Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
Nem tudja valaki a pioneer-nek van valahol support oldala? 1-2 zavaró hibára felhívnám a figyelmüket (egy másik erősítő kapcsán), hátha kijavítanák (nagy duzzogva
)... A BaSys-t találom contact-nak, de nem hiszem, ők közvetítenének a pio-nak..
Köszi.
-
Patice
nagyúr
Lehet röhögni fogsz, de az igazán elszánt audiofülek pontosan ilyen tápösvényt építenek ki a saját házukban/lakásukban. Az elosztódoboztól kezdik, a biztosítékokkal, vastagabb kábelekkel, egy külön fázis behúzása az audio + video cuccokhoz + a falba is audio céllal készített csatlakozókat szerelnek.
-
drdr
senior tag
válasz
#09634560 #77 üzenetére
"Emlitett Onkyo 6xx és Pioneer 9xx feletti árkategóriában van értelme a tápkábelcserélősdinek. De ez alatt már az összetevőkön való spórolás miatt értelmetlen lenne"
Hát a vsx1123 nem is high-end kategória, de itt merült fel a vékony kábel kérdése... A onkyo 6xx-t és 922-t én említettem, a távirányító és menü/OSD összehasonlításánál... (természetesen ezek is alsó középkategória (vagy inkább a belépőszint teteje??? ))
Viszont, a nagyon komoly cuccokban még jobb a táp/tápszűrés ezért sem érzem a kábel cserének létjogosultságát. Inkább azt mondanám, aminek van valós alapja, hogy nagyon érzékeny rendszereknél (pl. stúdió mikrofonoknál) egy-egy rossz érintkezésből zavar kerülhet a "felvételbe" esetleg a nem árnyékolt kábelből zavar... Ennek látom értelmét....
-
válasz
#09634560 #77 üzenetére
ezaz! És ez már mágneseződhet. Az végképp ne zavarjon meg a teóriádban, hogy ennél a megoldásnál, ami ezen az erősítőn van, pont a csatlakozó kevesebb.
Egyébként egy elektromos kapcsolásban mindig a csatlakozó a leggyengébb láncszem, szóval már csak emiatt is fura, hogy ezért ágáltok...
Épp ezt irtuk mindketten Patice-vel: csak bizonyos szinten és afelett van értelme. Feltűnt, hogy 630$-os erősítőről szólt a cikk?
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #73 üzenetére
"Bevonják más anyaggal..." ezaz! És ez már mágneseződhet.
"Ráadásul ennek a kábelnek is kb. milliós berendezésnél van értelme, de oda ennél sokkal komolyabb megoldásokat használnak még pluszban."
Épp ezt irtuk mindketten Patice-vel: csak bizonyos szinten és afelett van értelme. Tehát summa summárum: van értelme és létjogosultsága a cserének, de nem ezzel kell kezdeni, ráér a végén, mikor már a többi komponens, mármint akusztika, lejátszók, interkonnektek, stb. helyén és rendjén van, ezalatt értve MINDEN egyéb öszetevőt, még a hangfalkábelt is. Emlitett Onkyo 6xx és Pioneer 9xx feletti árkategóriában van értelme a tápkábelcserélősdinek. De ez alatt már az összetevőkön való spórolás miatt értelmetlen lenne -
drdr
senior tag
Akkor még csak annyit kérdeznék, mi van ha a konnektorig a falban a rézvezetéket kicserélem? Vagy az eloszót másikat teszek ami táplálja az erősítőt? Vagy az villanyoszlopig akkor cserélnem kellene minden vezetéket és akkor megszünne minden zavar, zaj? A hálózatban sem lenne több (amit persze a trafó és a szekunder oldal megszűr teljesen)...
A falban és az oszlopon levő kábel szed össze zajt, nem az az 1 méter...
-
drdr
senior tag
Ez vicc.A tápkábel nem szűr(esetleg a linken), az erősítő bemenetén a fojtó tekercs és kondi igen. Ha a tápkábel szűr, az azért lehet mert nagy az induktivitása... Viszont ekkor meg pont a "gyors reagálást" veszted el... És mi van, ha egy darab vas dugó felmágneseződik??? Mennyire? Kizárt, hogy annyira, hogy akadályozzon pár ampert, akkor legalább akkor térerővel kelle felmágnesezni, mellesleg a vas villás dugó nem tud ennyi felmágneseződni.
Illetve legtöbb esetben réz v. sárgaréz a bele és kap vmi bevonatot... (mint írtam a réz diamágneses)... -
A csatlakozók is rézből vannak. Csak bevonják oxidáció ellen.
A tápkábel pont az, ami képes arra, hogy szűrje valamelyest a konnektorból érkező zavarokat. Igen, az amit linkeltél, az talán... De kétlem, hogy erről beszélnétek. Ráadásul ennek a kábelnek is kb. milliós berendezésnél van értelme, de oda ennél sokkal komolyabb megoldásokat használnak még pluszban.
#72: 1,5m-en semmi értelmük.
Vitát lezártam. Annyi hülyeséget vesztek meg, amit akartok.
-
Patice
nagyúr
Rézkábel.... Hány százaléka is a réz? És a szennyező anyagok?
A kérdésedre meg is adtad a választ. Trafók körül szerintem előfordul mágneses tér, amibe bele eshet egy tápkábel és abban feszültséget indukál, ami legtöbbször már irányú lesz, mint a számunkra fontos jel.
Biztos, hogy olyan jól szűr az a tápkondi? Az erősítő gyártók szeretnek spórolni mindenen. Főleg mostanság.
Jim:
Árnyékolt tápkábel. Tessék.
Kimutathatatlan. Igen. De hallható a változás.
Tényleg próbáljátok ki!
-
Patice
nagyúr
válasz
Jim Tonic #69 üzenetére
Igen, a csatlakozók szeretnek átmágneseződni.
(Sok gyártó nem fémházas csatlakozókat is kínál, főleg a felsőbb kategóriákban, mert ott már ez a hatás is kihallható. Valamint nem rézkábelt használ.)
A tápkábel pont az, ami képes arra, hogy szűrje valamelyest a konnektorból érkező zavarokat.
-
drdr
senior tag
Tápkábel nem mágneseződik, mivel réz és az diamágneses anyag....
Benne fesz indukálódik, ha mozgó mágneses mezőbe kerül, de régen rossz ha nálad annyi zavar van (vagy ha te mozgatod elég gyorsan) . De ez akkor is pár mV ami a primer oldalon van, a szekunderen nyoma sem marad... -
A rézkábel/-csatlakozó átmágneseződik? A mindenit. Csupa baromságokat tanul az ember az egyetemen.
A linked érdekes. Végig kérdeztem, árnyékolt-e a tápkábel, hogy legyen esetleg értelme is. Azonban kíváncsi lennék, milyen környezetben jöhet össze olyan interferencia, ami bezavar a szekunder oldalon is, ill. milyen készülék az, amivel ez észlelhető.
De teljesen felesleges ezeket a baromságokat linkelgetni, mert pont annyi hatással lesz rám, mint az aranyozott USB csatlakozó.#68: amit leírtál, az úgy van. Csakhogy ennek szinte semmi köze a tápkábelhez. Nagyságrendileg több zavar érkezik a konnektorból a különböző elektromos berendezések miatt, ezekkel mind megbirkózik a tápegység szűrők segítségével. Ehhez mérten kimutathatatlan az, amit 1,5m kábelen lehet összeszedni.
-
drdr
senior tag
válasz
Jim Tonic #65 üzenetére
A tápkábelen a zavar amit felszed mV nagyságrendű, de max pár volt... kivéve ha villámlik... A hálózat tele zavarokkal, főleg ha pc is van (bár APFC-s tápok jók), de ha szomszéd el kezd heggeszteni az inverteres hegesztővel, azt sem hiszem, hogy meghallod, pont ezért is van a szekunder oldalon a nagy puffer kondi... és a kisebbek a tüskeszűrésre... Mellesleg a trafó 50Hz-re méretezett, nagyobb frekit át sem viszi, talán a 3-5. harmonikusig van értelme nézni a zavarokat, de a puffer elnyeli simán...
Ha a zavarokról beszélünk, sokkal gyakoribb és nagyobb az ingadozás, 200-210 V a konnektorban vagy nagyobb, mellesleg a freki is ingadozik, van az is 49Hz és 51 is... Szóval a zavarokat felejtsd el... nem kell a kábelt árnyékolni...
-
drdr
senior tag
Hát Onkyo 6xx elég jók, táv is dizájnos, mellesleg jól is használható. Volt alkalmam kipróbálni onkyo 609-est és vsx922-t... Pioneer másképp szól részletez (néha már zavaróan), alapjában élénkebb, dinamikusabb a hangja, Viszont szolgáltatásaiban, kezelhetőségben, messze az Onkyo mögött van. Véleményem szerint túlárazott a 922... Legalábbis ebben a kategóriában (a 1122-ről nem is beszélve).
-
Patice
nagyúr
-
törölt tag
Akkor is ha csak a tápkábel változott? Mivel csak és kizárólag az lett cserélve,az is próbaképp (de meg lett tartva). Akkor ez épp azt a tényt erősiti hogy megéri a tápkábelcsere. Mivel a jó kábel ugye nem szed fel zavarokat és nem mágneseződik át. Nem irtam sehol egyébként hogy bármiféle zajt hallottam, mivel nem is volt semmiféle zaj se előtte, se utána.
-
MZperX75
addikt
válasz
#09634560 #60 üzenetére
Te mást hallottál ki,ide a véres bökőt pl: ha rossz a trafó utáni egyenirányítás(váltó áram /egyenáram szűrése
búgó feszültség megjelenhet az erősítő FET vezérlésénél így kihallhatod a zajt,de a tápkebel minőségét dinamikát nem,ha hallod az is inkább a Trafó "Fake" mivoltját erősíti -
törölt tag
Én is ugyanezt mondom: ki kell próbálni, addig csak vita van, utána lehet róla beszélni. Simán értem mit ír, fogalmat is tudok róla és az erősáramú tápkábel működéséről is alkotni, de amit leir annak nem sok köze van a hangzáshoz. Attól hogy túlozol (1 cm. kihallani) még nem látszol okosabbnak.
-
MZperX75
addikt
válasz
Jim Tonic #58 üzenetére
Nem szabad belemenni ilyen vitákba,egy "Laikusnak"magyarázni erősáramú váltakozó feszültségű tápkebel működését,ráadásul úgy hogy semmi köze a a gyengeáramú erősítéséhez amelyben erősítő tápja egyenáramú...
De nagyon jókat írsz,de nem fogják megérteni...mert ezek kihallják a zenéből a ,ha 1cm rövidebb a tápkábel
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #55 üzenetére
Nem figyeltél: pont nem a vastagságát irtam, mint jellemzőt, sőt mint irtam: "nem a vastagságán múlik".
Az idézőjel a placebó és a müszeres mérésre vonatkozott: épp az ellenkezője igaz: mezei müszerekkel nem lehet akkora változást kimutatni, mint amit füllel már tökéletesen meg lehet hallani. Én már tapasztaltam fórum keretén kívűl is ezt. nemcsak én de a környezetben lévők mindegyike "nem többség és főleg nem szakmailag hozzáértők:háziasszony, gyerek, fizikai munkát végző ismerős hallotta a változást Rotel, félmillás Polk hangfalak, VDH kábelek, Marantz CD és DVD játszó voltak az elemek Máshol egy Onkyo, JBL hangfalakkal mutatot érzékelhető változást tápkábelcserére. -
törölt tag
De pontosan a Pioneer tudja ezeket, csak le kell menteni USB-re, utána simán alakithatod, megjelenitheted grafikonon. Utána miután megváltoztatod a frekvenciamenetet,vágási frekit és egyéb értékeket, visszatöltve alkalmazni fogja. Bizony jól jönne az OSD, mert jobb az MCAAC mint az Audyssey.
-
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #47 üzenetére
" Itt is valószínűbb, hogy az egész inkább placebo, és a különbség inkább csak műszerrel mérhető."
Érdekes módon ennek pont ez ellenkezője igaz: mérni nem tudod a változást de füllel simán érzékelni lehet. Anyiban van igazad hogy nem a vastagságán hanem a minőségén múlik.Éppen ebben jobbak a nem konzumer kábelek. Nem az áram menyiségével van a nagyobb probléma, hanem a tüskékkel, nagyfrekvenciás zavarokkal. Ezért is számit az utolsó másfél méter. És csak bizonyos szint felett hoz változást, mint ahogy egy külső DAC is vagy mint egy bizonyos (nem is drága) szint felett érzékelhető az MP3 és a FLAC vagy DD és DD TrueHD hangminőség közötti különbség.
Patice kérdése nálam is felmerült: próbáltad már? Ha igen, megfelelő rendszeren? És milyen tipusú kábelek, lejátszók, hangfalak, interkonnektek szerepeltek benne? Értem ugy hogy egymáshoz valók árban és minőségben. Vagy csak úgy élből nyomod a meggyőzést? -
drdr
senior tag
OSD pl. akkor lenne jó, amikor vmit állítok pl. hangszín, mert valljuk be az MCACC nem végez maradéktalanul pontos munkát...Szóval hangszín, de kár más infók pl. bemeneti jel bitráta, formátum mi, és mi a kimenet... Ezt jó lenne látni képernyő, ehelyett csak az előlapon látható, de komolyabb dolgokat átnézni csak menüben lehet, akkor pedig a film v. zene megszűnik látszani és elhallgat. pl. hangszínt is bizonyos esetekben jobb lenne az éppen hallgatott zene alatt beállítani, nem csak a generált fehér zajon.... Szóval esetenként nagyon kellene az osd, főleg az ezer paraméter 3 karakteren rövidítve az előlapi kijelzőn nem mindig azonnal priviális mit is akar jelenteni....(persze idővel, megtanulja az ember)
-
drdr
senior tag
Több mit 2KW tartalék van a tápkábelben, az erősítő a szükséges tápigényt a puffer kondikból veszi/fedezi.. mivel a szekunder oldalon vannak ezek, ezért primeroldalon sokkel kisebb áram lökések vannak,és mint mondtam 1mm2-es 1 m hosszú kábelem legfeljebb pár volt esik, de ha nagyon akarok kiszámolom... azt mért nem veszed számításba, hogy a villanyoszloptól, több 10m kábel is lehet... Sőt a villanyórádig akár tíz voltot is eshet a feszültség (szabvány megmondja hány %)... (ezek általában nem kapcs. üzemű tápok, gyakorlatilag, csak a hálózati szinusz csúcsában töltődik a puffer, mi van nincs 230V a hálózatban???, Akkor milyen lesz a hangja??? Azért most már remélem érzed a tápkábel téma létjogosultságát...)
-
Mindkettő. A réz vezeték vastagságának semmi köze a hangminőséghez. Amit el tudok képzelni, az az, ha a vezeték minősége rossz, és az befolyással van a hangminőségre. Itt is valószínűbb, hogy az egész inkább placebo, és a különbség inkább csak műszerrel mérhető.
Egy jobb tápkábellel "gyorsabban" tudja felkapni a hálózatból a megfelelő mennyiségű energiát és gyorsabban, nagyobb dinamikával tud megszólalni az egész rendszer. Főleg, amikor hirtelen az összes csatornára nagy jelet kell küldenie. Ez nem fürdőkád, amit nagyobb csővel könnyebb megtölteni. Ennek az erősítőnek a csúcsteljesítménye adott, annál többet nem tud felvenni, ennek megfelelően kell az áramsűrűséghez belőni a rézvezetéket. Bár az elektronok áramlási sebessége kicsi (fémekben ~0,1mm/s), az áram terjedési sebessége a fényét közelíti. Ergo nem fog semmit sem gyorsabban felvenni a hálózatból akkor sem, ha 1gauge-es kábelen kötöd be a konnektorba. Maximum az áramsűrűséget csökkented.
-
Patice
nagyúr
válasz
Jim Tonic #43 üzenetére
Nyilván egyből prezentálok majd neked mérési eredményeket...
Tapasztalati tény számomra. Hallottam a különbséget tápkábel és tápkábel között.
Egyik volt saját sztereó erősítőmnél is kicseréltem az ugyan ilyen típusú tápkábelt és jobb lett az erősítő hangja.
Kábelvitát nem akarok indítani...
-
Én erre írtam, csak helytelenül nem jeleztem: + 1, nekem is szemet szúrt. Ha elég neki egy ilyen kis cérna tápkábel, akkor nem sok jót remélek.
Fejtsd ki, légy szíves, miért is nem elég egy 0.5mm2-es rézvezeték neked, aminek maximálisan akár 9A körül van a terhelhetősége. Ezen felül ebben simán elfér két sodrott 1mm2-es ér.Egy jobb tápkábellel "gyorsabban" tudja felkapni a hálózatból a megfelelő mennyiségű energiát és gyorsabban, nagyobb dinamikával tud megszólalni az egész rendszer. Főleg, amikor hirtelen az összes csatornára nagy jelet kell küldenie. Ezt is fejtsd ki, légy kedves. Köszönöm!
-
koliz1
tag
Valóban nincs OSD, de miért is kéne ? akinek nincs füle valóban érzi a hiányát de nekem pld van és tudom mi a kellemes hangerő nekem és nem mellékesen mivel a filmek vagy bármi amit meghallgatsz rajta más és más dinamikával rendelkeznek mi értelme is lenne -20db hallgatni állandóan, kategóriájában azaz 150000 ft körül nem egy rossz darab persze megkapod olcsóbban is de az szürke import ami a vásárlás pillanatában nektek kéjes élvezettet okoz, de ha valami gond lenne akkor mi lesz ezt végig sem gondoljátok.
-
Patice
nagyúr
Egy erősítő teljesítménye önmagában nem sok mindent árul el a minőségéről.
A hangsugárzók nagyon változatos impedanciamenettel rendelkeznek, ami ráadásul frekvenciafüggő is és ezzel az erősítőnek kell megbirkóznia. Ritka az olyan doboz, ami kiegyenlített impedanciamenettel rendelkezik és ezért sokkal "kellemesebb" terhelést jelent az erősítőnek, azaz szebben tud szólni egy gyengébb képességű erősítővel is. És ezek a sugárzók jellemzően nem az olcsó kategóriában lelhetőek föl.
Amit mondani akarok ezzel, az az, hogy lehet falat bontani ezzel az erősítővel is, de az nem lesz olyan jó minőségű.
Egy filmben szerintem elég gyakoriak a nagy hangerőkülönbségek és az ilyen dinamikus változásokat az erősítőnek nagyon gyorsan tudnia kell kezelnie. A kis cérna tápkábel miatt ez a képessége csökken az erősítőnek. Egy jobb tápkábellel "gyorsabban" tudja felkapni a hálózatból a megfelelő mennyiségű energiát és gyorsabban, nagyobb dinamikával tud megszólalni az egész rendszer. Főleg, amikor hirtelen az összes csatornára nagy jelet kell küldenie.
-
drdr
senior tag
Jah. Ezzel nincs is gond ez így van. Ez csak a gyártó tesztje; ha 160W-ot le tud adni 0.01%-os torzítással, egy csatornán, akkor kevesebbet is valsz tudni fog, elfogadható torzítás mellett több csatornán....
Igazából a hálózatból felvett teljesítményt kell nézni. Levonni belőle az egyéb áramkörök fogyasztását, veszteségetek... Mint fentebb írtam így marad pl. 500W telj felvételből 200-300W 5 csatornára... ez mondjuk 40-60w, de mivel a telj. nagy része a frontokra megy el a hátsók alig kapnak vmit legtöbbször, a frontok 80-90W-ot is elvihetnek. Persze a tápszűrés, -ha elégtelen- hamarabb eléri kisebb teljesítményen is a torzítási határt.... -
Patice
nagyúr
válasz
Jim Tonic #35 üzenetére
"#7: Fuss ezzel egy kört még egyszer."
OK. Már csak kíváncsiságból is rákerestem, saját magam ellenőrzése céljából:
"Audio amplifier power ratings are typically established by driving the device under test to the onset of clipping, to a predetermined distortion level, variable per manufacturer or per product line. Driving an amplifier to 1% distortion levels will yield a higher rating than driving it to 0.01% distortion levels. Similarly, testing an amplifier at a single mid-range frequency, or testing just one channel of a two-channel amplifier, will yield a higher rating than if it is tested throughout its intended frequency range with both channels working. Manufacturers can use these methods to market amplifiers whose published maximum power output includes some amount of clipping in order to show higher numbers. For instance, the Federal Trade Commission (FTC) established an amplifier rating system in which the device is tested with both channels driven throughout its advertised frequency range, at no more than its published distortion level. The Electronic Industries Association (EIA) rating system, however, determines amplifier power by measuring a single channel at 1,000 Hz, with a 1% distortion level—1% clipping. Using the EIA method rates an amplifier 10 to 20% higher than the FTC method."
Jéé, igazat mondtam....
-
Integra
titán
hót felesleges...
vegyen mindenki jó minőségű fhd receivert inkább.. soká lesz még uhd anyag.. -
MZperX75
addikt
-
drdr
senior tag
Nerm értem én sem a tápkábeles problémát... 1mm2-es sodrott réz vezetéken 10A mehet... nincs miről beszélni....
A vsx922-es is diszkrét tranzisztoros felépítésű, nem ic-s végfok...
A trafó a 922-esben nem torroid és nem is hiperszil, ahogy látom. Szerintem inkább porvasmag (ami jobb is), nem foglal túl sok helyet.
A 160W sokakat megtéveszt. Fontos paraméter, bár nem mondja meg valójában mire képes az erősítő pontosabban a tápja. 160W egy csatornán leadott teljesítmény, meghatározott impedanciájú terhelésen egy bizonyos torzítási szinten. A különböző erősítőknél ez 130W, 150, 170... igazából arra ad következtetést, hogy a tápja mennyire stabil. A megadott impedanciával kiszámolható mekkora egyenfeszültséget kapnak az erősítő fokozatok. Persze itt a pufferelés számít még sokat. Ha megfelelően nagy, akkor kevésbé lesz torzított a jel nagy kivezérlésnél is, azaz teljesen kivezérelhető a végfok, a tranzisztorok karakterisztikája miatt fog torzítani (ami meg a félvezetők fizikája...).
Szóval 5 hangszóróval is képesek lennének ezek az erősítők 5x160W leadására minimum 800W-os táppal (plusz veszteséget és egyebek), a gyakorlatban, csak 500W szokott lenni az ilyen alsó-középkat. erősítők teljesítménye (telj. felvétele). Amiből leszámítva a veszteségeket és egyéb áramkörök fogyasztását, jó ha marad 250-300W a hangra.
Én vsx922-t próbálgattam, 2 csatornán sztereóban, 250w körülig mertem feltekerni, ez nagyjából azt jelentette hogy 80-90W-ot kaptak a hangszórók.
Sokkal fontosabbnak tartanám ilyen cikkeknél, azt leírni mit tud. Mondjuk ez nem egy teszt volt, de sajnos a tesztek sem térnek ki ilyenre.. Mikor megveszi az ember és hazaviszi, akkor derül ki, mennyire használhatatlan, milyen primitív a táv pl....
Sajnos a pioneer ebben a kategóriában szerintem sereghajtó, mind a menü (osd nincs!!!) és a táv is egy darab tégla, igénytelen minőséget sugároz... Elég csak egy Onkyo-val összehasonlítani....Bocs, hogy hosszú lett, remélem a táp/teljesítmény rész is érthető mit akartam érzékeltetni.
-
ALBY
senior tag
Uraim a kulcsszó sajnos most is a spórolás.
Eladnak egy modellből mondjuk 100ezer darabot, minden cent számíthat, csak néha már kilóg a lóláb.
Az hogy alapból csirke a tápkábel az természetes de az baj hogy nem lehet lecserélni komolyra ha akarjuk,
ezzel is spóroltak vagy 100Ft a bontható csatlakozón.
Az 1db coax és 1 optikai bemenet az gáz, értem én hogy 2013 meg tolni kell a hdmi-t de lehet otthon set top box, hangkártya, cd lejátszó stb amik nem hdmi-vel mennek, aztán jön a hülyénnézés...
Ezzel spóroltak kb 50forintot, és mivel ez már nem a legalja erősítő szerintem kár.
Ilyenekkel csak mondjuk a Pio megspórolt kb 15M forintot a kiadásaiból...ez a másik oldal.
Egy (licenszes) hdmi portot be lehetett volna áldozni ezek javára, 5-nél több nem nagyon kell még egy high-end lakásba se, de ezt meg ugye nem oda szánták.
Korábbi ezres Pio-kat ismerve azért kicsit szomorú.
2 HDMI kimenet az dícséretes sokan szívnak a hiánya miatt, és emiatt meg nem akartak 300 ezres erősítőt venni.
Az s-video és hasonlókért persze nem kár, az is fura volt régebben mikor 10 s-video volt aztán 100 emberből egy rádugta az egy VHS magnóját.
Persze 100ezer eladott darabból 80ezer úgy megy el a Fukar-Közértben hogy
"165Watt, ájPhone, vanfeketében, hogyszólöcsém-toljadneki!, vigyed" rá se néznek a gép seggére.
Aki komolyan gondolja az jobban szétnéz.Halkan említem, például egy 1015 -ös Pio akkoriban összeszedettebben volt megépítve szerintem,
ha a hd dekóderekről meg netes ipodos sallangról le tudsz mondani, ugyan ilyen jó cucc még az is, (ha nem jobb),
használtan utánad vágják akár 60eFt körül. -
vinibali
őstag
néhány hdmi van rajta
-
-
törölt tag
Még annyit hozzátennék hogy igaz hogy sok éve a piacon vannak de ez nem jelent semmit és nem garancia semmire. Ha nem így lenne akkor nem lennének alsókategóriás készülékeik, és ugyanezen elv szerint nem raknának bele szinte semmi állítási lehetőséget se beléjük mert mind tökéletes képpel hanggal jönnének ki. De ez messze nem így van még jobb gyártóknál se.
-
kromatika
veterán
komoly cucc .
-
törölt tag
Nem tudom vettél-e mostanában bárminemű elektronikus készüléket de ha megfigyelted mindegyikhez alap tartozék kábeleket adnak még a csúcs arcamhoz és oppohoz is. Lehet azokkal is használni de egy jobb kábel kihozza belőlük a jobb képet-hangot. Ha nem így lenne Akkor elég lenne mindenhova akármilyen tyúkbél. De nem így van, gondolom te sem villanyvezetékkel kötöd össze se a hangfalaid se a géped egy másik perifériaval.
-
DjKoxi
senior tag
Jó dolog a két HDMI kimenet, jó dolog a két szub kimenet. A teljesítmény tekintetében Paticével értek egyet.
A távirányító valóban kezelhetetlen ( 921-hez ugyanilyet adnak), több hónap után is keresgélem a gombokat. -
aram01
nagyúr
engem lehet hogy érdekelne is 130k alatt, csak az a kérdés hogy megkapható e tényleg ennyiért, mondjuk optikaiból is lehetne legalább 2db rajta, a távirányítója sem tetszik(ilyen fel kell kapcsoljam a villanyt hogy lássam melyik gombot nyomjam) jó lenne meghallgatni élőben is
-
kispecek
aktív tag
Persze mindent a helyén kell kezelni.
Nem azt mondom hogy egy ilyen kategóriás erősítő egy szinttel feljebb lép, mert kábel cseréltünk rajta.
Azért próbálkozni érdemes.
Na de nem szeretnék itt vitát nyitni erről, hisz ez a dolog nem oly egyszerű.MZperX75
Ha megveszed Pl. az Arcam csúcs gépét, ahhoz is tyúkbelet kapsz.A lehetőséget megkapod a cserére.
-
MZperX75
addikt
válasz
#09634560 #21 üzenetére
persze mert a Pioneer az egy olyan cég ,akinek nem 35éves tapasztalata van,tehát rossz kábelt ad hozzá kiszúrásból,vennék 630dollárért egy erősítőt kapásból leszedném a táp kábelt mert így helyes
(nem azt mondom hogy hülyeség amit írsz,csak jelen esetünkben így egy képről ránézésből te már szerelnéd,mert úgy sem jó....)
-
törölt tag
Nem érteni kell, próbálni.
Nem akarok vitát szitani de tápkábel csere is hoz javulást, de csak bizonyos szint fölött. Ennek az a magyarázata hogy az utolsó másfél méter számit, és itt biztos kötést létesit, nem mágneseződik át, nem termel zajt és nem vesz fel nagyfrekvenciás zajokat, és az. un. tüskéket lelapitja,elfojtja.
Nem hinni kell,ez nem dogmatizmus: kipróbálni megfelelő eszközökkel és rendszeren.
És nem kell a legdrágább belőle, olcsóbb verzió is lehet megfelelő. -
-
MZperX75
addikt
Nem értem a tápkábel mizzériát.
230V-os kábelről van szó ,ránézésre is elbír 230V 10A az teljesítményben nem rossz.(2KW)
Amire kíváncsi lennék milyen 230V/24-12V trafó táp van belül az a lényeg! szerintem.
Bár ezek nem tranyós,hanem IC-s végfokokkal vannak vértezve...A zenei teljesítmény nem összetévesztendő a névleges teljesítménytől,vagy zenei teljesítménytől.
A régi FET-es erősítők tápfesz értékre erősítettek félszinusz jeleket 12V táp kb 20W névleges teljesítményt adott le zeneileg 40W kb.
ott lehetett
Toroid ,hiperszil trafokat alkalmazni,a régi szép idők 92-ben Quad 405-ös építése.... -
kispecek
aktív tag
Cserélhető tápkábel???
Ha belépő szintről is beszélünk, azért a cserével nem ártunk neki.
HDMI-vel bezzeg megtömték. -
FatalEror
addikt
Jelenlegi zászlóshajó:[link]
-
Destructo
senior tag
Szívesen szólaltatnám a masinát!
-
forgonati
őstag
Én is gondoltam hogy ez lesz... Vártam is a frappáns választ. De nem baj. Figyelj, osszál nyugodtan 4-gyel, és még akkor is szétüti a nappalidat. Jesszus hagyd már ezeket a wattokat. Átlagos nappaliban, egy jó erősítő + hangfalak, 40W / csatorna és nem maradsz meg.
Nem értem hogy egy ilyen hírnél miért kell rögtön arra ugrani hogy fúú csak 160W / csatorna, az milyen kevés mááár
-
törölt tag
válasz
#16939776 #10 üzenetére
Picikét javitanálak: a 0.5-ös tyúkbél nem elegendő mert ahogy Patice helyesen irja: 40-55 wattot adhat le és max 28-30 voltot ad le a feszszabályzó, így 1 A-nál több kell hogy átmenjen, van az 2, centernél, egyenetlen hangszóróterheléskor vagy nagyon mély frekvenciák leadása (Main beállitásnál) esetén 3-5 is lehet, így inkább másfeles, még inkább 2.5-es drót beszerzését tartanám javasoltnak.
Egyébként 40-50 watt csatornánként bőven elegendő egy 25 nm.-es szoba kellő behangositásához. -
törölt tag
"Az a 160W csatornánként az azt jelenti, hogy egy adott frekvencián (mondjuk jellemzően 1 kHz-en), egyetlen egy csatornára összpontosítva az erősítő fokozat erejét mérik meg a folyamatos kimenő teljesítményt."
Már régen nem így mérik Brust jellel, és zajjal. Max 50ms-es "csomagokkal"
A megadott torzítás a II-s STK-ic-k is "tudták" Ez kb.: nem mérvadó.
Schimán elég neki a 0,5-ös tyúkbél mert folyamatosba Max. 1A vehet fel az egész cucc.
Még annyit fűznék hozzá, hogy házimozinak az a lényege hogy az effektek elég hangosak legyek, meg a C csatornán érthető legyen a beszéd. Szóval semmi komoly elvárás nincs irántuk, és ezt bőven teljesíti egy ilyen cucc.
-
Sza_Sa
senior tag
Nem ez a Pio csúcs, az az LX-86 utódja lesz, kb. 800.000Ft-ért. Nekem egy Lx-75 van, az a csúcsmodell alatt van közvetelen, de nem is így néz ki mint ez, na meg egy cseppet nehezebb is, kb. 6 kg-al.
-
Patice
nagyúr
Akkor kezdhetjük is a tisztázást. (Gondoltam, hogy ez lesz.
)
Az a 160W csatornánként az azt jelenti, hogy egy adott frekvencián (mondjuk jellemzően 1 kHz-en), egyetlen egy csatornára összpontosítva az erősítő fokozat erejét mérik meg a folyamatos kimenő teljesítményt.
Az ilyen mérésnek köze sincs ahhoz, amit a valós, sokfrekvenciás terhelés jelent az erősítő fokozatok számára.
Valós teljesítményt tekintve én ezt az értéket osztanám kapásból 4-gyel és akkor talán megkapjuk a valós teljesítményt, amin már eléggé torzít is a kicsike.
(#6) jones965:
+ 1, nekem is szemet szúrt. Ha elég neki egy ilyen kis cérna tápkábel, akkor nem sok jót remélek.
-
jones965
Modder
Elég volt a hátsó panelra ránézni, és mikor felfedeztem a hálózati táp fix bekötését, akkor szembesültem vele, mennyire tekinthető zászlóshajónak.
-
MZperX75
addikt
160W elég nagyot tud egy kis kégliben szólni,én Pl filmet max 5-10W-al nézek projektoron,ha hangossabb az engem zavar,itthoni kis zenélésre sem kell több 20-30W-nál!
Bár 100m2 szobába 250W-is kevés lehet....Kinek mi az ingerküszöbje.
Bár Házi bulira a sima sztereo 2.0 tökéletes oda nem kell 7.1 vagy 9.1 -
Patice
nagyúr
A sorozatszám alapján sokkal impresszívebb adatokra és teljesítményre számítottam. Ez így elég fapados. Mondhatnám úgy is, hogy visszalépés az elődökhöz képest.
És ez a csúcs gépük?
Pedig a Pio-k nem rosszak, a mostaniak sem. De ez a modell zászlóshajónak kicsit "bárkás".
-
MZperX75
addikt
Elfogadnám.....
630dollár annyira még soknak sem találom,bár nem kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Csatornánként 165 wattos maximális teljesítmény leadására képes a sokoldalú VSX-1123K.
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- Zidoo Z9S hálózatimédialejátszó
- Galaxy Buds 3 pro 2027.03 ig gari
- SAMSUNG (QE65QN800CTXXN) 165CM 8K NEO -QLED 100HZ AKCIÓ!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest