- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #73 üzenetére
"Bevonják más anyaggal..." ezaz! És ez már mágneseződhet.
"Ráadásul ennek a kábelnek is kb. milliós berendezésnél van értelme, de oda ennél sokkal komolyabb megoldásokat használnak még pluszban."
Épp ezt irtuk mindketten Patice-vel: csak bizonyos szinten és afelett van értelme. Tehát summa summárum: van értelme és létjogosultsága a cserének, de nem ezzel kell kezdeni, ráér a végén, mikor már a többi komponens, mármint akusztika, lejátszók, interkonnektek, stb. helyén és rendjén van, ezalatt értve MINDEN egyéb öszetevőt, még a hangfalkábelt is. Emlitett Onkyo 6xx és Pioneer 9xx feletti árkategóriában van értelme a tápkábelcserélősdinek. De ez alatt már az összetevőkön való spórolás miatt értelmetlen lenne -
törölt tag
Akkor is ha csak a tápkábel változott? Mivel csak és kizárólag az lett cserélve,az is próbaképp (de meg lett tartva). Akkor ez épp azt a tényt erősiti hogy megéri a tápkábelcsere. Mivel a jó kábel ugye nem szed fel zavarokat és nem mágneseződik át. Nem irtam sehol egyébként hogy bármiféle zajt hallottam, mivel nem is volt semmiféle zaj se előtte, se utána.
-
törölt tag
Én is ugyanezt mondom: ki kell próbálni, addig csak vita van, utána lehet róla beszélni. Simán értem mit ír, fogalmat is tudok róla és az erősáramú tápkábel működéséről is alkotni, de amit leir annak nem sok köze van a hangzáshoz. Attól hogy túlozol (1 cm. kihallani) még nem látszol okosabbnak.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #55 üzenetére
Nem figyeltél: pont nem a vastagságát irtam, mint jellemzőt, sőt mint irtam: "nem a vastagságán múlik".
Az idézőjel a placebó és a müszeres mérésre vonatkozott: épp az ellenkezője igaz: mezei müszerekkel nem lehet akkora változást kimutatni, mint amit füllel már tökéletesen meg lehet hallani. Én már tapasztaltam fórum keretén kívűl is ezt. nemcsak én de a környezetben lévők mindegyike "nem többség és főleg nem szakmailag hozzáértők:háziasszony, gyerek, fizikai munkát végző ismerős hallotta a változást Rotel, félmillás Polk hangfalak, VDH kábelek, Marantz CD és DVD játszó voltak az elemek Máshol egy Onkyo, JBL hangfalakkal mutatot érzékelhető változást tápkábelcserére. -
törölt tag
De pontosan a Pioneer tudja ezeket, csak le kell menteni USB-re, utána simán alakithatod, megjelenitheted grafikonon. Utána miután megváltoztatod a frekvenciamenetet,vágási frekit és egyéb értékeket, visszatöltve alkalmazni fogja. Bizony jól jönne az OSD, mert jobb az MCAAC mint az Audyssey.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #47 üzenetére
" Itt is valószínűbb, hogy az egész inkább placebo, és a különbség inkább csak műszerrel mérhető."
Érdekes módon ennek pont ez ellenkezője igaz: mérni nem tudod a változást de füllel simán érzékelni lehet. Anyiban van igazad hogy nem a vastagságán hanem a minőségén múlik.Éppen ebben jobbak a nem konzumer kábelek. Nem az áram menyiségével van a nagyobb probléma, hanem a tüskékkel, nagyfrekvenciás zavarokkal. Ezért is számit az utolsó másfél méter. És csak bizonyos szint felett hoz változást, mint ahogy egy külső DAC is vagy mint egy bizonyos (nem is drága) szint felett érzékelhető az MP3 és a FLAC vagy DD és DD TrueHD hangminőség közötti különbség.
Patice kérdése nálam is felmerült: próbáltad már? Ha igen, megfelelő rendszeren? És milyen tipusú kábelek, lejátszók, hangfalak, interkonnektek szerepeltek benne? Értem ugy hogy egymáshoz valók árban és minőségben. Vagy csak úgy élből nyomod a meggyőzést? -
törölt tag
Még annyit hozzátennék hogy igaz hogy sok éve a piacon vannak de ez nem jelent semmit és nem garancia semmire. Ha nem így lenne akkor nem lennének alsókategóriás készülékeik, és ugyanezen elv szerint nem raknának bele szinte semmi állítási lehetőséget se beléjük mert mind tökéletes képpel hanggal jönnének ki. De ez messze nem így van még jobb gyártóknál se.
-
törölt tag
Nem tudom vettél-e mostanában bárminemű elektronikus készüléket de ha megfigyelted mindegyikhez alap tartozék kábeleket adnak még a csúcs arcamhoz és oppohoz is. Lehet azokkal is használni de egy jobb kábel kihozza belőlük a jobb képet-hangot. Ha nem így lenne Akkor elég lenne mindenhova akármilyen tyúkbél. De nem így van, gondolom te sem villanyvezetékkel kötöd össze se a hangfalaid se a géped egy másik perifériaval.
-
törölt tag
Nem érteni kell, próbálni.
Nem akarok vitát szitani de tápkábel csere is hoz javulást, de csak bizonyos szint fölött. Ennek az a magyarázata hogy az utolsó másfél méter számit, és itt biztos kötést létesit, nem mágneseződik át, nem termel zajt és nem vesz fel nagyfrekvenciás zajokat, és az. un. tüskéket lelapitja,elfojtja.
Nem hinni kell,ez nem dogmatizmus: kipróbálni megfelelő eszközökkel és rendszeren.
És nem kell a legdrágább belőle, olcsóbb verzió is lehet megfelelő. -
-
törölt tag
válasz
#16939776 #10 üzenetére
Picikét javitanálak: a 0.5-ös tyúkbél nem elegendő mert ahogy Patice helyesen irja: 40-55 wattot adhat le és max 28-30 voltot ad le a feszszabályzó, így 1 A-nál több kell hogy átmenjen, van az 2, centernél, egyenetlen hangszóróterheléskor vagy nagyon mély frekvenciák leadása (Main beállitásnál) esetén 3-5 is lehet, így inkább másfeles, még inkább 2.5-es drót beszerzését tartanám javasoltnak.
Egyébként 40-50 watt csatornánként bőven elegendő egy 25 nm.-es szoba kellő behangositásához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Csatornánként 165 wattos maximális teljesítmény leadására képes a sokoldalú VSX-1123K.
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Black & Decker töltőt keresek
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest