- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Melyik tápegységet vegyem?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gliga69
tag
A forrasztások minőségéről honnan szàrmazik az információd? Villamosmérnökķént kíváncsi vagyok az infód forrására, hálás lennék ha tudnál linkelni tudományos cikket vagy affélét ami alátámasztja a véleményed. 8 éve szervizeléssel foglalkozom és az eddig általad írtak kimerítik a tapasztalat nélküli okoskodás fogalmát.
A topikhoz: amd apu architektúrájába azt fedeztem fel hogy esetenként nem a cpu hanem a dh tartalmazza a gpu-t. Ha pontosabban érdekel valakit előkeresem hogy konkrétan melyik chipekről beszélek.
-
dystopia
tag
Ha ez a helyzet, akkor az gyakorlatilag árukapcsolás és tisztességtelen piaci magatartás. Kicsit rafkós kiadásban, de attól még egyáltalán nem etikus, nem éppen normális (/normakövető), és nem is biztos, hogy jogilag támadhatatlan, hogy drágábban adja az AMD a CPU/APU-kat, ha nem veszel tőlük elég dVGA-t.
Lüke, én vagyok az APUd!
-
7time
senior tag
-
Francia91
veterán
Azert irtam ezt a szeriat, mert ha sikerul is reballozni, nem lesz hosszueletu.
Nem vagyok IT szakember, mint az itt jelenlevok kozul nehanyan, en CNC-s vagyok, ezert probalok ovatosan fogalmazni. En csak hobbi szinten csinalgatok notikat addig a szintig, ameddig elég vagyok, ha ennel problemasabb dolgokba utkozok, akkor kuldom fel KillHates kollegahoz."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Teljesen egyetértek Veled, de a degradálódás folyamatát is vedd figyelembe; új chip 100%-osan jó (ahogy mondtad), aztán idővel lefelé skálázódik... Én már nem is tudok működő RS460-asról
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
7time
senior tag
válasz
KillHates #112 üzenetére
Ennek az az oka, hogy a félvezető gyártó EGY féle CPU-t gyárt az adott munkafázisban, és attól függően, hogy a waffer-ből honnét emelik ki a chip-et úgy lesz pontosabb a rétegek közötti átkötések így határozódik meg, hogy "mennyit tud majd" a már legyártott chip. Ezt utána a CPU-k fenekén lévő "kondenzátorokkal" véglegesítik az alaplap számára, hogy milyen mikrokóddal kommunikáljon az IC, tehát milyen procit ismer fel az alaplap. Jól példázza, hogy anno grafitceruzákkal lehetett tuningolni az AMD Semptron-okat Athlon-ná.
Ezt természetesen tudom de még mindig nem tántorít el attól hogy a hibák legalább 80% a csipen kívül van, a hibás csipeket meg kiszűrik a folyamat során és úgy osztályozzák ahogy le is írtad.
Nagyker ahol feltüntetik a hibás alkatrészek hányadát, miért jóval kisebb az eladott hibás CPU mint bármilyen alaplap vagy VGA?
-
Hát....
Szerintem ezt (természetesen akkor amikor még működött) nem egy remegős kezű Tyimpáű forrasztotta.
Hidd el TÖKÉLETESEN legyártott chip nincsen! Már "null-kilométeres" korukban hibásak, csak az a lényeg, hogy a normának megfeleljen, és már mehet is gyártásba a vastagréteg hordozóra.
Erre nagyon jó közérthető példa a processzor gyártás. Biztosan feltűnt, hogy a Pentium processzor ugyanúgy néz ki mint egy Celeron. (főleg mobil chipeknél látszik, mert ott nincsen "kupak" a "magon") Ennek az az oka, hogy a félvezető gyártó EGY féle CPU-t gyárt az adott munkafázisban, és attól függően, hogy a waffer-ből honnét emelik ki a chip-et úgy lesz pontosabb a rétegek közötti átkötések így határozódik meg, hogy "mennyit tud majd" a már legyártott chip. Ezt utána a CPU-k fenekén lévő "kondenzátorokkal" véglegesítik az alaplap számára, hogy milyen mikrokóddal kommunikáljon az IC, tehát milyen procit ismer fel az alaplap. Jól példázza, hogy anno grafitceruzákkal lehetett tuningolni az AMD Semptron-okat Athlon-ná.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
7time
senior tag
Minden tönkremegy ami csak megteheti de egy nyák között meg egy csip között az a különbség hogy egy jól megtervezett csip nem tartalmaz forrasztásokat amíg egy alaplapon minden ellenállás, kondi, dióda min 2 forrasztás, az egyéb elemek meg több forrasztást vagy hibát tartalmaznak, minden forrasztás egy hibalehetőség amellett hogy jelentős áramveszteség is ez nem jelenti hogy csipek nem hibásodnak meg de jelentősen több a forrasztási hiba, a kici koreai vagy kínai (főnök) nem mindig érti mit miért kell csinálni ez saját tapasztalat, egy csip belsejébe nincs beleszólásuk vagy emberi hiba okozta meghibásodás.
-
Nah, ez egyel elfogadhatóbb, összekevertelek
, a másik jóember állította, hogy azok sohadesenem halnak meg, amiben nincs mozgó alkatrész. Nem kell félteni a mérnököket, sztem akkor is beadnák a cuccok a kulcsot, ha vitrinben, vákumban tartanánk mindet...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
7time
senior tag
Miért ne mehetne tönkre, a kérdés az arányok, hány % megy tönkre a csip és hány % a nyák és egyéb tartozékok, de nem kell ehhez nagy tudomány mert amíg egy VGA-n van 1000+ alkatrész ami mind forrasztva van és +1 hiba lehetőség addig egy csipben csak a túlmelegedés vagy a túlfeszültség tehet kárt, esetleg tervezési hiba de ezek hamar előjönnek (lásd Intel csipkészlet a SATA-s visszahívások).
[ Szerkesztve ]
-
tehát ref VGA nem mehet tönkre. Boldogság.
...nekem is kellene valami jó cucc, hogy oda repüljek, ahol az IC-k a végtelenig élnek, meg tovább.
Már leírta párszor fentebb egy kolléga, hogy ott bizony kemény delej száguld keresztül, nagyon kis területen. Az anyag folyamatosan változik, amúgy nem nagyon lehetne használni több millió tranyót, ha örökké csak 0 lenne vagy 1. de ehh, fanatikusoktól nem is lehet várni, h megértsék.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
7time
senior tag
Mit kell ezen konkretizálni, ha a csip belsejében megy tönkre valami úgy hogy a hűtés 100% működőképes akkor a gyártó a hibás, a többi összes körülmény a VGA-alaplap stb. gyártóra hárul, még az is ha kicsi rajta a borda vagy a köztes réteg az alaplapon nem vezeti el a gyártó által megadott hőt, ilyen egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
és ha a szilicium lapka válik le a hordozóról az chip hibának minősül? csak mert az említett sorozatoknál ez szokott bekövetkezni. Ha ez nem így lenne akkor egy reballozás tartósan javítaná az nvidia gpu hibás lapokat de a tapasztalat azt mutatja hogy az ilyen hibás gépek még mennek utána max. 1 hónapot és visszatér a hiba.
Ennyi idő alatt meg nem hal meg a forrasztás.
Érdekes módon chipcsere után nem jönnek vissza a gépek pedig 6 hó garral javítjuk őket. -
7time
senior tag
válasz
Francia91 #100 üzenetére
De a ThinkPad T42-es ATI kartyai, es a T60-as ATI X1400-asai is szerettek levalni az alaplaprol, szinten a GPU gyarto hibaja miatt.
Kis zavar az erőtérben, a forrasztási hibák, leválások nem megfelelő forrasztóanyag használat nem GPU hibának számít, az a GPU hiba ha maga a csip halálozik el.
-
Francia91
veterán
Hat ezt rosszul tudod, igenis szokott GPU elromlani. Remek pelda erre az nVidia Quadro NVS140M es Quadro FX570M. Az nVidia rossz BGA tokozassal adta ki ezeket a GPU-kat, es rengeteg elpusztult, kuka volt az alaplap is, javithatatlan. Annak ismeros ez a szeria, akinek ThinkPad T61-ese volt. De a ThinkPad T42-es ATI kartyai, es a T60-as ATI X1400-asai is szerettek levalni az alaplaprol, szinten a GPU gyarto hibaja miatt. Pedig a TP-k hutese elsorangu, igy nem lehetett arra fogni a dolgot. Persze, megpusztulhat a memoria is, de ugyanakkora esellyel a GPU is.
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #96 üzenetére
Nagyobb helyre költöztök?
Énis szeretnék már egy legalább félprofi műhelyt de egyelőre csak a helyiség van meg, rendbe sem hoztam mégXD Slussz poén még áram sincs bennt szóval a műhely erősen alakulás előtti fázisban vanXD
MINDEN PROBLÉMÁNAK VAN EGY EGYSZERŰ ÉS EGY ROSSZ MEGOLDÁSA!
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #94 üzenetére
mibe másztál???:XD
Jó nekik a fuji is, acer is...legalább több munka van
Nálunk is van apple mackós osx, is meg linux is meg win is, sőt android mini pc is, így én nem fogok állást foglalni platform térenXD midnegyiket valamiért szeretem
[ Szerkesztve ]
-
JSHammer
tag
Szóval ahogy látom sikeresen teleoffoltuk
A tragédia tényleg "összehozza" az embereketXD
-
ííííííííííííííí...
Nekem valamelyik dobozban van, ebben a korban má' annyira nem díjaznák a cégnél sztem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ok, akkor pl. pendrive mitől megy tönkre? Túlfeszeli az USB? Rálépnek? Van egy fél szatyor hibás pendrive is, letesztelhetitek... OK, lehet pár darab ami user error, de mi van a többivel?
JAh és jössz az SSD halálozással... akkor ott is mindenki tükközik, leejti, vagy elengedi a forrasztás akinek beszarik?Szeretnék én is ilyen boldog lenni, hogy veszek valamit, ami az örök életig tart.
(#70) JSHammer: nekem eprom volt a zipzár húzókája... kicsit nagy, meg tüskés, de menő
-
BlackPriest
őstag
de, az általad véett "kolléga" pontezt állította. és ha 99 év garit adnak? attól még tönkremegy, de egyrészt jól hangzik, másrészt 5 év után elenyészően keveset használnak, kisker gari után minimális mennyiségű ember gariztat, mert drágább, mint másikat venni. nettó hülyeségeket írtok egy szakmai oldalon...
mod.: részemről ennyi, ez már az értelmes szint alatti vita...
[ Szerkesztve ]
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
ielektros
senior tag
Ez tenyleg egy forum jol mondod. Ami arra van, hogy megvitassunk dolgokat es ne vakon osszuk es eroltessuk a butasagot nevtelenul! Erzesem es tudasom szerint nem mondtam semmi butasagot. De ezt akar szemelyesen is megvitathatjuk skype-on vagy akar eloben.. Az en elerhetosegeim nyilvanosak nem ugy mint azoke akik ontjak a hulyeseget. Ha ez ilyen erzekenyen erint akkor egeszen komolyan bocsanatot kerek toled. "Neha" kicsit karcos a stilusom de ezt nem tudom mindig levetni. Nem is mindig akarom... Viszont azon meg ne haragudj meg kerlek, hogy ha hulyesegeket beszel valaki es meg erolteti is akkor masok kicsit indulatosabban reagalnak. Nagyon ellenzem azt ha valaki szakmai stilusban erosen valotlant allit es raadasul kitartoan. Ez vezeti felre a kezdoket vagy a tema utan erdeklodoket tomegeben. Reszemrol Game Over
-
ielektros
senior tag
Ennek mi koze az egeszhez? Faja kis Intel marketing.
SSD mennyi van a piacon jelenleg a HDD-hez kepest? Ha azt is hozzavesszuk szazalekosan akkor mar nem ilyen szep am a helyzet. Amelyik szervizes meg ilyenekre alapozza a tapasztalatokat hat sok szerencset.
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
GPU sot CPU-t is latok rendszeresen hibasat. GPU hegyekben es koze nincs a tulfeszhez. Nem fogok leallni vitatkozni. Ennel tobbre tartom a szakmat. Ezek igen is olyan alkatreszek amelyek kepesek amortizalodni es idovel feladni a harcot. Ez nem jelenti azt, hogy mindegyik tonkremegy hanem azt, hogy messze nem csoda szamba kell venni ha elpukkan. Teljesen normalis es hetkoznapi hiba. A valosag inkabb az, hogy az a csoda lassan, hogy ezek mukodnek. Reszemrol ez lezarva mert itt mindenki szerelo a 10 millio muszereszek orszagaban es mindenki a sajat tapasztalati alapjan azt mondja, hogy ez meg az nem letezik. Az a szerelo aki csak es kizarolag a sajat tapasztalataira alapozza a tudasat az nagyon le van maradva...
[ Szerkesztve ]
-
7time
senior tag
válasz
ielektros #75 üzenetére
Minden valamire való "mókamester" tudja hogy a sütős forrasztás már nem lesz a régi, én életembe még 2 hibás procit nem láttam pedig naponta javítok cuccokat, azok is azért sültek meg mert tulfeszelték őket, mivel a CPU nem forrasztva van könnyű eldönteni hogy mi hibásodott meg.
-
ielektros
senior tag
Vagy egyszeruen leterdel a chip es cserelni kell. Es orom es bodotta. Hidd el ebbol is van sok. Csak sok mokamester bemeseli, hogy forrasztasi hiba es jol berakja a sutobe 5 rugoert. Aztan 3 honap mulva ismet rossz .. Persze mert elvalik a paneltol. "Tudom"
[ Szerkesztve ]
-
7time
senior tag
válasz
BlackPriest #73 üzenetére
Nem arról van szó hogy a csipek nem hibásodhatnak meg de alaplapon- VGA-n a nyákhiba forrasztási hiba sokkal gyakoribb (forrasztási hiba úgy értve hogy elválik megreped a különböző hőhatásokra), a memóriákra meg azért adnak 99 év garit mert nagyon ritkán mennek tönkre.
-
7time
senior tag
válasz
BlackPriest #71 üzenetére
a memtest, a beépített tesztsem nyák hibát ír ki. de a sajátszektorhibás
A memória tesztnek fogalma nincs hogy nyák hiba vagy forrasztás egyszerűen annyit tud hogy nem jó a modul mert hibádzik a paritás, az esetek nagy százaléka forrasztási vagy nyák hiba, egy csip sokkal nehezebben megy tönkre ha mégis az vagy túlfeszültség vagy túlmelegedés miatt van.
-
BlackPriest
őstag
válasz
#65675776 #59 üzenetére
igen, az égésnyomot kérdezte. de mégegyszer mondom, hp szervizben dolgoztam, több ezer gépet javítottam és igenis volt több hibás memória. a memtest, a beépített tesztsem nyák hibát ír ki. de a sajátszektorhibás ssd-m sem nyákhibás lett, mert akkor egy egész chip nem működne, nem csak bizonyos részei. és ha feljebb is olvastok, a chip ha nem is a hagyományos értelemben, de ugyanúgy mozog, ahogy egyik állapotából a másikba billen, ezáltal elhasználódik. tehát az, hogy szerinte meg más szerintegy chip nem megy tönkre egy magánvélemény és annak is hibás.
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
JSHammer
tag
Pedig pont ,kérnék énis kulcstartónak , lehetne ez olyan kulcstartó szimbólum mint a szabad kőmüvesek szimbólumaXD
Csak sajna ha sok embernek ilyen a kulcstartója azthiszem h ezzel foglalkozik és akkor az failXD
nah jó nem szentimentáliskodomXD
-
Hunter2
addikt
finoman szólva ennyi baromságot életemben nem láttam egy hsz-ben pedig egy ideje olvasgatok szakmai fórumokat.
Az hogy jött össze hogy a GPU nem tud tönkremenni mert "sem nagy áramerősség vagy feszültség"
Akkor szerinted azt a 2-300W-ot mi nyeli be egy közép-felső kategóriás kártyán? -
JSHammer
tag
-
f27
senior tag
Aztaaaaa
Ez a het tudatlansagi megjegyzese volt!
Ennel nagyobb baromsagot meg nemhallottam!
Bga nem mehet tonkre?Tessek,ezt mind a sajat szorakoztatasomra csereltem ki
Oda adjam? Leteszteled oket hogy mind halott?Memoria nem mehet tonkre? Szazaval csereltem mar!
Teszteltem e? Nem,minek? Kicsereltem mukodott a gep azonnal!
Szukseges megkerdojelezni a hibas alkatreszt hogy jo e? Doncsd el magad -
DraXoN
addikt
Mondjuk volt már olyan géphez szerencsém ami sehogy se volt stabil idős korára, időnként random kékhalálozott (egy kb 6 éves gép volt).. ki lett cserélve már szinte minden, már a proci és az alaplap maradt csak (minden volt nekem otthon régi gépekből). Na .. gondolkodtam, hogy van egy kb 100MHz-el erősebb procim megnézem azzal mielőtt elkönyvelem az alaplapot, hogy rossz.. na, kicserélve a procit minden jó lett, sehogy se borult meg a rendszer... visszaraktam az eredeti alkatrészeket és akkor is jó volt.. kb 2 napom ment rá (pontosabban egy hétvégém), bár ebből 1 nap a tesztelés volt a proci csere után, hogy "komolyan?" ... visszarakva a másik procit újból random jött kékhalál.. érdekes, hogy előbb jött a halál mint, hogy az orthos pl kiakadt volna hibára...
A gép sose volt tuningolva, kérdezve a tulajt "régen jó volt" ... így találtam én már idővel tönkremenő procit is.. még megvan a fiókban.. egy 900MHz-es Cerelon (socket1 verzió még csak nem is solt1 nyákos, hogy a nyákra lehessen fogni).de .. most kapcsolok, hogy már nagyon eltértünk a témától, részemről befejeztem..
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
válasz
#65675776 #59 üzenetére
@23 "Én még nem láttam működő majd később magától meghaló rendeltetésszerűen használ memóriát, csak gyári hibásat. És bizonyítékot sem láttam még az előbbire csak bemondást."
Modulról beszél, nem IC-ről, ahogy nem is szoktunk rá máshogy hivatkozni szerintem. De ezek szerint egy új nyákon mindegyik szaladna tovább...Persze, gyakoriak főleg a régi HW-on a mikrorepedéses-kontaktos hibák, de kijelenteni, hogy
"egyszerűen azért, mert ha a gyárból működőképesen kerül ki egy chip, és fizikai sérülés nem éri, nincs benne semmi ami tönkremehet, sem mozgó alkatrész, sem elektrolit, sem nagy áramerősség vagy feszültség." kicsit több, mint merész. Vagy ezt kezelhetjük tényként? Van itt egy Cerka vagy pentium valahol, felajánlom ingyen, mert amúgy sztem rossz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
válasz
BlackPriest #47 üzenetére
Azt Ő sem tagadja, hogy a memóriamodul, vagy a memória alrendszer hibás lehet. A hiba oka az, ami nem mindegy. Mert egy modul nem attól szokott hibás lennei, hogy a memóriachipek halnak meg, hanem a körítés. Ahogy VGA-k esetén is ez szokott lenni. Ezt mondjuk leírta már legalább kétszer, csak elfelejtettétek megérteni.
Párhuzam gyanánt: ha nem megy az autd vagy Suzukid, akkor egyből az a következtetés, hogy a motor halt meg benne?
-
ielektros
senior tag
A problema itt kezdodik:
"Nem, nem szervízben dolgozom, de megfordult már pár gép a kezeim között, és mindig a már említett mozgó alkatrészekkel, kondikkal, vrm-kkel, és a nagyobb méretű nyomtatott áramkörökkel volt gond (hőingás, nyomás miatti megtörés), hibás chipet még csak gyári hibásat láttam, viszont évtizedig használt memóriát (ami elavultság miatt volt lecserélve) sokat láttam."
Az, hogy szamodra nem mozgo alkatresz az nem jelenti azt, hogy nem mozog. Csak olyan szinten "mozog" amit el sem tudsz kepzelni.
Adja a teremto, hogy akik elolvassak a hozzaszolasaid olvassak el a tobbit is mert van mar eleg mondvacsinalt szakember aki osztja a hulyeseget megallas nelkul. Ha legalabb iskolad lenne ezen a teren vagy dolgoztal volna elismert mikroelektronikai muszereszek vagy ne adja vilag tervezomernokok mellett akkor tisztaban lennel vele, hogy amit itt ecsetelsz az butasag. Bocs de mar igazabol sokkal tobb mint butasag.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Egy újabb gőzgép fogyasztású traktor az AMD-től.
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
1 modulos processzor 65 W-os TDP-vel, új vezérlőhíd PCI-E 2.0-val... mi van itt, gyerekek, április 1?
A 9xx sorozatot, és az FX-eket leváltó új vezérlőhíd/processzor mikor lesz már?
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
BlackPriest
őstag
ha a mozgó alkatrész nélküli eszköz nem menne tönkre, még mindig működne az első ssd-m, de "szektorhibás" lett. az is elhasználódik ugyanúgy, mint a memória. attól, hogy nem egy lemezt pörget egy motor, még a memória tartalmát írni kell, meg törölni, ez ugyanúgy elhasználja a chipeket. vajon az ssd élettartamát miért írási ciklusokban adják meg, ha nem használódik el? biztos ott is leszakad a nyákról a memória x írás után
-
HDD elektroniát cserélik bizony, ha az a hibás. Refurbished-ként is van ilyen.
Senki nem mondta, hogy nem tesztelünk, Te erőlteted folyamatosan.Állításod szerint ha nincs mozgó alkatrész, akkor nem mehet tönkre, szerintem meg de, ennyi. Memória meg végképp, mindenféle behatás, túlfesz, etc. nélkül is. Nem, nem tudom visszaforgatni az időt, hogy a gyárban leejtették-e, vagy valaki viccből mittomén vízben tartotta-e napokig, de akkor ezek szerint csak ilyesmi stressz lehet az ok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Arra azért kíváncsi leszek mennyire lesznek olcsóak ezek a lapok.
Az A55/58-as lapok 10-12k-ért vannak, pár száz forinttal többért meg A78-at vagy a "fullos" A88X-et is lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
7time
senior tag
A PCI-e 4 visszafog egy R9-280X + VGA-t de azt biztos nem, az majdnem egy HD 7770 felel meg ami egy gyenge piacra tökéletes választás.
Az AMD sokkal jobban látja hogy mi fogy jobban mint egy mezei felhasználó aki csak azt nézi hogy neki mi felelne meg, természetesén nekem sem kellene de ez nem jelenti hogy nem jó üzlet.[ Szerkesztve ]
-
Akula
őstag
Sidestep, semmi több.
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Sinesol
veterán
Oda meg kevésnek tünik ez az athlon, ráadásul 4 Pcie sáv van csak, ami esélyes hogy azt a vgat is visszafogja. Casual gamekhoz meg a processzor édeskevés a gyatra single thread ereje miatt. Még ertelmesen böviteni se lehet. Eltudom képzelni azt is hogy a lan már egyet eleve lefog belőle.
Szerk.
Ja 4re emlékeztem de ha 16 akkor oké. Úgy talán elmehet ilyen kinai gamer termekbe. Láttam olyanokat hogy többszáz gép van benn egy teremben és naponta mintha munkaba járnának ugy mennek be itemet farmolni eladni stb. Olyan helyekre gondolom lehetséges alternativa lehet ez is. Bár tovabbra is az jut eszembe hogy az ilyen starcrafthoz hasonlo gamekhez elég kevés ez a 2 modul, láttam olyat hogy ultra cpu settingsnél 40 fps se volt egy 5800k-val.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intel nem tud VGA-t csomagban kínálni. Az AMD igen. Amikor minimális rendelési tételt teljesítenek, akkor ez nagyon fontos szempont egy OEM-nek. Így jönnek ki az üzletből a legnagyobb nyereséggel.
A legnagyobb OEM-eknek komoly szempont, hogy még ha a terméket nem is adják el hamar, akkor se kerüljenek át second tier partneri besorolásba, mert sokkal rosszabb árakat kapnak.
(#45) Sinesol: 16 sáv van benne.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
7time
senior tag
Nem biztos hogy irodai gépnek lesz eladva, a kínaiakból (és nem csak) simán kinézem hogy betolják egy nagyáruházba mint közepes gamer cucc, a nagy pénzek mindig az alsó kategóriás cuccokban vannak, az Intel sem az 1000$ I7 gazdagodott meg hanem a sok Celeron, Atom termékből amit kilóra vettek.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Elolvastam,de akkorse indokolt hogy irodai gépekbe olyan erös vga-kat dobjanak.
Kék oldalon veszel egy fapados pentiumot és siman verve van az athlon, ráadásul még képet is ad +olcsobb, egyszerűbb az egész platform.
Ráadásnak nagy tételben a pentium mindig olcsobb lesz mint egy cpu+vga kombo. Amellett még lássuk be az intel amugyis baráti viszonyban van az oem-ekkelKomolyan néha olyan érzése van az embernek mintha cekófmajmok ülnének az amd üzleti részlegében.
[ Szerkesztve ]
-
7time
senior tag
Ha elolvasod Abu magyarázatát akkor talán meg is érted, amerikában vagy az Európában valóban hülyeség de ahova szánták ott még jó is lehet, pláne ha nagyobb rendelést kaptak, az sem kizárt hogy a múltkor bejelentett Radeon R7 250 XE kártyával akarják eladni ami szintén a kínai piacon lesz jelen.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Hát igp nélkül ez igy elég szánalmas platform. Dehát ez Amd...miert is gondolkodnának értelmes megoldásban..
[ Szerkesztve ]
-
Ed3r_X_
nagyúr
Jó lenne már elszakadni a PCI-e 2.0-tól is. Csomó VGA 3.0-ás már, lehet nem sokat dob, de haladjunk már ilyen téren is azért.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
7time
senior tag
-
pakriksz
őstag
miért reméled? Gondolod hogy az ellenőrzéseimmel gondot okoznék? Úgy jobban megy a gép ha nincs ellenőrizve?
Alaplap io nem műxik gyönyörű szép áramköri hibára utal (megtört), vga memóriánál leszedted a memóriachipeket a lapról és letesztelted hogy az-e a hibás? Nem véletlenül a gpu és a memória közötti nyomtatott áramkör tört meg megint?
Nem, nem szervízben dolgozom, de megfordult már pár gép a kezeim között, és mindig a már említett mozgó alkatrészekkel, kondikkal, vrm-kkel, és a nagyobb méretű nyomtatott áramkörökkel volt gond (hőingás, nyomás miatti megtörés), hibás chipet még csak gyári hibásat láttam, viszont évtizedig használt memóriát (ami elavultság miatt volt lecserélve) sokat láttam.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
azért hdd-t annak mozgó alkatrészeivel, és az önmagukat lapról leforrasztó chipeket chip hibának mondani... hát merész...
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
halkow
őstag
ezt tulajdonképpen fel lehet spécizni gpu-val?
Alcatel onetouch idol2s the king
-
7time
senior tag
válasz
#85552128 #24 üzenetére
A TDP értéket sem értem hogy jöhetett ki, valami igen nagy selejt lehet
Az úgy is kijöhet hogy a 45W nem fért bele mert 47W fogyaszt, a valós fogyasztást nem tudom biztosan de elméletileg működik, amúgy én sem értem ebben a CPU+dVGA irodai cuccban a lényeget mert így senkinek sem éri meg az AMD -n kívül, persze lehet egy olyan változat hogy nagyon nagy megrendelést kaptak Kínából rá de azok valójában nem is irodai gépnek szánják hanem olcsó gép játékra, így már lehet értelme.
-
válasz
BlackPriest #29 üzenetére
Őszintén eddig csak pár mobo-t láttam "égettet", ott is a tápcsatinál, ha rosszul nyomták rá, vagy elszállt tápnál kipukkant kondikkal. Egy volt, ahol a proci foglalat is megolvadt, sztem az inkább villámos lehetett, de a tulaj is kapta, nincs infó több. Ramon égést én még nem láttam, attól lehet mondjuk, csak nem éltem eleget.
Mondjuk az ifjú kollégának ajánlanám az SSD, vagy a HDD hibás topikot: egyik nap megy, másnap kuka. Semmi OC, jó gépben SSD vezérlő vagy HDD elektronika elszáll, más nem sérült... de biztos ezeket csak kitalálják a népek, hiszen ilyen nincs, megmondta
kcsa: nem kell, ha nem butul a gép, kidobunk minden háttértárat, kész.
[ Szerkesztve ]
-
...szal. nem vmi szerviz témában melózol. Saját, OC nélküli ramom is halt meg, minőségi HW-vel körberakva, de laptopoknál, asztali gépeknél is gyakori a ram hiba (vírus/sw és HDD után a leggyakoribb sztem). Meglepő, de a legtöbb tönkrement alkatrész előtte még működött. Proci és VGA ritkábban hullik, tény. De van itt ramhibás VGA is, ami még jó volt, semmi OC vagy ilyesmi, ill haver hozta a gépét, alaplapon IO nem műXik, semmi usb, PS2, de kép van, win betölt... nah? És igen, "meglepő" módon teszteljük, mielőtt rámondjuk, h kuka. Nem tudom mit dolgozol, remélem nem PC-szervizben.
A GPU-k reballozását nem is említem... biztos mind hibás gyárilag.
Jöhetne valami felsőbb kategóriába is, lenyomni az árakat...
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
válasz
BlackPriest #25 üzenetére
le is volt tesztelve bizonyítva? Égési sérülések voltak rajtuk?
-
-
pakriksz
őstag
Legalább is hajlamosak egyes emberek mindenféle hibát a memóriára fogni, mert valahol erről hallottak. Én még nem láttam működő majd később magától meghaló rendeltetésszerűen használ memóriát, csak gyári hibásat. És bizonyítékot sem láttam még az előbbire csak bemondást. Ahogy cpu-nál sem láttam ilyet, sem külön gpu-nál, bár utóbbinál nehéz is, mivel a gpu-t külön nem adják, hanem egy kártyára van forrasztva, de annál is szinte biztos hogy mindig a kondik, ellenállások, VRM stb (ami a kártyán van) halálozik el, és nem maga a gpu chip, egyszerűen azért, mert ha a gyárból működőképesen kerül ki egy chip, és fizikai sérülés nem éri, nincs benne semmi ami tönkremehet, sem mozgó alkatrész, sem elektrolit, sem nagy áramerősség vagy feszültség.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Két modulos cpu/apu-nak kellene már alapnak lenni igy 2014 derekán.. Amúgy is nagyon gyenge ez a felépités, de egy modullal meg aztán még durvább lehet a helyzet. Nagyon olcsónak kell ennek lenni hogy bárki ezt válassza egy intel celeron/pentium megoldás helyett
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
gpu nem szokott elromlani, ha nem égetik szét és nem gyári hibás, ahogy memória, és cpu sem. A gépekben és a kártyákon az áramellátás szokott meghalni, a fizikai sérüléseket leszámítva.
-
Goose-T
veterán
A VGA kártya azért megy tönkre, mert egy különálló kártya, ami tele van pakolva minden vacakkal, ami tönkremehet (kondik, ventilátor, VRM stb.). Egy IGP meg a proci része, és ha megfelelő a tápellátása, jó a hűtése és nincs tuningolva, akkor ugyanaddig bírja, mint egy sima CPU. Évtizedekig.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
pakriksz
őstag
esetleg ahol gondolkoznak, és nem írták le a céges policy-ba mindenféle kutatás nélkül 1998-ban, hogy "csakazintel"...
-
Vicoo
senior tag
Úgy értettem, hogy amikor tényleg elromlik a VGA, akkor oldallap levesz, kártya kivesz, másik be, és mehet a munka. Meg ugye bármilyen PCI Express VGA jó bele. Szóval nem áll meg a munka akkor sem, ha a szerviz nem tud kiszállni 24 órán belül. Míg ha a CPU IGP hal meg, akkor áll a munka azon a gépen, mert hát kicsit ritkább az FM2 CPU mint a PCI Express VGA.
-
-
Vicoo
senior tag
Egy irodai gépnél szerintem még örülnek is a vásárlók, ha diszkrét VGA van, mert így ha az beszarik, akkor csak azt kell kidobni, nem megy vele a kukába a CPU is. Ha IGP lenne, akkor meg CPU-val együtt lenne kuka.
-
...és mehet az irodai COD-parti, esetleg munkahelyi DOTA-klán alapítása...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kínában és Indiában. De az AMD chipset eladásainak ~30%-a is A58, és ahhoz szinte minden OEM-nél valamilyen IGP nélküli Athlon került.
(#6) Móci: Mivel minden OEM felé van egy minimális rendelési követelmény a VGA-kra, így vannak olyan gépek, amelyekbe muszáj belerakniuk a VGA-kat. Ha nem rendelnék meg a VGA-knál a minimum limitet, akkor rosszabb árakat kapnának a teljes mennyiségi rendelésre.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Móci
addikt
Az ötlet nem lenne rossz, de igp nélkül? Noooormális? Értem én, hogy a 'selejtet' is el kell adni, de egy titkárnő workstation-be minek diszkrét vga? Pasziánsz és faszbúk gyorsításra?
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
smkb
őstag
Ez valami vicc? Olcsó/irodai pcbe igp nélkül?
"amelyre rengeteg OEM partner épít, hiszen igen olcsó irodai gépek hozhatók ki a használatával. "
Rengeteg irodai AMD platform alapú PC? Hol??
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
olcsó irodai géphez tervezett olcsó proci vga nélkül? Kuka.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
A68 jöhet, jó kis budget lap építhető rá!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Athlon X2 450-es termék mellé az A68H vezérlőhíd dukál.
- Sweet.tv - internetes TV
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kutya topik
- Kuponkunyeráló
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok