Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
joghurt
addikt
Kicsit OFF, de talán mégsem annyira:
Ért itt valaki ilyen cuccok optikai kábelezéséhez, vagy ismer valakit, aki igen? Ha igen, légyszi keressen meg privátban!A tej élet, erő, egészség.
-
törölt tag
Nyamm.
Végre valami szakmabeli cikk.
Éppen egy kisebb kamerarendszert építünk, ami hagyományos analóg kamerákat, de digitális rözítést használ.
Én azért megemlíteném a számítógép alapú rögzítőrendszereket, amik a célhardverek elődeinek tekinthetőek. Ma már kezdenek a PC alapú rendszerek kiszorulni, mert a célhardverek is képesek ugyanazt a feladatot ellátni, jóval lolcsóbban.(nincs oprendszer költség, inkompatibilitási gondok egyes termékekkel, stb stb...) -
Gergo_pet
aktív tag
Teljesen igazad van, ma már alapdolog, hogy a csecsemők megfigyelésére kamerákat alkalmaznak, illetve légzésfigyelőket, stb. Keresztfiam most 1 éves és nagyon jól jött volna eddig is egy ilyen kamera a gyerekszobába, de még mot is el tudnám képzelni. Nagyon is hasznos.
A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
-
dokesz007
aktív tag
Hát nem tudm mért kell, állandóan szapulni szerencsétleneket....
Nem aztmondom, lehetne jóval több cikk és teszt, ráadásul, nem 1 éves késéssel, az jobban zavar mint, h ilyen cikket olvassak....
Szerintem jó volt, lehetett volna még bővítnei, de így is szép és összefoglaló....
Fognátok fel úgy, mint ismeretterjesztést....
pl engem nagyon nem érdekelnek az ''ócsó'' videokártya cikkek, meg a sok piszlicsáré világító ventik meg csomó ilyen moddolós hülyeség, nem olvasom el, de nem is ugatok bele, h minek kell azt reklámozni.....---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---
-
esteban
senior tag
DVR berendezesek meg kozelebb vannak a PC-hez, mint a cikkben emlitve vagyon.
Tobb professionalis rendszer gyakorlatilag PC-re epul, es Linux fut rajtuk.
pl.: http://www.ness.com.au/proseriesdvr.htmiBook + RedBull :)
-
Yaye
őstag
Engem pont az otthoni felhasználása miatt érdekel mostanában ez az IP kamera dolog. Ma már az otthoni internet gyakorlatilag csak kábelt és adsl-t jelent, amire kiválóan össze lehet dobni egy ügyes kis hóm-szekuriti rendszert, viszonylag szerény összegért. Egy kövérebb online tárhely, pár wlanos IP kamera, egy kiszuperált PC a vezérléshez és kész.
-
ebx
aktív tag
Gratula a cikkhez!
Szerintem teljesen belefér a lap arculatába.
Nincs olyan sok hozzászólás, mert a szerelés, üzemeltetés stb. is ''kicsit'' bonyolultabb, mint pl. egy otthoni PC szerelésFor every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
rudi
nagyúr
Egyelőre még nem kelti fel az emberek érdeklődését, mert nem nagyon tudnak róla, hogy létezik. Ma már 20-30 000 forint környékén lehet venni IP alapú kamerákat, amiket pl. bébicsőszként nagyszerűen lehet használni. Egyre több háztartásban van wifi hálózat, ha valamire oda kell figyelni (pl. ki lopja a kolesz hűtőjéből a kaját), elég odavágni egy wifi-s IP kamerát és szépen a monitor sarkában lehet figyelni (vagy figyeli egy program és szól, ha mozgás van) az eseményeket. Ma ez még kicsit Sci-Fi-nek hangozhat, de pár éve még a Wi-Fi-t és a megabites otthoni neteléréseket sem hittük el.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
-
orbano
félisten
ráadásul a fejlődésének köszönhetően olyanná válik, hogy nem feltétlenül kell szakértőnek lenni, hogy összeállítspn az ember egy kisebb megfigyelő rendszert. pl. otthonra, vagy saját üzletbe különösebb háttérismeret nélkül is nekiállhat az ember összeszedni ilyen eszközöket. persze egy ilyen cikk sokat segít, ezért is van szvsz létjogosultsága itt.
az más kérdés, hogy az ''ontopic'' tesztekből sincs valami túl sok mostanság...A vér nem válik VAZZE!™
-
Yaye
őstag
Miért volna baj ha egy hardveroldalon néha komolyabb célhardverekről is szó esik? Nem csak alaplapból, videokártyából meg procituningból áll a világ, sőt.
Ez a konkrét téma átváltott teljesen informatikai alapúvá, és bár korábban semmi keresnivalója nem lett volna itt, most már ugyanúgy ide (is) tartozik, mint mondjuk a digitális videózás ami hasonló váltáson ment keresztül korábban. -
Hani
aktív tag
Kb. két hónapja szenvedtem egy kamerarendszer felállításával, és elég sok időm elment arra, hogy utánanézzek a lehetőségeknek. Akkor pl. nagyon örültem volna egy ilyen cikknek. Szerintem nagyon is jó helyen van itt, akinek nem tetszik, az nézze el nekünk egy félmosollyal, biztosan fog találni olyan cikket is, ami számára hasznosabb.
-
janpotocki
senior tag
nem áll szándékunkban, hogy a PH! oldalain ezentúl mindig és nagy számban jelen legyenek a témához kapcsolódó hírek, cikkek, ez továbbra is a szaklapok feladata. csupán meg szerettük volna mutatni, hogyan alakítanak át egy lényegében teljesen zárt szakmát az olvasóink által is ismert technológiák, egyúttal remélem, hogy erre a területre is sikerült - ha csak felületesen is - némi bepillantást engedni. a széles látókör szerintem sosem hátrány.
-
Ra3
őstag
A cikk elején leírtakkal nem teljesen értek egyet, ez akkor is csak egy speciális téma ha informatikai alapokon fejlődik. Sok olyan szakterület van amiről ez elmondható, nem hiszem hogy pl. egy autóiparról szóló cikk itt megállná a helyét, annak ellenére hogy számítástechikáról is szólna.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Gergo_pet
aktív tag
Miket nem teszteltek itt a PH-n, csak csodálkozom az ilyen cuccokon. Úgy látszik a digitális technológia térhóditása mindenhol egyre nagyobb, ami persze nem baj. Szóval csak igy tovább, grat a teszthez, ismertetőhöz, sok ilyen különlegességet szeretnénk még.
A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest