Újra elkészült a Windows 10 októberi frissítése

A Microsoft szerint ez már mentes az adatvesztést okozó kellemetlenségektől, állítólag.

A Microsoft nagyjából egy hónapja jelentette be a Windows 10 októberi frissítésének hivatalos elérhetőséget, de nem sokkal később arról kellett beszámolnunk, hogy a határozatlan időre visszavonták a csomagot, annak telepítése ugyanis – eddig tisztázatlan okokból kifolyólag – adatvesztéshez vezethetett. Később erre készült javítás, de a vállalat a szoftvercsomagot visszatartotta, és valószínűleg fokozott tesztelésnek vetette alá.

Hirdetés

Most végre újra elérhető az Windows 10 októberi frissítése, ami ugyanazt kínálja, mint október elején, csak éppen súlyosabb problémák nélkül. Ha valaki már telepítette a korábbi szoftvercsomagot, akkor is települ egy kumulatív frissítés, amely a korábbi verzió egyes hibáit javítja.

Érdemes kiemelni, hogy azért vannak még olyan hibák, amelyeket a Microsoft ismer, és nem kerültek javításra. Ezek nem olyan súlyosak, illetve a céget alapvetően sürgethették is az OEM partnerek, hiszen sokaknak az ünnepi szezonra szánt gépeik elérhetősége múlik az új Windows 10 verzión. Ezek már késésben vannak, tovább ezt aligha lehetett húzni.

Függetlenül a lezajlott eseményektől, alapvetően feltehető az a kérdés is, hogy nem sok-e évi két nagyobb frissítés a Windows operációs rendszerhez? Ennek nyilván megvannak a maga előnyei, de esetenként a minőség rovására mehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés