Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Powerbank topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
BT-t eredetileg multimedias eszkozok rovidhatotavolsagu (<10m) vezeteknelkuli osszekotesere terveztek, hogy ne kelljen mindenfele madzagot huzni, es kenyelmesen lehessen multimedias szolgaltatasokat hasznalni mindenfele kutyurol.
Amikor paroztatod a telefont, akkor kikuld egy discovery uzenetet az eterbe, amire az osszes lotavolon belul levo aktiv BT cucc valaszol egy sajat azonositot, plusz felsorolja, hogy o milyen multimedias kepessegekkel bir.
Pl. fotonyomtato felajanlja, hogy o tud nyomtatni, headset azt, hogy o vezeteknelkuli mikrofon+fuldugo, autohifi azt hogy o tud kihangositani, asztali szamitogep mint soros kommunikacios eszkoz, stb.
Aztan amikor a telefonodon elfogadod az adott szolgaltatast, akkor utana mar azon az eszkozon keresztul zajlik.Szoval a technologia adott, ennek mintajara siman meg lehetne valositani, hogy az egyes hangszorok bejelentkezzenek az erositonel mint vezeteknelkuli hangszorok, aztan neked csak annyi dolgod lenne, hogy az erosito menujeben beallitgatni, hogy melyik csatornat melyik audioeszkozon szeretned megszolaltatni.
Vagy akar egy gombnyomasra atvaltani a telefonod sztereo headsetjere, ha ejszaka nem akarod hergelni a szomszedokat.Problema inkabb a BT savszelessegevel van, most hasznalatos BT 2.0 elmeletileg 3Mbit/sec-et tud, gyakorlatban 2.1-et, ez mindossze sztereo hang atvitelere eleg. (16bit 48KHz=736kbit/csatorna)
De nemreg elfogadtak a BT 3.0-at, ami mar 24Mbit/sec-et tud, abba akar 7.1 csatorna is beleferne. -
nyunyu
félisten
Most képzeld el, ha vezeték nélküli interconnect lenne diszkréten több hangfal között.
Vegulis miert ne, pont ilyesmire talaltak ki anno a BlueTooth-t.
Hangfalak egyesevel bejelentkeznek, hogy o most a bal elso, amaz a jobb hatso, erosito (*) a nevsorolvasas utan tudja, hogy mi az abra, hany csatornara kell dekodolnia a bejovo digitalis jelet, aztan csatornankent szetbontva tovabbkuldi BT szeru kapcsolaton.
De akar azt is eljatszhatjuk, hogy minden hangfalon be kell jumperolni egy egyedi azonositot, aztan az erosito tapikepernyos menujeben beallitod, hogy a 8-as azonosito hangfal a jobb hatso surround, 15-os a center, stb.
Akkor nem lenne keveredes, hogy ket par azonos hangfal eseten 2 jobb elso jelentkezne szolgalatra nevsorolvasaskor.Hangfalakba meg valami buta BT vevo, moge valami DAC, meg nemi erosito elektronika, aztan kesz.
Nyilvan lehetne meg finomitani a BTn, hogy csatornankent 32bit 384kHz-s mintavetelu jel (**) is atferjen rajta, de hat a mernokoknek is kell a kihivas
*: Bar az eredeti funkciojat mar nem csinalja, szoval hivhatjuk akar multimediakozpontnak is.
**:szerintem a 24bit 192kHz is parasztvakitas... -
Teasüti
nagyúr
És szted tíz év múlva mit fognak tudni kezdeni az eldobált csomagokkat, interferenciával, meg a jitterrel. Utóbbiból még hagyományos keretek közt is nagy gondot csinálnak. Most képzeld el, ha vezeték nélküli interconnect lenne diszkréten több hangfal között. szerk: pláne, ha mindez wifi kapcsolaton keresztül menne... (Streaming, vagy ne adj isten p2p) Hát ettől egy audiofil ember "harakirit" követne el.
-
Kobe
veterán
ezért tartom jobb megoldásnak a wifit csak azt a hangfalakra nem lehet alkalmazni. De pl IPTVre szerintem könnyen lehetne, vagy VOIP-re - gykorlatilag egy teljes T-Home csomag mehetne drótnélküli pl
már ez is nagy előrelépés lenne Vagy van pl egy usb stickes dvb t tunerem, amin van egy átalakitó a coax és antenna aljzatnak.....na szerintem hasonló usb stickes vmit más csatlakozókra is ki lehetne fejleszteni....majd jo 10 év mulva
-
Teasüti
nagyúr
Én is utóbbi kategóriát képviselem, leginkább a sovány pénztárca okán. De ennek ellenére vhogy még sosem vetődött fel, h útban lennének a kábelek.
Ez ilyen törvényszerű velejárója a dolognak.Amúgy épp létezik ilyen kényelmi funkciókat szem előtt tartva, bár az is csak fél megoldás. Drótnélküli jelátvitel - integrált erősítő, hátsó hangfalakhoz. Csak ménykű kell neki konnektorból. Mai tudásunk szerint ez a legtöbb, amit ki lehet hozni a témából.
Vezeték nélküli áram témában egyelőre még korlátozott a teljesítmény és a hatótáv. Amennyire én tudom ilyen 50-100 centikről van szó. Ez még messze nem rugalmas megoldás. Az az egy méter tápkábel meg már mindegy. Pesze vannak elemes verziók is.Jah és akkor még nem szólt a fáma az interferenciáról. Van egy rádiós fejesem. Hát vmi borzasztó. igaz, h jó 100 méterig, de 1 méterről már olyan zajokat össze tud szedni, h a füleim ketté állnak. (lehet van némi elektromos vihar a gép - meg erősítő, meg kismillió kütyü - közelében
) Digitális átvitel kellene... Van pár buktatója a dolognak.
-
Kobe
veterán
anno a pottyantós budik helyére bevezetni az angol wct, na az mekkora többletköltséget eredményezett, vagy a rómaiaknak kiépiteni a csatornahálózatot...mégsem sir senki a rekettyésért ahogy hallom....azért azt érzed te is, hogy ez elég sovány érv a fejlesztés elodázására.
Nem mondtam, hogy a mai gagyi szabványokkal oldják meg, de akkor fejlesszenek valami épkézláb megoldást. Elárulom, több ember kényesebb a komfortra, mint a hangminőségre. Vagyis nem minden ember vájtfülű, aki hifit vesz, birtokol, nem mindenki harman kardon erősitőt és 3-400ezres hangfalakat használ. Speciel én mr azzal is elégedett lennék, ha a genius sw 3600 hf cuccomnak hangminőségét (5 éves holmiról beszélünk) le tudnák képezni fele akkora, vezeték nélküli hangfalakon. Nem tudják, és még csak a közelében sincsenek, ez a szomorú, mert fél évtized elröppent.
Régebben bujtam az audioforumokat, és szánakozva röhögtem azokon akiknek az a legnagyobb problémájuk, hogy milyen szemcséjű homokkal töltsék meg az erősitő állványának lábait, hogy kisebb rezonanciája legyen, miközben a 10 kilós spéci cd lejátszó megy rajta....na van ez a kategória, ők menthetetlenül a kábelhez ragaszkodnak még haláluk napján is. Na meg van a 2-3ezerszer annyi hobbi hifista aki bőven emgelégszik azzal, ha a 20 nm körüli szobában egy film erejéig kellemesen szól az 5.1...na nekik kva nagy deal lenne egy vezetéknélküli középkategoriás cucc. -
Teasüti
nagyúr
Kíváncsi lennék rajtad kívül hány embernek lenne igénye vezeték nélküli hifire!
Kár bolygatni egy jól bejáratott rendszert, persze vannak próbálkozások, de az már távol áll a hifitől (PC-s wireless hangszórók, diszkrét "erősítőkkel" meg tápokkal).Nálam is a szoba közepén tekeregnek a kábelek (sajna nem fal mentén vannak elhelyezve a dobozok, hanem a tér közepén). Senkit nem zavar. Senki nem esett még hasra benne.
Akinek meg szúrja a szemét, az majd másképp fogja csinálni otthon.Aki meg igényes az eszközeire, az meg felkészíti a szobát a hifi telepítésére, kiépíti a kábelcsatornákat, stb. Persze mennyivel egyszerűbb lenne csak leb@aszni a sarokba a hangfalat, tény... De sztem nem érné meg a vezeték nélküli technológia - nem kevés - felárát hozzávetve ahhoz a kis plusz befektetéshez a hagyományos rendszer esetén a szobába. Fölösleges pénzkidobás. Mint az amcsi űrtoll. Persze azt is megmagyarázták, h mégis miért olyan k.rva fontos dolog.
Kellemes ünnepeket!
-
LGLuke
őstag
Pofásan néz ki a termék, de inkább design cuccnak néz ki, mint valódi komoly terméknek.
Maradok a külön erősítő, és hangfal szettnél, azok esetében legalább komponensenként lehet cserélni bármit. Ma meg amúgyis alap az 5.1. -
elefant
őstag
akit meg érdekel a dolog (vagy legalábbis a hangprojektorok), az nyugodtan menjen el a lurdi házban található toshiba shopba, az a hazai yamaha forgalmazó márkaboltja, és kérje meg az eladókat, hogy engedjék meg hogy kipróbálja a cuccokat. van hátul egy direkte erre a célra fenntartott helyiségük, ha épp nincs ott semmi, akár ott is lehet játszani ezzel.
én mondjuk direkt az eladótérben akartam kipróbálni, mert az ideális körülmények szerintem egy átlagember életétől távol állnak.
-
elefant
őstag
válasz
Thunderzolee #43 üzenetére
Ezt akár én is mondhattam volna.
köszönöm.
-
Kobe
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #49 üzenetére
de azt megtehetik, hogy pl a következő szériába nem az intel quad procijait licencelik, hanem a c2duo még kihúz egy szériát, és az így nyert pénzen leszerződnek azzal az alvállalkozóval, aki nagyobb élettartamú cuccokat képes előállítani. Vagy azt mondja a mostaninak, hogy figy, fejlesztgessél, különben szerződést bontok. Ok, hogy úgy kell összeválogatni a cuccokat a beszállítóktól, de nincs monopolhelyzet, nincs kőbe vésve semmi, nem egy akksigyártó cég létezik a világon pl
-
TESCO-Zsömle
titán
megálljt parancsolni a proci, vga stb fejlesztésének és valami hasznosra költeni a felszabaduló forrásokat
Azt hogy?? A procit az Intel/AMD fejleszti, a VGA-t az nV/AMD, az akksikat megint más. Nem hiszem, hogy Az elöbb említettg yártók közül bármelyik rávehető hogy jövőre nem fejleszt semmit, inkább odaadják az arra szánt pénzt az akkumulátor-gyártónak...
Értem, hogy mire gondolsz, de a laptop-gyártók a laptopjuk tartalmának a zömét nem gyártják/fejlesztik, hanem megveszik OEM partnerektől, akik nem közös kasszából dolgoznak. Nem lehet átcsoportosítani. Még maga a NB-gyártó se mondhatja, hogy akkor jövőre ennyivel kevesebbet költünk procira, mert az árat nem ők szabják...
-
Azért azt tudjuk, h a ceruzától azért féltek az amcsik, mert az azzal való íráskor mikroszkopikus méretű szemcsék keletkeznek, amik a gravitáció mentes térben nem maradnak a papíron (mint a Földön történne), hanem szétterjednek mindenfelé, és esetleg behatolhatnak az érzékeny elektronikus berendezésekkel telezsúfolt vezérlőpult műszereibe is..
Na ezért kellett egy olyan eszköz, ami olyan, mint egy golyóstoll, kerüljön bármibe is. -
Kobe
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #46 üzenetére
jó, de ez kb olyan, mintha a bmw ladaülésekkel szállítaná a csucskategoriás darabjait, mondván, a bőrülések az alvállalkozókra/varrónőkre/bőrművesekre tartozik, nem rá. Furcsamód nanotechnológiai fejlesztésre, stbre (ahol szintén ugyanolyan bizonytalan az anyagok viselkedése) van pénz (mert ugye mindenkinek nanotechnologiás folyadéklepergetős öltöny kell....), mint ahogy a Nokiának is volt pénze több ezer ma használatos mobiltelefonos szabvány kutatásának támogatására
Szóval ez a két véglet....
Nem hiszem, hogy pont ez a terület lenne a tudomány jelenlegi állása szerint olyan ingoványos terület, ahol ne lehetne radikális fejlesztéseket lebonyolítaniMax át kéne csoportosítani némi tőkét.
Csak persze egyszerűbb halogatni a "problémát", mint fél-1 évre megálljt parancsolni a proci, vga stb fejlesztésének és valami hasznosra költeni a felszabaduló forrásokat, mert uramisten, lehet jövőre nem lesz ember aki cserélné a teljes gépparkotSzóval ez egy érdekes dichotómia, paradoxon, nevezze mindenki, aminek akarja. És csak egy példa volt, a hangfalas meg egy másik, én pl napról napra azt látom, hogy az asztali gépek haldokolnak, már csak hardcore gémerek ruháznak be rá, viszont a notebookokért meg sorba állnak, így volna "célközönsége" is a fejlesztésnek. Lehet csak az én agyam jár így, de nálam a hordozható, kompakt, mobil, többet jelent mint azt, hogy ha kihuzod az egyik konnektorból és elmész vele a másikig, akkor ott is használható
Ugyanígy a térhatású sem jelent egy 5 hangfalból és 1 mélynomóból álló szettet nálam, ezért tartom érdekesnek és ígéretesnek ezt a fajta megoldást. De tudom, ez itt off, de ez is azt bizonyítja, hogy gyakran a K+F nem más, mint egy hiperszofisztikált folyamat, amiből csak a józan paraszti ész hiányzik
A cikk meg éppen egy minimális cáfolata az előző mondatomnak.
Ha már itt tartunk, ugyanígy a kábeltv-digitális tv, műsorszórás is egy olyan terület, ahol tipikusan kitiltanám a kábeleket, a 21. szban én coaxot bevezetni a lakásba nem engednék. Fejlesszenek egy vezetéknélküli univerzális routert, meg adjanak hozzá 2-3 db pendrive méretű jelfogót a tvkhez, amit a tvre lehet kötni és meg is van oldva, jön a net meg a tv....gondolom amikor az IPTV elterjedt dolog, nem lenne baromi nagy kihívás megoldani.....tengerentúlon legalábbis már nem az, ahogy hallom. De ugye fontosabb pl a letöltést a kihasználhatatlan 80-120 megára felhuzni, mint esetleg értelmes dolgokra felhasználni....
Továbbra is tartom, hogy a K+F-nek nem teljesítményorientáltnak, hanem a kényelmet szolgálónak kell lennie, amit a tudomány mai állása szerint 1-2 ismeretlen tényezőnek nem kéne meghiusitani. ha mégis, akkor ott a tudomány irányával elég nagy baj van :S
-
TESCO-Zsömle
titán
Tudod, amit mondtál példát, az nem a laptopgyártókon múlik, de még csak nem is a kutatókon. A processzor nem több, mint egy roppant mód integrált elektronika, amit akár te magad is megcsinálhatnál, csak jó nagy telek kéne hozzá. Az elemek, akkumulátorok más tészta, mert kémiai reakciók zajlanak. Egy elektronika műlödését lehet szimulálni, és akár ki is lehet számolni, de egy ismeretlen molekulát a kívánt hatások tükrében nem. Ott csak kísérletezni lehet az eddigi tapasztalatok alapján, aztán vagy bejön, vagy nem.
Másfelől, nem keverendő a Notebook a Desktop Replacement-el, ami gyakorlatilag egy hordozható asztali gép (annak teljesítményével és fogyasztásával), beépített szünetmentes tápegységgel.
-
Kobe
veterán
válasz
#72042496 #35 üzenetére
ismerem a logitech megoldásait, nem igazán barátkozok velük, mert elég gyengék
A z5500 hangfala még tűrhető minőség, a mély sztem borzalmas, de hihetetlenül felül van árazva egy majd 2 éve nem gyártott termékhez képest.....
Igazából a hangcuccok kapcsán csak amolyan észrevételeim támadnak, amikkel röhögve kényelmesebbé lehetne tenni a házimozizást, és egyéb mindennapi szórakoztató elektronikai eszköz használatát......tipikusan az az eset, ami a hidegháborús viccben van: az amerikaiak dollármilliókat költöttek egy gravitációmentes környezetben is használható golyóstoll kifejlesztésére. Az oroszok meg inkább ceruzát használtak.
Na valahogy az ilyen ízes logikát hiányolom a mostani fejlesztésekből.
Pl képesek már 4 meg többmagos processzort előállítani, mobil kiadást készíteni belőle, ami 1-2 évvel ezelőtti állapothoz képest 2-3-4x teljesítménynövekedést jelent, de hogy kitaláljanak egy új típusú akksit, ami egy ilyen procit noteszgépben neadjisten 2-3 óránál tovább képes kiszolgálni, na az már nem fért bele a logikájukba, pofoztak a technologián sikerült még 10-20%-ot kicsikarni pluszban, azt le van tudva, gyúrjunk inkább a következő proci fejlesztésére, ami még kevesebbet megy majd ilyen akksikkal. Kvajó egy q6600os laptopot birtokolni, csak ha nincs a közelben konnektor, meg vagy halva. Még mobil eszköz esetén is. A globalizáció korában, a 21. században. Szerintem ez a kemény, nem a falábA hangfalaknál is valami hasonló van, ideje volna szakítani azzal a nézettel, hogy normális minőséghez 4-5 konnektoraljzat, meg 20-30 méter kábel kell. Nekem nem kellene highend hangminőség, csak kábelmentesség, kis helyfoglalás, stb. Néha úgy érzem, a fejlesztőkben megvan ugyan a teljesítményorientáltság, csak a logika hibádzik.
-
toth_janika
őstag
válasz
Thunderzolee #43 üzenetére
De szépen összeszedted!
-
Végigolvastam a kommenteket, kicsit el vagyok szörnyülködve..
Ne fikázzunk már valamit, amit nem ismerünk, pláne, ha az egy neves gyártó készüléke. És ezt most nem mint Yamaha fan mondom, mert nem vagyok az; pláne marketing manager sem.
Olvastam erről a fajta Yamaha fejlesztésről már évekkel ezelőtt is, még a Sztereo Magazin, Hi-fi Piac hasábjain. Ha jól emlékszem, EISA díjat is nyert vele valamikor a cég.
A Yamaha sok energiát fektetett abba, h megoldja hogyan lehetne a sok kis doboz helyett egy naggyal helyettesíteni a házimozit.
Most felejtsétek el a 7.1-es DTS-t, itt inkább csak (ál) 5.1-ről van szó.Ezt a készüléket a kisebb szobákba ajánlják, és azoknak, akik nem tudnak/akarnak elhelyezni sok hangszórót. Ez tény.
És el lehet menni hi-fi kiállítás és vásárokra, meg lehet hallgatni, érdekes módon egész jól szimulálja a térhangot.
Valaki itt felvetette, h két hangszóróval se lehet leszimulálni a satelit sugárzókat, pláne nem egy centerrel.. Ebben van valami, DE:
Az egyszerűbb mini-hifiken is van surround gomb, jól elhelyezett hangszóróknál (nem a hi-fi mellet kétoldalt) szépen megfigyelhető, h bekapcsolva a hangok mintha a hátunk mögül is megszólalnának. A jelenség filmeket hallgatva még jobban észrevehető. Ezzel nem érdemes vitatkozni, ez tény.
Az meg erős túlzás, h ez "csak" egy centersugárzó lenne.Nem túl bonyolult áramkörökkel be lehet csapni az ember fülét, egy teszt CD-vel pedig könnyen ki lehet deríteni, ilyenkor mit is csinálnak ezek a hangchipek. A tisztán sztereo hangot összekeverik, a bal oldalra is jut a jobb hangokból, és fordítva is, de olyan varázslatos módon, h a sztereo hatás oldalait nem cseréli fel, csupán "megbolondítja", ráadásul csak bizonyos frekvenciákon. A végeredmény gyártmánytól, és minőségtől függően hasonló lesz egy 5.1-es hangszórórendszerhez.
Kicsit kalandozzunk el az emberi fülhöz is.
Azoknak akiknek ilyen szép nagy elálló lapátfüleik vannak, amikre azt mondjuk, h előnytelen, mert eláll, szóval nekik sokkal jobb valójában a térhang érzékelő képességük. Tegyük csak a tenyerünket tölcsért formázva a füleinkhez, mintegy meghosszabbítva a fülkagylót. Ugye halljuk, h egyből "kitárult" a sztereo színpad, sokkal jobban halljuk a bal-jobb oldal közti különbségeket.
Ezzel csak arra akartam utalni, h vannak botfülű emberek, akiknek t×kmindegy mi szól, az is sz×r, meg vannak akik abszolút hallással rendelkeznek, és meghallják a legapróbb neszt is.Persze felmerül a kérdés, h egy 600 Dolláros készülék helyett nem érdemesebb-e egy olcsóbb, de valós térhangot előállítani képes 5.1-es házimoziszettet vásárolni, de ilyenkor jusson eszünkbe, h ezeket a készülékeket nem a magyar fizetőképes kereslethez tervezték...
Bizony vannak országok, ahol van 4-5 szoba is a nappali mellett, ahol a lakók ugyanúgy szeretnék a házimozi hangokat élvezni az emeleti hálóban is, mint a nappaliban.
Na oda (a kisebb szobákba) való ez a készülék, lévén a sztereo 2.1-es cuccoknál azért "többet tud", pláne a TV-k mélyszegény hangjánál.Aztán térjünk rá a mélyládára, elég sokaknak szúrta a szemét, h egy hi-fi deckbe építették be.
Nos, ezt sem a polcra kell helyezni. Legalábbis nem a szó szerinti polcra. Ugyebár ismerős a kép: 32-50 inches TV, alatta kis szekrény (esetleg füstüveg-ajtóval), azon polcok, azokon pedig ott a video, DVD, DVD felvevő, SAT vevő, házimozi-erősítő...stb. Na, ide kell ezt is behelyezni, így már gyakorlatilag elmondható, h a földre tettük a "mélyládát".Az meg nem érv, h nem illdomos egybeépíteni az elektronikát a subládával. Dehogynem az, aktív mélyládáknál mindegyikben ez történik.
Aztán felmerültek még a kábelek is.
Nekem is keresztben mentek a szobában egy időben, de én befűztem a szőnyeg alá. Kicsit kidudorodott, de hát Istenem, ez van.
Am szerintem el lehet helyezni a falak mentén is, a radiátor alatt, virágok/szobanövények mögött, bútorok/szekrénysorok mögött, függöny is eltakarja (ha elég hosszú), meg amúgy sem olyan zavaró a látványa, ha a fal mellett egy nagyobb kábelköteg húzódik a földön, csak annak szúr szemet, aki észreveszi, máskülönben nem nagyon látszik.A BOSE-t meg ne szóljuk le, ha külföldön járunk, menjünk el olyan KERT(!)MOZI-ba, ahol BOSE szubcsövek dolgoznak. Utána majd megváltozik a véleményünk bizonyos dolgokról.
-
TESCO-Zsömle
titán
Az megint más kérdés, de mint mondtam falra is van több megoldás. Tény, hogy a legolcsóbb a véső-kalapács kombó, de az sokáig tart és megeröltető. Valamivel gyorsabb a vésőgép, és még kényelmesebb, ha kölcsönzünk egy falhoronymarót. Legdrágább (és egyszerübb) pedig a falra (kíbülről) szerelhető, lapos kivitelü kábelek.
Mindenki maga dönti el, hogy mik az igényei. Én azt mondanám, hogy árban kb ugyanott van mindegyik megoldás, csak van ahol pénz helyett kemény fizikai munkával és idővel kell fizetni.
sz: Én is panelban lakok és jól elvagyok a fejhallgatómmal. Bár a velőtrázó mélyek néha hiányoznak...
-
atuci
őstag
válasz
#72042496 #28 üzenetére
Igen, itt van a dög elásva, mert nálunk volt időszaka a nejemnek, mikor 3 havonta variált a bútorokkal, de sehogy sem tetszett neki, most már talán megvan a végleges verzió (kb. másfél éve), de én már belefáradtam a vezetékek elrejtegetésébe a parketta szegély alá.
A falban elvezetés tényleg esztétikus, de én már 34 éve panelban lakom....
Véstem már be villanyvezetéket a plafonba, de az csak másfél méter volt...
-
TESCO-Zsömle
titán
Hát pedig ez vagy-vagy alapon működik. Sajnos vezeték nélkül precizen átvinni azt a teljesítményt, amit egy hangfal lead, ráadásul úgy, hogy te se sülj meg, ha eléállsz, egyelőre nem megoldott. Ha az emberi tényező nem számít, akkor koncentrált mikrohullámmal megoldható az energia-átvitel.
Amúgy meg nem hiszem, hogy egy szobáben csak egy konnektor van, hogy a hátsó hangfalakhoz is csak a szoba közepén át lehessen elvezetni...
-
schwanz
tag
Szerintem sincs ennek semmi értelme ilyen formán, pláne ennyiért. A Yamaha védelmében azért annyit, hogy az én 5.1-es Yamaha erősítőm a hozzá való kisméretűe, szintén Yamaha hangfalakkal igen szépen szól a nappaliban, bár a kábel az valóban megkerülhetetlen. (A legjobb ilyesmire sztem az olyan parketta-szegőléc, mely egyben vezetéksín is, sajnos nem lehetett kapni megfelelő színben).
-
törölt tag
Szerintem inkább nem képes megreformálni a kábeles csatlakozást, úgy főleg nem, hogy eladható is legyen. A Logitech Z-5450 amúgy nem tetszik? A hátsó kettőt konnektorba kell dugni, a jelet viszont vezeték nélkül kapják.
TESCO-Zsömle:
Azért ez a kábel nem az a kategória, hogy:
- Adjon Isten szép jó napot, ebből szeretnék 16 métert, áh, legyen inkább 18, biztos, ami biztos. -
lean
aktív tag
lakókocsiba ideális lenne ez a hibrid
, vagy minigarzonba....
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Kobe
veterán
válasz
#72042496 #28 üzenetére
persze, megoldható, csak érted, amikor a FullHD már egy mindennapi dolog, amikor a régi plazmák lcdk vastagságának 5-6odát kitevő led-oled tvk is piacon vannak, amikor minden a konformitást, kényelmet, könnyű kezelhetőséget és kisebb helyigényt szolgálja, akkor nem hiszem el, hogy senkinek nem jut eszébe/nem képes megreformálni a jelenleg elavult kábeles csatlakozást és a jó hanghoz szükséges méret közötti exponenciális összefüggést.
-
moha21
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #29 üzenetére
ha 0-val szorzo akkor a teljesítmény 0 lesz. nem volt jó vétel!
bocsi nem bírtam kihagyni
-
TESCO-Zsömle
titán
Hát, én szumma 30k-ból vettem egy 2*1x0W-os Denon erősítőt és egy BOSE Acoustimass 7-est. Aki ennyiből kihoz jobbat, azt tudom irigyelni, mert jó bizniszt csinált...
sz: Egy telepakolt 20m2-es panellakásba nem is kell több.
Balika911: És akkor még nem is említettük a direkt falra (tapéta, festés alá) tervezett lapos kábelt sem... Nem olcsó, azt aláírom, de megoldás a problémára.
-
törölt tag
Megértem, hogy Neked nem éri meg a vesződség, de azért hadd tegyem hozzá, hogy 5 méter kábelt is el lehet húzni trehány módon és 50 métert is úgy, hogy észre sem venni. Utóbbival persze szobától/nappalitól függően rengeteg munka is lehet.
Hangcuccban olyan, hogy kicsi, vezetéknélküli, megfizethető árú és még jól is szól, biztos nem lesz. Ezt lehetetlen összehozni.
Két megoldás féleséget látok: a helyedben vagy összeválogatnék egy jobb sztereó berendezést, vagy - ha van rá lehetőség - a következő festésnél nagy rumli, felfordulás, asszony meg akar őrülni, stb... de behúzatnám a falba a kábeleket, egyszer s mindenkorra letudva ezt a problémát.
-
moha21
veterán
a desing-el nekem semmit bajom,de
1. mélynyomóba elektronika általában nem jó
2. ha jól olvasom 1 centerből és 1 sub-ól áll ami még sztereo rendszernek sem alkalmas.
3. ezért az árért vagy egy 2.1 vagy 2 db orion 3 utas hangfalpár+ videoton erölködő és még pénz is marad. -
-
Depression
veterán
Nekem tetszik, csak nem az én pénztárcámnak tervezték.
Hátha jön genius is ilyenben 100 dollárért. -
Godefroy
senior tag
Az összes kalibrálható rendszernél így van.
HA belegondolsz nem is lehet máskép, ivel nem lehet 3-4 helyre összpontosítani ugyanazt a hangzást.
Tehát mindegyik egy emberre van tervezve.
Igaz a demokon kivül nem is hallod meg ha kicsit arrébb ülsz, mert jó esetben leköt a film amit nézel
Zenére pedig felesleges 2 hangfalnál több. -
Horbal
őstag
Ahogy elnézem ez itten a semmire nem jó kategória.
Házimozinak nem mert ezek a virtuális dolgok sosem működnek. Annó elektró tanárom mondta, hogy az áram nem hülye, én ezt lefordítom ide: a hang nem hülye, nem lehet alapvető fizikai törvényszerűségeket megkerülni, semmilyen elektronikai trükkel. Ez a valami sőt még a 30-40-xK-s "szettek" sem fognak soha valódi mozi élményt biztosítani. Ahhoz sajnos megkerülhetetlen egy teljes értékű 5.1, rendes erősítővel, DVD/BD lejátszóval és egy olyan szobával ami csak erre van berendezve sajnos ez nyilván nem adatik meg a emberek 80-90%-ának. Ezért tértem én vissza 2.0-ra mert egy xarul elhelyezett 5.1 semmivel nem nyújt többet egy jó sztereónál.
És akkor ott tartunk, hogy ez a valami nagy valószínűséggel zenehallgatásra sem éppen ideális, mert nem tudom, hogy hoz össze egy ilyen egy normális sztereó képet sztem sehogy, de ne legyen igazam. És az a deck kinézetű mélynyomó, hát ez a csúcs, ez nem működhet jól, ilyen 1xűen nincs, még az orosz népmesében sem
A vezeték nélküliség sajnos magával hozza azt, hogy a HIFI-t mint minőségi kategóriát el lehet felejteni. Hiszen ahhoz, hogy a hang madzag nélkül menjen sajnos oda vissza kell alakítani min 2x, ami kapásból agyon vágja az egészet + nyilván a technológiától függően valamilyen rádiós átvitelt kell alkalmazni ami szintén nem éppen a csodálatos minőségről és a veszteség mentességről híres. Sajnos ez van.
1 szó mint 100 nekem ez nem gyere be
-
Kobe
veterán
válasz
#72042496 #18 üzenetére
én belestem abba a csapdába hogy a szobámban 8 hangfal virít, egyik sem kis méret.....most gondolkozom, hogy eladom őket mert nem igazán ér semmit.....egy genius 5.1, meg egy genius 2000x stereo pár a géphez, zenére.....megbántam, de ez is kényszermegoldás volt, mert vagy elviselek kettővel több hangfalat, vagy fogom és a szoba közepén huzom keresztül a kábeleket az 5.1 hez (ami az lcd köré van kiépítve) vagy fogom és jó 15 méter kábellel ha nem többel megkerülöm a szobát....szinté praktikus ás esztétikus megoldás ugye....
azt meg meg sem említem, hogy egy 25 nmes szobában sem használom ki őket egyáltalán, a stereo max a kapacitása 10%án ha szól, az 5.1 max 25-30.....nem tudom, hány átlagcsaládnál van ennél sokkal nagyobb szoba ahol kiszülná magát bármi.
Nekem pl baromira "tetszik" a logi z5500 hangfala, méretben pont elviselhető, a mélynyomó már gáz méáretben és sztem teljesítményben is, de nálam az ideális hangrendszer kb így nézne ki - egy olyan mélyláda, amibe egybe van építve a megfelelő elektronikával (vezetéknélküli cucc) , és 5 kisméretű, max a z5500 hangfalaival emgegyező méretű vezetéknélküli hangfal, amit akkor és oda pakolgatok a szobában amikor tetszik..... de úgy tűnik egy ilyen okos ketyerére még jó 10 évet várhatokazt is csak azért emrt egyelőre ezt találom a legkézenfekvőbb többszereplős megoldásnak, amit több ember egyszerre hallhat, ha egyedül lennék, aki filmezne, akkor simán vennék egy drágább vezetéknélküli 5.1es fülest.
-
^Clown
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #14 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is, hogy nem túl jó ötlet feltenni a szekrényre a mélynyomót. Amúgy jól néz ki a cucc, nem temetném egyből.
-
Dr Smoke
aktív tag
Érdekes dolog. Egy valami nekem nem világos. Ez egy emberre lett tervezve, vagy mi a csoda? Egy mikrofon van a beállításhoz és akkor ugye oda koncentrálja a hangot és akkor csak azon az egy helyen lehet jól hallani. Mi van akkor, ha hárman vagy négyen akarnak egyszerre házimozizni? Fél méterrel arrébb gondolom máshogy hallani, mint abban a pontban, ahova be lett kalibrálva, nem?
-
törölt tag
Minek kell a 7.1? Éppen a napokban beszéltük az erősítős topicban, hogy alig használja ki valami. Igaz, az 5.1 is sok zsinórral jár, de mégis könnyebb ügyesnek lenni, mint a 7.1 esetében.
Ha pedig hangprojektor, akkor inkább a múltkor bemutatott YSP-5100-et fülelném meg.
-
Gergo88
tag
Erdekes elkepzeles, remelem masok nem veszik at...
-
TESCO-Zsömle
titán
Normális rendszernél megkerülhetetlen egy speckó szoba...
Én csak arra gondoltam, hogy 30 évvel ezelött elképzelhetetlennek tűnt, amit a BOSE az Accoustimass-al csinált. Ahhoz a hangminőséghez, amit az öklömnyi szatelitekkel produkáltak anno 40-50L-es dobozokra volt szükség.
Az se jelent sokat, hogy az erősítő egybe van a SUB-bal. A házimozi rendszerek zöme aktív szubbal rendelkezik, amibe szintén van erősítő.
Más kérdés, hogy mélynyomót komponens lábakkal szerelni és szekrényre rakni... Ez egy komoly negatívum lehet, mint ahogy az is, hogy a hangprojektoroknak speciális szoba kell az ideális állapothoz...
-
atuci
őstag
Akkor ennek most s400 vagy 400s a típusa? Mert keveredik a szerző a betűk és a számok között
Egyébként én szívesen vennék ilyet, mert a mostani házimozimból is csak a front és a sub van bekötve, mert nem tudom rendesen elvezetni a lakásban vezetékeket a hátsó hangszórókhoz, így van már 5 éve.
-
Warpig
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #8 üzenetére
Igazad van természetesen, de! Ilyen rendszerek max panelban vagy nagyon kicsi szobában jelentenek megoldást. Normális rendszernél megkerülhetetlen az önálló erősítő/frontok/hátsók/center/sub vonal. Persze mindenki pénztárcája és igényei szerint dönt.
-
Vassili
tag
+1
Én pont tegnap estem bele egy pár jamoba, két hangfal vezetékét még el lehet dugni, de 7.1 + plusz vezetékek... Annyira nem kell a térhatás! Nagyon nem filmezek, inkább elmegyek akkor moziba! Az zene meg jobban szól sztereón! Játékra meg füles!Meghallgatnám a YAMAHA-t, de ez az erősítő mélynyomó kombó nekem se szimpi, előitéleteim vannak!
-
nvkjns
csendes tag
Szubból sosem elég,főleg ha az jól is szól.Nagyon jó megoldás motorból is csak Yamaha jöhet szóba.
-
Kobe
veterán
nem tom, nekem bejön és kiváncsi volnék a hangjára. Hiába nézegetem a jó hangrendszereket és ülök rendre seggre a hangminőségtől, valahogy úgy vagyok vele, hogy mégsem kéne. Inkább örülnék ha előrukkolnának valami normális vezeték nélküli technológiával, a térhatást jól leképező, de nem 5-6 hangfalat igénylő szettel. Kicsit kiábrándultam már ezekből a hagyományos hangcuccoktól, nekem pl nem ér egyik sem 8 kiló kábelt a szobámban
-
TESCO-Zsömle
titán
Irígylem azokat, akik egy térmék kipróbálása néklkül, pusztán egy fotó alapján meg tudják mondani, hogy fog üzemelti...
-
lorenzen
aktív tag
Nekem tetszik.
Kiváló PC hangrendszer lehetne csinálni belőle. -
aram01
nagyúr
meghallgatnám azért hogy szól
-
beef
őstag
Amikor azt hiszem, hogy a marketingesek és a dizájnerek már nem tudnak meglepni, akkor jön mindig egy ilyen
-
ROFL... hangprojektor és házimozi...
de azért kellemes ünnepeket kívánok én is.
-
hoffman_
nagyúr
Ez az összefércelt 2in1 vacak siralmas. Miért pont a Yamaha?
De Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Különösen vékony hangfal + mélynyomóval egybeépített erősítő = Yamaha YHT-S400.
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest