Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
metrichye
csendes tag
Üdv mindenki!
Tavaly kb. októberben vettem egy NEC-7173A-sat (IDE). A régi konfigomban tökéletesen muzsikált, de azt eladtam decemberben és az új konfigban sorra rontotta a lemezeket. (válogatás nélkül +ost és -osat, de Sony lemezeket többségével, mivel abból volt több nekem)
Szóval az új alaplapom Asus P5B, Intel 965ös chipset-tel. 1 db PATA van rajta, azt is a hulladék Jmicron szolgáltatja. Ahogy kizárásos alapon rájöttem, ez miatt voltak a lemezrontások.
(hiába raktam fel a legújabb Jmicron vezérlőket) (érdekesség, hogy minden alaplapi BIOS trükközés ellenére a 2 cd meghajtóm mögé írva az eszközkezelőben a cd meghajtóknál ez volt: SCSI CdRom device)
A legtöbb DVD rontás akkor volt, ha on-the-fly módban, lemezről lemezre írtam, de akadt rontás simán, adat ISO írásánál is. Ha hiba volt, akkor az már a bevezető szakasz írásánál jelentkezett, ott megállt és se kép, se hang. De még a win-t is kiakasztotta, hiába lőttem ki feladatkezelőből a nerot, az író LED-je nem világított, csak pörgette a lemezt, mint az atom, nem lehetett kilépni a rendszerből, az író a lemezt nem adta ki, semmi más megoldás nem volt, csak a reset!
Gondoltam, hogy a 7es nero miatt lehet a gond, ezért lecseréltem a jó öreg 6.6.0.16-ra és azzal is megmaradt a problem! Raktam fel új és Liggy féle moddolt firmware-ket is az íróra, a probléma továbbra is megmaradt! Lecseréltem az LG 8164B (véleményem szerint hulladék) DVD olvasómat egy Asus 16x DVD-ROM-ra, hátha az okozza a problémát a Jmicron vezérlővel összeakadva, de a probléma ugyanúgy megmaradt!
(LG-n is csináltam firmware update-et)
(Amúgy az LG DVD-ROM-ot nem ajnálom senkinek, halk, az igaz, meg el is olvasott kb. mindent, de 3000k-snél semmit sem akart gyorsabban olvasni, és max 8000ig ment fel bármilyen lemez olvasása, ellenben a NEC 7173S 10000-el kezd és a végére 19000k/s-el olvas; az Asus DVD-ROM-om picivel jobb, az ~13000 k/s-el olvas max)
Szóval úgy döntöttem, hogy eladom a meghajtót, mivel elegem lett a sok rontott lemezből. Akinek eladtam, még nem panaszkodott, hogy nála is gond lett volna, meg hát ugye a régi konfigomban 1 deka gond sem volt vele (Abit IC7-G)
A Cebit után pár nappal rendeltem meg a Ramitól az új NEC 7173S SATA-s meghajtómat, ami azóta is hál' istennek csont nélkül müxik! És már van hozzá bitsetting firmware is (akik nem tudják, így pl. a DVD+R lemezt is meg lehet vele úgy iratni, hogy a többi meghajtó pl. DVD-R-nek lássa).
Itt van a link, ahonnan moddolt firmware-ek szerezhetőek be:
[link]
Remélem tudtam segíteni a tapasztalataim megosztásával."Könnyű valakit ügyessé nevelni, de nagyon nehéz valakit a saját viselkedésére tanítani."
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest