Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Autós kamerák
- Raspberry Pi
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
abyssc2
tag
Hmm, nekem is 7170S van, látom már másoknak is volt hasonló problémája... konkrétan az a gond, hogy ha berakok egy lemezt azt beolvassa még rendesen, de általában ha pár perc múlva ismét olvasni akarok róla akkor már nem... (bár ahogy észrevettem lemezfüggő is, de elég véletlenszerü), az írás részével viszont (ránézésre...) semmi baj, amiket megírtam vele jónak tünnek, akkor ez egy "gyakori" ismertebb probléma, és ilyen esetben csak az olvasó része gyengélkedik? az írással semmi gond? egyébként nekem is 1-2 év után jelentkezett ez a jelenség...
-
mandras81
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy mondjuk egy tdk-t 16X-osan mennyi idő alatt ír meg neki az író? Mert, nekem sajna 20 perc körüli, és ezt igencsak sokallom...
-
Jarod1
veterán
válasz FireKeeper #155 üzenetére
Hanyas veryiót tetted fel? Bin kiterjesztés?
-
FireKeeper
nagyúr
valaki tudna nekem mail-ben küldeni egy eredeti firm-et? felraktam rá egy netről szedett firmet, és most nem ismeri fel a gyártó upgrade-elő progija.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
törölt tag
válasz szabokarlo #153 üzenetére
Ha a "Link"-re kattintasz, akkor egyszerübben meg lehetne nézni, egyébként nem nézem meg... nem az ilyen eredmények számítanak...
Amúgy a lemezeket (szerintem) úgy érdemes írni, hogy mindig egyel kisebb sebességen, mint a max. Másik... TDK-val sosem szimpatizáltam... Verbatim, Traxdata a favorit nálam, soha nem volt probléma ezekkel... -
szabokarlo
tag
válasz szabokarlo #152 üzenetére
Közben sikerült összehoznom hogy feltöltsem az eredményt képként:
http://picasaweb.google.com/szabokarlo/DvdRS/photo#5128985008115033698 -
szabokarlo
tag
válasz #21346560 #151 üzenetére
Szia!
Az tényleg kimaradt :-)
TDK DVD-R 16x
A prohardwares tesztelés során 16x-osan írva ezek az eredmények lettek:
http://prohardver.hu/dl/rev/2007-04/1518/dvd_minus_r/7170s_tdk_mr_16_16_sum.gif
http://prohardver.hu/dl/rev/2007-04/1518/dvd_minus_r/7170s_tdk_mr_16_16_pipo.gifÉn meg ezeket kaptam 2x-esen írva legjobb eredményként (nagyobb sebességgel írva csak rosszabb lett):
PIE max: 138
PIE átlag: 51
PIE total: 736.487PIF max: 8
PIF átlag: 0.31
PIF total: 2222 -
törölt tag
válasz szabokarlo #150 üzenetére
Milyen lemezeket is használsz? Merthogy mindenről írtál, csak arról nem
-
szabokarlo
tag
Hali!
Nem igazán vagyok megelégedve a kiírt lemezek minőségével. Kiírtam egy sorozatot dvd-re és asztali lejátszón akadozott illetve meg is állt a lejátszás, ilyenkor többször ki-bevétel segített a dolgon, de ez elég bosszantó így. Visszanéztem neroval a lemezminőséget és valóban az adott fileoknál elég csúnya eredményeket kaptam. Felraktam az 1.02-es _hivatalos_ firmwaret (1.82-es helyett), valamint a nero 7-t is leszedtem és helyette felraktam a 6-os verziót, hátha jobb lesz. 2x-esen írva egész jók lettek a lemezek, de még így is túlmentek olykor a PIF értékek 4-es fölé. gyorsabban írva meg ugyanolyan bénák lettek mint azelőtt (egy kicsivel talán jobb), de a tesztben leírt eredményeket meg sem közelítették az eredményeim.
Van ötlete valakinek, hogy mit csinálhatok rosszul? -
3x3y
aktív tag
válasz mandras81 #143 üzenetére
Valószínű a firmware (bár ezen még magam is csodálkoznék) nem ismeri ezt a típusú lemezt. Így visszavesz a sebességről a 16x beállításod ellenére 4x-re. Mondjuk szerintem meg ne írjál Benq-ra...eléggé harmat....Én még semmilyen Benq lemezt nem tudtam megírni rendesen semmilyen íróval...
PF
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Arra tudna nekem valaki magyarázatot adni, hogy 16X-osan hosszabb idő alatt (kb. 20 perc) írja meg a NEC7170S-em a dvd-t (Benq), mint a régi ata-som 4X-esen?
1.82-es firmware van fent, és egyébként tökéletesen működik a rendszer.
Hol kezdjem el keresni a hibákat?
-
Orb1337
tag
Nemrég vettem új gépet AD-7170S íróval. Windows felraktam vele, írtam pár dvd-t és nem használtam kb 1 hétig. Majd szintén írni akartam vele, de semmilyen lemezt nem érzékel. Serxegő hangot ad ki. Mi lehet a gondja? Lézer szállt el? Ha igen ez gari probéma?
-
cappa86
csendes tag
válasz avantifutur #131 üzenetére
Csá!
Nekem ugyanez a konfigom, de az író a 7170S, és nincs vele semmi gond.
Az elején állandóan írás közben DMA CRC errort dobott és elkurta a lemezt, erre a firmwaret lecseréltem az 1.82 re, de hamar kiderült h nem ezzel volt a gond.
a lényeg, hogy egy kábelcsere mindent megoldott (istenverte szutyok sata...)
azóta semmi probléma vele! -
g@bo
nagyúr
mennyivel jobb ez, mint pl az lg h62n?
-
addikt
Én feltettem nemrég az 1.02-t. De nem vagyok nagy bubus, nem tudok teszteket prezentálni, egyszerűen csak használom, megy vele rendesen.
fero02: Nem olyan biztos az! Régen voltak gondok a sata írókkal, amiket a régi chipsetek (inkompatibilis) sata támogatása okozott. A kollégának az lenne a nyerő, ha valaki, ugyanilyen sata vezérlővel mondaná, hogy viszi...
[Szerkesztve]nofene
-
fero02
nagyúr
válasz avantifutur #131 üzenetére
Működnie kell!
-
avantifutur
csendes tag
Sziasztok!
NEC 7173S írót szeretnék, de elég régi az alaplapom, bár szuper, ASUS K8nE-Deluxe.
Szóval hajlandó-e e kettő együttműködni normálisan, vagy maradjak az IDE verziónál???
Köszi minden választ és hozzászólást!!!
Üdv
Péter''A fejlesztési segélyek azok a pénzek, amiket a gazdag országok szegényei adományoznak a szegény országok gazdagainak''
-
lacko22
aktív tag
Az 1.02 -es gyári firmware-ről van már véleménye valakinek?
-
XeeN
senior tag
válasz szabokarlo #91 üzenetére
Helló!
Ment mail! (Ua történt velem is, mint veled.) -
Kicsirics77
veterán
na tegnap leteszteltem és minden a legnagyobb rendben az íróval
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
-
Vigneau
félisten
válasz Kicsirics77 #123 üzenetére
No, hogy ne legyél egyedül annyira... Én az 1.82-t használom. Leszámítva a tuningproblémáim, normálisan tudok vele írni.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Kicsirics77
veterán
na ahogy elnézem itt sem sokan fordulnak meg
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
na emberek a liggy féle 1.01 bitsettinges rpc1 firm 8x írással werba+-osra tökéletes minőségű írást produkál
-
xNemesisx
csendes tag
Hát elvileg nvidia driver hajtja, mert ami volt a cd-n azok közül mindent felraktam ,kivéve a hangot.
de most nem is tudok utána nézni hogy mi van rajta mert nincs másik meghajtom.
És hol lehet utána nézni hogy hogy kezeli a lapom a sata-t?
van rajta 6 sata port , akkor csak nem feleslegesen van rajta ( remélem )
amugy msi k9n platinum
remélem tudtok segiteni
ha nem ,akkor meg kicserélem az öreg ata-s ra. -
xNemesisx
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy 7170s -t , eddig nem volt dolgom sata -val szoval kéne egy kis help.
be van dugva, áramot kap, de ha beteszek egy lemezt akkor fel pörgeti majd lefagy az egész windows.
Ilyenkor mi a teendő?
6 sata portom van, mindegy meikbe teszem?
Mindegy hogy van bedugva a sata kábel, meik végével?
Alaplapom nforce 570 es, és ezen az irón kívül csak egy ata-s vinyo van.
firmwire frissités segithet?
-
zotyesz 1
tag
válasz Kicsirics77 #114 üzenetére
ezen a forumon megtalalod, regebben itt irta valaki, hogy honnan lehet lerantani
-
erdoke
titán
-
antee_g
tag
Esetleg, ha valakit érdekel van új firm[link]
-
bonat
senior tag
Sziasztok
Nekem van egy NEC 7173S-em....és most akarok vele írni Philips DVD+R DL-t.
A tokján az van hogy 2.4x certified speed...namost Nero7 meg max 8x sebességnek is felismeri.
Akkor nyugodtan írhatom 8x-is???? -
FireKeeper
nagyúr
az lehet az író hibája, hogy audio cd írásnál (8X-osan) kifagy seek error üzenettel? kicsit idegesítő mert 3 cd-t nem írt meg (3 külöböző zenét próbáltam) és ugy mivel csak írható lemezek, utána újra se tudom őket használni. please help
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Vigneau
félisten
válasz Kicsirics77 #106 üzenetére
Állok elébe. Egy biztos, még tűnődöm, hogy ''extrém'' tuningnál miért nem megy a hiba nélküli írás...
-
Kicsirics77
veterán
na megrendeltem én is az enyémet ha minden jól megy akkor pénteken már itt is lessz
Vigneau remélem ha gondom lessz akkor okosítassz majd
ha nem akkor meg úgyis megtalállak.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Vigneau
félisten
válasz FireKeeper #103 üzenetére
Érdekes fejlemények alakultak azóta. Ami változatlan az az, hogy a törléssel idő előtt leáll a DVD - akár gyors, akár teljes azáltalam elindított folyamat. Ilyet a korábbi IDE-s Pioneer-om nem csinált, azért is álltam értetlenül a dolog előtt. Viszont használható a lemez újraírásra, amit - bevallom - furcsállok. Nemrég raktam fel a 7-es Nero-t. Ezen a téren egy követ fúj a 6-ossal. Végülis ha csak az idővisszajelzéssel van a baj, akkor spongyát rá. Egy biztos, még nem mondom tutira a dolgot, mert nem akarok előre inni a medve bőrére.
-
-
Vigneau
félisten
válasz szabokarlo #97 üzenetére
És ezzel a firmware-el elmúlt a törlésprobléma? Mert a hivatalos 1.01 sem töröl rendesen - épp most próbáltam ki...
-
Vigneau
félisten
Nocsak, ezek szerint nem csak nekem van ilyen problémám. Rendszerint a vége előtt két perccel kezdi kidobni az RW korongokat a kis drága. Már kezdtem azt hinni, hogy láma vagyok.
-
Levin01
őstag
válasz szabokarlo #97 üzenetére
ez jó 7173S-re is?
-
szabokarlo
tag
Hali!
Feltéve hogy ad-7170s-ed van, a következőképpen frissítettem 1.82-esre a firmwarem (Honlapon nincsen ez fent, de liggydee-n originalként van megjelölve, mindenesetre nekem működött a dolog).
Leszeded innen a zipet amelyben a bin file van: http://liggydee.cdfreaks.com/disclaimer/en/7170s/182_rpc1.zip.html
Aztán leszedtem a progit amivel fel lehet flashelni a cuccot: http://binflash.cdfreaks.com/download/1/5/necflash_wingui.zip (http://binflash.cdfreaks.com/)
és eszerint megcsinálod a dolgokat: http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/How-to-Flash/binflashgui
Ennyi. -
antee_g
tag
Sziasztok!
Szeretném frissíteni 1.82-es firmware-re az írom,de nem sikerül.
Ezt írja ki[link]
Valaki tudna segíteni?
Elöre is köszönöm.
Üdv -
Jarod1
veterán
Van már 1,03-as verzió...
-
szabokarlo
tag
Hali! Felraktam az 1.82-es firmwaret innen: http://liggydee.cdfreaks.com/disclaimer/en/7170s/182_rpc1.zip.html
de továbbra sem javult meg a dolog, lehet biost kéne frissítenem? -
szabokarlo
tag
Hali!
Akinek van Ad-7170S írója attól kérdezném, hogy neki is felmerült az a probléma hogy nem tud cd/dvd-t törölni? (rw-t próbáltam természetesen ráadásul nem egy lemezzel probáltam, másik cd,dvdírók simán viszik) Már több programmal is probáltam de egyikkel sem ment a dolog. 1.0-s firmware van rajta, de ahogy néztem gyártó lapján még nem is jött ki újabb... Valami ötlet? -
-
bonat
senior tag
a labelflesh-t hogy tudom kipróbálni???
és baj ha sima DVD-re próbálom...nempedig print-esre?? -
bonat
senior tag
én most Írom 1. DVD-met a 7173S-el
hol tuok új firmware-t nézni??? -
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Vettem egy 7170a -t és a Nero tesztjén ezt dobja:
[link]
mi a fene lehet ez? -
masterful87
senior tag
-
slayer006
addikt
válasz masterful87 #83 üzenetére
egyáltalán nem gázos a SATA -ra váltás
persze ha az alaplapodon nincs SATA ,akkor igen
miért nem veszel AD-7173A -t
olcsó ,jó ,IDE"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
Tribbon
csendes tag
Jövőhét végén egy Asus P5K Deluxe lapra teszek egy NEC 7170S írót...kíváncsi leszek...
Game? Only Counter-Strike: Source :)
-
masterful87
senior tag
A jóöreg NEC3500AG-m elkezdett teljes köröket kihagyni a dvd-ken, ezért kényszerülök új író vásárlására...
Egy ilyen ''csodát'' szeretnék, ráadásul SATÁt. Nekem még az alaplapomon sincsen SATA, hanem egy PCI-os kártyán van. Ezért félek tőle, hogy miket művelne a gépemben :S
Úgy veszem észre ez a SATÁra átállás nagyon gázosan megy, pedig az új alaplapokon már rákényszerítenek bennünket -
Onizuka
tag
Valaki plíz adjon nekem egy gyors helpet ezzel az SATA-s változattal kapcsolatban. Anno az IDE-os DVD is ezt csinálta, de mikor az IDE/ATAPI controlerben PIO-rol át lett rakva Ultra DMA ba, a gond megoldódott. Itt viszont ilyen lehetőséget nem kínál fel ugye. (VIA busmeaster IDE controlerként jelenik meg az eszközkezelőben, de benne nagyon nem lehet mit állítgatni) Az SATA vezérlő alapból egy RAID chipen van az alaplapon.
A PROBLÉMA: DVD lejátszás közben torzul a hang, vagy ha olvas, és közben próbálok meg zenét lejátszani.
[Szerkesztve]'am 22 years old and single!
-
cappa86
csendes tag
-
metrichye
csendes tag
Szerintem is a SATA vezérlőddel, vagy memóriáddal lehet a gond, próbálj meg új SATA drivert felrakni. Azért a firmware frissítés megér egy misét, nem vesztesz vele garit, különben nem fejlesztenék a gyártók az új firmware-eket. Moddolt firmware-el már más a helyzet... De az ember ha küldi gariba, fél perc és visszarakja a régit, szóval...
Ja és a Daemon Tools-od is bekavarhat, az ő virtuális meghajtójával. Szóval próbáld uninstallni, vagy ha nagyon ráérsz, rakja fel egy clean windózt
[Szerkesztve]"Könnyű valakit ügyessé nevelni, de nagyon nehéz valakit a saját viselkedésére tanítani."
-
-
cappa86
csendes tag
köszi.
hát remélem nem az a baj, ha lesz időm veszek egy uj sata kábelt és lecserélem, és hátha az lesz a bibi.
egyébként most aza tapasztalatom, ha 8X an irok, akkor nem jeletkezik a hiba, de ha 16Xan akkor már igen és akor lefagy minden. nemtom hogy mi lehet a gond.
szerinted? -
PPeter
addikt
Hivatalos firmware frissítés nem jár a garancia elvesztésével. Lehetséges, hogy az alaplapod S-ATA kontrollerével nem jön ki a meghajtó.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
cappa86
csendes tag
-
cappa86
csendes tag
valaki nem ír valamit?
-
cappa86
csendes tag
Hali!
vettem én is egy 7170S-t és rögtön irtam egy 16X verbát 18Xan, éshát 90% nál DMA, CRC errort dobott. olvastam az eddigi hozzászólásokat és ezekre gondolok:
1, nekem asus k8ne-deluxe lapom van amin egy nForce3-S 250GB próbálkozik. lehet ez a baj? egyszerüen xar a lapkám még ilyen célokra?
2, az alaplahoz kapott sata kábelt használom, ami már többször is bizonyitotta a hdd-knél, hogy nem túl hosszú élettartamú, gyenge minőség (szeretlek asus).
3, nem kellett volna 18X an irni?
4, firmware update kéne az írónak? (bios a legujabb, de mégis elég régi).
5, dvd-másolást csináltam egy bemountolt dvd képről
Légyszi irjatok, ha van 5letetek, köszi! -
donzoli
aktív tag
válasz metrichye #69 üzenetére
maximálisan igazat adok neked..
nekem is fent van az új frimware és semmi gond vele, tényleg hangos de amilyen hangos olyan gyors is
filmnél pedig bármilyen írót is használsz célszerűbb felnyomni image-be a dvd-t (6perc max..)
ma írtam vele egy kétrétegű verbát (2,4x) és gyönyörűen és gyorsan olvassa vissza azt is, pedig azok köztudottan kényesek.. -
metrichye
csendes tag
Szia kedves Mushroom!
Ha elolvastad volna ez előtted eggyel írt hozzászólásomat, ott van 1 link, ahol a firmware-ek elérhetőek.
Neked külön belinkelem a tiedhez való 1.82-es eredeti firmware-t:
[link]
itt pedig a régiókódfüggetlen verzió:
[link]
Remélem így megoldódnak a problémáid!
Az tény, hogy hangosan olvas a 7170-73 -as széria, de eddig egyetlen általam tesztelt meghajtó nem ért el ilyen sebességet, (8 hónapot számtechboltban melóztam) szóval valamit valamiért. Meg dvd író amúgysem filmnézésre van kitalálva. Legyen az bármilyen meghajtó, ha végignézel pl. 1 dvd filmet rajta, az tuti gyilkolja a cuccot. Úgyhogy célszerű előtte felnyomni a vinyóra. Szerintem."Könnyű valakit ügyessé nevelni, de nagyon nehéz valakit a saját viselkedésére tanítani."
-
Mushroom
tag
Nekem kb 1,5 hónapja van 7170s-em, és szerintem nem egy túl jól sikerült darab! Írásnál nem ismeri fel rendesen a TDK lemezeimet (kék X16), így van amelyik író nem tudja olvasni a vele megírtakat, firmware meg ugye nincs, pedig már mult év óta piacon van a cucc. Az olvasás vele az katasztrófális, olyan hangos hogy elnyomja a film hangját, ráadásul szerintem kezd megfosódni és olyan hangja van, mint egy körfűrésznek és attól félek hogy szétrobban benne a lemez. Ja és még egy lg író is meg tudja csinálni azt, hogy az elején felpörgeti a lemezt aztán belassítja(pl filmnézés), de ez egyfolytába maxon pörgeti. Lehet, hogy csak nekem jutott egy hibás darab, de az LG H10N-em jobb ennél pedig az se egy nagy szám. Nekem eddig két jó íróm volt LG 4167B, és Samsung H182! A telepítéssel meg akkor van gond ha a windows csak kislemezzel ismeri fel a sata vezérlőt! Hát tömören ennyit erről a csodáról
-
metrichye
csendes tag
Üdv mindenki!
Tavaly kb. októberben vettem egy NEC-7173A-sat (IDE). A régi konfigomban tökéletesen muzsikált, de azt eladtam decemberben és az új konfigban sorra rontotta a lemezeket. (válogatás nélkül +ost és -osat, de Sony lemezeket többségével, mivel abból volt több nekem)
Szóval az új alaplapom Asus P5B, Intel 965ös chipset-tel. 1 db PATA van rajta, azt is a hulladék Jmicron szolgáltatja. Ahogy kizárásos alapon rájöttem, ez miatt voltak a lemezrontások.
(hiába raktam fel a legújabb Jmicron vezérlőket) (érdekesség, hogy minden alaplapi BIOS trükközés ellenére a 2 cd meghajtóm mögé írva az eszközkezelőben a cd meghajtóknál ez volt: SCSI CdRom device)
A legtöbb DVD rontás akkor volt, ha on-the-fly módban, lemezről lemezre írtam, de akadt rontás simán, adat ISO írásánál is. Ha hiba volt, akkor az már a bevezető szakasz írásánál jelentkezett, ott megállt és se kép, se hang. De még a win-t is kiakasztotta, hiába lőttem ki feladatkezelőből a nerot, az író LED-je nem világított, csak pörgette a lemezt, mint az atom, nem lehetett kilépni a rendszerből, az író a lemezt nem adta ki, semmi más megoldás nem volt, csak a reset!
Gondoltam, hogy a 7es nero miatt lehet a gond, ezért lecseréltem a jó öreg 6.6.0.16-ra és azzal is megmaradt a problem! Raktam fel új és Liggy féle moddolt firmware-ket is az íróra, a probléma továbbra is megmaradt! Lecseréltem az LG 8164B (véleményem szerint hulladék) DVD olvasómat egy Asus 16x DVD-ROM-ra, hátha az okozza a problémát a Jmicron vezérlővel összeakadva, de a probléma ugyanúgy megmaradt!
(LG-n is csináltam firmware update-et)
(Amúgy az LG DVD-ROM-ot nem ajnálom senkinek, halk, az igaz, meg el is olvasott kb. mindent, de 3000k-snél semmit sem akart gyorsabban olvasni, és max 8000ig ment fel bármilyen lemez olvasása, ellenben a NEC 7173S 10000-el kezd és a végére 19000k/s-el olvas; az Asus DVD-ROM-om picivel jobb, az ~13000 k/s-el olvas max)
Szóval úgy döntöttem, hogy eladom a meghajtót, mivel elegem lett a sok rontott lemezből. Akinek eladtam, még nem panaszkodott, hogy nála is gond lett volna, meg hát ugye a régi konfigomban 1 deka gond sem volt vele (Abit IC7-G)
A Cebit után pár nappal rendeltem meg a Ramitól az új NEC 7173S SATA-s meghajtómat, ami azóta is hál' istennek csont nélkül müxik! És már van hozzá bitsetting firmware is (akik nem tudják, így pl. a DVD+R lemezt is meg lehet vele úgy iratni, hogy a többi meghajtó pl. DVD-R-nek lássa).
Itt van a link, ahonnan moddolt firmware-ek szerezhetőek be:
[link]
Remélem tudtam segíteni a tapasztalataim megosztásával."Könnyű valakit ügyessé nevelni, de nagyon nehéz valakit a saját viselkedésére tanítani."
-
gorgo
őstag
Üdv!
Idézlek:
''Újabb BIOS-ok és driverek mellett általában az nVidia vezőrlőivel sincs gond (nF4 & up).''
Nos, nekem 2 hónapos az új konfigom, nF4 (abit KN9) alapon. Rendszer vinyó: SATA és van még egy PATA is (külön kábelen nem a DVD-vel). Ment is szépen másfél hónapot, majd a meglévő IDE-s Asus (Pio belsővel) íróm egyik napról a másikra megmakkant: leesett az olvasási sebesség ~100kbyte/sec-re, illetve perceket pörgette úgy, hogy egyetlen bitet is olvasott volna. Írásnál korrupt lett az adat. Na, gondoltam, öreg már az író, bemondta az unalmast. Vettem egy újat, SATA csatival: Toshiba-Samsung SH183. Berakom, de a probléma nem oldódott meg, illetve rosszabb lett: beolvasta a filerendszert a lemezeken, de másoni nem másolt. Csekkolom milyen driver van fenn: gyári NForce.
Utánanézek, sokan mondják, hogy NEM AJÁNLOTT a gyári NForce drivereket telepíteni. OK, akkor leszedem őket, helyette az alap Windowsos kerül. >> Windows üdvözlőképernyőig jut, megmakkan! SIRÁLY.
Most lehúztam mindet, csak a rendszervinyó van. Így -nincs mivel veszekedjen- megy.
Csekkoltam: nincs frissebb driver az alaplaphoz.
Mit javasoltok: a gyári NForce drivert installáljam, vagy hagyjam az alap Windowsosat ??(újrarakom a Win-t.)
Ja, és most -remélem- van 2 jó dvd íróm is. Melyiket tartsam meg? A másfél éves Asust (IDE), vagy az új, SATA-s Samsung SH183-at? (utóbbit el tudom passzolni).
Kösz a segítséget!
[Szerkesztve]"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
M107
addikt
adj ist
Írásminőségben mindig is jók voltak a NEC de olvasóként borzalmasok hangos porszívó hangí stb és a mi nekem nem tetszik a gagyi lemezeket sorra rontják
Pio forever
Ui:
most ne jöjjön senki hogy ne végy gagyi lemezt /de én meg jegyzem amit én annak idején 2-3-4 éve pl princo ridisc lemezt írtam mind nekem mind a hawerok tökéletesen visszaolvassák/
Írók toshiba 5112,5272
pio 109,110,111,(!112!)
! a 112 vel még nem írtam lemezt csak tegnap vettem
olvasni viszont alap firmmel is tökéletesen olvassa, nem mint a Nec (pedig a piokba is NEC chip van) /vezérlő chip/
Egyébként írásminőségben jó a Nec
De egy odd ma már elvárhtó hogy ne csak írjon olvasson is jólA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
choosen
tag
nekem most 1 hónap használat után behalt a 7170s-em megírni megírja a lemezt de semmi nem olvassa vissza
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Gyula
-
FuckeR19
senior tag
7en tervezek íróvásárlást, mindenképp nec lenne a márka csak nemtom hogy 7170 satás vagy az idés 7173 legyen. Véleményeket pls....
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
glutamin
őstag
Tegnap vettem egy ilyen írót. Ez az első SATA-s cuccom a gépemben. A régi jó öreg Plextor 712-esem meg ment barátnőm otthoni gépébe. Eddig amit próbáltam írni vele, azok jól mentek. Meglepően rövid és könnyű a meghajtó.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz #65675776 #54 üzenetére
Koszonom a valaszt! Kisse le vagyok maradva ezen a teren, nem tudtam errol, csak azt, hogy eddig minden CD/DVD ROM-nak/ironak volt audiokimenete, amire ra kellett csatlakoztatni az audiokabelt, most pedig fura volt latni, hogy itt egy DVD RW cucc enelkul. De most mar teljesen vilagos a dolog. Koszi a megegyszer a felvilagositast!
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
törölt tag
válasz Tuco Ramirez #53 üzenetére
Minek kellene? Minden valamirevaló lejátszósw digitálisan viszi át (vagy legalábbis képes rá, csak be kell állítani) az adatot az AudioCD-kről. Így sokkal kevesebb zajt szed össze, mint egy analóg kábellel, emellett nincs felesleges generációs veszteség. Egyébként is szinte csak akkor volt értelme az audiokábelnek, ha volt play-gomb a meghajtó elején és használta is azt az ember.
-
Tuco Ramirez
őstag
Szamomra furcsa, hogy nincs audiokimenet a SATA-s NEC meghajton... Ilyen a tobbi SATA-s DVD-iro is? Miert van ez szerintetek, mar nem kell hangkimenet?
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Mi a velemenyetek, szerintetek ha uj gepet (i965 alaplap, Core2Duo proci, SATA vinyo) rak ossze mostanaban valaki (en eppen ebben a cipoben jarok) erdemes inkabb SATA-s DVD-irot beletenni IDE-s helyett?
[Szerkesztve]WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Oliverda
félisten
Oké, köszi. Akkor szerintem marad a Samsung. Úgy láttam hogy Lightscribe-os lemezekhez könnyeb hozzájutni mint a Labelflash-es társaikhoz.
mod: Lightscribe-os írható DL lemez létezik?
[Szerkesztve]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
A Lightscribe-os lemezekre lehet Labelflash-es meghajtókkal is ügyködni, ugye? Nem igazán vagyok otthon a témában.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
kem
addikt
Sziasztok!
Vennék egy ílyen írót, nagyon megtetszett a tesztben.
Kipróbálta már valaki, hogy az evvel írt DL lemezeket visszaolvassa-e xbox360?Köszi!
-
donzoli
aktív tag
Én is ilyen írót használok már kb egy hónapja és semmi gond nincs vele (kb 40lemezt írtam) MSI P4N Diamond-al (NF4).
Tényleg kár, hogy nem volt verba lemez tesztelve én ugyanis csak azt használok.
A sebességével tényleg nincs baj, atom gyors
Új firmware gondolom nincs.. vagy?? -
Ősember
őstag
épp sata-s dvd iro vásárlása elött állok és ha már dvd iro akkor legyen kövér, igy megvárom a AD-7173S modellt
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
erdoke
titán
Azok a déli hidak, amik IDE-nek rejtik (emulálják?) magukat, simán lehetővé teszik a SATA-s optikai meghajtóról való bootolást (ez általában csak a vezérlő kompatibilitásától és a megfelelő BIOS-támogatástól függ), és a települő, újrainduló Win is gond nélkül fut. Intel és nF tipikusan ilyen, VIA és SiS tipikusan nem, ATI déli hidakat nem ismerem ebből a szempontból, ULi meg már úgyis kihalófélben.
A legjobb aláírás a héten
-
Midas 22
csendes tag
Hi
Ezekszerint az én i875ös lapomra ne is nagyon akarjak satás írót kötni? Azon még akkor első szériás déli-híd van gondolom, mert összesen 2 SATA port van, meg korábbi Intel chipkészleteken tudtommal nem is volt még sata... Egyébként meg azért kéne a satás író, mert az IDE kezd lehalni, két meghajtó egy kábelre történő csatlakoztatásakor egyiket sem látja. Ez már off, de ha valaki tud, az segíthetne -
Male
nagyúr
válasz Johnny Cage #29 üzenetére
Ránézésre ezt jóval költségesebb legyártani, mint az NEC félét...
A tálca előlapján több színnel felirat van, ha jól látom, egy átlátszó műanyagon + mégegy nem átlátszó szürkés réteg a túloldalán.... ez egy többlépcsős folyamat, többféle anyaggal, szemben az NEC féle mindkettőt sima fröccsöntéssel egyféle (anyagában színezett) műanyagból módszerrel (gyakorlatilag dől ki az öntőformából, szinte semmit nem kell vele csinálni). Már régen tanultam a műanyaggyártási dolgokat (és akkor se túl sokat), de azért egy-két nagyságrend beli különbséget minimum mondanék a két előlap gyártási költsége között. -
-
slayer006
addikt
jó teszt ,grat hozzá
egy valamit hiányolok belőle ,bár lehet csak az én figyelmemet kerülte el
ez pedig a rendszer telepítése SATA DVD íróról"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
Johnny Cage
addikt
Ebben részben igazad van, de ha megnézed a Sony Blu-Ray irójának előlapját, akkor láthatod, hogy nem a költséges formatervezés, hanem az újszerűség varázsa dominál inkább. Ergo ennek a letisztult előlapnak a legyártása talán még kevesebbe kerül, mint egy hagyományos dvd irójé - a tévedés jogát fenntartom:
-
erdoke
titán
válasz Johnny Cage #25 üzenetére
A 800-1000 $-os árba egy dobozos írónál belefér az előlap plusz költsége, míg a 30-40 $-os OEM írónál nem, rontja a versenyképességet.
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
A teszt jó, bár én már jó ideje csak a képeket nézem a DVD-írók tesztjeiben.
Verbatim lemezek tényleg hiányoznak, de sok plusz idő lett volna még 2 lemezzel végigtesztelni az írót.A legjobb aláírás a héten
-
Johnny Cage
addikt
Eddig igazán üditőt előlap terén a Sony alkotott Blu-Ray irója/olvasójával, nem létfontosságú dolog, de én nem bánom az igényes design-t sem. A dvd irók is fejlődhetnének egy kicsit ilyen téren, de ez csak egy mellékes gondolatsor volt.
-
erdoke
titán
Silicon Image és Intel vezélők szinte mindig megfelelők. Talán az első szériásakat kivéve, de olyanra talán nem is nagyon akarnak az emberek SATA optikai meghajtókat kötni, mert akkoriban még kevés volt ebből a lapokon, IDE-ből meg sok.
Újabb BIOS-ok és driverek mellett általában az nVidia vezőrlőivel sincs gond (nF4 & up).A legjobb aláírás a héten
-
pip
aktív tag
...Ezekre egyelőre nincs alternatíva (mármint ha 3 vagy 4 ODD-t szeretnél a gépben)....
A problema csak tobb SATA-ODD hasznalata eseten all fenn, vagy kompatibilitasi problemak adodhatnak akkor is, ha csupan egy SATA HDD van a gepben egy SATA-DVD-iro tarsasagaban (semmi IDE)? -
varga911
senior tag
Nekem is egy 7170S van, most lesz két hónapos és eddig semmi baja, mindenkinek ajánlom! (EDIT: Intel 965-ös chipsetes lapom van, semmi kompatibilitási probléma nem lépett eddig fel, windows szépen felmászik róla, ír, olvas.... )
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Azzal megy, azt pont próbáltam.
Sajna nincs ilyen táblázat, szakmai forrás - első kézből - nem csinált még ilyet, a felhasználói visszajelzések zömére meg nem lehet építeni, mert ugye sokan feltesznek hatvan íróprogramot meg emulátort, aztán (az amúgy működő) íróra fogják a hibát.
[Szerkesztve]PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Bumbi
tag
Szerintem ez az IPON-os cikk ott is téved, hogy az ide-nek nem az a baja, hogy osztozik a pci 133MB/s-es sávszélességén, mert ha kellene lehetne pci-x-es vagy pcie ata vezérlőt is csinálni, csak éppen igény nem mutatkozott még rá. Az, hogy a pata/pci kártyák nem éppen 100%-osan működnek együtt az odd-okkal, az nem szoftveres bibi?
Az, hogy a kábel vékonyabb-rugalmasabb, kétségtelenül nem szakmai érv, viszont praktikus.42
-
PPeter
addikt
Nem az olvasási/írási minőség vagy az ehhez kapcsolódó képességek sérülnek, ez független a csatolófelülettől. Kommunikációs problémák a jellemzőek: lefagy az adatátvitel, megáll az írás változatos SCSI/ATA-hibaüzenettel, korrupt adatcsomagok miatti folyamatos ismétlés, magas redundancia lassítja a folyamatot, minduntalan PIO-módba vágja az oprendszer a meghajtót DMA helyett. Természetesen vannak működő kombinációk - de sokkal több a problémás helyzet, mint az ATA/IDE felületű ODD-k és az alaplapi (déli hídra kötött) ATA-vezérlőkkel volt, ezért alkalmasint több driver-, BIOS stb. beállítás, szöszmötölés vár a felhasználóra, mint az idők folyamán szépen letisztult ATA/IDE csatolás és az ilyen interfészre optimalizált ODD-k esetén. Sokszor leírtam már: a jelenlegi írók rettenetesen változatos, gyártó- és modellspecifikus eszközparancsok garmadájával rendelkeznek, ezeknek köszönhető az írás közbeni sűrű oda-vissza kommunikáció az írószoftver és az író között a kalibráció, írási sebesség, észlelt hibák kapcsán. A legtöbb HDD-re felkészített S-ATA vezérlő azonban csak a HDD-k (jobban) rögzített, szabványos eszközparancsait és adatcsomagjait engedi át és olykor meghibban az írók egyes adatcsomagjaitól, eszközparancsaitól, visszajelzéseitől, ezek okozzák a fagyásokat, írás közbeni leállásokat. A helyzet ismerős: ugyanez a helyzet azokkal az ATA/IDE vezérlőkkel, amelyek kimondottan csak RAID/HDD célra készültek, ezekre ugyanilyen kellemetlen ATA ODD-t csatlakoztatni, csak éppen a nagy S-ATA mámorban az emberek hajlamosak nem figyelni a részletekre: egyelőre nem fenékig tejfel az élet ezen a fronton. A közhiedelemmel ellentétben ennek nem az az oka, hogy egy S-ATA ODD ''natív'' vagy nem ''natív'', a probléma ugyanis - mint leírtam - a vezérlőkben keresendő.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
hardzsi2
aktív tag
'' a S-ATA vezérlők olyan gyengén muzsikálnak kompatibilitás terén az ODD cuccokkal, hogy munkára, stabil felhasználásra el is lehet felejteni''
Ezt légyszi fejtsd ki bővebben, ha lehet. Én is épp most állok DVD-író beszerzése előtt és S-ATA-ra gondoltam, de elbizonytalanítottál. Mi az az instabilitás, ami S-ATA írónál esetleg történni fog? Megszakad a kapcsolat írás közben és elrontja a lemezeket vagy olyan lemezeket, amiket az IDE-s társa gond nélkül beolvas azokat nem/kevésbé jól tudja olvasni?flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
3xT4sY
csendes tag
NEC DVD RW ND_3540A-s dvd rwre kellene nekem fekete előlap
lécci privibe ha tudtok szerezni!!
kösziomfg:D
-
PPeter
addikt
Az nem igazi érv a S-ATA mellett, hogy nincs IDE/ATA csatlakozó a lapokon, ez inkább egy kényszerhelyzet, ami több szempontból is kellemetlen. Egyrészt egy új géphez le KELL cserélni a régi ATA/IDE készülékeket is csak ezért, másrészt meg a S-ATA vezérlők olyan gyengén muzsikálnak kompatibilitás terén az ODD cuccokkal, hogy munkára, stabil felhasználásra el is l ehet felejteni - nem véletlen, hogy anormális, két ATA/IDE vezérlőt tartalmazó déli híddal bíró Intel lapkakészletes alaplapok még a piacon vannak. Ezekre egyelőre nincs alternatíva (mármint ha 3 vagy 4 ODD-t szeretnél a gépben), mert a PCI-os ATA/IDE bővítőkártyák nagy része ratyi az ODD-kkel, csakúgy, mint a legtöbb S-ATA vezérlő a S-ATA ODD-kel. Fasza helyzet.
Az új firmware-rel nem próbáltam még, a gyárival még volt gond.
[Szerkesztve]PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
rudi
nagyúr
csigalom nyugavér srácok! Érveljünk inkább pro és kontra az IDE-vel kapcsolatban és ne személyeskedjünk.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Incognito
senior tag
Becsapós ezzel a kék lemezzel reklámozni. Márt azt hittem, hogy írja a kék lemezeket is.
-
Male
nagyúr
A Ricoh Gold 16X +R lemezek (RICOHJPN R03) mennyire passzolnak ehhez az íróhoz (a jelenlegi állapotában), van valakinek erről tapasztalata?
-
Zotya84
őstag
Én beruháztam egy PX-760SA-ra, és olyat is beolvasott, amit más nem (mondjuk meg is kérték az árát). Egy-egy lemezzel csináltam q-checket, és ''meglepően'' jó eredmények születtek TDK- lemezzel (CMC MAG.3 - vagy vhogy így-, vmint TTH02vel). +ost nem használok csak DL-est, abból pedig a RICOH +DL 8× lemezt.
A teszt jó lett, nekem csak annyi bajom van az NEC meghajtókkal, hogy olyan semmilyenek, nekem nem tetszenek, a minőségükkel meg vagyok elégedve. (Sok járt már a kezeim közt.)
Az a 5 perc alatti idő, az kész.
[Szerkesztve]Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
uborka666
csendes tag
Itt ossze van hasonlitva NEC 7170S, Asus 1814BLT meg LG H30N SATA-s dvd irok, eleg jol vegzett itt is: [link]
Irany a sata fele Uj alaplapokon ide szepen ki fog halni, nem is kar erte. -
bambano
titán
nec írók bejövősek, nem neccesek
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
rudi
nagyúr
Ne aggódj, Verbatimra midig is jók voltak a NEC-ek, én látatlanban rá merem mondani az AD-7170S-re is hogy jobban írja őket mint a TDK-kat. Azért sorry, hogy kimaradt, de el kell írnom a többi lemezemet is, mert lassan már rámrohadnak
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
TeeJay
félisten
pont a Verbatimot ami a legjobb lemez kihagyni a tesztből
háttttttt
amúgy klassz író lehet
ha most új gépet dobnék össze tuti 2 DVD írót tennék bele
az egyik egy ilyen SATA NEC lenne a másik meg az új Pioneer 112
[Szerkesztve]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest