Új hozzászólás Aktív témák
-
Huma
addikt
Jó, de ne öltönyboltot hozzál fel. Kb az egyetlen olyan ruhaüzlet ahol többségében férfiak vannak.
Ékszerboltban viszont ahol én voltam ott kizárólak csak nőket láttam. Mondjuk nem komoly üzletekről van szó.
Én jelentkeztem takarítónak, de nem vettek fel. Nőket kerestek meg szakmai tapasztalat kellett hozzá. Ez utóbbin azért kicsit kiakadtam. Mi az hogy már ehhez a munkakörhöz is tapasztalat kell? Tíz év múlva már diplomához fogják kötni, vagy mi? -
fordfairlane
veterán
Én elfogadom azt, hogy ezek a speciális képességbeli különbségek valójában csak 10-15%-os átlagos eltérést mutatnak, csakhogy az ilyen különbségek a munkaerőpiacon hatványozottan jelentkeznek, egész egyszerűen a komparatív előnyök hatása miatt. Ez nem szimpla sovinizmus, hanem a gazdaság, és a munkamegosztás alapvető jellegzetessége. Ezt lehet ugyan mérsékelni különféle redisztribúciós modellekkel, de ez egyrészt jóléti kiadásokkal járnak, amiket nem minden ország képes finanszírozni, másrészt megszüntetni így sem lehet.
-
buherton
őstag
Nálunk unokanővéremet akarták gazdasági infóra nyomni, de ő csak a szülei miatt jelentkezett oda és hál' Istennek nem vették fel, és inkább megcsinált egy OKJ-s szakmait valmilyen gazdasági cuccost, és most van egy egész jó munkahelye, ahelyett hogy olyat csinálna, amit nem szeret!
Barátnőm anyukája is számítógép analfabéta (és minden nő a környezetében), és mégis programozóira ment.
-
attila9988
őstag
Jó vicc. Szóval szerinted, bár minden lehetőséget biztosítanak mindenkinek hogy ha akar informatikusi pályára menni akkor mehet, de közben meg alattomosan már a kislányokat is arra neveljük, hogy nehogy rájöjjön, hogy valójában ő arra született, hogy admin legyen, ezzel megszerezve ezt a pályát magunknak.... hehehehe ....
Te most ezt komolyan gondolod? -
fordfairlane
veterán
Na persze, alátámasztottad egy "nem túl minőségi indexes" cikkel, amiből az egyik úgy kezdődik, hogy 'előfordulhat', meg hogy a frusztrált matematikatanárok okozzák ezt az egészet. Ennek totálisan ellentmond a valóság, mint hogy például nagyon sok nő van a könyveléseken, a pénzügyi elszámolásokkal kapcsolatos szakmákban. Egyszerűen nem érdeklik őket a műszaki-technikai dolgok, ez van.
-
attila9988
őstag
Az, hogy a férfiak úgy vélekednek, ahogy te, az pont egy erős társadalmi nyomás.
Nem hinném. A nők és a férfiak mások. Ezt tagadni értelmetlen. Ha pedig mások, akkor az igényeik is mások. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy a műszaki dolgok nem igazán érdeklik őket. Az elvadult feministák szoktak olyan nyilatkozatokat tenni, hogy nyomjuk tele a műszaki egyetemet nőkkel, ha már maguktól nem mennek oda.... de ez marhaság. Miért kéne? Most korlátozva vannak? Nem. Had sírjanak a vén hormonproblémás csoportok. Egy francia ilyen roggyant agyú már mesterséges méheket is akart, mert hogy a nőknek így több ideje lenne karrierre... de inkább nem is linkelem a cikket.... idióta.
A nő elsősorban anya. Amelyik nem lesz az, azzal mindig valami baj van. Figyeljétek csak meg. Amit ezen a szerepen kívül ő vállalni akar, az az ő dolga. Hogy történetesen az informatika pl nem annyira vonzza őket, arról a természet tehet, nem a "gonosz" férfiak uralta társadalom..
(#18)
Lehet hogy te tájékozottabb vagy nálam ebben a témában. Az első részben volt több csajszi is, de a másodikban úgy tudtam ő az egyetlen, aki profi szinten van. Pár cikket is írtak róla. Maradjunk akkor annyiban, hogy nem túl sok lányt érdekel ez a játék, illetve hogy jó kis csaj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest