régebben a linuxos Skype eléggé fapados volt, de most már kb. mindkét verzió ugyanazt tudja."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
btprg
senior tag
Hogy jutott eszedbe a Windows 7-ről áttérni arra a fosadék szar 10-re? A bloatware-t lecserélni egy még nagyobb bloatware-re csak böngészés miatt, amikor még minden böngésző legújabb verziója támogatja a 7-et is... Mazochizmus++
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
senior tag
válasz Necroman_Mk2 #113 üzenetére
A Wine egy letisztult rendszer + a Linux se eszi annyira a gépet, ezért mennek jobban a játékok (na meg nem kell a kompatibilitási módot futtatni a régebbi játékoknál, mint pl. a Windows 10-nél)
A skype-os példát nem értem, Linuxra is van skype + böngészőből is használható...
-
senior tag
Csak kis okosság: nincs olyan, hogy XFCE Linux, az XFCE egy grafikus környezet, bármelyik Linuxra fel lehet tenni. Amúgy a MATE desktop is eléggé élhető, ha esetleg az XFCE nem tetszene.
Én első körben biztos nem Wine-el próbálkoznék, tuti van Linuxra is ilyen program. Sok sikert a Linuxhoz!
-
Necroman_Mk2
őstag
Én már nagyon régóta dual bootban használom a gépet: a Windows csak játékok miatt van fenn (esetleg Skype), minden egyébre Ubuntu Linux-ot használok.
(#112) csicso82 A Wine-ban nekem az a legérdekesebb, hogy néhány, W10 alól problémásan futó program azzal sokkal simábban megy. Régebbi játékok, főleg.
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gyere át a kezdő Linuxos topicba, segítünk. De így kapásból, van cross-platform NBFC progi erre Linux alá is és egyéb lehetőségek is. https://wiki.archlinux.org/index.php/fan_speed_control
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Cs1csó
félisten
Linux-ot alig ismerem a Wine-ról hallottam, de ez még nem jutott eszembe. Tehát tolok rá egy XFCE Linux-ot és arra feltolom a Wine-t majd azzal futtatom a NHC-t?
Amúgy szívesen váltanék CSAK linuxra azon a gépen:
- fürgébb rendszer
- a dual boot miatt a Windows 7 is helyet foglal így felszabadulna és a Linux kisebb helyet foglal azt tudom mint a Windows 10 tehát alapban nyernék vele csak egy 250GB-os HDD van a gépben.CPT.Pirk
Erről a gépről van szó: MSI GX700 hivatalosan Xp és Vista támogatással jelent meg 2007 nyári modell én 2008 tavaszán vettem.
-
Cs1csó
félisten
válasz CPT.Pirk #106 üzenetére
Jó lenne ,tettem már rá korábban Linux Mint-et, a baj az hogy a gyári ventilátor vezérlés borzasztó nulla terhelés mellett és hűvős gép esetén is közel 50%-on pörög a hűtés, van hozzá egy régi program - NHC - Notebook Hardware Control - amihez van egy az én gépemre írt fájl és ezzel tudom vezérelni adott hőfokhoz adott ventilátor százalékot tudok megadni, alacsony hőfokhoz kb. 10%-os ventilátort állítottam be sajnos ez csak Windows 7 alatt működik Windows 10 alatt nem de most jön a turpisság (NE kérdezd hogy működik DE MŰKÖDIK!!)
Tehát dual bootban van a gépen a két rendszer a Windows 7 és a Windows 10 a Windows 7-et SEMMI másra nem használom csak arra hogy az NHC-val beállítsam a ventilátor értékeket majd átbootolok Windows 10-re és ki is veszem a választóképernyőt a bootolásnál tehát innentől a Windows 10 fog csak bootolni és LÁSS CSODÁT a ventilátor vezérlés ÚGY MARADT AHOGY ahogy a Windows 7-en beállítottam, érdekesség hogy ha tartósabb áramszünetet kap a gép akkor elfelejti a beállításokat és visszaáll a süvöltő ventilátor de akkor megint belépek a Windows 7-el és kész is mehet vissza a Windows 10. Mivel tartós áramszünet ritkán van ezért van hogy hónapokig nem kell hozzányúlni mivel ez kvázi asztali gépként van használva ezért egyáltalán nem gond.PROBLÉMA: a Linux-on ez a játék nem működik sajnos, tehát hiába dual boot a Windows 7 és beállítom rajta a ventilátorokat ha a következő boot a Linux akkor az mindent visszaállít alapra (ez valahol érthető hiszen az egy teljesen más rendszer)
Ameddig erre nem jöttem ár addig Windows 7-et haszanáltam azóta fut a gép Windows 10-el és halkabb ventilátorokkal, tehát szívesen tennék rá egy XFCE (tudom hogy ez a legkisebb gépigényű Linux)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Próbálj ki pl egy Linux Mint XFCE-t azon a gépen, érezhetően gyorsabban fog menni rajta minden. A gép gyenge volta miatt gondolom úgy se nagyon van másra használva, mint böngészés, arra meg igazán nem feltétel a Windows.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
hallador
addikt
Ok csak akkor azt kellene írni, hogy ugyan fut rajta de inkább csak futogat, mert igazából a jótól nagyon messze van. És akkor ok, kb úgy fut rajta mint pentium III on a Windows XP futni fut ha van rá elég időd.
-
Cs1csó
félisten
válasz hallador #101 üzenetére
A régi noti:
- core2duo T7250 2Ghz
- 3 GB RAM DDR2
- 8600M-GT VGA - 256MB RAM (a ha jól tudom a rendszer 3GB-ból veszi le)
- 1680x1050 kijelző (elég nagy febontás volt ez anno)
- HDD 5400RPM-es
Már nem egy erőmű de egy böngésző még elfut rajta a másik gép i5-ös tehát van viszonyítás, párhuzamosan nem kell túlzásokba esni programfuttatások terén de nincs gond vele, talán még jobban fut mint Windows 7-el ami vagy 7 évig volt rajta. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #42813184 #98 üzenetére
Én is felraktam októberben az asztalira, nem okozott gondot, de csak szerencsés voltam (meg mondjuk soha nem tárolok semmit a Windows mappáiban, vagy meghajtóján). Egy kissé siettetik a nagy frissítéseket...
Amit a kolléga írt, az viszont az, hogy baromi lassan ment fel a gépére.
Ezt alá tudom írni, tegnap előtt a core i5 M520 procis laptopomon valami 45 perc körül volt, mire felment és közben többször újraindult, plusz utána még rá kellett szánni az időt a lemezkarbantartó futtatására a maradványok eltávolítására, majd töredezettség mentesítő futtatására. Igaz nem ssd-n fut a w10 abban a gépben, de egy kicsit így is túlzás szerintem.[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
Na most ha egy sima w10 home/pro -t letöltesz ,feltelepited és semmi kulcsot nem adsz meg akkor kapsz egy fekete hátteret és kiirja hogy aktiváld (egy reg moddal kikapcsolhato) ezen felül semmi,használod.
A VL licenszes viszont fél évente kapcsolatba kell ,hogy lépjen egy KMS aktiválo serverrel ha nem ,buktad.
Okay,megoldod vmi virusos akármivel,ami x ideig müködik aztán bepusztul.
Másik dolog,hogy ezek az oprendszerek munkára vannak tervezve szóval semmi rinyálás ha ilyen olyan program azzal üdvözöl,hogy oprendszer nem támogatott
ITT egy leirás Greg Nottage-töl aki igy kezdi:Hello, my name is Greg Nottage and I am a Consultant with the Windows and Devices team in the UK.
Néhány szösszenet hogy miért nem ajánja az LTSC verziókat:
Using LTSC means missing out on new OS enhancements that are included in SAC releases – particularly new security features
LTSC does not keep pace with new silicon releases in the same way SAC does – so LTSC 2016 does not support Intel chips beyond the ‘Kabylake’ generation
Windows Analytics Upgrade Readiness does not support LTSC
No support for the modern Edge browser
No support for Cortana
No support for Windows Store
No support for Surface hardware
LTSC does not support ConfigMgr Express Updates
In-Place Upgrade from Windows 7 to Windows 10 is not supported for LTSC
From January 2020, Microsoft Office 365 will not be supported on LTSC
LTSC does not keep pace with feature enhancements to Windows Defender ATP
Potential Independent Hardware and Software Vendor support and limitations on LTSC
Non-security operating system fixes and enhancements may not get back-ported to LTSC
Loosely defined LTSC release cycles make planning ahead more difficultAmugy még sok windows 10 verzió létezik,ajánlom nektek pl az embedded verziokat vagy a windows 10 IoT Enterpriset mert nagyon cool a neve
De pl EZ a tuti és legálisan ingyen van[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Hát ja csak milyen sebességgel, mert ugye ez mindig ilyen mellébeszélés szokott lenni. Ha 75 éves vagy, és hdd van a gépben, meg 4 GB memória és alapvetően ahhoz szoktál hozzá, hogy mindenre van időnk, mert hát akkor minden mindegy volt, még 1980-ban, akkor faszán fut még a Pentium III-on is, csak hát ha dolgoznál vele, akkor meg egy rakás sz@r az egész egy 11 éves gépen...
Kinek mi a gyors?
Ja hogy a 11 éves gépbe SSD van, nem egy mondjuk gyenge processzor van, és még nem is 4 GB ram, de még akkor sem fog szépen futni egy Dual Core gépen, mert a Windows10-nek 2 mag nem lesz elég, ha fejre áll az ember akkor sem... Max ha 4 GHz-en fut, annyin meg nem fut...
Ezeket szerintem nem kellene...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest