Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
A BOOT screen sokáig áll a Revonál.
Eddig,ami legjobb idő volt egy filléres lapban,amikor adatmentettünk,az 2 sec volt.
Se esc,se semmire nem reagál. Mondhatni a Revonak a saját boot felülete. És csak ez után indul a winboot.Szóval 2-18 secig bármi megeshet
De utána klafa minden.
-
atus72
őstag
válasz
Dr.FantastiK #35 üzenetére
Szarul hangzik ha ennyi ideig tart
-
atus72
őstag
"Érdekes,hogy egy 115ezres lapban(Asus Crosshair IV extreme) 18 másodperc alatt "nézi át" a bios....18 ezres lapban(Ashrock 870) (ahol az adatmentést csináltam havernál) ott 2 másodperc alatt ugrik át rajta. És most az 55ezres lapban(Asus SABERTOOTH 990FX R2.0) ez 7 másodperc."
öö.. ezt kifejtenéd hogy mit is csinál ennyi ideig? ez általános jelenség? Mi az hogy átnézi? Nem lehet kikapcsolni?
Most tervezek teljes konfigot cserélni és ez a 3 SSD jön szóba (256GB)
Samsung 950 Pro M.2
Samsung SM951 (MZVPV256HDGL)
OCZ RD400
Alaplapoknál nagyobb a választék és nem szeretnék mellé nyúlni -
Mulholland
tag
elfogadnám
-
djyuri
őstag
Azért örülök,hogy az ötödik helyet még át tudnám venni az öreg OCZ RevoDrive3 240GB-ommal
Egyébként ehhez is nyűg alaplapot találni,akárcsak a teszt főszereplőjéhez.
Én is csak és kizárólag kompromisszumokkal együtt tudom használni 50-60 ezer ft-os alaplapokban.
Érdekes,hogy egy 115ezres lapban(Asus Crosshair IV extreme) 18 másodperc alatt "nézi át" a bios....18 ezres lapban(Ashrock 870) (ahol az adatmentést csináltam havernál) ott 2 másodperc alatt ugrik át rajta. És most az 55ezres lapban(Asus SABERTOOTH 990FX R2.0) ez 7 másodperc. -
qantum
senior tag
Kár, hogy az M.2 ssd-k még mindig elég drágák.
-
04ahgy
nagyúr
Írtam is, no meg mi is beletettük X58-as lapba! A BIOS nem látja, az operációs rendszer viszont igen, ha NVMe-t támogat. Tehát a Win10 látta, lehetett rá másolni. Bootolni értelemszerűen már nem tud ilyenkor.
(#23) nbg: Igen, például a paramétereiben lassabb Samsung PM951, illetve a Samsung 850 PRO van a kétharmad ársávban. Az utóbbi jóval gyengébb, de túlárazott. A legtöbb tekintetben nem érhető el akkora növekedés egy ilyennel, hogy megérje a 100 ezer Ft-ot, de akinek meg a célterület miatt kell ekkora sebesség, az boldogan kifizeti.
HGyu
-
sb
veterán
A fogyasztására kíváncsi lettem volna. Vagy elkerülte a figyelmem?
-
mepet
addikt
Igen, ez érdekes kérdés, hogy ez mit jelenthet.
Szerintem a szerző már belekalkulálta az indulás miatti magas árat, és akkor feltételezhetően a kb fele ilyen gyors sams PM951 (az NVMEs verzió természetesen) jelentheti az előző generációt. Ebben az esetben az SM951 és a 950Pro akkor viszont már azonos generáció az RD400-al.
És most kb. felsoroltam az összes kapható M.2 NVME-s típust...
-
-=MrLF=-
senior tag
Ha egy NVMe PCIe SSD berakok egy olyan lapba ami esetleg nem ismeri az NVMe-t, akkor automatikusan visszaáll AHCI módba vagy el sem indul?
-
nbg
senior tag
Konkretan melyek is azok "az előző generációs, kétharmad ennyibe kerülő modellek" ?
-
Bundyta
tag
Ezek az értékek a videoszerkesztő, nagy adatcsomagokat mozgató felhasználóknak lehetnek meglehetősen szimpatikusak.
Naná! Szinte úgy érzi az ember, az egész videó a memóriában van, pikk-pakk lehet szerkeszteni és renderelni!
Egyébként a 4kbyte-os seq írás miért gyorsabb az olvasásnál???
-
pomorski
őstag
Hát lehet... Pláne meg mostanság ebben a k. nagy melegekben... (Nem idevágó megjegyzés: Én mindenesetre az tapasztalom, hogy a sata csatis ssd-k, amik raid tömbben vannak egy sas vezérlőkártyán, azok egy kicsivel jobban melegszenek, mint amelyek simán "csak" az alaplap sata portjára vannak rádugva.)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #13 üzenetére
Alkalmazásteszteknél azért számít, mekkora CPU és mekkora az SSD sebessége miatti részidő.
HGyu
-
Dr.FantastiK
őstag
'' Az M.2 csatolós SSD-k érkezése miatt komoly frissítésen ment keresztül a 2012. december óta alkalmazott tesztrendszerünk. Az alaplap szerepét egy ASUS Z170-Deluxe modell vette át, míg a processzor feladatát egy 4 GHz-es órajelű Intel Core i7-6700K kapta meg, hogy minél többet ki tudjunk passzírozni az SSD-kből. A rendszermemória mérete is nőtt, egész pontosan duplázódott, így már 32 GB-ból gazdálkodhat a rendszer. A HyperX Fury típusú DDR4 modulból összesen négy található az alaplapban, így azok négycsatornás üzemmódban, 2666 MHz-en hasítanak. ''
ez mind szep es jo , de csakezert nemfogtok tudni nagyobb sebesseget kihajtani a tesztelt SSD-bol ! !
tok mindegy ezert hogy 16 gb vagy 32 gb RAM VAN A RENDSZERBEN, meg azis hogy 3 vagy 4 GHz fut a proci !!
-
Vladi
nagyúr
Azért cuki egy ssd-től, az alaplapra ráteszel egy 80-100 fokos cuccot, biztos egészséges.
Átolvad vazze! -
mepet
addikt
Elolvastam a cikket, de bevallom minden ami érdekelt ezen a képen szerepelt:
Kicsit meredek az ára, a sams sm951 2.2GB/s-je helyett 30-40%-al magasabb áron ez 2.7GB/s-et visz. Biztosan lesz még olcsóbb.
-
davidsone
addikt
masszív
-
Saccco
nagyúr
Ez már tempó.
-
MA fórum tetején az ajánló címe 512MB
-
HoaryFox
őstag
Micsoda "kawaii" CrystalDisk
Nem semmi a cucc
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Formula-1 humoros
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest