Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Dare2Live #28 üzenetére
nekem még ha kellene is nagylátó, inkább külön. nekem annyira szebbek a 24-70-es obik képei, és annyival jobban meg tudják benne oldani a nagy fényerőt, hogy semmi esetre sem bontanám meg. ráadásul sétlós obinak is alkalmasabbnak tartom: az 50mm-es vég kevés, croppos gépen a 24-70/2.8 pedig portrézni is kiváló. az 50x1.5,1.6 az még nagyon kevés hozzá, néha éppen, hogy jó. ráadásul a perspektívája sem az igazi.
ezzel most nem vitatkozni akartam, csak eszmét cserélni. -
Dare2Live
félisten
Ahogy mondani szokták izlések, pofonok nekem 39mmes kezdő nagyon "szűk" lenne. A 26mm pedig nekem még max fél nagylátó.
"nagyon sajnáltam, amikor vissza kellett vinni a harmadik példányt is gariba"
75mm az már majd "klasszikus" portrétávolság, de egy 5*6os szobában való fényképezéshez hát inkább maradok a 17-50 2.8nál.
Mások vagyunk ennyi.
más: tutifix le fog esni az ára egy 150K alá ott már ha a minőségével nem lesznek bajok/ki tud az ember fogni egy jót akkor jó vétel lehet.
-
Dtomi
őstag
Ennyi pénzért asszem nem fognak eladási rekordot dönteni.... Nem tudom pentaxra, sonyra milyen a 24-70 de az 100, hogy canonra, nikonra 1 lélek nem veszi majd meg enniyért....
-
orbano
félisten
válasz
Dare2Live #24 üzenetére
nem tudom milyen szempontokat nézel, de nekem ezerszer jobban bejön a 2470es sigma, mint bármelyik 17-50-es fix 2.8-as szörnyeteg. a sigma képét kifejezetten imádom, nagyon sajnáltam, amikor vissza kellett vinni a harmadik példányt is gariba
igen, 20d vázon használom az 50-es obit, majdnem mindenre jó, csak néha sokat kell gyalogolni. nagylátóért én sem rajongok, nem szeretem a zsúfolt képeket. nekem a kitobi, plusz egy 24-70/2.8 tökéletesen megfelel. val'szeg le se venném a 24-70-est... persze ettől még lehet van akinek kevés az eleje. -
törölt tag
120 körülre leesik az ára
240-ről? Ha az angol ára 240, mire ideér lesz az 300 is... Érdekes az árképzés a Sigma-nál, még érdekesebb a hazai "authorized dealer"-eknél de ki vesz Sigma-t ennyi kavicsért ha a 24-70L-t is megveheti 270-ért? És az garantáltan muzsikálni fog egy három generációval későbbi eos vázzal is.
A Sigma "legendás" gyártási szórását is figyelembe véve ez mosolyország. -
Dare2Live
félisten
APSCN volt az az 50 1.8 80mm?
"de az tutifix, hogy egy 24-70-es képminőségét nem kapod meg 17-50-es, vagy kisebb tartományon"
hát nagy általánostgatásokkal mindig nehéz vitatkozni de konkrét pldval élve az tuti, hogy amikor én nézegetem a sigma 24-70et meg a tamron 17-50et akkor nemhogy megkaptam azt a képminőséget hanem jóval jobbat. és olcsobban. nem is kevéssel. -
orbano
félisten
én egy komplett bulit egy 30nm-es zsúfolt szobában fégigfotóztam egy 50/1.8-as canonnal és imádta mindenki a képeket. a családi karácsont is ezzel örökítettem meg, talán ha 3 képet lőttem a kitobival. szerintem is sokkal jobb egy 24-70-es (ez a gyutáv sokkal olcsóbban ad sokkal jobb minőséget, az optikai törvényeket pedig nem érdekli, hogy croppos-e a géped, avagy sem), ha pedig nagyon kell a nagylátó, venni kell alá egyet, vagy akinek elég (azért az emberek többségének illik elégnek lennie), annak ott van a kitobi.
de az tutifix, hogy egy 24-70-es képminőségét nem kapod meg 17-50-es, vagy kisebb tartományon. -
Szten Márs
nagyúr
Nem faljárásra akartam célozni. Hanem arra, hogy nem mindenkinek igénye az, hogy akkora látószögben fényképezzen - akkor sem, ha kisebb helyen van.
Magam nevében annyit tudok nyilatkozni, hogy egyszerűen azért nem, mert jobban szeretem a részleteket megragadni, mint egy nagylátószögű, mindent magában foglaló képet lőni. És igen, ha akár házibuli, vagy egyéb buli van (csak azért, hogy vegyünk egy olyan témát, amit tipikusan nem tudnak elképzelni az emberek nagylátó nélkül), akkor is lehet olyan dolgokat meglátni, amit normál gyújtótáv környékén a legjobb megörökíteni, és esetleg többet mond, mint egy nagylátószögű, egész szobát belátó kép. És szeretek erre törekedni. Néha persze kell a nagylátószög - tényleg néha, ha mondjuk az előbb említett szituációban csoportképet akarunk, vagy ilyesmi. Akkor jó a kitobi, de egy kb. ennyiben kimerülő felhasználásra én nem vennék 17-50-et. Ami azt illeti nekem a megcélzott alapobjektívem egy Tamron 28-75 F/2,8 - ebben elég jól benne van, hogy olyan 95%-ban milyen gyújtótávot használok, faljárási képességek nélkül(Bár mostanában rákaptam a 135mm-re, de az más tészta ugye.)
Van, aki meg máshogy áll a fényképezéshez. A fenti monológ nem azt jelenti, hogy nagylátóval nem lehet jó képeket csinálni, dehogynem, csak nem az én stílusom. Na meg van olyan terület, ahova kell, pl. épületfényképezés - de közel sem mindenki űzi ezt.
Lényeg a lényeg: igen, van igény ilyen objektívre, mint ahogy van igény még 28-as kezdetűre, sőt van igény 35-ös kezdetűre is, pl johnjohn kollega egy 35-70 F/2,8-as Nikkort fetisizál
Meg van igény 18-as kezdetűre, 17-esre, 16-osra is, meg 12-esre is. Ezért van a gyártóknak ennyi különböző objektívjük
-
válasz
Szten Márs #20 üzenetére
Nem gondoltam volna,hogy valaki képes hátrább lépni még akkor is ha ott fal van vagy egy szakadék.Akkor elég lehet egy ilyen obi is.
Van egy 38-as kezdőértékű kompaktom,de azzal már kínszenvedés fotózni nagylátón.Legtöbb képemnél hátrébb kell mennem.
Igen,egy kicsit erős kijelentés volt belátom.De akkor belátom van igény ilyen obira -
Szten Márs
nagyúr
Lsd: #14:
Kinek sok? Meg mire? Egyénfüggő és felhasználásfüggő. Én beltéren sem sűrűn csavarom 24mm alá az obit croppos vázon. Másnak meg még a 16 is sok lenne. De ilyet kijelenteni generel, hogy ennyi sok, vagy kevés, úgy általánosságban nem lehet.
Nem is teljesen értem, hova kell ezt boncolni. Akinek megfelel, akár FF-re, akár croppos vázra, az fogja venni, akinek meg nem, az meg nem fogja, ennyire egyszerű -
MaUser
addikt
Szigorúan saját vélemény, de én nagyon örülök ennek a tartománynak. Mikor "kinőttem" a Canon crop-os gépen a kitobit (inkább csak úgy éreztem
) , elkezdtem gondolkozni a jövendő rendszeren, de ennek majdnem eladás lett a vége. FF-en ott lenne a 24-105, csak az ára és a hozzá való gép megfizethetetlen, valamint még így is elkelne alá még egy másik obi a beltéri vagy épület/tájképekhez. Olympus esetén ott a zseniális 12-60, ha meg tudnám venni itt kinti árán már régen Oly-val kattintgatnék...
Ezért lett Tamron 17-50, nagyszerű obi, de hol az eleje, hol a vége nem volt elég. Persze lehetne bővíteni egy Tokina 11-16-tal (vagy Canon 10-20-szal), de akkor is kéne fölé még valami, szóval lehetne három lencsét cipelni, ráadásul ezek a super-wide-ok nagyon drágák egy hobbihoz.
Végül meguntam a beltéri használhatatlanságát a Tamron-nak és vettem egy Tokina 12-24-et és majd fölé egy Sigma 24-60-at (tudom, macro 24-70 jobb lenne, de a szűrőmérete annak is a brutális 82mm). Aztán talán valamikor egy használt és tizedáron adott Canon 24-70-t (álmodik a nyomor...).
Igy beltérben, városban csak a Tokina van fenn, mert 40mm fölé itt szinte soha sem kell menni, még más esetekre ott a 24-60.
Mod: Legtöbbször, ha nem családot akarok fotózni a lakásban, vagy városképet, a 24-es kezdő is bőven elég, szóval a cserélgetések száma így minimális, hiába tűnik úgy elsőre, hogy sokat kell cserélgetni.
-
Szten Márs
nagyúr
Egyébként mit keres ez a hír a "Cserélhető objektíves gépek" topicgyűjtőben? Nem az "Objektívek, tartozékok" gyűjtőben lenne a helye?
-
Szten Márs
nagyúr
Ez így azért nem igaz.
Kinek, meg mire?Nekem pl a 24-70 sokkal jobb átfogás lenne, mint a 17-50 és jobban ki tudnám használni, mert az én fotózási szokásaimhoz jobban illik a 24-70. Meg még sokan mások is jobban ki tudják használni a 24-70-et. Mások meg a 17-50-et. Ez így van rendjén.
No meg gondolom a full framet is kirajzolja, full frame vázon meg kissé más a 24-70, mint cropposon. És a full framet kirajzoló 17-50-et kissé problémásabb és minden bizonnyal drágább gyártani. -
24-70-et ennyire használják manapság?Nem lett volna jobb egy 17-es kezdőérték?
Inkább 17-50 mint 24-70.Az elsőt jobban ki lehet használni. -
- kaphatott volna ezért az árért már egy képstabit is, azzal beelőzte volna a nagyobb gyártókat
{ egyébként az 50/1.4 HSM árazása miatt is nagy a felzúdulás } -
madgie
titán
220-ért most is van eladó Canon 24-70L
-
hemaka
nagyúr
Elég borsósnak érzem az árát.
-
orbano
félisten
évek óta szó van náluk már mindenről, mégsem nagyon haladnak.
240-ért felejtős, akkor inkább rádobom azt a "pici" többletet és viszem a gyári canont. főleg az előd fókuszhibáinak a fényében... ha 120 körülre leesik az ára, megvan az alapobim. remélem a képminősége csak javult...
-
nem jelentették ezt már be egyszer? talán már ősszel a photokinán is szó volt erről az obiról. ügyesek
, bár azért lassan virítani kéne az eszközt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sigma frissítette a nagyfényerejű alapobjektívét.
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest