Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
"mert olyan gyorsan nem tudnak kialudni a pixelek"
nem, alapjában tévedsz, nem ezért nem villog az lcd...hanem mert egyszerűen semennyire se "alszanak ki" (pláne mivel nem is azok fényét látod) a pixelek, csak a megváltozott tartalmú pixelek változnak, nincs olyan értelemben képfrissítés, mint a crt-nél. (crt-nél csak felvillannak a pixelek, ezért kell minden pixelt "frissíteni", ezzel szemben lcd-nél stabilan világít a pixeleken keresztül a háttérfény)
-
zozoo83
tag
válasz
Somesz1988 #40 üzenetére
Nekem mikor CRT monitorom volt akkor zavart a 60hz, mindig 85hz-en használtam ez miatt, és mikor átmentem valakihez, szinte le se ültem a monitorja elé már szúrta a szemem, láttam ahogy villog a kép, és egyből állítottam rajta. Persze ezt nem mindenki látja! Hozzáteszem ez CRT.
TFT monitoron semmi vibrálás nincs mert olyan gyorsan nem tudnak kialudni a pixelek
Szóval felesleges a 100hz nem rongálja a szemet a 60 se. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azért megnéznék rajta egy homogén feketét meg PS-színpalettát.
-
orbano
félisten
válasz
Somesz1988 #40 üzenetére
"és észre se veszi az ember már rontja a szemét mint az állat..ezért nálam pl. a 100Hz alap"
ezt kifejtenéd bővebben? érdekelne, hogy az LCDk képrfrissítése hogyan befolyásolja a szemünk egészségét
-
Somesz1988
csendes tag
Hát én azt mondom olcsó húsnak híg a leve. Lehet hogy elkápráztatja az embert ez a LED mánia meg FULL HD stb. de akkor már a benq is jobb mint belépőszint..Régen mikor divatba jött egyáltalán a FULL HD-s monitorok meg egyre nagyobb kontrasztos kijelzők akkor olvastam egy BENQ-ról, ami szép és jó ugyanezeket írták de apró betűvel megemlítették hogy az alap panel technológia a legolcsóbb ami benne van..és észre se veszi az ember már rontja a szemét mint az állat..ezért nálam pl. a 100Hz alap. Azok már egész jó árban vannak. !!2. monitornak viszont tényleg jó!!
-
-
Elmör
őstag
A videóban lévő programnak mi a neve?
Szívesen megnézném én is a saját monitoromon, de google-ban nem találtam meg.
Köszönöm a tesztet, nekem tetszett, az más kérdés, hogy 24" alatti monitort már nem vennék. -
orbano
félisten
ennél rosszabb, semmitmondóbb értékelést még nem olvastam itt a PH!n
-
-
Metaxa13
csendes tag
Engem azért nem vágott hanyatt a dolog. Nemrég nézegettem a pcx-en monitorokat, 22 "-os HKC 25625 Ft. Szintén full HD, 2 ms, DVI csatl.
-
lujó55
addikt
Ismét egy D-sub csatis cucc. Szerintem átlagos a teljesítmény
-
második monitornak elfogadnám...
-
-
kerelo
aktív tag
UP.nagyon jó ár.
-
CoDWaW07
őstag
Ennyiért szerintem egész korrekt ár érte
a DVI csati az engem is meglepett
Dexar007: először én is -
Dexar007
veterán
Azt hittem 29"os..
-
Szvsz én nem gondolkodnék ebben a monitorban, vannak ennyiért sokkal jobb BenQ monitorok is...
-
- = Zk = -
félisten
fain darabka.
vagy erre cserélem jelenlegi monitoromat, vagy maradok BenQ vonalon, csak picit nagyban. -
sz4blya
tag
gondolkodom 3 monitoros szimulátoron, ez jó lenne, bár a káva elég széles
viszont az ár fő szempont
-
-
Móci
addikt
Ennyiért nem rossz ez, bár kíváncsi lennék, hogy mennyit bír egy ilyen monitor időben, azaz csak nem döglik meg 1-2 év után.
-
20TY4
csendes tag
Ha már az olcsó monitoroknál tartunk, először is köszi a tesztet, tényleg jó látni hogy a budget termékekre is szántok egy kis időt, másodszor pedig itt jön a képbe még egy olcsó monitor: AOC F22S. Nekem ilyen monitorom van jelenleg, és semmi rosszat nem tudok rá mondani. Formabontó design (
), korrekt panel, hiába csak VGA bemenete van (bár én sajnálom h legalább D-SUB nem jutott rá), kedvező ár. Nem akartok egy budget-monitor összehasonlító tesztet készíteni?
-
atesss
addikt
válasz
callmeakos #12 üzenetére
Ha tényleg csak az árat nézzük, akkor igazad van.
De ez a Benq azért egy még alsóbb kategória: méret, felbontás; de ami a leginkább fájó az a digitális bemenet hiánya.A cikkből:
De mi van akkor, ha mindenképpen új kijelzőt akarunk vásárolni, de nem akarunk alulmaradni a trendekkel szemben? Azaz legyen 16:9-es, Full HD felbontású, rendelkezzen valamilyen digitális csatlakozással is, ugyanakkor nincs sok pénzünk?
Pont ezért írták, hogy ha "trendi" akarsz lenni, de mégis olcsón kell, akkor ez a Topview lehet talán a jó választás. -
AssAssynn
addikt
Nem rossz monitor szerintem. Ha most kellene vásárolnom, akkor elgondolkodnék rajta. A képességei megfelelnek, inkább csak az érdekelne, hogy meddig bírja, mivel én nem két-három (esetleg egy) évente cserélgetem a cuccaimat, hanem elhasználódásig veszem őket.
Balinov: +1. Engem is érdekelne.
-
Devid_81
félisten
Érdekes, hogy minél olcsóbb a monitor annál csúnyább a kaszni, pedig valakinek itt is ott is ki kell találni, hogy hogy nézzen ki a cucc.
Tudása árhoz mérten tűrhető. -
Balinov
titán
nem ismerem a kalibralasra hasznalt cuccost, valaki megsugna, mi a program neve?
koszi
-
callmeakos
veterán
Akinek az ár számít leginkább, az úgyis [Benq G925HDA] fogja venni. Legalábbis én azt venném. 21,5 col vs. 18.5 ide vagy oda........
-
Franklin
addikt
Korrekt cikk. Jó látni, hogy nem csak a közép és csúcskategóriás termékeket teszteltek.
-
azbest
félisten
Na igen.. egészen olcsó és hétköznapi felhasználásra megfelelő. De van már másik hasonló gyártó is, pl a HannsG. Egy hibája van: nem lehet kapni.
Bármilyen termékfajtáról legyen is szó, amíg drágának számít valami, addig az olcsóbb, kevésbé márkás gyártók készülékeit is kapni a boltokban. De ahogy lemegy az átlagár a megfizethető szintre, úgy tűnnek el a boltokból az olcsóbb készülékek. Nem hinném, hogy leállnának a gyártással, hanem inkább a boltok / nagykerek nem rendelnek belőlük. Végül is érthető ez, hiszen a haszonkulcs százalék forintosítva sokkal több egy 50 ezres terméknél, mint egy 30 ezresnél, a munka meg ugyanannyi az olcsóbb termékek forgalmazásával is.
-
Yany
addikt
"A kijelzőt tehát muszáj kalibrálni, hogy fény derüljön a panel képességeire."
Nem tudom mennyire reális, hogy egy olyan teszt alapján döntünk, ami a célközönség 99.99999%-ra nem lesz érvényes, mert egy ilyen "teszkós" monitort senki nem fog bekalibráltatni. Ott, ahol az ár szinte az egyetlen szempont...
Ha már az ár is lényeges és a minőség is, ott úgyis egy Dell U2311H mellett fog kilyukadni a leendő vásárló. De egy bekalibrált 28e Ft-os TN+Film-es "csoda"? Azért köszi a cikket (tényleg), csak így nem vágom, hogy kinek szól.
-
Kassadin
addikt
BenQ G222HDL jobban megéri, vagy nem?
-
mghltm
addikt
hasznaltan, ujszeru allapotban netto ar kornyeken simply the best buy
-
dízelracer
őstag
Ennyi pénzért senki ne várjon csodát átlag felhasználóknak simán elég amit nyújt. Korrekt.
-
GreenGuy
tag
No, nekem is valami ilyesmi kéne, csak HDMI bemenettel..(Ps3-hoz
)
-
Televan74
nagyúr
"pedig jónak eredménynek számít"
jó eredmények vagy esetleg jónak, eredménynek
-
MZperX75
addikt
Príma ár! 2bemenet analóg+dig.
A monitorommal egy kategória...
Benq2420HDB 24" fogyasztásra nekem 29.3W-ot mértem.
Egyszerü használható kis kijelző....
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest