- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Milyen egeret válasszak?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A QBM nem volt négycsatornás, hanem DC DDR lett volna, némileg másabb vezérléssel, leginkább a DDR2-höz hasonló
Létező chipset meg nem lett belőle, a Via végül nem építette be a támogatást egyetlen chipsetjébe sem. A RAMBUS pedig a DDR ellenében bukott el, köszönhetően a cég ''okos'' üzletpolitikájának is. -
Allien
veterán
Én úgy tudom, hogy a redline 500-s volt, és olyan 550-560-ig lehetett felhúzni. 600-s ramok egyedül a Crucial ballistic (vagy hogy hívják) forgalmazott, de gyakorlatilag hamar beszüntették a forgalmazásukat, mert nagyrészt elszálltak. Legutóbb 550-st láttam, asszem geil-ben, de persze, lehet, csak lemaradtam a témában.
Legalábbis, a Mushkin-nál anno így volt, nekem a ''fekete'' hűtős van, ami ugyan az, mint a redline, csak roszabb időzitésekkel. -
kvp777
tag
''Nem csak kísérleti lap volt, hanem egy létező chipkészlet.''
Ez jo hir. Mondjuk a sajat gepembe csak 533-ig lehet pakolni a ddr-es ramokat, de ha volt 600-as is, akkor ez azt jelenti, hogy 300Mhz-es ramot hasznalt, ami jobbat mint amit a gf8800-esek jelenleg hasznalnak. Hasolo trukk van a jelenlegi sis alaplapomban is, csak nem interleave-es hanem parhuzamositott. Tehat tud single channel-t, dual channel-t, es narrow vagy wide channelt. Dual wide channel modban 2x128 bites az adatbusz es sima 500-on hajtott kingmax rammal megy, viszont 4 egyforma modul kell bele. Valamiert nem terjedt el ez a technika, pedig ez a regi ddr-es rendszer siman hozza egy ddr2-es teljesitmenyet csak jobb kesleltetessel es mindossze a vezetekek szamat kellett megduplazni hozza. (egyebkent akar a ddr4-et is ki lehet hozni sima ddr-es modulokbol ha 16 egyforma modult hasznalunk)
''Ugyanez vitte csődbe az impresszív Rambust is, bár mostanában rémisztgetnek minket 3.2GHzes 128bites XDR modulokkal''
Igen, ez van a PS3-ban is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Path of Exile (ARPG)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Linux kezdőknek
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest