Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kem
addikt
Sziasztok!
Sehol nem jutok hozzá ilyenhez: Cooler Master RX-3HA
Honnan a francból szerezzek egyet?
Tudnátok esetleg helyette ajánlani valamit?Köszi!
-
fasyrt
őstag
Bevásároltam én is eme pofás keretből (usb, no host), szép is, jó is. Gyorsan én is csináltam HDtach-al egy felvételt: [link], Samu 160GB, 8 MB cache. Érdekes, hogy TC-ben jóval lassabb, 20-24 MBps körül mozog (0.3-4.7 GB-os fájlok). A benne lévő vinyó hangja kiszűrődik, a fémház jól átveszi a hőt, meleg a doboz. Az enyémnek volt egy apró hibája, éspediglen a molex nagyon nehezen ment rá a vinyóra, szó szerint úgy kellett rágyógyítani a vinyóra, nem tudom hogy veszem majd le. De nagyon tetszik és nagyon praktikus is.
Mellékesen az én tápegységemet már a CS power supply gyártotta, típus: CS-120/0502000-E, 2 ampert ad le a 12V-os és az 5V-os ágon is. -
pubwart
aktív tag
-
pubwart
aktív tag
Nekem van egy olyan kérdésem, hogy létezik itthon olyan HDD Keret, hogy Firewire és SATA egyszerre?
Where you go how is up to you
-
macilaci78
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #31 üzenetére
Ha két gépre kötöd, akor nagy valószínűséggel feladja a harcot. Ez lényegében egy vinyó. Egy vinyó felett egyetlen oprendszer érvényesülhet, ami esetleg egy másik gépnek ad hozzáférést, míg ha ezt a masinát egyszerre két gépre kötöd, az olyan, mintha egyszerr két, egyformán domináns oprendszert engednél rá: vagy a két gép kapitulál, vagy a vinyó szédül be. Szerintem.
Ami alkalmas fájlszervernek, vagy több gép egyszerre láthatja, az vagy olyan (drágább) házban van, vagy olyan routerre van kötve pl USB-n, ebben az esetben viszont a router a madame a vinyó a PC-k között.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Én már belekavarodtam, tehát kérhetnék egy 100%-os infot a kérdésemről?
Ha ezt a cuccot 2 usb kábellel rákötöm 2 gépre, akkor egyidejűleg látja mind2 gép? Magyarul szolgál amolyan közös fileserverként is?
Illetve hol lehet kapni kishazánkban a 2. típust: RX-3HU-LE ??
Csak a pcland-nél láttam, de ott nagyon drága, annyi mint máshol a firewire-s!
depo.hu és arukereso.hu már kilőve!
THX!"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
erdoke
titán
válasz Flashcash #24 üzenetére
Nekem van egy külső keretem, amibe ha PATA vinyót teszel, akkor USB-n tudod használni (tehát átmegy a konvertáló elektronikán), míg SATA vinyó beszerelésekor egyszerűen csak van egy hosszabbító a keretben, tehát csak SATA-ra lehet kötni, USB-re nem. Talán ez is egy ilyen megoldás, az eSATA meg humbug, illetve egészen pontosan csak a csatlakozók miatt ''e''.
A legjobb aláírás a héten
-
b.janko
tag
Pop Up!
/bár ez mostmár Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja-ba való kérdés talán.../www.marinero.hu
-
b.janko
tag
Nekem ez roppant szimpatikus, mert az a venti egy ellenálás beiktatásával igen halká varázsolható, és a vinyót meg hűtené...
Számomra az FW hiányzik, mivel a procit nem akarom annyira terhelni...
Tehát esetleg valki ismer olyan keretet, ami tartalmaz ventilátort, méghozzá lehetőleg 8 centiset.. Mellesleg jól néz ki, és viszonylag strapabíró...
És akkor most ezek az FW csatikon keresztül akkor mondjuk 3-4 recket is sorba tudok fűzni?? Valamint ezek lekezelik a 250-500GB-s winyókat is?
Nekem Laptop/asztali géphez adatmantésre tárolásra, valamint hordozásra lene ítélve, ezért ráadásul valamilyen olyan kéne, amiben ''élvemarad'' a vinyóm... /amit még nem tudok milyen lesz, valami cepp-por és ütésálló kéne... /
Szóval mind vinyó, mind pedig keret ügyében örömmel várom a tanácsokat, bár a vinyót a vinyótémán ism egkérdezzük... (ja PATA kéne.. )www.marinero.hu
-
rudi
nagyúr
Nagy előnye, hogy nem közvetlenül a konnektorba kell dugni, így nem foglalja majd el a környező aljzatokat, ráadásul két vezetéke is elég hosszú.
Arról van szó hogy van a táp, egyik kábele meg a HDD-keretbe, másik a konnektorba, ami szerencsésebb mint hogyha a durung tápot kellene közvetlenül a konnektorba/elosztóba dugni, mert az általában eltorlaszolja a környező aljztaokat.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
AmPeX
aktív tag
Szép! A tápot hova kell dugni, ha nem a fali aljzatba? Ha a gép valamelyik portjára akkor egyáltalán minek táp?
-
rudi
nagyúr
válasz Neurotoxin #21 üzenetére
Nekem ilyen van [link], bár ritkán használom (archiválásra).
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
G.I.JOE
senior tag
válasz Neurotoxin #21 üzenetére
Én ezt vettem: [link] 10800 HUF 250-es vinyó kb. 14 giga átmásolása után éppen langyos benne.
-
Neurotoxin
őstag
Kár.Pedig tetszett a design és a méret.15öt nem adok érte. Ennyi pénzért kapható (8eFt) már SATA Icy-box IB-351U. Veszek mellé 10ért egy 80GB-s maxtort és kb 20ból megvagyok.
Vagy van vmi már alternatíva, amit ajánlanál kb 11e-ig?(sima USB-s is megfelel, noti mellé lesz adat hordozásra)19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
rudi
nagyúr
válasz Neurotoxin #19 üzenetére
Az a legalapabb modell, csak IDE-t kezel.
-
Neurotoxin
őstag
Az RX-3HU-SE modelbe csak IDE csatis hdd kerülhet, a SATA winchestert nem fogadja?
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Csapi007
veterán
Ilyen lyukashátú tokot még nem láttam, jó ötlet.
"Csak úgy mondom"
-
rudi
nagyúr
Erre az egy eszközre alapozod a véleményedet? Én a cikkben elhangzott véleményt 4-5 házra, seregnyi hűtőre és jópár tápra alapozom, ráadásul emellett nagyjából megismertem azt is, hogy a kategória többi gyártója hogyan dolgozik. Ez alapján ki merem jelenteni, hogy a CM szépen és jól dolgozik.
-
pschio
őstag
''Cooler Master neve egyet jelent a minőséggel és visszafogott eleganciával.''
hat ezzel nem ertenek egyet. nekem csak negativ tapasztalatom van CM-el. meg egy hengeres ide kabelt sem tudnak csinalni. 2 nap alatt szetesett az a vacak...
[Szerkesztve]''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
TheVeryGuest
senior tag
Nem. A FW daisy chainelhető, mint ahogy a SCSI is. így nincs szükség hubra, nem kell hatcsillió port a hátlapra. Általában a hátlapi USB portok sem kapnak darabonként 480 Mbps-t.
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
rudi
nagyúr
Ezek az FW leosztók általában arra valók, hogy a külső HDD ne zabálja le az egyetlen FW csatlakozót, mert gyakran csak ennyi van az alaplapokon vagy ennyit vezetett ki a júzer. Így, ha kasználja a HDD-t attól még a kamerét is használhatja a HDD második csatlakozóján. USB eseténem ez nem olyan nagy gond, abból több is szokott lenni a gépeken.
-
Petya25
őstag
Nem inkább azért van két port rajta, hogy két gépre lehessen felkötni?
Volt már ilyen külső ház bemutató itt a PH-n.
A sorba kötésnek mi értelme van? Ha több vinyód van akkor kötözgeted, ahelyett, hogy egy usb HUB-ra dugnád őket? Sorban tuti a sebesség is csökken.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
erdoke
titán
A nyitott doboz elviszi a passzív hűtés előnyét. Inkább legyen zárt egy halk ventivel, összességében talán halkabb lesz.
A legjobb aláírás a héten
-
rudi
nagyúr
Valamilyen kisebb P4-en, asszem 505-ös vagy 506-os volt. Az alaplap egy Intel deszka volt úgy rémlik, 945-ös chipkészlettel. Ez amolyan szerkesztőségi másodgép, fLeSs ezzel szokot hálózatot tesztelni, meg ezen netezünk, ha kell valami friss driver vagy ilyesmi.
-
dragonfx
veterán
hú de frankó eza cucc
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
macilaci78
nagyúr
-
fasyrt
őstag
Jó teszt lett rudi! Azt mondd (vagy monnd? ) meg nekem, hogy milyen procival szerelt géppel teszteltél?
-
Alex91
félisten
válasz macilaci78 #4 üzenetére
Hogy tovabb legyen vezetve, azert. Magyaran vehetsz meg par ilyet, es FW-en szepen lancba fuzod .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
rudi
nagyúr
válasz próbakocka #2 üzenetére
Az ilyen FW cuccoknak nem a hálózati tárolás a lényege, hanem az egyszerű kezelés és a jó sebesség kis processzorhasználat mellett. Szerintem a CM nem fog elmenni hálózati tárolós irányba, mert ahhoz drágább elektronika kell.
-
próbakocka
senior tag
hálózati tároló dolog FW-vel szerintem nem nagyon működőképes, hacsak nincsek egymás mellett a gépek és nincsenek többen mint 2 ...
RJ45 nem fért volna rá valahova?/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
macilaci78
nagyúr
Nagyon jó cikk, minden benne van, ami érdekel és én ilyen vincsivel használtam az én külső HDD-keretemet. (Igaz, már eladtam)
Nagyon bejön az a keret, ami rögtön az első helyen szerepel, asszem, fel is hajtok magamnak egyet egy nagyobbacska HDD-vel a noti mellé. Ami nagyon szimpi, az a mérete, határozottan karcsúbb az előzőnél, ugye ebben nincs az alján venti, ezáltal ugye halkabb is és itt végre az aluház nemcsak dizájn és marketing, hanem valóban elvezeti a hőt...
Azért poénból meglesném, mit ad elő, ha USB-n és FW-ön ir rákötöm a gépre... (Miért van rajta 2 FW-csati? Az egyik FW400, a másik FW800 akar lenni, vagy két gépre is köthető, hálózati tároló?)Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest