- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Tök jók ezek a képek, valami elmebeteg pszichedelikus banda borítójához valami hasonlót el bírnék képzelni
-
Stiky
senior tag
Jó olvasóhoz híven, most csak végigpörgettem és bele-bele olvastam az írásba és megnéztem a képeket.
És lenne egy olyan kérdésem, hogy mit vagy milyen jószágot kaptatok lencsevégre?!/mod: talán légy?
[ Szerkesztve ]
~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~
-
addikt
Kicsit túlárazott a készülék tudáshoz képest.Annyira nem lehet drága a szenzor,hogy ennyivel többe kerüljön a kisebb felbontású szenzorhoz képest.
-
Szten Márs
nagyúr
Na, ezek a csóró kamerák is fotós szoftvernek lettek minősítve
-
MLaca
őstag
-
Kapanyél
őstag
És vajon miből állnal egy Nikon/Canon bajonettre egy hasonló (cső)adaptert feltenni? Akkor a meglévő masinával is simán lehetne akár 24Mpx-es képeket is készíteni... De 8 megásat egy 350D-vel fele ennyiből.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Régi kompatot szétműteni is lehetne e célból gondolom. Fillérekért megvehetőek már az 5MP-sek... Persze a valódi drágaság itt nem is a kamera, hanem a mikroszkóp...legalsó..
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #12 üzenetére
Egyszerűbb egy DSLR-t összecsavarhatóvá tenni a mikroszkóppal mint egy kompaktot.
-
rtom
senior tag
válasz philoxenia #12 üzenetére
Nagyi lomjai között találtam egy legalább 30 éves műanyag mikroszkópot, meg van egy felesleges 0.3k-s webcamem, itt a leírás és már csak idő kéne a kivitelezésre
Ez persze a special home edition, messze nem a cikben jelzett áron és képességekkel.
-
Kormi76
aktív tag
Ennyi pénzért nem túl meggyőzőek a képek. Nem nevezném élesnek őket, a cél pedig minimum az lenne, hogy tűéles képek legyenek. Ezen kívül rengeteg a pixelhiba is. Annak tudatában, hogy tényleg több jóval olcsóbb (és jobb) megoldással is helyettesítehtő, szerintem nem lesz nagy piaca. Gagyi cucc, még 10ezerért sem venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Scalpel
senior tag
ŐŐŐŐ... én sok milliós (összesen csak az optika és a közvetlen apparátus 6 millió körül) berendezésen dolgozom rendszeresen, de ott is fennállnak néha problémák a mélységélességgel, megvilágítással... olyat fényképezel, ami mondjuk 150 mikrométer nagyságú... ez nem a partifotózás kategóriája...
-
Kormi76
aktív tag
Nem a mélységélleségről volt szó. Biztos a szemem rossz, de a képeken nem láttam éles zónát. Egy-kettőn volt olyan rész, ami kevésbé homályos, de nem nevezném élesnek semmiképp. Ha ilyen gépezeteknél ez az általános, akkor elfogadom, de én azért többet várnék. Egy alsó kategóriás olcsó kompakt is komolyabb élességet (nem mélységélesség) produkál makróban, pedig az nem célhardware, ez pedig az lenne. Valószínűleg túl nagyok az elvárásaim egy ilyen szerekzettel szemben. Persze kis méretben teljesen jó, de én teljes felbontásban vizsgáltam őket, lehet ezt nem kellett volna.
pixelhiba: kék, zöld és prios pöttyök serege figyelhető meg egyes felvételeken, pl. jó példa erre a 6. kép. Csak nézzétek meg teljes méretben.
Én valóban nem vagyok otthon a mikroszkópok világában, de ha a fényképezőm ilyet produkálna, akkor hajítanám el.
[ Szerkesztve ]
-
Scalpel
senior tag
Most már értem mire gondolsz.
Beállításfüggő a dolog: tárgytávolság, képtávolság, megvilágítástól: mikroszkóp blendenyílásától és a kondenzor lencse magasságától. Na meg az objektív látószöge sem elhanyagolható...Ebben a tartományban sok minden számít... néhány milliméter, és már nincs éles képed... melós, nekem elhiheted... főleg amikor milliós ketyerével szöszmötölsz.
Ami képeket pedig linkeltél, ott egy sejtsort kellett átvilágítani, demózni a legjobb... de a cikkben lévő képeken a tárgyak transzparenciája és szóródási tulajdonságai is igen-igen befolyásolják a dolgot, na meg a metszetek tárgylemezen való elhelyezése (elsimitás, vastagság, ragasztás, stb... minél vastagabb, annál kevesebb fényt enged ugyebár át, jobban szóródik és homályos a kép... és most mikrométerekről beszélek...
Néhol látható, hogy kicsit túl erős a fény, ez is rontja az élességet az erős elhajlás és szórás miatt a tárgy határán...Ez nagyon más világ... a makrofotozás is kutyafüle ehhez képest.
-
MLaca
őstag
tegyük hozzá, hogy a kamera csak az egyik összetevő. a bemutatónál nem volt módom egy többszázezres mikroszkóppal dolgozni, az okulárok sem voltak épp a legjobb minőségűek, szóval nem a Tucsen hibája a kapott képminőség, hanem az egész rendszeré + az enyém, mivel nem szoktam mikroszkópokkal dolgozni.
http://mlzphoto.hu/
-
Scalpel
senior tag
Nem haragszik senki.
A Leica cuccai is azért kerülnek annyiba, amennyibe, mert Leica... ha Xang-tong lenne, semennyit sem érne, mert nem vennék meg...
Gondolod az a cucc, amivel én szoktam dolgozni tökéletes? Volt amikor este 3/4-ed 11-ig bent ültünk a laborban, mert nem volt éles kép... -
langward
tag
Hohó.. álmosan először végig futottam, az árán pedig meg is akadt a szemem...
Elsőnek 1900 Ft-nak láttam, hát mondom az , aztán jobban ráfókuszálva 109000Ft
Kicsit hangosan volt egy Holy Shit!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs