Új hozzászólás Aktív témák
-
xbox one-on nem teljesen dx12 van, mert ők ott le tudnak mélyebbre is menni, elvégre már két éve is programozható volt az xbox one, pedig nem volt még dx12... Csak volt saját low level kerete. A win10 tablet és mobil piacot pedig nem tartom valami nagynak, pláne a többihez képest. De igen, dx12-vel programozható a one és a mobil készülékek is.
Ezzel szemben van az összes win7, win8 és win8.1 pc, ami már önmagában hatalmas halmaz (és nem fog osx szinten terjedni a 10 még úgy sem hogy ingyenes lesz adott körülmények között), és a mac és linux tábor sem annyira kicsi.
Szóval összességében még mindig tonnákkal vezet a Vulkan mint lefedhető piaci tömeg, a dx12-vel szemben.
-
egy ex-nvidia driver fejlesztő szerint az új generációs apik enyhíteni fognak azon a helyzeten, ami most van, miszerint majd minden megjelenő AAA kategóriás játék hibás
http://wccftech.com/exnvidia-driver-developer-game-ships-broken/ -
?
Vulkan elérhető: Win7, 8, 8.1, 10 és majd osx és linux platformokra.
dx12 pedig csak win 10-re.konzolokra nem ezeket használják, arra van saját, még közvetlenebb api.
De mindezek ellenére egy játékmotornak arányaiban csak egy kis része az, ami függ a platformtól. A tudásának 95%-a ugyanaz mindegyiken (csak a leképezőt és pár ezt etető részt kell platformfüggően írni). -
Hát a pc-s eladások java része digitális... és a Steam speciel nem ad ki eladási adatokat. Meg az origin sem... meg úgy senki. Marad tehát az, hogy a DFC (általam nem látott módszertannal, mert nem fizettem ki az 5000 dollárt hogy elolvassam) piackutatása szerint évről évre szépen nő a pc-s játékpiac is. Sőt, a JPR szerint a gamer (!) hardver piac is nő, tavaly közepén 21.5 milliárd dolláros volt, ami 2017-re a tendenciák szerint 23.2 milliárdra nő. PC-s gamer piac mérete kétszere a konzolosénak.
JPR Gaming Hardver Market
DFC pc game marketGlobal Gaming Software Revenue (PC > a 3 konzol)
Szóval még ha cukormázas is az adat, nem mondható hogy a pc haldokolna. Sem gamer hardver szinten, sem játék szinten. Mivel több a játék, így több az is, aminek "nincs már lelke", de mai napig lehet bőven találni ilyet.
Meg annyi, hogy pc-n másból jön a pénz. Itt kevésbé működik már az hogy kilökünk egy appot 60 dolcsiért és várjuk a pénzesőt.btw ez a két elemzőcég nem egy századvég.
-
"De PC-n épp azért halódik az egész játék"
Öööö én még a DFC piacelemzései alapján ott tartok hogy évről évre nő a pc-s játékpiac. Persze elsősorban az F2P és moba-k húzzák, de ez a VR-ral simán változhat. Az hogy az ember kedvenc játékstílusa vagy bevételi módszertana pont haldoklik, egy dolog, de ettől függetlenül a piacból befolyó pénz évről évre nő.
Crytek: Mivan? ugye még véletlenül sem a VGChartz alapján mondod ezt a sületlenséget?
-
-
Gondolom arra gondolt, hogy amikor kijött a bf4 mantle támogatása, elsőnek még csak 290X-eken és 260X-eken volt elérhető, és vagy 2-3 hónapra rá jött a többire is a támogatása.
Mondjuk engem nem zavart, megvettem elővételben, persze első 1-2 nap kitoltam dx11-ben, utána multiztam amíg nem jött a mantle, utána már abban multiztam. -
válasz
TESCO-Zsömle #95 üzenetére
Hát meg hány nagy AAA kategóriás játék jelent meg PC-re úgy egyáltalán? Nem 1-200, hanem max egy-két tucatnyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest