Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iginotus
addikt
Valaki próbált már ezek alapján adatok leszedni egy HS110 ről?
Hogy mennyit foyaszt stb ha kevesli az infokat amiket a KASA app ad?
[link]
[link]
[link]Elvileg megoldották a srácok, de ennyire nem értek hozzá kéne egy kicsi help
Linux Szerverem van arról elvileg futhatna, de nem nagyon megy a dolog. -
nevo
aktív tag
Lehetséges, több időzítést is beállítani? Nekem minimum 8 ki-be kapcsolás kellene napi ismétléssel.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Időközben megkaptam. Nagyon szupi. 2 telóról is lehet használni (ugyanazzal a tplink fiókkal). Lehet jól programozni is mint rgy ébresztőt. Jó cucc. Elsőre 4g ről kicsit tovább töltött mielőtt kapcsolt volna, de már ott is ahogy nyomom a gombot egyből kapcsol.
Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
donjohnson #221 üzenetére
2 telefonról is lehet egy eszközt irányítani? Tehát ugyanazzal a fiókkal be lehet jelentkezni több eszközön?
Még azt szeretném tudni, hogy tényleg a programozás megoldható-e úgy hogy több időpontot beállítva?
-
Fishor
senior tag
válasz
donjohnson #219 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon hasznos. Termékvéleményeknél írták néhányan, hogy nem tudták távolról irányítani, csak azonos wifiről, de ahogy a tesztben is olvastam, és ahogy megerősítetted, akkor a fiók létrehozás után ez működik.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Egy párásító készülékhez tervezek venni egy okos konnektort, vagy egy időkapcsolót. Az lenne a kérdésem, ezzel a H100 vagy h110-zel kapcsolatban, hogy az alkalmazásban mennyire lehet programozni a be ki kapcsolást. Láttam hogy az első mód erre való, de az nem derült ki számomra, hogy be tudom-e pl állítani, hogy pl minden nap 4 különböző időpontban 1 órán keresztül kapcsoljon be. Tehát csak egy időpontot lehet beállítani, vagy lehet akármennyit akárhogyan, akár a különböző napokban különböző időpontokat is?
A másik kérdésem, hogy ezt rácsatlakoztatom a routeremre, ahogy néztem, és utána, ugye nem csak ha ugyanarra a wifire csatlakozok, akkor tudom irányítani, hanem simán akár céges wifin vagy mobilneten is? Tehát a lényeg, hogy a telefonnak legyen internete ugye?
Ja és még egy kérdés. A dupla fali csatlakozóknál tényleg nem fér be egy nem keskeny, hanem normál hosszabbító dugó?Üdv: Fishor
-
Iginotus
addikt
válasz
donjohnson #216 üzenetére
Van 3 db hs100 am. Próbáltam rácsatlakozni, de vagy túl fáradt voltam, vagy rosszul csináltam
De még próbálkozok.
Leírás verzió és egyebek alapján is egy az egyben ugyanaz a belseje mint a HS110 nek. Nincs egy alkatrész sem a nyákom (3db van benne) amiben eltérnének. -
doc
nagyúr
válasz
donjohnson #212 üzenetére
Igen, veletlenszerut nem lattam d-linknel, a tobbi szerintem megvan.
De az ilyesmi igenyeket a Home Assistant megoldja ha kell (persze az lenyegesen bonyolultabb mint appban siman bepipalni).
A sipolast megnezemBar itt van az agy vegeben az egyik, olajradiator van rakotve es meg nem tunt fel, de meghallgatom
-
donjohnson
addikt
tedd a füledhez közel, de akkor lehet, hogy csak az enyém sípol (halkan persze).
talán kifogtam egy "rosszat". lenovo töltőből is volt ilyenem, amelyik cicergett.egy kész naptár van hozzá, amit percre pontosan fel lehet tölteni. mikor ismétlődjön. visszaszámlálós, előre számlálós ki-be kapcsolás, véletlenszerű: [link]
a d-linknél mintha kevesebb lenne. -
doc
nagyúr
válasz
donjohnson #210 üzenetére
sosem hallottam hangot a d-linkbol...
az appban milyen testreszabhatosagot tud a tp-link? -
donjohnson
addikt
beszereztem egy ilyen TP-Link HS110-et. eddig pozitív.
sokkal jobban testreszabható a mobilos alkalmazáson keresztül, mint a konkurens D-Link DSP-W215. ráadásul annak idegesítő "high pitch noise" hangja volt néha.
ennek viszont nincs, szóval tetszik. -
itanczos
senior tag
válasz
silentkiller #206 üzenetére
Természetesen működik, akár 10 helyről is.
-
doc
nagyúr
válasz
silentkiller #206 üzenetére
nem probaltam, de az app csak utasitasokat ad az eszkoznek, szoval siman mennie kell tobb helyrol
sot, jobban belegondolva nalam az approl es a a Home Assistanton keresztul is mukodik -
silentkiller
senior tag
Megérkezett a D-Link DSP-W215-ös, felkonfiguráltam a 15 perces kapcsolásokra, mobiltöltővel teszteltem. Most próbanapot tartok a szivattyún, random megnézem mit csinál a rendszer. Első blikkre úgy tűnik, hogy működik, nagyon köszönöm a segítő hozzászólásokat! Sőt, még egy W215-ös veszek mert találtam neki helyet (DTR notebook töltőjéhez
)
Még annyi kérdésem lenne, hogy van abban tapasztalatok, hogy androidon és ios-en is közösen lehet menedzselni ezeket az okos eszközöket vagy csak vagy az egyikkel, vagy a másikkal?
-
silentkiller
senior tag
Megnézem a D-Linket is és összehasonlítom a TP-Linkkel.
-
doc
nagyúr
válasz
silentkiller #202 üzenetére
LEIRTAM hogy ott van, mukodik a D-Linknel... ha megnezem megint, megint ott lesz
-
itanczos
senior tag
válasz
silentkiller #200 üzenetére
Viszont sokkal többet spórolnál a melegvizen!
-
itanczos
senior tag
válasz
silentkiller #198 üzenetére
Most már értem.
Ha jól emlékszem volt olyan grundfos keringető, ami pont erre lett tervezve. Amikor nyomás esést érez (kinyitják a csapot), akkor dolgozik.Ha viszont nem akarsz szivattyút cserélni, én megoldanám ezt szintén víznyomás figyeléssel.
-
silentkiller
senior tag
Arra lenne szükségem, hogy egy, a ház melegvíz keringtető rendszerébe pluszban beépített Grundfos keringtető szivattyút minden nap 06:00-23:00 között 15 perces időintervallumokba ki/be kapcsolja, tehát 06:00 > bekapcsolja, 06:15 > kikapcsolja, 06:30 > bekapcsolja, és így tovább. Most egy mechanikus időzítő van a rendszerben ami kiválóan működik, viszont amikor távol vagyunk 1-2 napra (vagy nyaralunk), akkor kézzel kell lehúznom a szivattyú tápját. Nem tragédia, könnyen elérhető az időzítő és a táp is, csak néha elfelejtem és fölöslegesen megy napokat.
Erre lenne jó az okos konnektor, hogy távolról is le tudjam kapcsolni. Esetleg meg tudjátok nézni, hogy az app-ban paraméterezhető a fentebb említett mintám? Köszönöm!
-
doc
nagyúr
válasz
silentkiller #195 üzenetére
ezzel nem tudom, de az altalam lentebb emlegetett D-Link dugo szoftvereben van ilyen funkcio (het napjaira kluon-kulon beallitas, plusz X percenkent ki/bekapcs)
-
itanczos
senior tag
válasz
silentkiller #195 üzenetére
Jól értem, hogy 15 percenként kapcsoljon be, de 15 perc után ki is? Vagyis 15 percenként kapcsoljon egy pillanatra ki a megadott időben?
-
silentkiller
senior tag
Ezzel az eszközzel (az App-on keresztül) beállítható az alábbi kapcsolási minta? Hétfő-Vasárnap, 06:00-23:00 között, 15 percenként bekapcsolás és 15 percig működés aztán kikapcs? Köszönöm!
-
Pompi
nagyúr
Magának az eszköznek a fogyasztásáról lehet tudni valamit?
-
törölt tag
válasz
guriga1234 #189 üzenetére
Hát a helyzet jelenlegi állása szerint jellemzően az első otthonom a cég
-
törölt tag
v1: Nekem a logok szerint nem olyan stabil a netem hogy ebből bármilyen következtetést levonhassak... Mellette a riasztóm is tud sms-t küldeni, meg a környéken bárki aki éppen él is hallja mert nem vicces amikor megszólal.
v2: Miért mit csinálsz? Mondjuk én jellemzően 10 percre se lakok otthonról, de nincs hiú ábrándom, ha valami történik, amire odaérek már rég késő. A szomszédomat meg nem akarom megveretni jobb esetben sem...
v3: Megint v1: 10 perces kimaradások nálam jellemzően 1-2 hetente legalább akadnak. Nagyságrendekkel kevesebb téves riasztásom (0) volt mint netkapcsolat eldobásom az elmúlt 10 évben akár.
Sok esetben tudom érteni a "smart" rendszereket, riasztónak azért én inkább egy rendeset szeretek, ahogy az ismerős rendőrökkel és a hozzám is kétszer kiérkező helyszínelőkkel megállapítottuk, egy normális bizt. ajtó és rács a minimális alá csökkenti jellemzően a betörés valószínűségét. Ha meg tud ott flexelni, meg barkácsolni mert éppen kint van a világ végén vagy nincs rálátás, nos ott teljesen mindegy a helyzet, egy jó helyre felszerelt kamerával sokkal többet ér akkor már az ember.
-
kzkz
őstag
https://www.itead.cc/sonoff-wifi-wireless-switch.html
5$esp8266 van benne, lecserélhető a progi rajta.
-
doc
nagyúr
válasz
#81187072 #184 üzenetére
miert lenne alkalmatlan?
v1) nincs semmi ilyesmid otthon, ha jon a betoro bemegy az ajton, elviszi amit akar, akkor szembesulsz a tortentekkel mikor hazaersz fel (vagy tobb) nappal kesobb
v2) van egy hasonlo eszkozokbol osszerakott rendszered, ami szol mikor bemegy valaki a lakasba ugy hogy te nem vagy otthon - innentol mar csak rajtad all hogy hogyan reagalsz
v3) a betoro felkeszult, ezert zavarja a rendszert, amirol azonnal kapsz ertesitest, innentol goto v2a 'kemkedo' szoftvert nem kotelezo hasznalni, ezt is kitargyaltuk lejjebb
ha annyira parazol akkor letiltod az eszkoznek mindenfele, kifele torteno kommunikaciojat, es csak a nyilt forrasu szoftveren keresztul valositasz meg mindent (pl HomeAssistant)milyen 'kenyelmetlenseget' okoz szerinted egy ilyen rendszer? osszerakod, mukodik, kesz.
milyen 'elbagatellizalt feltetel' szukseges szerinted a hasznalatukhoz?
nalam mukodik egy ilyen rendszer, es nem talalkoztam sem kenyelmetlenseggel, sem 'elbagatellizalt feltetellel' -
koala69
tag
válasz
Drótszamár #180 üzenetére
szia,
ilyen feladatra meg nem lattam kesz termeket, de valoszinu, nem te vagy az elso, akinek ez az igenye felmerult...
nalam ilyen vegez hasonlo feladatot:http://www.ebay.com/itm/ESP8266-220V-10A-DC-7-30V-Network-Relay-WIFI-Board-Module-/131848792692?hash=item1eb2ccea74:g:rAkAAOSwMNxXYYnD
ezen fut egy script, ami idonkent pingeti a google-t, es ha nem valaszol / tobb ping sikertelen egymas utan / akkor ujrainditja a routert. A problema nalam az, hogy ha a szolgaltatas kimarad, akkor csak a /szolgaltatoe / router ujrainditasa hozza vissza.
a linkelt eszkozbol van olyan szeria, ami hibas, nem indul el taphiba miatt, en is belefutottam ilyenbe, de refound mukodott.
-
törölt tag
Egyezzünk meg abban, hogy az ilyen "biztonsági" rendszerek, távkapcsolók megnyugtatásra jók, de védelemre alkalmatlanok, valamint a jelenlegi gondatlan, sérülékeny, teljes természetességgel adatgyűjtő-kémkedő szoftverekkel potenciális veszélyforrások, hát még tömegesen. A speciális eseteket kivéve pedig, mikor tényleg távolról kell beavatkozni, csak kényelmetlenséget okoznak, plusz lépéseket kell közbeiktatni a használatukhoz, egy csomó elbagatellizált feltételnek adottnak kell lennie. Amúgy meg ha semmit sem akarsz megérteni, akkor éppen annyit fogsz érteni. A "túl drága", "minek" másik threadek, én arról beszélek, ahogy meg van fogva ez az egész, a marketing és a valóság vérmocskos viszonyáról stb.
-
Male
nagyúr
válasz
Nem lehet, hogy olcsóbb és jobb megoldás lenne lecserélni a routert egy megbízhatóra?
-
DarkByte
addikt
válasz
Veszel egy időzítő kapcsolót és beállított hogy hajnali 4-kor kapcsoljon ki, majd be. Nem kell ezt túl komplikálni.
Mod: upsz, utolsó mondatot nem olvastam. Amúgy nekünk cégnél voltak kifagyó AP-jeink. Az egyik benti szerverre csináltunk egy cron hívást, ami az admin felület Reset parancsát utánozta curl-al és hajnalban újra indította a routert. Valami hasonlót lehet írni erre is. De egy plusz gépnek mennie kell mellette.
-
gyulank
addikt
válasz
Ilyen funkcióra se hiszem, hogy gyártanak, de elvileg házilag meg lehetne oldani, akár még a router menüjéből is újra lehetne indítani, és akkor nem kell hozzá semmi csak az a lan eszköz, ami, ha nem éri el azt címet, amitől tudja, hogy van net vagy nincs, akkor újraindítja. De olyan sokszor csak nem kell újraindítani.
-
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan hasonló eszközt ami meg tud szakítani áramot, ha pl. fél órája már nincs wifi, vagy esetleg van wifi, de net nincs rajta.
Tehát pl újra tudna indítani néha fagyogató routert. Időzített újraindítás nem játszik (pl minden éjfél). Azt akarom, hogy csak a net hiányára reagáljon.
-
htc07
addikt
válasz
guriga1234 #159 üzenetére
ja meg a szomszédot is le tudja ütni ennyi erővel
12 fős nehézfegyverzettel ellátott vagyonőr kell 30 négyzetméterenként plusz vénaszkenneres beléptetőrendszer a főbejáratnál, ennél jobban biztosítani a házat mondhatni "felesleges".
-
gyulank
addikt
válasz
DarkByte #175 üzenetére
Ez nem vita. Én nem állítottam olyat, ami fittyet hány a fizikára, ti pedig igen, mégse vezettétek le.
Pedig azt kéne először levezetni. Ezért mondtam, hogy úgy érvel, mint Pataki az ufókról.
Amúgy leírtam még a vita előtt, benne volt a mondatba, hogy a kapacitás az kapacitás, nem a kiskakas begye. Nem tud több energiát leadni, mint amit felvesz, nem tud többet felvenni, mint amit lead. -
doc
nagyúr
válasz
DarkByte #175 üzenetére
Tegnap kora delutan elment otthonrol a Zaszony, mondtam neki hogy ne futson be elotte, majd en megcsinalom ha hazaertem.
En kora este ertem haza, majd kb. 2 ora alatt beletoltam a kalyhaba masfel napi tuzelot hogy elviselheto legyen a homerseklet a lakasban, kellemes ido csak ujabb 1-2 oraval kesobb lett. Ha kozben otthon van es idonkent rak a tuzre, fele-harmada ennyi tuzelovel megoldottuk volna.Nem szoktam hagyni hogy ennyire kihuljon a lakas, de nem szamitottam arra hogy ilyen baromi hideg lesz napkozben, mondtam is neki hogy legkozelebb ha ilyen van inkabb futson be rendesen mielott elmegy, tobbet nem csinalunk ilyet.
-
DarkByte
addikt
Ez nem intelligens vita, már ne haragudj meg. Ha te tudod, hogy mi a magyarázata annak amit állítasz, akkor fejtsd ki légyszíves, vagy legalább linkelj valamit amit elfogadottnak gondolsz és akkor arról tudunk beszélni.
Én is egymásnak ellentmondó dolgokat olvasok a neten amúgy erről. Viszont az hogy nem hagyom lehülni a lakást mondjuk 18 fokra csak 20 fokra napközben amíg elvagyok dolgozni, annak praktikussági oka is van. Ha 18 fokig lehülne, akkor addigra mire haza érek nem bírná visszafűteni arra a szintre amit elvárok, csak ha hamarabb elkezdem felfűteni, amivel körbe értünk.
Természetesen ha több napra ott hagyom a lakást akkor 18 fokon hagyom, mert akkor csak egyszer kell az n+1 nap után újra olyan alacsony hőmérsékletről felfűtenie, nem minden nap újra és újra. Mellesleg az sem mindegy hogy házról vagy társasházi lakásról beszélünk. Utóbbinál a környező lakások is fűtik a Te lakásod, főleg ha kisgyerekes családokról van szó, és az anyuka otthon van a gyerekekkel napközben is, tehát megy a fűtés. Ilyen helyen eleve nem olyan gyorsan tud lehűlni 18 fokra. Az ünnepek alatt amíg 5 napot távol voltam például majdnem mindenki otthon volt a házban és 18 fokra állítva a termosztátot összesen 2,3m3 gáz ment el, ami 300Ft sincs. Egy háznál valószínűleg sokkal lejjebb venném több nap távollét esetén.
Átteszem off-ba, mert erősen elmentünk az eredeti cikktől
-
Itt vagy Mindenki betörő, vagy rendőr, és IT szakértő
Lassan tőletek félek, nem a smart home fogalmától
-
doc
nagyúr
válasz
guriga1234 #165 üzenetére
Persze, ha nem felkészült a betörő, vagy csak egyszerű üzemzavar van, akkor lehet telefonos riasztás, de ha mégsem, akkor nem megy neked semmilyen riasztás.
akkor leirom harmadszor is: ahogy megszakad a lakas internet-elerese, azonnal jon a telefonra a riasztas, teljesen mindegy hogy a betoro mennyire felkeszult, ugyanis ez a funkcionalitas totalisan fuggetlen mind tole, mind a helyszintol
neked olyanok a szomszédaid (akiket riasztás esetén állításod szerint értesítesz), hogy oda mernek menni megnézni, hogy nincs-e véletlenül egy betörő banda?
igen
nyilvan ha nincsenek otthon, akkor nem fognak atmenni, de most mar megint arrol vitazunk hogy mennyire rossz hogy mondjuk napi 15 oraban oda tud nezni valaki ha kell, mert sokkal jobb ha BIZTOS hogy senki nem fog ranezni, riaszto hianyaban?pont te írtad azt, hogy jobb nem hagyni lehülni a fűtést adó eszközt, mert a hőmérséklet szinten tartása kevesebb energiába kerül. De akkor miért akarod távolról vezérelni, ha ezt egy termosztát is tudja minden okosbiszbasz nélkül is?
De igen, en irtam. Csakhogy a vegyes tuzelesu kandalloban nem fog egesz nap egni a tuz ha senki nincs otthon aki pakolja. Ezert van az olajradiator, amit pl. a hazaerkezes elott 1 oraval be tudok kapcsolni tavolrol, igy mire hazaerek, legalabb a kisszobaban elviselheto ido van, igy nem kell azalatt az ido alatt sem fagyoskodni amig begyujtok es rendesen atmelegszik a haz. Termosztat meg nem kell ugyanis nem akarom hogy folyamatosan menjen/kapcsolgasson a radiator, csak 'igeny eseten'.ezt évek óta mindig elsütik, és valahogy mégsem akarják embertömegek.
en meg pont azt latom hogy evek ota egyre tobben akarjak
a kollegaim kozott is van mar tobbeknek ilyen-olyan rendszer, itt a PH-n is egyre tobb ilyen tema merul felaki albérletről albérletre költözik, annál ez lehet szempont, de talán még Veszprémben sem ez a jellemző.
az orszagban mindenhol jellemzo valamilyen szinten (talan a keleti orszagreszben kevesbe), de nem kell ahhoz folyamatosan koltozni hogy ez szempont legyen, mar a masodik ilyennel rajossz hogy jobban jartal volna ha eleve igy kezdesz
sot, alberletben valoszinuleg nem is fogsz semmilyen fix rendszert kiepiteni, mert a tulaj nem fogja engedni hogy falakat vess, kabelezz, stb, igy csak a 'soft' megoldas marad, amit aztan 'mellekhataskent' vihetsz is magaddal mikor koltozol -
doc
nagyúr
válasz
#81187072 #164 üzenetére
annyit mondtam hogy van olyan eszkoz aminek szar a biztonsaga, masoknak meg annyira jo mint barmilyen mas "random" eszkoze, hol van ebben a 'nulla valosagtartalom'? ha nem ertesz vele egyet, akkor nyugodtan indokolj, de nem ertem akkor mi az amivel nem ertesz egyet. szerinted pontosan ugyanolyan mindegyik eszkoz biztonsagi vedelme? mert ezt sajat tapasztalatbol is tudom cafolni
azt elhiszem hogy a betorok talalekonyak, de ez mennyiben kapcsolodik a temahoz? lejjebb mar leirtam hogy ha valaki nagyon be akar menni akkor ugyis be fog, meg ha betonba ontod a hazat akkor is, ha meg csak 'valahova' akar bemenni, akkor a kellokkeppen megnehezitett behatolas elveszi a kedvet (ugyanugy mint pl. autok eseteben)
tokeletes vedelem (ahogy te magad is irtad) nincs, de az okoseszkozokbol osszerakott cucc a semminel sokkal-sokkal tobbet ernapi tevékenység a vele való foglalkozás
ha folyamatosan fejleszteni akarod a funkcionalitast akkor persze, de nehogy mar hatranynak rojuk fel azt hogy lehetoseget ad barmilyen extra logika belerakasaraamilyen feature-oket en belepakoltam otthon, azok mukodnek szuperul, nem kell hozzajuk nyulni, csak ha valtoztatni akarok valamin vagy boviteni
Nem arról folyik a vita, hogy praktikus-e egy távirányító, hanem a hátulütőiről.
akkor ezt eleg rendesen felreertettem, en azt latom hogy egyfolytaban csak az jon hogy mekkora hulyeseg, milyen felesleeges, luxus, stb
hatulutoi nyilvan lehetnek, ugyanugy mint barmilyen mas megoldasnak is, azt meg merlegelje mindenki hogy neki sajat maganak mire van szuksege, es mit hajlando vallalni cserebeilyen erovel arrol is beszelhetnenk hogy mennyire nem biztonsagos a hagyomanyos IR taviranyito, hiszen akar a zart ablakon kereszul egy 10 eves mobiltelefonnal is barki kapcsolgathatja a taviranyitos eszkozoket ehhez kepest a wifis csatlakozas nagysagrendekkel nagyobb biztonsagot ad, megsem latom hogy mindenhol hiszteriaznanak az emberek hogy masok kapcsolgatjak (vagy ha akarnak, kapcsolgathatnak) a TV-juket
nekem egyebkent nincs bajom azzal ha vita van (csak nem szolhat arrol az egesz topic, hogy mennyire szep arnyalatu a konnektor hazakent hasznalt feher muanyag), sot azzal sem ha nem sikerul megegyezesre jutnunk (maga a vita is lehet sokaknak hasznos ha akar kesobb erre tevednek), csak legyenek ertelmes ervek-ellenervek, ne a gyulank-fele fogalmatlan hiszti menjen
-
guriga1234
addikt
"ahogy megszakad a kapcsolat, azonnal jon a telefonra a riasztas" - erre írtam azt, hogy "Mobilblokkoló ugye szerinted csak a mesében van?". Persze, ha nem felkészült a betörő, vagy csak egyszerű üzemzavar van, akkor lehet telefonos riasztás, de ha mégsem, akkor nem megy neked semmilyen riasztás. Meg egyébként is, neked olyanok a szomszédaid (akiket riasztás esetén állításod szerint értesítesz), hogy oda mernek menni megnézni, hogy nincs-e véletlenül egy betörő banda? És ha Mari néni nem mer odamenni? Vagy Józsi bácsi? Vagy éppen nincsenek is otthon? Akkor sokra mentél a szomszédaiddal.
"nalam pl. az egesz kiindulopontja az volt hogy tavolrol akartam bekapcsolni a futest, mert nagyon sz@r keso ejjel arra hazaerni hogy jegverem az egesz haz." - pont te írtad azt, hogy jobb nem hagyni lehülni a fűtést adó eszközt, mert a hőmérséklet szinten tartása kevesebb energiába kerül. De akkor miért akarod távolról vezérelni, ha ezt egy termosztát is tudja minden okosbiszbasz nélkül is?
"az utobbi nehany evben is nagy a valtozas, a kovetkezokben ez egyre gyorsul majd, ahogy az rendszerint az IT vilagban szokas" - ezt évek óta mindig elsütik, és valahogy mégsem akarják embertömegek.
"riasztot mint celeszkozbol, viszont sokkal-sokkal rugalmasabbak, koltozes eseten akar konnyeden magaddal vihetok" - aki albérletről albérletre költözik, annál ez lehet szempont, de talán még Veszprémben sem ez a jellemző.
-
törölt tag
"nem biztonságosak
eszkoze valogatja, a TP-Linknel valoban gaz hogy meg jelszo sem kell, a halozatra ralepve mar iranyithatod
mas eszkozok jellemzoen sokkal jobban vedettek, nem rosszabb mint barmilyen mas, wifire csatlakozo eszkoz"Ennek a kijelentésnek nagyjából nulla volt a valóságtartalma, hemzsegnek a cikkek a (valóban kihasználható) sérülékenységekről (még autók esetében is), különben nem is beszélnénk róla. Az Android nevű, kollektíve frissítetlen közösségi játék operációs rendszer (bármilyen tisztességes, nyílt Linux alapokra is épült) az életben nem lesz elfogadhatóan biztonságos. Ilyen a topikharc, ez nem számít, az meg nem úgy van, a korábban elhangzottakat és ami nincs éppen a fókuszban, azokat meg gyorsan elfelejtjük... Gondolom, elolvastad a belinkelt tanulmányt és értetted is certekkel, root CA-kkal, kulcscserékkel, örökös távoli beazonosíthatósággal meg mindennel... Ilyen ez a világ: nem egy-egy példányáról van szó valami ipari terméknek, hanem hogy tömegesen milyen vagy milyen lenne vele a helyzet.
-
törölt tag
válasz
doc: Él a környezetemben olyan ember, akinek van távoli riasztója - minden "ha-akkor" meg "úgy állítom be, hogy" és a "szabotázs esetén úgyis riaszt" száraz és konkrét helyzeteket nem ismerő okoskodás ellenére (tessék valódi esetekről olvasni, milyen meglepően találékonyak a bűnözők és milyen egyszerűen kerülhetők meg bonyolult rendszerek) napi tevékenység a vele való foglalkozás. Hol ezért, hol meg azért. Mivel legtöbb helyen utólagos beépítés jöhet szóba, az ilyen összelegózott valamik a legritkábban alkalmasak valódi védelmre, bár az egyediség nyilván komoly tényező. De erre sokaknak nincs ideje, nem éri meg az egész. De mindegy, valamint off-topic, csak nehéz abbahagyni. Pedig neked sem ártana. Nem arról folyik a vita, hogy praktikus-e egy távirányító, hanem a hátulütőiről.
-
doc
nagyúr
válasz
lasd amit leirtam: ahogy megszakad a kapcsolat, azonnal jon a telefonra a riasztas
- ez nagyon rétegigény
jelenleg igen, de ez idovel valtozik (mar az utobbi nehany evben is nagy a valtozas, a kovetkezokben ez egyre gyorsul majd, ahogy az rendszerint az IT vilagban szokas)- a termékeik drágák
nezopont kerdese, szerintem nem szamottevoen dragabb kiepiteni ilyenekbol pl. riasztot mint celeszkozbol, viszont sokkal-sokkal rugalmasabbak, koltozes eseten akar konnyeden magaddal vihetok, stb- az interfészek kezdetlegesek
mire gondolsz? a Xiaominal pl. nagyon jo az app, az azon keresztul megvalosithato funkcionalitas, egyaltalan nem erzem kezdetlegesnek, a Home Assistant szintu szoftverek pedig kimondottan jol fejlett interface-t nyujtanaknem biztonságosak
eszkoze valogatja, a TP-Linknel valoban gaz hogy meg jelszo sem kell, a halozatra ralepve mar iranyithatod
mas eszkozok jellemzoen sokkal jobban vedettek, nem rosszabb mint barmilyen mas, wifire csatlakozo eszkozutólagos beillesztésük problémás
egyaltalan nem erzem annak, epp' ellenkezoleg: sokkal kevesbe problemas mint celeszkozok eseteben, ahol mar a kompatibilitas is nagyon erosen kerdes, hat meg utolag boviteni a rendszert
egy okosotthonnal tetszes szerint keverheted az eszkozoket, nem kell hogy hasonlo protokollon vagy akar atviteli kozegen keresztul kommunikaljanak- az egyes eszközök már eleve programozhatók, és nem akarja senki sem (csak pár kocka) távolról vezérelni
milyen eszkozre gondolsz hogy eleve programozhato?
nalam pl. az egesz kiindulopontja az volt hogy tavolrol akartam bekapcsolni a futest, mert nagyon sz@r keso ejjel arra hazaerni hogy jegverem az egesz haz. ezt megoldotta egy tavolrol iranyithato D-Link konnektor, aztan innen mar jott az igeny az ertelmesebb felhasznalas fele es kerultek fel homerok hogy ne csak hasrautesszeruen kapcsolgassam, hanem tenyleg tudjam hogy milyen ido van otthon.
aztan ha mar ott vannak az erzekelok, akkor fillerekbol bovitheto a funkcionalitas pl. vilagitas-vezerlessel, riasztoval, stb -
gyulank
addikt
Te azt mondtad, hogy NEM TUD 50-60 foknál melegebb vizet csinálni. Márpedig valamennyi víz hőmérséklete, valamennyi idő alatt, valamennyi energia befektetéssel, valahány fokkal emelkedik.
Az a rettentő sok víz, ami pedig az égéstér felett van, pláne túlmelegedhet, ha eldugul.
Nem hülyeségből van az 50-60 fok vízhőmérséklet VEZÉRELVE (nem fizikai képtelenség miatt annyi), és az áramlásérzékelő, meg a többi se dísznek van. -
guriga1234
addikt
"Ilyenkor azonnal, automatikusan erkezik a riasztas a telefonra hogy megszakadt az otthoni rendszerrel a kapcsolat, valamelyik szomszed masodperceken belul riaszthato hogy ugyanma' nezzen at hogy minden rendben van-e. De minimalis befektetessel meg egy mobilnetes backup-vonal is telepitheto ami meg jobban noveli a biztonsagot" - ha valaki a wifis rendszert tudja zavarni/blokkolni, az a mobilt nem? Mobilblokkoló ugye szerinted csak a mesében van?
Sok sebből vérzik ez az egész. Azok a cégek, amik már sok éve próbálják az emberekre rátukmálni az okosotthon elképzeléseiket, azok nem veszik figyelembe azt, hogy
- ez nagyon rétegigény
- a termékeik drágák
- az interfészek kezdetlegesek/nem biztonságosak/utólagos beillesztésük problémás
- az egyes eszközök már eleve programozhatók, és nem akarja senki sem (csak pár kocka) távolról vezérelniUgyan mikor jön már el az okosfelmosórongy és a wifiről vezérelhető fakanál? A mobilról vezérelhető cipőkanálról nem is beszélve, ami természetesen felhőbe küldi az összes elérhető adatot és jelszót, mert enélkül ma már nem számít menőnek semmi. Sőt, aki pl. villanykapcsolóval kapcsolja be a világítást, az egy múlt századi, begyöpösödött hülye..
-
doc
nagyúr
Valamilyen szinten egyetertek, nyilvan jar bizonyos kockazattal (barmilyen) elektromos eszkoz hasznalata, de azert nem szabad atesni a lo tulso oldalara.
En lattam kozonseges fa asztalra kirakott, minden egyeb eszkoztol centikre levo mobiltelefon-akksit (Nokia 3210) elkezdeni fustolni, majd kigyulladni. A fenti logikad alapjan akkor senki ne hasznaljon mobiltelefont mert eletveszelyes?
#143 gyulank:
"érdemes hagyni kihűlni"
epp ellenkezoleg (ahogy az amugy koztudott is), nem szabad hagyni kihulni (tobb okbol sem), sokkal tobb energia kell utana ujra felmelegiteni az egesz rendszert mint melegen tartani#145 ha3flt:
a betörőknek nem kell észkombájnnak lenniük, hogy vegyenek egy tízóraipénzből megvehető rádiófrekvenciás berendezést, ami az egészet - már a lépcsőházból, ugye - megbénítja
Ilyenkor azonnal, automatikusan erkezik a riasztas a telefonra hogy megszakadt az otthoni rendszerrel a kapcsolat, valamelyik szomszed masodperceken belul riaszthato hogy ugyanma' nezzen at hogy minden rendben van-e. De minimalis befektetessel meg egy mobilnetes backup-vonal is telepitheto ami meg jobban noveli a biztonsagot. Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor egy IP-kamera folyamatosan kuldi a kepet a haz kornyekerol pl, igy amikor megszakad latod a legutolso kepet, amin megfeleloen beallitott kamera eseten a potencialis betoro is pont latszik. Hozza meg egy SD-kartyara rogzito, rejtett kamera es legfeljebb 1-2 oraig hiheti azt a nagyonokos betoro hogy meguszta.#148, #150 atike:
mi van akkor ha véletlenül ki van kapcsolva a wifid úgy mész haza este 11-kor...?
Ha esetleg ez tenyleg megtortenne (veletlenul nem valoszinu, esetleg valami hiba miatt), akkor szepen kikapcsolod a bombolo tv-t, es mikor a szomszed atjon anyazni akkor pironkodva elnezest kersz. Semmivel nem rosszabb (sot) mint a folyamatosan uvolto autoriasztok.Még egy családi háznál is vicces tud lenni, de egy panelnél / társsasháznál...
ott meg gyorsabban odaer a szomszed, megnezni hogy mi van, jo esellyel tetten erve a betorot -
atike
nagyúr
"De ennek hiányában, ha egy vadidegen hatol be a lakásba úgy, hogy nem vagyunk otthon, felkapcsolnak a lakásban a lámpák, vibrálni kezdenek stroboszkópszerűen a LED vilgáítások, bekapcsol a TV, erősítő és elkezd bömbölni a kedvenc rádiócsatornám jó nagy hangerőn."
Hátöööö....
Még egy családi háznál is vicces tud lenni, de egy panelnél / társsasháznál... Huh.
-
törölt tag
"Szerintem erre lehet félbehagyja a tervét, mert míg mindent lekapcsol/kikapcsol... a biztosíték meg el van rejtve... úgyhogy sok szerencsét. J és persze a szobában a kamera azonnal elkezdi a rögzítést a felhőbe"
Wifi így-wifi úgy meg a felhőbe rögzítés... Ez csak az általános tudatlanság és az abból fakadó naivitás. Ha ilyen ütemben terjednek a rádióhullámokkal kommunikáló "biztonsági" eszközök, a betörőknek nem kell észkombájnnak lenniük, hogy vegyenek egy tízóraipénzből megvehető rádiófrekvenciás berendezést, ami az egészet - már a lépcsőházból, ugye - megbénítja. És akkor a gyakran falon kívül futó, odabarkácsolt kábelekről vagy elosztókról nem is beszéltünk. Teljesen nevetséges.
-
G.I.JOE
senior tag
Taskerrel nem lehet ilyet vezérelni? Ha lehetne és olcsóbb lenne (<8k), akkor elgondolkodnék rajta.
-
bigmafa
tag
válasz
DarkByte #140 üzenetére
Ahogy mondod - a gázkazán, hőtárolós kályha, ezek mind arra vannak tervezve első perctől fogva, hogy felügyelet nélkül működjenek. Ezek még ha "akarnak sem" tudnak bajt csinálni - nem csak aktív védelem van benne, hanem egyszerűen NEM TUD bajt okozni fizikailag. (hőtárolós kályhában fizikailag lehetetlen 50-60 foknál melegebbet előállítani, vagy melegebb alkatrészhez bejutni; gázkazán hasonló), ráadásul az elhelyezésük is (elméletileg) bebiztosítja ezt mindenféle szabvány által.
Egy kávéfőző sokkal kevésbé védett - nekem pl egy kávéfőző úgy füstölt egész tisztes látvány keretében, hogy véletlenül mellé folyt egy kis víz beöntéskor, és bent rövidre zárt dolgokat, amiket nem kellett volna. Hiába volt benne túlmelegedés elleni védelem, ha nem vagyok ott, lehet leég a ház. Minden szabványnak megfelelt természetesen a készülék, még csak nem is kínai gagyi volt. (Azóta villásdugós kapcsolóval használom a kávéfőzőt, biztos ami biztos, nehogy akkor kezdjen füstölögni amikor esetleg nem vagyok otthon)
Szóval vannak dolgok amik "atombiztosra" vannak tervezve - és vannak amik nem. És ilyen okos-kapcsolókkal (de időkapcsolóval is!) pont a nem túl biztonságos eszközeinket hagyjuk felügyelet nélkül.
-
DarkByte
addikt
Mondjuk termosztátos kazán vezérlés hosszú évek óta létezik, én is nem régen cseréltem programozhatóra, és nem kicsit tuti hogy a meleg lakásra érek haza, és ez még csak nem is "ájótí". Oké, mondjuk egy gázkazán dugig van nyomva biztonsági cuccokkal amelyek lezárják ha gond van, de ott is hibázhat valamelyik védelem.
Egyébként én is akartam WiFi-s termosztátot, de a szaki akivel csináltattam és jó ismerősöm azt mondta, hogy ezek a 10-20 ezres WiFi-s cuccok totál megbízhatatlanok. Lefagy csomószor és akkor vagy nem kapcsolja a kazánt, vagy pont hogy úgy hagyja és hawaii nyarat csinál. Nem stabil a WiFi kapcsolat, a hőmérője az olcsóbbaknak kábeles és nem tudod magaddal vinni abba a szobába ahol vagy. Azon is gondolkodtam hogy ESP8266 köré építek egy relés termosztát kapcsolót, és pakolok vezeték nélküli hőmérőket a szobákba, de ezt sem kevés idő megvalósítani és mellesleg az ESP8266-ok stabilitásáról sem hallok jókat.
Én végül emiatt egy sima Computherm Q7 RF-et tettem fel. Ennek is vannak hülyeségei, de amúgy jól teszi a dolgát. És igazából az igényeim 90+%-át lefedi, elég ritkán van rá igényem hogy távolról beindítsam a fűtést. Kb. havona egyszer mikor szülőktől jövök vissza a lakásba lenne hasznos, ha ki tudnám kapcsolni a távollét programot mikor náluk az autóba ülök és mire Szegedre érek már meleg lenne a lakásban. De igazából mire felcuccolok a lakásba, mindent elpakolászok is jó idő van a lakásban, na meg totál nem is érdemes hagyni hogy kihűljön, még ha napokra távol is vagy. Melóból pedig mindig körülbelül ugyanakkor megyek haza, tehát az meg jól előreprogramozható. Nálam 16:30-kor fűt fel 20 fokról 21.5-re, majd 17:30-kor 22.5 fokig. Kb. mire 6-kor hazaérek már 22 foknál jár és kellemes idő van
-
bigmafa
tag
Ez a radiátoros, melegítős fűtés tetszik!
Tök' állat lehet, amikor valami rosszul sül el, és az egész utca a te házad tüzénél melegszik
Nem csak IT biztonsági kockázatok vannak itt, hanem a készülék üzemeltetési kockázatai is. Én már láttam füstölő kávéfőzőt és egyéb háztartási gépeket. Ti is fogtok - csak idő kérdése, higgyétek el. És mondjuk jobb akkor otthon lenni (ébren)
-
válasz
guriga1234 #133 üzenetére
Bárki ,de ez nem mindenhol opció, ezt ne feledd.
-
-
válasz
guriga1234 #126 üzenetére
Azt azért tudod, hogy nem mindenkinek áll rendelkezésére a Cobra11 meg Derrick felügyelő.
-
koala69
tag
szerintem akkor valik erdekesse ez a tema, ha az IFTTT mukodik...magaban egy ilyen kapcsolo meg keves.
Egyetertek az elottem szolokkal a biztonsag kerdeseben - ezek a cuccok, foleg az olcso noname-ek addig mennek, amig a cloud el. A TP-nel valoszinuleg nem, de a 3-4K Huf-os ezkzoknel ha eladnak nehany 10.000 db-ot, problema lehet a hatter infrasturtura kapacitasa is. Ezek az eszkozok folyamatosan kerdezik a cloud-ot, hogy milyen parancsot kell vegrehajtani, generalva nemi forgalmat, es bar ennel az eszkoznel nem,d e az olcsobbaknal kell az internet kapcsolat a mukodteteshez, belso halozaton nem mennek.
szerintem akkor jar a legjobban az ember, ha veszi a faradsagot, es megnezi, hogy hazilag mit tud epiteni....
tudom itt nem ez a tema, de toredek arbol jobbat tudsz epiteni - szerintem
celszeru lenne, ha a rendszer fuggetlen lenne a gyartotol, belso halon mukodne, bar a 2.4GHz-es wifi eleg zsufolt, de a wpa2 miatt biztonsag szempontjabol megfelelne - legalabbis nekem - es kivulrol vpn-en lehetne hozzaferni - persze ehhez kell egy router amin van mondjuk ddwrt.
ha rakeresel az esp8266 relay-re a YT-on, rengeteg pelda van a kivitelezesre, ami jo alap kiindulasnak, aztan a tobbi rajtad mulik, persze kell nemi barkacsolas...
nehany kep sajat megvalositasbol:
kontroller felulet:
mert adatok megjelenitese:bocs, ha nem igazan temahoz szoltam hozza, de 12000-bol egy fel rendszer felepitheto....
-
Akula
őstag
tényleg hasznos kütyü.
-
guriga1234
addikt
Nálam, ha nem vagyunk otthon, és valaki betörne, nem kapcsolnak fel a házban a lámpák, nem vibrálnak stroboszkópszerűen a LED világítások, nem kapcsol be a TV, erősítő és nem kezd el bömbölni a kedvenc rádiócsatornám jó nagy hangerőn, hanem 10 mp múlva megszólal a riasztó iszonyú, elviselhetetlen hangerőn bent a házban és a házon kívül is, és amennyiben nem adja be a kódot és nem értesíti a biztonsági szolgálatot, hogy téves, akkor 5 percen belül itt vannak a fegyveres, szolgálaton kívüli rendőrök (3 percnyire vannak). Természetesen a rejtett kamera is azonnal veszi az eseményt.
PS: az okos(nak hitt) rendszered ezek szerint, ha otthon vagy, nem is észleli, hogy valaki betör, hisz már a lépcsőházból észleli, hogy otthon vagy, semmi gond...
-
oromisu
csendes tag
válasz
#81187072 #103 üzenetére
Pedig egészen hatékony is lehet. Tegyük fel elmész nyaralni 2 hétre, de beprogramozhatod a dugaj(okat), hogy kapcsolgassa a "lámpákat" a lakásban sötétedés után. Vagy mondok még jobbat. Nálam úgy működik, hogy ha hazaérek (én vagy a párom), a mobilunk már a lépcsőházban kapcsolódik a wifi-re így tudja a rendszer, hogy hazaértem, amikor benyitok az ajtón és az (okos) mozgásérzékelő mozgást érzékel a lakásban. De ennek hiányában, ha egy vadidegen hatol be a lakásba úgy, hogy nem vagyunk otthon, felkapcsolnak a lakásban a lámpák, vibrálni kezdenek stroboszkópszerűen a LED vilgáítások, bekapcsol a TV, erősítő és elkezd bömbölni a kedvenc rádiócsatornám jó nagy hangerőn. Szerintem erre lehet félbehagyja a tervét, mert míg mindent lekapcsol/kikapcsol... a biztosíték meg el van rejtve... úgyhogy sok szerencsét. J és persze a szobában a kamera azonnal elkezdi a rögzítést a felhőbe
Ennyit a biztonsági rendszerről. Arról majdnem megfeledkeztem, hogy azonnal üzenetet kapok a telefonomra és okosórámra, hogy betörés történt és nézhetem a kamerán az élőképet, de akár be is szólhatok rajta, hogy: "Takarodja a lakásból te bőrkabátos farmernadrágos, fekete sapkás 40 év körüli faszfej, akit nem csak hogy látok, de felvétel készül rólad..."
-
oromisu
csendes tag
Kínai konkurens van ezer. Csak hogy pár ismertebbet említsek, Xiaomi, BroadLink. Nekem BroadLink szinte minden otthon, Simán "OK Google" az órámnak, vagy telefonomnak - idővel Google Home - nak és jöhet akár egy összetett parancs: "Konyhai villanyt kapcsold le, szoba világítást kapcsold fel, galéria alatti led felkapcsolása, 25 százalék fényerő legyen, aztán kapcsold be a TV-t és mutasd a híreket", aztán szépen sorba mindet végrehajtja
-
zolij
tag
12k? Némileg drága. Arról nem is beszélve, hogy miért kell mindent a felhőbe rakni.
Hétvégén rendeltem a korábban linkelt S20 Smart Socketből 1 darabot tesztre, kemény 12 dollárért. Persze alapból az is csak ezt a gagyi mobiltelefonos irányítást támogatja, de elvileg firmware cserével http rest kérésekkel is irányítható és így már lehet használni értelmes dolgokra is. Persze legalább egy hónap lesz mire ideér, kíváncsi leszek. -
ozakila
tag
válasz
E.Kaufmann #88 üzenetére
Üdv! Fentebb linkeltem BroadLink márkájút,kínából tudod rendelni,tökéletesen működik.
Amúgy érdekes ez a vita ami kialakult,Én használok ilyesmit,Nekem bejön,ennyi. És nem érdekel más használ vagy nem használ,nem kötelező,nem vagyunk egyformák...Sajnos vannak nagyobb problémáim is az életben...
-
gyulank
addikt
válasz
DarkByte #117 üzenetére
A relé megszakad, és kész. Probléma akkor lehet, ha mondjuk a vezeték izzik fel, mert nem bír annyit, mint a relé. De nem hiszem, hogy márkás terméknél annak a 2 centi vezetéknek a vastagságán spórolnak.
Azért, ha van térerő, nagyon nem kell erőlködnie, de lehetne gomb, és időzítő a wifi ki-be kapcsolásához is.
Nem lenne megoldhatatlan, ha akarnák, de szerintem más gyártónál sem lesz ilyen funkció. -
DarkByte
addikt
Én mondjuk egy több kilowattos cuccot tutira nem kapcsolnék ilyesmin át (nem tudom hogy milyen relével vagy egyéb szilárd test kapcsolóval megy, de tippre nem valami nagy terhelhetőségű cucc van ezekben), főleg nem egy kínai aljzattal. Több mindent használok az olcsó nem neves gyártón át gyártott kínai cuccokból, de hálózati árammal közvetlenül üzemelő dolgokból azokat, amelyeket otthon hagyok a lakásban bedugva, vagy alszok mellette, valahogy nem veszi be a gyomrom. A net tele van cikkekkel hogy az olcsó kínai telefon töltők milyen mértékben mellőzik az érintésvédelem és a minőség ellenőrzésnek bármilyen formáját. Ennyit nem ér spórolni hogy utána leég tőle a ház vagy agyonvág amit beledugsz. Ezekből inkább megveszem azt ami minőségibb.
Pl. a WiFi-s égőt amit vettem kísérletezni a MiLight fajtából azt sem hagyom áram alatt ha nem vagyok otthon. Ha majd komolyan gondolom ezt az okos égős projektet akkor áldozok egy Philips Hue-re és nyugodtan alszom. Oké, a nagy gyártók is mellé tudnak nyúlni (lásd Samsung) de azért ott jóval ritkább az ilyesmi.
Őszintén, no offense, de én a TP-Link-től sem venném ezt meg, és egy Belkin-től sem biztos.
Inkább választanék valami olyan gyártót akinek van bármi köze az épületvillamossághoz. Itt tényleg nagy terhelés is előfordulhat, csak ha már egy vízforralót vagy kávéfőzőt dugsz bele akkor is. Nem láttam a belsejét, csak ismerve hogy a TP-Link a hálózati eszközök között sem az elit, ötletem sincs honnan szerezhetik a nagy feszültségű részt ezekbe az aljzatokba.
Egyébként még ami zavar ezeknél, hogy a drágábbak erőltetik hogy a gyártó saját cloud-ján át menjen a vezérlés. Ami tök jó, ha teljesen hülye vagy bármi hálózati cucc bekonfigurálásához, hiszen ezek magukat konfigurálják. Csak ha a gyártó egyik pillanatról a másikra megszünteti a hálózatot, akkor van egy csomó cuccod amit nem tudsz semmire sem használni, jó eséllyel még annyira sem mintha csak egy sima kapcsoló lenne a falon. Emiatt amúgy szimpatikusak a Z-Wave cuccok helyi vezérlővel (akár Raspberry Pi alapokon) a lakás falain belül tartva, amit elérek neten át. Mellesleg ezzel kikerültük a rendkívül törékeny és nem energiatakarékosra kitalált WLAN-t a buliból (igen, tudom hogy lesz kimondottan IoT-re kitalált WLAN variáns, de a Z-Wave már ezelőtt az IoT őrület előtt évekkel elérhető volt, és működik és eszköz is van hozzá)
E.Kaufmann: ez mondjuk jogos, egy fokkal jobb a helyzet.
-
gyulank
addikt
Te bonyolítod túl. Az egy egyszerű wifis eszköz, nem kell hozzá semmi. Jól kell beállítani a wifit, hogy ne okozzon problémát annak a hatalmas adatmennyiségnek, ami egy bekapcsoláshoz kell. De nem, a te kedvedért még vegyek még hálózaton netet továbbító aljzatokat, tehát az olcsóbb, és egyszerűbb, és jobb, ha van netem, van routerem, van wifim, a routert rákötöm egy hálózaton netet továbbító aljzatra, egy másik konnektorra dugok egy másik ilyen aljzatot, hogy tudjam használni a netet/össze legyen kötve a routerrel, és abba még dugok egy ilyet is. Hát tényleg ők bonyolítják túl.
-
doc
nagyúr
nem ertem milyen 'buvarosra' gondolsz... a telefon merulesenek semmi koze az okos eszkozokhoz, az okos konnektor meg nyilvan nem merul a konnektorba dugva...
idot meg nem kell tolteni vele, sot, az egesz koncepcio lenyege hogy neked idot, energiat, munkat sporoljonaz elektromos halozaton kereszuli kommunikaciotol meg mindenki azonnali hisztibe kezdene, elso korben azert mert nincs eszkozuk amin keresztul kommunikalni tudnanak (a wifivel egy telefon vagy egy random szamitogep boven eleg, ami amugy is van mindenhol ahol okos eszkozokre van igeny), aztan jonnenek a biztonsagi, erintesvedelmi, stb aggalyok...
-
Benőke
őstag
1, A helyzet az hogy ha ezzel töltöd az idődet az a te dolgod. Épp elég baj hogy folyamatosan búvárosat kell játszani ezekkel...
2, Egy vicces dolgot vázoltam fel. Ha nem érted nem kell reagálni[(#110) gyulank ]
A wifi helyett amit a többi környező wifi is zavar simán használhattak volna elektromos hálózaton tovaterjedő internetet, vagy mindkettőt és használod amelyik tetszikTúlbonyolították a faéket
-
SkodaDuda
tag
"...de ettől még a programban lehet nem lehet hozzáadni semennyit, és nem lehet felcímkézni. Ha 10 ezerrel olcsóbb lenne, és nem kéne hozzá net, lehet vennék...."
Hozzáadni - amenynit akarsz - és saját kedved szerint cimkézni is lehet. Net pedig nem kell hozzá ha nem akarod lakáson kívülről babrálni. (2 hónapja "nyúzok" egyet ebből a típusból) -
gyulank
addikt
Akkor ne használd ezeket a szavakat! Arra, hogy hasznosabb a bedugós, mert hordozható, az a válaszod, hogy a tákolmány meg a luxus neked nem összeegyeztethető? A tákolmányt is te mondtad, meg a luxust is. Viszont a beépíthetőre azt mondod, az lehet luxus, de a használhatóbb az tákolmány, mert az, mert csak, mert neked nem tetszik. De magyarázd már el mitől lenne luxus a beépíthető!
-
gyulank
addikt
Ha normális kezelőfelülete van, akkor egyrészt a wifi messzebb hat, mint a távirányító, a neten keresztül a Föld másik feléről is, és még állapotinformációt is kapsz arról, hogy bekapcsolt-e, kikapcsolt-e, nem úgy mint az egyirányú távirányítónál. Mivel címe van, fizikailag nem nagyon van darabszám korlát, de ettől még a programban lehet nem lehet hozzáadni semennyit, és nem lehet felcímkézni. Ha 10 ezerrel olcsóbb lenne, és nem kéne hozzá net, lehet vennék.
-
-
taky1974
csendes tag
Az ORVIBO is úgymond egy noname, de elég sok kütyüje van már: [link]
-
törölt tag
Hazugságok és apróbetűk e szép világában született reklámmondatot tett ebbe is a szorgalmas marketinges: "Világítótest csatlakoztatásával igazán hatékony betörésvédelmi megoldást biztosíthat." Ezt valószínűleg már senki sem veszi be, úgyhogy le van maradva néhány tanulmánnyal vagy statisztikával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a TP-Link okosotthonos termékcsaládjának távolról vezérelhető konnektorát.
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- World of Tanks - MMO
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest