- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Hat ezt rosszul tudod, igenis szokott GPU elromlani. Remek pelda erre az nVidia Quadro NVS140M es Quadro FX570M. Az nVidia rossz BGA tokozassal adta ki ezeket a GPU-kat, es rengeteg elpusztult, kuka volt az alaplap is, javithatatlan. Annak ismeros ez a szeria, akinek ThinkPad T61-ese volt. De a ThinkPad T42-es ATI kartyai, es a T60-as ATI X1400-asai is szerettek levalni az alaplaprol, szinten a GPU gyarto hibaja miatt. Pedig a TP-k hutese elsorangu, igy nem lehetett arra fogni a dolgot. Persze, megpusztulhat a memoria is, de ugyanakkora esellyel a GPU is.
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Hunter2
addikt
finoman szólva ennyi baromságot életemben nem láttam egy hsz-ben pedig egy ideje olvasgatok szakmai fórumokat.
Az hogy jött össze hogy a GPU nem tud tönkremenni mert "sem nagy áramerősség vagy feszültség"
Akkor szerinted azt a 2-300W-ot mi nyeli be egy közép-felső kategóriás kártyán? -
f27
senior tag
Aztaaaaa
Ez a het tudatlansagi megjegyzese volt!
Ennel nagyobb baromsagot meg nemhallottam!
Bga nem mehet tonkre?Tessek,ezt mind a sajat szorakoztatasomra csereltem ki
Oda adjam? Leteszteled oket hogy mind halott?Memoria nem mehet tonkre? Szazaval csereltem mar!
Teszteltem e? Nem,minek? Kicsereltem mukodott a gep azonnal!
Szukseges megkerdojelezni a hibas alkatreszt hogy jo e? Doncsd el magad -
ielektros
senior tag
A problema itt kezdodik:
"Nem, nem szervízben dolgozom, de megfordult már pár gép a kezeim között, és mindig a már említett mozgó alkatrészekkel, kondikkal, vrm-kkel, és a nagyobb méretű nyomtatott áramkörökkel volt gond (hőingás, nyomás miatti megtörés), hibás chipet még csak gyári hibásat láttam, viszont évtizedig használt memóriát (ami elavultság miatt volt lecserélve) sokat láttam."
Az, hogy szamodra nem mozgo alkatresz az nem jelenti azt, hogy nem mozog. Csak olyan szinten "mozog" amit el sem tudsz kepzelni.
Adja a teremto, hogy akik elolvassak a hozzaszolasaid olvassak el a tobbit is mert van mar eleg mondvacsinalt szakember aki osztja a hulyeseget megallas nelkul. Ha legalabb iskolad lenne ezen a teren vagy dolgoztal volna elismert mikroelektronikai muszereszek vagy ne adja vilag tervezomernokok mellett akkor tisztaban lennel vele, hogy amit itt ecsetelsz az butasag. Bocs de mar igazabol sokkal tobb mint butasag.
[ Szerkesztve ]
-
HDD elektroniát cserélik bizony, ha az a hibás. Refurbished-ként is van ilyen.
Senki nem mondta, hogy nem tesztelünk, Te erőlteted folyamatosan.Állításod szerint ha nincs mozgó alkatrész, akkor nem mehet tönkre, szerintem meg de, ennyi. Memória meg végképp, mindenféle behatás, túlfesz, etc. nélkül is. Nem, nem tudom visszaforgatni az időt, hogy a gyárban leejtették-e, vagy valaki viccből mittomén vízben tartotta-e napokig, de akkor ezek szerint csak ilyesmi stressz lehet az ok.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
...szal. nem vmi szerviz témában melózol. Saját, OC nélküli ramom is halt meg, minőségi HW-vel körberakva, de laptopoknál, asztali gépeknél is gyakori a ram hiba (vírus/sw és HDD után a leggyakoribb sztem). Meglepő, de a legtöbb tönkrement alkatrész előtte még működött. Proci és VGA ritkábban hullik, tény. De van itt ramhibás VGA is, ami még jó volt, semmi OC vagy ilyesmi, ill haver hozta a gépét, alaplapon IO nem műXik, semmi usb, PS2, de kép van, win betölt... nah? És igen, "meglepő" módon teszteljük, mielőtt rámondjuk, h kuka. Nem tudom mit dolgozol, remélem nem PC-szervizben.
A GPU-k reballozását nem is említem... biztos mind hibás gyárilag.
Jöhetne valami felsőbb kategóriába is, lenyomni az árakat...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Athlon X2 450-es termék mellé az A68H vezérlőhíd dukál.
- Gigabyte GA-H77-DS3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- ASUS ROG MAXIMUS Z690 APEX Eladó!
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Asrock X570 Phantom Gaming 4 és Steel Legend alaplapok (használt) - 1 év garancia, áfás számla
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest