- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen asztali médialejátszót?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz #65675776 #44 üzenetére
miért kéne mutatnom? nem mutatok.
én csak az előző hozzászóló azon felvetésére ragáltam, miszerint neki nem volt mindegy, hogy a tdp alatt a hőtermelésről vagy a fogyasztásról beszélünk. én is arra próbáltam utalni, hogy tdp alatt a fogyasztás szóhasznátat lehet, hogy nem helyes, de mivel a 2 érték gyakorlatilag megegyezik emiatt tök mindegy, hogy tdp alatt fogyasztásról vagy hőtermelésről beszélünk.
a "jó hatékonyság" tán ezért volt dőlt betűvel.
arról nem volt fogalmam, hogy az arány 90, 95, 98, vagy 100%...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
HeavyToys
senior tag
válasz Dilikutya #42 üzenetére
Jaja, most nálunk a könyvtári pályázat keretében lesznek majd új gépek, de itt is vagy A6 3500-ra, vagy ha belefér A6-3600-ra gondoltam.
Mondjuk mindenki i3-ban gondolkodik ezen az árszinten, de a dx11 meg a csomó extra kakaó a GPU-ban szerintem jobban kell, mint az a +5-10% CPU-ban.Én is megvárom a Trinity-t, aztán mérlegelek, mert én itthon nem játszok, arra még az E-350 is elég, szóval lehet megvárom a Brazosom utódját, a Kabinit, ami már 4 magos lesz, és 20W a max fogyija.
-
Dilikutya
félisten
válasz HeavyToys #41 üzenetére
A6-3500 az enyém is, elég jó ár/érték arányt harcoltam ki anno a boltosnál .
Egy 7660D-s APU lehet, hogy jobban meg is érné nekem, mint venni egy 7770-es kártyát, mivel gondolom a CPU is erősebb lesz abban, mint az A6-3500. Bár annak a teljesítményével is elégedett vagyok, igaz, a régi Sempron 3100+/Radeon X300 kombó után nehéz lett volna olyat venni, ami nem gyorsabb sokkal .Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
HeavyToys
senior tag
válasz Dilikutya #40 üzenetére
Nekem is APU van itthon, de csak E-350-es. Melóhelyen van A6-3500, meg laptopomban is az működik, szóval igen, én is elégedett vagyok vele!
De mire sikerült kisírnom egy AMD-s rendszert melóhelyen, (régi E5700-as Pentiumokat akartak), addigra szinte beleőszültem.
Ja és mélységesen egyetértek!
-
Dilikutya
félisten
válasz HeavyToys #39 üzenetére
Nem 1-2 hónapra gondoltam feltétlenül, de pl. aktív 7770-et láttam már neten boltban 35-ért, bár nem néztem utána, hogy rögtön rendelhetek-e belőle, vagy csak az árgép hoz kreténséget (szokott).
Az APU egy nagyon jó dolog, nekem is olyan gépem van január óta, kellően jó ár esetén cserélném is rögtön az új Trinity-re, nekem az 1280*1024-es felbontás mellé az már sok is lenne, a mostani HD6530d is boldogul akár tavalyi játékokkal is maximális beállításokkal, még az AA sem mindenhol ellensége. Mondjuk ez programozás kérdése is, a GTA4 alatt a mai napig sok VGA szarja össze magát maximumon .Persze mindennek bekavarhat nyilván a fos forint, meg az egyéb nyalánkságok, amikkel tisztelt honatyáink megáldanak bennünket. Béke poraikra, minél előbb.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
HeavyToys
senior tag
válasz Dilikutya #38 üzenetére
Jó legyen 60%-a a 7750 teljesítményének, de az már tényleg túlzásoktól mentes. Az, hogy megéri-e vagy sem, jó kérdés. Annak fényében, hogy nemsokára lesz egy 7660D-t tartalmazó Trinity APU, ami egy 5670 teljesítményét kell, hogy hozza, úgy a 30k igen sok.
De olcsóbb nem tuti, hogy lesz, mivel gondolom olvastad, a gyártósorok sem bírnak megfelelő mennyiséget termelni. Nvidia sem készül lehozni egyenlőre, 1-2 hónapon belül ebbe a kategóriába az új chip-jét, szóval szerintem nehéz kérdés. Szerintem árverseny nem nagyon várható, mellé a forint is elég kaki a dollárral szemben...
-
Dilikutya
félisten
válasz HeavyToys #37 üzenetére
Azért a fele az szerintem erős, mondhatni költői túlzás . A fogyasztást nem vitatom, de az a felhasználói élmény nem ugrálna olyan nagyon. Én biztos nem 7750-re cserélném az 5670-et. Szerintem belátható időn belül esik annyit a 7770 ára, hogy csak pár ezressel kerül többe, mint a 7750, aktív és passzív változatnál is, ugyanis bőven van rá esély, sokkal nagyobb kártyákból is létezik passzív megoldás. A HD7000 széria most debütált, nem tartom még jó vételnek. 30000Ft az aktív hűtéses 7750, a passzív nyilván több, annyit ez a teljesítmény már nem ér meg.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
HeavyToys
senior tag
-
szab.tam
nagyúr
és szerinted, amíg a számítástecnika ilyen jó hatékonysággal használja fel az áramot, addig a 2 közt mi lesz a különbség?
egyébként igazad van, de ez a 2 fogalom a gyakorlatban összefort, így ez csak szőrszálhasogatás....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Dilikutya
félisten
válasz osztraksajt #34 üzenetére
Nem biztos, hogy az 5670-ről 7750-re váltás ésszerű, aligha tud a kártya annyival többet. Bár ilyen átfogó teszteket nem láttam (pedig érdekelne), de szerintem csak kis különbség van a 7750 javára. Vagy nagyobb kártyát vegyél, vagy várd meg legalább a HD8000 széria hasonló kategóriás darabját.
-
osztraksajt
őstag
Nekem az 5670 van egy AC accelero S2 passzívval hűtve, csak a proci és a tápventilátor dolgozik a gépben de furmark így sem bír 75 fok felé menni. De lassan valami gyorsabb kártyára nem ártana cserélnem, ez pl kimondottan tetszik.
-
JoeYi
őstag
"55 wattos TDP fogyasztással rendelkezik" ez így helyes? A TDP a fogyasztás helyett nem inkább a hőkibocsátásra utal?
-
Ringman
nagyúr
csak az átlag 120mm ventis tower hűtések a 180mm-es szélességbe nem férnek el, max kb 155mm magas mehet bele.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
szab.tam
nagyúr
az 1. gondolatom nekem is ez volt. vagy legalább nagyobb rész kilógna, ami átszellőzik, ha álló a ház. így a meleg nagy része beszorul a nyák alá.
(#4) radi8tor1
kapásból van több itteni emberke is, aki alaplap forgató modot csinál éppen, vagy a teljes házat állítja fejre... (a felső tápos ház rögtön alsótápos lesz, és vga hasa is fölfelé áll...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
fondorlatos
aktív tag
Jó kis passzív vga. Csak jusson is el hozzánk.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Must have
Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
zoltanz
nagyúr
Miért sülne meg?
Más kérdés ilyen termékekhez javasolnak általában házhűtőventilátorral szerelt házat.
Mondjuk minden épeszű ember ráállít legalább azért egy alacsonyfordulaton üzemelő légkavarót (legalább is ha erőteljes 3D-ben használja, nem ablakozóra gondolok ).[ Szerkesztve ]
-
Aucor
senior tag
Jó, én csak a tapasztalatomból írtam. Amiket kifogtam passzív kártyákat, azok inkább tényleg csak azt mutatták fogyasztásilag, hogy a gyártóknál jobban TDP osztályok vannak, a kártyát meg megmérték és kerekítettek... Volt szernecsém tesztelni már, nem volt kevesebb, max pár wattal. Igaz, én eddig csak ilyen kiherélt csökkentett órajelű vackokat fogtam ki a passzívak közül is...
-
Chaser
legenda
Nem feltétlen. Nekem GB 5750 silent cell volt. GB hírhedt róla hogy PP-re nagy ívből sz@rik úgy általában, de ez a passzív kártyája nagyon ott volt. Fogyasztása alig volt több néhány W-tal mint az 5670 ddr5 zafír kártyának, aminél azért nem kicsit erősebb. Csúnyán odavert a ref kártyák fogyasztásának. Anno még 4830-ból is volt passzív, ráadásul tápcsati nélküli..de nem jut eszembe a gyártó neve.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nihill
őstag
A Go! Green alatt mit ért a gyártó? Hogy miután megsült a cucc, mérgében NV-t vesz az user?
-
Chp
őstag
Passzív Radeon kellett, megkaptátok!
-
banhammer
veterán
Szeretem a passzív kártyákat.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Solicidium
aktív tag
Nna. Akkor már csak a hasonszőrű 7770 hiányzik tápcsatlakozó nélkül. Ahogy anno megjátszotta ezt a PowerColor a Green 5750 esetében is.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A Sapphire megoldása jobban tetszik.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
-
Silentfrog
veterán
Baromi jo,de a Sapphire passzivja is majd 40 ezer jelen pillanatba a nagyobb boltokban,és még a kiszállitás benne sincs.
-
lujó55
addikt
PowerColor odatette magát. Szép!
Véleményem szerint ha az alaplap áll, vagyis a VGA síkja vízszintes akkor mind a PC, mind a hivatkozott Sapphire jó. De egy fekvő alaplapnál amiben a kártya függőleges, a Sapphire nem ad le akkora hőt azzal a lamellázással, de a PowerColort istenien átjárja a huzat. -
Átrakhatták volna a hűtőbordát a kártya hátoldalára...
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Na, egyre több passzív kari, hajrá!
<< Heimdal >>