- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szili04
csendes tag
Sziasztok! Egy jó kérdésem lenne...X1950 pro-m van és eléggé melegszik mert nem a gyári venti van rajta,hanem 2 másik és ha játszok akkor hajlamos 85-90 fokra felmelegedni és ujraindul a gépem.Én egy accelero x2-re gondoltam megfelelö hűtésként,de annak is 2 fajtája van és nekem az kellene amelyikhez van fesz-szabályzo is,hogy arra már ne legyen gondom,ha valaki tudna adni valamilyen tanácsot vagy linket küldeni ezzel kapcsolatban azt megköszönném,mert kissé tanácstalan vagyok.Köszi
-
RoyalFlush
őstag
Melyik kártyát lehet jobban tuningolni az 1950pro -t vagy a 7950GT -t ?
-
Hi.
Nos én a gyakorlatban is ki szeretném próbálni de az istennek sem megy. akinek volt már crossfire rendszere pls. priviben keressen meg
-
Csiborbogár
őstag
Csinos kis kari ez az X1950Pro...
Végre egy igazi középkategóriás GPU az ATI(vagy AMD?)-tól. -
Foglalt név
addikt
Azóta aludtam egyet és én is hasonlóra jutottam, hogy ott lehet a kutya elásva, hogy az egyes egysége száma nem lineárisan befolyásolja a teljesítményt. (ez jól látszik a ''16 pipe-os'' ati és a 24 pipe-os nvidia kártyák esetében) Ergo a duplázott egység szám mellett máshova tolódik a limit és így az single esetben valahol lefojtott teljesítmény előjöhet.
-
Ősember
őstag
gigabyte aurora házam van, szoval a hütés azon a környéken elég jol meg van oldva
sajnos csak 7600gt-m van, igy nem tudom kiprobálni az x1950pro-t. az ac accelero lenne az egyetlen aktiv hütés alternativám
de mivel már van northq a szekrényben, ezért szeretném megtudni mennyire is lehet hüteni egy ilyen videokártyát. ugy gondolom jo eséllyel tudok passzivan hajtani egy ilyen vga-t a kérdés már csak az, hogy milyen höfokon
ezt majd remélhetöle egyszer kideritem
-
jay1600
csendes tag
épp ma rendeltem meg ÉN is asus kártyáját választottam 53800-ért veszem szerintetek megéri ha igen ha nem holnap már jön is
? ja is a v betű nem a jóvétel jelzése akar lenni? vagy rosszul tom? csak Én érzem azt hogy ez jó vétel?ezzzel a 9200-asommal már nem bírom ki a 8600-asokig!!
ELőször a galaxy 7900 gs-re gondoltam a tuning miatt , majd láttam a shader teljesítményét ennek a karinak ezért ezt választottam ugyan annyi volt is a jövő játékai mégis csak shader intezívek lesznek bár lehet addigra ez a kari is 0 lesz
de legalább elmondhatom hogy volt ien karim
is még az oblivion is jó megy rajta
kiváncsi lennék a sc double agentre is hogy megy Vele!
-
rudi
nagyúr
válasz
Gorombilla #31 üzenetére
A grafikonban felejtettem átírni a számot 1900-ra. X1950XT-vel majd valamikor az R600 megjelenésekor lesz teszt.
-
rudi
nagyúr
Egyszer majd hallgass meg egy G7950 GTX-et vagy egy ArcticCooling Accelerót és utána biztosan hangosbak találod majd a hűtődet.
Az X1900 GT legfeljebb csak lassabb PCI hidas összekötéssel tud majd CF-et, és az sem biztos, mert más - R580 - GPU van rakta, mint az X1950 Prón. -
Daweee
őstag
na ti is a legjobbkor csináljátok ezt a tesztet! Pár órával ezelőtt vettem egy ilyet
-
Gorombilla
tag
A teszt elején az x1950xt van a táblázatban, viszont a teszt végig x1900xt-vel megy. A technikai infók is az x1900xt-i szerintem (ha jól tudom az x1950xt memóriái 900-on mennek), úgyhogy szerintem ez hiba. De lehet, hogy én vetődtem árnyékra. Egyébként az x1950xt-vel mikor lesz teszt?
-
Zotya84
őstag
Most nézem, hogy a 1950pro ugyanazt a hűtést kapta, mint az én 1900GTv2-m, nem tudom, hogy nektek mi a hangos, lehet hogy nekem jó a huzat a gépemben, de hosszabb idő után sem zavaró a hangja (MW után).
A másik: akkor most majd ha beteszek a deszkámba egy belső hidas gput a mostani mellé, akkor a szoftveres CFnek mennie kell? -
Levin01
őstag
Ha meg lehet csípni az X1950Pro-t a 7900GS ára alatt akkor nagyon jó vétel, bár nekem még ami mindig nem tetszik az ATI ..izééééé AMD kártyáknál
az a méretük és a Catalyst és a hűtésük, egyébként jól összerakott cucc.
-
rollins
őstag
Ha később a legtöbb game ilyen nextgen -nel jön (pl az újabb Unreal engine), akkor vakarhatjuk a fejünket. Ezek voltak fontosak számomra:
A Next gen opció kipipálása még az élsimítás lekapcsolásával is alapos visszaesést eredményezett. A legnagyobb mértékben a GeForce 7900 GS lassult – az utolsó helyre csúszott vissza.
Valószínűleg senki nem lepődik meg azon, hogy a shader számolásban nagyon megterhelő Oblivionban, ráadásul egy erdős részen a ranglista eleje vörös, a vége pedig zöld lett. A Radeonok nagy számítási teljesítménye elsöprő sikert aratott
Ehhez hasonló ecsetelés volt már itt a ph-n a dx9 - sm3 -mal kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Foglalt név #11 üzenetére
Összetett dolog meghatározni, hogy a kétkártyások miért lehetnek bizonyos esetekben kétszer gyorsabbak az egykártyásoknál. A 3D képalkotásban sokféle limit, szűk keresztmetszet van. Legjobban ismert a VS, PS és ROP limit, de van textúra sampler limit (kisebb X1000-es kártyák rákfenéje), VGA RAM méret és sávszélesség limit is. Gyakran az egy VGA-s eset máshol fut bele a határba mint a két VGA-s. Teszem azt rövid shader-kódos PS teszteknél nem is biztos, hogy a PS a korlátozó, hanem a kiszámolt pixeleket raszterizáló ROP egységek. Ha a dupla kártyás módban az egyik VGA-nak csak a fél képpel kell foglalkoznia, így kvázi fele annyit kell dolgoznia a ROP-oknak, lehet, hogy a ROP limit átmegy PS limitbe. Szerintem ezért volt bőven dupla eredmény a szintetikus PS tesztekben két kártyával.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Komplikato #19 üzenetére
HOPPÁ!
Köszi! Rákerestem, megtaláltam. Azt még nem látom, nálunk kapható-e? De ez még hátra van...
Az sem derült ki, hogy a szétosztott 4 dvi milyen max felbontást bír. Mert, ha két mag van, ez is duplázódik, vagy a dual link dvi-os kártyáknál megszokott 2560x1600 felbontás a ketté osztás miatt feleződik 1280-ra. Vagy így rá lehet kötni 4 dual linkes monitort is? Mert nekem 1400x1050 es monitorjaim vannak, és ebből szeretnék még. -
szab.tam
nagyúr
Az igaz, hogy a dupla ár nem hoz dupla teljesítmény növekedést. De van az sli és cf felhasználásnak egy másik célja: a 3-4 monitoros megjelenítés. Jelenleg 2 moncsival dolgozom, de szeretnék 4-et. Ehhez 2 kari kéne, (meg ''szlájos'' deszka...). De néha játszani is szeretnék, 4 dvi kéne, (tehát 2 új 7300gt gddr3 a maga 1 dvi 1 d-sub-jával nem megoldás), és még olcsón is szeretném megúszni...
Tudom, lőjem magam főbe, hogy ne szenvedjek... -
Remington
őstag
amúgy ez mekkore baromság h középen van a tápcsati...nekem pl. a kari mögött megy az ide kábel és sztem nehéz lenne elvezetni...nem tudom miért nem volt jó a szélén
-
Yutani
nagyúr
...az ATI Radeon X1950 Prót az AMD bocsátotta rendelkezésünkre.
Na ez az, amit nekem még szokni kell... -
efi99
őstag
A két kártya összekötése fizikailag egy kis híddal (nVidiák is persze) mindig olyan marketing-akciónak tűnt számomra. El nem hiszem, hogy 2 ugyanabba az alaplapba bedugott kártya másképp nem hajlandó egymással egyeztetni és beszélgetni.
-
Foglalt név
addikt
'' Persze életképességük továbbra is megkérdőjelezhető, ugyanis a kétszeres ár mellett általában nem hozzák a dupla teljesítményt.''
Van ahol mégis. Sőt. Ez hogy lehet? pl. 63 vs. 135? -
Csapi007
veterán
Hello
Nagyszerű teszt lett, grat.
Az E6700-at mért 2.66Ghz-en járattátok? Jó vétel lehet a 7900GS SLI a csaknem kétszeres teljseítménnyel. De az X1950Pro is egy best-buy manapság.
80nm-es átálláshoz, most kezdenek feltünni a B1-es magos 7600GT-k, amik már 80nm-esek. -
elit_hun
őstag
gratz
Szép teszt,bár sajna kimaradt a tuning,ott biztosan a 7900GS fog győzni
Legalábbis drukkolok neki
Amugy érdekes hogy néhányszor a 7900GS SLI több mint 2* olyan gyors volt mint az 1 db
-
rudi
nagyúr
A hűtés sarkalatos pontja a légáramlás. Ezek a VGA-k nagyon tudnak fűteni, és méretes bordával ezt el is lehet vezetni, de ahhoz szellő KELL. A minimálsi szellő is fényévekkel jobb a semminél. Próbáld ki első körben a ház huzatjával, aztán ha kevés, akkor tegyél fölé egy 1000 rpm körül pörgő 8-as vagy 600 rpm-es 9,2-es ventit, azzal már bírnia kell. Az igazi tuti viszont az AC Accelero. Nekem 6800 GS-en van, 2D-ben 30% környékére visszavéve is normálisan hűt, ott meg már én is alig hallom pedig nyitott házam és passzív tápom van, ráadásul halk környéken lakom.
-
keIdor
titán
Jó kis teszt! Grat.
-
PPeter
addikt
Rudi bácsi, javítani való:
''A kártyák között kis híd tartja a belső kapcsolatot, ráadásuk nem is egy, hanem kettő. '' -
ftc
nagyúr
Grat a tesztért...megvan köv kari a gépembe...X1650Pro után felüdülés lesz...
Az elején,hogy lehettet,hogy a pixel generálásban a CF közel 4x sebességgel megy? driver hiba? -
Ősember
őstag
jo a teszt, kb erre lehetett számitani. az nvidiák sli-ben jo sokat gyorsulnak, ugy tünik már ráhangolodtak a driverirásra
lehet hogy nagyon hülye kérdés, de ilyen fogyasztás mellett az x1950pro-t lehetne pl egy northq 3801-el passzivan járatni ugy hogy a hádban van légmozgás?ez tényleg érdekelne, nem tudom figyelte-e valaki a hömérsékleteket
''az ATI Radeon X1950 Prót az AMD bocsátotta rendelkezésünkre.'' -
rudi
nagyúr
Szori, hogy nem volt tuning. Kicsit hülyén választottam, amikor a 7900 GS-eket kértem, elfelejtettem, hogy az MSI passzívban (is) tolja, a Radeonok meg sajna alig mentek 600 MHz fölé. A készőbbiekben igyekszünk összehozni egy tesztkört a kimondottan tuningos verziókból - mindkét oldalon akad bőven - ráadásul az is lehet, hogy a G71-et is rövidesen atteszik 80 nm-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD/ATI első 80 nm-es gyártási technológiával készülő grafikus processzorát teszteltük.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Be is futott a Honor GT Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple asztali gépek
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest