- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Így jár ki más tollával...
Közben utánanéztem, RAMcsere okán megkövetem, mert van rá lehetőség.
Persze nem asztali PCknél és főleg nem abban a formában amit ő leírt.
(''Igazábol csak azok izék fogtak meg amibe be lehet rakni négy modult és bele lehet rakni az alap lap egyik memória foglalatába.'')
Mert ez az I-RAM. Mondjuk az se a memóslotba megy bele..kemény lenne
daa-raa
Én nem is írtam, hogy négy csatornás volt..igaz, nem is cáfoltam daveednak szánt válaszomban. De a link amit adtam, írja, hogy mi volt a lényeg:
''A QBM segítségével egyetlen órajel alatt négy bitnyi adat továbbítható''
Végtéreis igen, az elv megegyezett a DDRIInél használatossal, annyi különbséggel, hogy az akkori elgondolás szerint a vezérlő felépítése lett volna nagyon más, a memóriák maradtak volna közel változatlanok. Aztán mikor rájöttek, hogy nem fog menni, szépen letiltották a dolgot a chipkészletekben. De maga a PT8x0 chipkészlet ettől függetlenül kijött.
Rambusék sajna azt hitték hogy a PCiparban nem a pénz az úr. Pedig de.
Kíváncsi leszek, hogy bejutnak-e valaha is az XDRel a PCkhez. Mert nem rossz, mitöbb, kicsit komolyabb, mint a jelenlegi DDR3mas megoldás..
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
''löket térfogat'' -nem lökettérfogat?
Amúgy nem mondott mégsem akkora sületlenséget, van lehetőség szerverszinten menet közbeni memóriacserére/bővítésre, ugye? Mitöbb, PCIx2.0 karikat is lehet ugyanígy cserélni, SAS meghajtókkal együtt (bár erre asztali fronton ittvana Hot-Swap SATAnál is.). -
Speed®
titán
válasz
RapUGround #86 üzenetére
Uhh, nem gyengén összefüggéstelenül írsz
''csak azok izék fogtak meg amibe be lehet rakni négy modult'' I-RAM
Az I-RAMot Gigáék találták ki, de ott sem lehet menet közben modult cserélgetni..az ECC nem azt jelenti, hogy lehet RAMot cserélni menet közben meghibásodás esetén..az a Hot-Swap amire te gondolsz és azt adattárolóknál alkalmazzák.
Az ECC egy hibajavítási eljárás. Alapesetben byteonként 1 bites hibát ki tud javítani azzal, hogy paritást tárol. Onnan ismerhető könnyen fel az ECC-s modul, hogy egyrészt rá van írva, másrészt oldalanként +1 chip van rajta, ami tárolja a byteonkénti paritást. -
Speed®
titán
Valóban, az egész eszmecsere Muréna DDR600as hszéből indult eészemről, és mindvégig 2x512ről szólt, hiszen ő is arról beszélt
Abban egyetértünk, hogy 2GB már alap, sőt..én most bővítek..3ról..4 re
DDr1 fronton csak 4db 2x1es kittel kerültem közelebbi kapcsolatba, a VitestaEE500as páros 533mon megállt normális (3-3-3-8) időzítésekkel, 545öt vitte 3-5-5-10en..a Corsair Extremeekkel már jobban jártam, 540/CL2.5 megvolt, 560nál feküdtek ki. Aztán volt még Kingmax 400@470 és SamuTCCC 400/440, de utóbbi már nem extrémSzóval valóban macrásabb a gigás modulok húzása, valahol érthető is.
-
Speed®
titán
Redline XP4000 500Mhz@2-2-2-5, ezek simán mentek 600 felett, RAMboosterrel 3.5V környékén CL2ben is..volt valahol itt is egy 600 felett topik, nem egy emberke belépett a klubba, sőt, akadtak 700!MHzes shotok is. Lényeg, gyárilag 600as memót többek közt Geil One, Ocz Platinum 4800, AData VitestaEE600 néven találhatsz. De biztosan van több is, amit mi itt nem ismerünk.
550esben láthattál Geil Ultra-Xet TCCD chipest, CL2.5-3-3-7 időzítésekkel.
#70 kvp777
Kicsit belekavarodtál..a QBM400 a DDRII-800 sávszélességét hozta volna, DDR400 késleltetéssel. A memóidnál a narrow/wide nem olyan módon hat az adatsínre, hogy 2x64ből 2x128bites legyen, szép is lenne
''ddr4-et is ki lehet hozni sima ddr-es modulokbol ha 16 egyforma modult''
Jujj...nincs időm kifejteni, de ez orditális butaság, azzal együtt, hogy a GeF8on lévő GDDR memókat hasonlítgatod a DDR chipekhez..teljesen más a felépítés, a késleltetési értékek GDDR3nál 2GHz felett CL20+ magasságokban tanyáznak
4 modullal amúgy jelenleg a szükségesnél jobban terheled csak a memvezérlődet, semminemű +teljesítményhez nem jutsz általa, sőt, tuningban hátrányt okozhat. Az optimális DC teljesítmény 2 modul használatakor kapható. -
Speed®
titán
Nem csak neki, Geil One, G.Skill F1, Mushkin Redline és még sokan mások.
#63 Daveed
Nem csak kísérleti lap volt, hanem egy létező chipkészlet. [link] Sajnos speckó modulokat is igényelt, hamvába holt [link] , lévén akkora sávszélre akkor nem volt szükség. Ugyanez vitte csődbe az impresszív Rambust is, bár mostanában rémisztgetnek minket 3.2GHzes 128bites XDR modulokkal
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- PlayStation 4
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Path of Exile (ARPG)
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest